OTP személyi kölcsön kalkulátor 2023

OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM 15,7% - 19,8%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt

THM 14,9% - 29,5%
Futamidő 24 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP Bank Nyrt. – legnagyobb a nagyok között

Az OTP Csoport a tágabb környezetünk meghatározó bankcsoportja. Hazánkon kívül a környező országokban is jelentős tényező. Tizenegy országban, több, mint 16 millió ügyfelet szolgálnak ki innovatív módon, a pénzügyi termékek széles skálájával. Az Európában is kiemelkedően sikeres OTP Bank hetven éves múltjának köszöntheti az eredményeit. Tisztában vannak az ügyfelek igényeivel, nyitottak a fejlesztésre, és stabilan működnek. Megbízható partnerként számíthatunk rájuk. Felkészült, szakértő munkatársakkal, korszerű informatikai megoldásokkal, és modern, univerzális, és személyre szabott banki megoldásaikkal támogatnak bennünket vágyaink megvalósításában és a fejlődésünkben.

11 ország, 16 millió ügyfél, 40 ezer szakértő kolléga, 1700 bankfiók, ötezer ATM. A számok önmagukért beszélnek. 

Az OTP kölcsönök alapfeltételei

Mint minden hitelterméknél, az OTP Bankos hiteleknél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben, a KHR-ben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ha benne vagyunk a KHR-ben, nem kapunk hitelt.

Nagyon fontos, hogy a különböző hitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek. 

Az OTP kölcsönökhöz szükséges dokumentumok

Egy OTP hitel felvételéhez mindig kell érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket kiválthatja, ha van érvényes, kártya formátumú vezetői engedélyünk és lakcímkártyánk, vagy érvényes útlevelünk és lakcímkártyánk. Az adóigazolványunkra és a bankszámlakivonatunkra is szükség lesz. Kell egy egy hónapon belül kiállított, ugyanazon munkáltatónál eltöltött minimum három hónapja fennálló, és határozatlan idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás.  Ezt legjobb az OTP Bank formanyomtatványán benyújtani. Így biztosíthatjuk, hogy minden, az OTP Bank által kért adat szerepelni fog az igazoláson. A bankszámlánk két hónapnál nem régebbi kivonata is elég lehet, ha abból egyértelműen megállapítható jövedelem jogcíme és összege. A bankszámlakivonatunknak a nevünkre és a tartózkodási helyünk címére kell szólnia.

Nagyon fontos, hogy a felsoroltakon kívül az OTP Bank egyéb dokumentumok benyújtását is kérheti. Ugyanúgy, mint az alapfeltételeknél, itt is lényeges, hogy előzetesen tájékozódjunk. Egy hitel felvételéhez pontosan kell ismernünk a feltételeket, és a szükséges dokumentumokat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb OTP hitelt?

A hitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk. Ne csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon. Már nem kell végigjárnunk a bankokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Teljes körű banki szolgáltatások az OTP Banknál

Az OTP Bank univerzális kereskedelmi bankként a szolgáltatások teljes körét nyújtja az ügyfeleinek. Vezethetünk nálunk számlát, igényelhetünk bankkártyát, megtakaríthatunk, befektethetünk és biztosítást is köthetünk. 

OTP a digitális korszakban – innováció és fejlődés

A fejlesztés ma már elengedhetetlen egy modern kereskedelmi banknál, Az OTP már nem egy kis takarékszövetkezet. Olyan modern megoldásokkal találkozhatunk náluk, amivel sehol máshol. Az OTP igazi nagy bank lett. A legnagyobb. 

OTP Babaváró hitel – kamatmentes hitel gyermekvállalással

A tíz millió forintos OTP Bank Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb a kormány otthonteremtési támogatásai közül. Ez nem véletlen, hiszen három szerződéskötés után született gyermek esetén a hitel fennmaradó részét már nem kell visszafizetni. Az OTP Bank Babaváró kölcsön az első öt évben amúgy is kamatmentes, és ha a szerződést követő öt évben születik egy gyermekünk, a kamatot a futamidő végéig elengedik. Ez komoly előny a húsz év alatt, a megtakarítás összege milliós nagyságrendű is lehet. Az állami támogatások nagy segítséget nyújtanak a családoknak, de az állam feltételekhez is köti a folyósítást.

Húszéves futamidőre hitelt felvenni komoly döntés. A hitelt végig törleszteni kell, ezért meg kell fontolni, hogy a törlesztőrészleteket elbírja-e a családi költségvetés. Az OTP Babaváró kölcsön egyik fontos pontja, hogy a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb ötvenezer forintnál. Ez mindenképpen jó hír, azt viszont ne felejtsük el, hogy azt vállaltuk a szerződés megkötésekor, hogy gyermekünk születik. Ha ez nem történik meg a szerződéskötést követő öt évben, akkor a hitel kamatmentessége megszűnik, és átalakul piaci hitellé. Ez azzal jár, hogy a törlesztő részletek azonnal megemelkednek, méghozzá több tízezer forinttal. Azzal is számolnunk kell, hogy ha nem születik gyermekünk, az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnünk, mégpedig egy összegben. Ez sok millió forint is lehet.

OTP Babaváró hitel – szigorúak a szabályok

Tízmillió forint sok pénz. Három gyerek felnevelésére azonban nem lesz elég. A három gyermek nevelése, taníttatása, öltöztetése, etetése óriási összegbe kerül. Ne homályosítsa el a gondolatainkat ez a tízmilliós szám, gondoljuk végig, hogy van-e elegendő jövedelmünk a gyerekek felneveléséhez. Aki külföldre költözne, ne igényeljen OTP Babaváró hitelt. Az OTP hitel egyik feltétele, hogy a család nem költözhet külföldre a következő húsz évben. Ha külföldön szeretnénk élni, másik megoldást kell választanunk, ugyanis ha elköltözünk egy másik országba, az OTP hitel teljes összegét vissza kell fizetnünk a kamattámogatással együtt akkor is, ha gyermekünk született.

Elég erős a házasságunk? Kibír húsz évet? Ha már a hitelfelvételkor bizonytalanok vagyunk, jobb, ha bele sem vágunk a hitelfelvételbe. Válás esetén ugyanis az OTP hitelt visszaköveteli tőlünk a bank, a kamattámogatással együtt. Egy válás amúgy is komoly trauma, ne tetézzük pénzügyi katasztrófával. Az OTP Babaváró hitel igazán jó lehetőség és nagy segítség lehet. Megfelelően átgondolt igénylés esetén pedig sokat hozzátehet a családunk jólétéhez és boldogságához. Érdemes azonban végiggondolni a buktatókat, és elkerülni, hogy vissza kelljen fizetni az igényelt összeget. Akár úgy is, hogy nem vesszük igénybe ezt a támogatási formát.

Babaváró hitel – szabad a felhasználás

Az OTP Babaváró hitel szabad felhasználású, és bár a családok többnyire ingatlanvásárlásra fordítják, a szabályok értelmében szabadon, bármire elkölthető. Nagy előnye, hogy nincs szükség ingatlanfedezetre sem. Az OTP Babaváró hitel jelentős támogatás a kamatmentesség miatt, a hosszú futamidő alatt milliós megtakarítás lehet a miénk.

Mekkora jövedelem kell az OTP Babaváró hitelhez?

Az OTP Babaváró hitelt a pénzintézetek előzetes hitelbírálat után nyújtják, ehhez meg kell felelnünk a banki hitelminősítésnek. A hitelminősítés szabályai bankonként eltérőek, de mindenhol meghatározzák azt a minimális jövedelmet, amellyel rendelkeznünk kell, ha meg akarjuk kapni a hitelt. Első lépésként a házaspár igazolható jövedelmét kell igazolni. Az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a bankok jellemzően az igazolt jövedelem negyven százalékáig hiteleznek. A törvény megenged ötven százalékos terhelést is, de a bankok a tapasztalataik alapján alacsonyabb százalékot tartanak megfelelőnek. A negyven százalék egy kettőszázezer forintos nettó jövedelem esetén nyolcvanezer forint. Fontos tudni, hogy mivel a bank házaspárokat finanszíroz, mindkét jövedelmet figyelembe veszi a döntéskor.

OTP Babaváró hitelhez – sok millió forint sok évre

Az OTP Babaváró hitel húsz éves futamidővel és tíz millió forintos hitelösszeggel havonta negyvenötezer forintba kerül nekünk. A hitel összetett volta miatt azonban a bankok jóval magasabb havi törlesztéssel számolnak. Ennek az az oka, hogy ha nem teljesülnek a Babaváró hitel feltételei, akkor a kamatmentesség megszűnik, és a hitelt piaci hitelként, kamattal kell tovább fizetnünk. A bankok ezt a lehetőséget is figyelembe veszik a hitelbírálatkor.

OTP személyi kölcsön – szabadon felhasználható

Azért annyira népszerűek az OTP személyi kölcsönök, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. Bármire felhasználhatjuk. A felhasználást pedig semmilyen módón nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre és számlákra sem. A felvett összeget elköltjük, és visszafizetjük. Ennyi, Nincs más teendő. És nem elég, hogy ez a kölcsönfajta szabadon felhasználható, még ingatlanfedezetet sem kérnek. Személyi kölcsön OTP. Három bűvös szó.

OTP személyi kölcsön – gyorsan az elbírálás

A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk heteket várni a pénz megérkezésére. OTP Bank személyi kölcsön esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően akár azonnal, de néhány napon belül mindenképpen hozzájutunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy elköltsük.

OTP személyi kölcsön – mindenféle hitelösszeg

Kis túlzással bármekkora összeget kérhetünk. Százezer forint kellene gyorsan? Nem probléma. Nem véletlenül népszerűek az OTP Bank személyi kölcsönök, amiknél egyébként jellemzően a kisebb hitelösszegek dominálnak, ha azonban nyolc millió forint kell, az is elérhető lehet OTP személyi kölcsön formájában.

OTP személyi kölcsön – az egyszerűsége a nagyszerűsége

OTP személyi kölcsönhöz jutni könnyű. Online vagy hagyományos igényléssel is kérhetjük, ha megfelelünk az alapfeltételeknek. Többek között folyamatos munkaviszonyra lesz szükség, megfelelő nagyságú jövedelemre, és nem lehet kifizetetlen tartozásunk, mert az kizáró ok. Még néhány dokumentum, és következik a hitelbírálat, ami gyakran csak perceket vesz igénybe. Néhány perces hitelbírálat és egyes bankoknál azonnali utalás. Szeretjük ezt. És hogy milyen dokumentumok kellenek általában? Személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemigazolás, bankszámlakivonat. Az elvárt dokumentumok, a minimális jövedelem és a kiutalási idő eltérő lehet, de azért népszerűek az OTP személyi kölcsönök, mert bármire, gyorsan, bármennyit kérhetünk, és egyszerűen kaphatjuk meg az igényelt összeget. Az OTP személyi kölcsön egy megoldás.

OTP személyi kölcsön – a legegyszerűbb hitel a személyi kölcsön

Az OTP Bank személyi kölcsön szabad felhasználású. Ez a titka a nem mindennapos sikerének. Bár szabad felhasználású hitelhez ingatlanfedezettel is hozzájuthatnánk, az OTP személyi kölcsönhöz erre nincs szükség. Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért a kiutalás villámgyorsasan, napok alatt megtörténik. OTP személyi kölcsönnél az igényléstől számított néhány napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt néha egy napon belül utalnak. Ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni? Teljesen érthető. Az OTP személyi kölcsön a legjobb választás ehhez, mert rendkívül gyorsan a számlánkon lesz az igényelt összeg. Nem kell hosszú időt várnunk a bírálatra, miután döntöttünk. Az igénylés egyszerű, és az online igénylés mellett hagyományos úton, a bankfiókban is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Szükség lesz persze dokumentumokra is, és meg kell felelnünk a feltételeknek is. Az OTP Bank már az előszűrésnél megállapítja, hogy megfelelünk-e az alapkövetelményeknek. Ezután a dokumentumok benyújtása következik, és a végleges hitelbírálat. Pozitív elbírálás esetén aztán megérkezik az utalás a bankszámlánkra. Nagyon gyorsan. Napok alatt. Vagy még gyorsabban.

OTP személyi kölcsön – a jövedelemről

Mivel az OTP hitelhez nem kell ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. Ez lesz a legfontosabb. A jövedelmünkbe ugyanis bele kell férnie a törlesztőrészletnek. Jogszabály írja elő, hogy maximum mennyire terhelhető a jövedelmünk. Ez a szabály bennünket véd a túlzott eladósodástól, attól hogy többet vállaljunk annál, mint amit ki tudunk fizetni. A túlzott eladósodás komoly problémát okozhat nekünk és a szeretteinknek. Ebben a bankok is partnerek, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy jellemzően a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvényi maximumig eladósodjunk. Ha van már hitelünk, az a jövedelmünk terhelhetőségét is befolyásolja. Ebben az esetben ugyanis mindkét hitelünk részletét kell fizetnünk. Fontos, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha semmit sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban már írtuk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét. Ez az arányszám mégis alkalmas arra, hogy nagyjából tisztában legyünk azzal, hogy a bankok mekkora törlesztőrészlethez járulnak hozzá. Azt biztosan tudhatjuk, hogy a jövedelmünk felénél többet nem fizethetünk havonta törlesztésre. Ennél mindenképpen kevesebbel kell számolnunk. A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hossza is fontos lesz. Többnyire fél év munkaviszony az elvárás, ez azonban hitelként eltérő lehet. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is.

OTP személyi kölcsön – személyi kölcsön felhasználása lakásfelújításkor

Az OTP személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel jó választás egy lakásfelújításhoz. Az OTP személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár lakásfelújításra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése igazán sokba kerülhet. Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ráadásul mostanában még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a kiadásainkat. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni az ingatlanunkat. Hozzáértő szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hosszú hónapokra le vannak kötve.

Mivel nagyobb összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér majd a család költségvetésébe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a hitelösszeggel. Nem lesz szükség semmilyen számlára. A felújítás után megmaradt összegből pedig gépkocsit is vásárolhatunk, vagy akár egy világ körüli útra is elindulhatunk, ha azt szeretnénk.

OTP személyi kölcsön kalkulátor

OTP személyi kölcsön – fedezet nélkül akár 8 millió forint

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben az OTP Bank személyi kölcsön előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez felgyorsítja az ügyintézést, nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslő szakértői díja, és nem kell fizetnünk a közjegyzőnek sem. Az OTP személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel viszont minden esetben elérhető már online is.

Az online igénylés tovább gyorsítja a folyamatot, és a díjai is kedvezőbbek, mintha a fiókban adnánk be a dokumentumokat. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank hozzájárul egy újabb jelzálog bejegyzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is ki tudjuk fizetni. Tehermentes ingatlan esetén pedig jóval egyszerűbb az eljárás, így gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha az OTP Bank személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett.

Ha szükséges, nyolcmillió forintot is költhetünk. Az mindenre elég lehet. Az OTP Bank személyi kölcsönök már néhány százezer forinttól nyolc millió forintig igényelhetők. Választhatunk. Eldönthetjük, mekkora összegre van szükségünk. Egy OTP hitelkalkulátor is sokat segíthet a választásban, hiszen a Teljes Hiteldíj Mutató, az összes költség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztatást ad. És mindezt azonnal. Nem kell várnunk. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. Ha többet tudunk havonta vállalni, választhatunk rövidebb futamidőt is.

OTP személyi kölcsön – OTP autóhitel

A család biztonsága a fontos vagy egy sportos autó a cél? Autót sokféle szempont szerint választunk. Lehet, hogy bővült a család, és nagyobb hely kell. Lehet, hogy ez lesz az első, amit megveszünk, de kellhet egy a bevásárlásokhoz is, második autóként. A szakértők adatai alapján az öt-hat éves autókat keresik leginkább a használtautó-kereskedésekben. Ezek már nem annyira drágák, mint az újak, de még kevés kilométert futottak, jó állapotban vannak, és akár hosszabb ideig is megtarthatjuk őket. Az új autók áremelkedése elérte a használt autók piacát is. Egy számunkra megfelelő autó több millió forintba is kerülhet, és ha nincs elegendő pénzünk a vásárláshoz, hitellel egészíthetjük ki azt. OTP autóhitelhez jutni egyszerű.

OTP személyi kölcsön – hogyan válasszuk ki az autóhitelt?

OTP autóhitelt akár használt, akár új autóra is költhetjük, de vannak olyan korlátok, amelyekkel számolnunk kell. Az OTP személyi kölcsönök hitelösszege például nem haladja meg jelenleg a nyolcmillió forintot, vagyis az ennél drágább autók vásárlása csak lízinggel vagy fedezetes hitellel oldható meg. Lízing esetében viszont az autó kora lehet a korlát, a legjobb ajánlat maximum 15 éves gépkocsikra vonatkozik. Az autóhitelt kiválasztani egyszerű. Autóhitel kalkulátor OTP. Csak ennyit kell tudni.

OTP Bank személyi kölcsön – autóvásárlás OTP Bank személyi kölcsönből

Autót OTP személyi kölcsönből vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből vásárolhatunk. OTP személyi kölcsönből önerő nélkül is tudunk autót vásárolni. Ez komoly előny, és sokat nyomhat a latba a kiválasztásnál. OTP személyi kölcsönből vásárolt autó esetén, a szabad felhasználhatóság miatt, az OTP hitelt költhetjük az autó átíratására vagy akár az első nagyobb szervizre is. OTP személyi kölcsön esetén senki nem írja elő számunkra a kötelezően a Casco biztosítás megkötését sem. Az autó életkora is lényegtelen lesz, bármilyen korú autót vásárolhatunk. Bár az OTP személyi kölcsön valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a kettő konstrukció árazásában. Egy kis adminisztrációra ugyan szükség lesz, mert az autó adásvételét teljes egészében magunknak kell lebonyolítanunk. Nekünk kell kitöltenünk a papírokat. Szabad felhasználású OTP személyi kölcsönhöz gyorsan és egyszerűen juthatunk hozzá. Online igényléssel szinte azonnal, de hagyományos igényléskor sem kell többet várnunk néhány napnál. És indulhatunk megvásárolni a kiválasztott autót. Nem kell sokat várnunk. A vásárlást nem kell számlával igazolnunk, több OTP hitelt is igényelhetünk, mint az autó ára, és azt bármire elkölthetjük.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A személyi kölcsönök piacán egy ideje elérhetőek a MNB által minősített, fogyasztóbarát személyi kölcsönök. Ezt a minősítést csak az Magyar Nemzeti Bank által meghatározott szigorú feltételeknek megfelelő hitelek kaphatják meg. A Magyar Nemzeti Bank életre hívott Minősített Fogyasztóbarát elnevezés egy valóban fogyasztóbarát terméket takar. Ez a hitel valóban értünk, hitelfelvevőkért van, a mi érdekeinket tartja szem előtt. A Minősített Fogyasztóbarát hitelek egyszerűen összehasonlíthatóak és mind feltételeikben, mind kondícióikban kiemelkedően jók.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel –népszerű személyi kölcsön

Azért annyira népszerűek az OTP személyi kölcsönök, mert nem kell meghatároznunk a hitel célját. Akármire felhasználhatjuk. A felhasználást pedig nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre, számlákra és ingatlanfedezetre sem. OTP személyi kölcsön esetén nem kell sokat várnunk a kiutalásra, hiszen a hitelbírálatot követően akár azonnal, de néhány napon belül mindenképpen hozzájutunk az igényelt összeghez. Nem véletlenül népszerűek a személyi kölcsönök, amiknél egyébként a kisebb hitelösszegek felvétele a jellemző, ha azonban nyolc millió forint kell, az is elérhető. Ez már így is vonzó, de az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel még ennél is jobb.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – alapadatok

OTP Bank személyi kölcsön – egy szabad felhasználású hitel

A szabadon felhasználható hitelek a legnépszerűbbek. Ez nem véletlen, hiszen a felhasználásukat nem kell igazolni, szabadon, bármire elkölthetők. Az OTP személyi kölcsönt válasszuk vagy a jelzáloghitelt? A hitelcél kiválasztása után a következő lépés a hiteltípus kiválasztása. Vannak olyan OTP hitelek, amelyek csak meghatározott körben használhatóak fel. Ilyenek például a felújítási hitelek. Ezeknél az OTP hiteleknél gyakran a hitelcélt számlával kell igazolni, és az sem ritka, hogy előzetesen egy tervet kell benyújtanunk a felhasználásról. Ez érthető módon korlátozza a felhasználást, és az adminisztráció terheket ró ránk. A szabad felhasználású hiteleknél nincsenek ilyen jellegű elvárások. Nem véletlen a szabad felhasználás népszerűsége. Ki akarna számlákkal bajlódni?

OTP Bank személyi kölcsön – és más szabad felhasználású hitelek

A szabad felhasználású hiteleknek két típusa van. Az OTP személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Amennyiben gyorsan és egyszerűen szeretnénk OTP hitelhez jutni, a legjobb választás az OTP személyi kölcsön. OTP személyi kölcsönhöz napokon belül hozzájuthatunk, de akár egy napon belül utalják az összeget. A hitelbírálat is csupán néhány percig tart, és OTP személyi kölcsönt online is igényelhetünk, vagyis anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról.

OTP Bank személyi kölcsön – szabad felhasználású hitel magasabb hitelösszeg esetén

Ha nem a gyorsaság az elsődleges szempont, és egy komolyabb összegre van szükségünk, akkor a szabad felhasználású jelzáloghitel lehet a megoldás. A jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, hiszen ellentétben a személyi kölcsönökkel, itt van fedezete a hitelnek. Az alacsonyabb kamat azonban nem feltétlenül éri meg, azzal is számolnunk kell, hogy a jelzáloghitelnek jelentősen magasabbak az induló költségei, mint a személyi kölcsönnek. Jelzáloghitelnél számolnunk kell az értékbecslés díjával, a közjegyzővel és jelzálogjog bejegyzésének is lesz díja. Fontos tehát, hogy utánaszámoljunk, hogy a kamaton realizált nyereségünk magasabb legyen ezeknél a díjaknál, különben nem éri meg a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani. Amire figyelnünk kell tehát, az az, hogy bár a szabad felhasználású jelzáloghitelek olcsóbbak, az indulási költségei magasabbak. Alapvetően csak magas hitelösszeg esetén érdemes jelzáloghitekben gondolkodni, hiszen a személyi kölcsön igénylése jóval egyszerűbb és gyorsabb is, mert a jelzálogkölcsönt csak két-három hét alatt bírálják el, szemben a személyi kölcsön néhány napos elbírálási idejével. Személyi kölcsönt tehát jóval egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb induló költségekkel kaphatunk.

Személyi kölcsön igénylés 2023-ban

2023-ban is egyszerűen teljesíthetőek a személyi kölcsön igénylésének alapfeltételei. A pénzintézetek többségénél már 18 éves kortól akár 70 éves korig lehet személyi kölcsönt igényelni, de a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt hitelfelvétel előtt mindenképpen tájékozódjunk. Néhány pénzintézet 21 vagy 23 éves kortól, és csak 65 éves korig fogad be hiteligényléseket. Ez kölcsönönként is eltérő lehet. Az érvényes személyazonosító okmányunk mellett szükségünk lesz egy jövedelemigazolásra is. Ez lehet munkáltatói igazolás, vagy vállalkozók esetében a NAV jövedelemigazolás, nyugdíjasoknál pedig bankszámlakivonat vagy nyugdíjhatározatot, vagy az utolsó három havi nyugdíjszelvény.

Jövedelemként elfogadható munkabér, vállalkozói bevétel és a nyugdíj önmagában is, és másodlagos jövedelemként figyelembe veszik a családi pótlékot, a GYES-t, a GYED-et, a vállalkozók osztalékát, a szociális juttatásokat, valamint az ösztöndíjat is, de más másodlagos jövedelmet is elfogadhatnak – ez pénzintézetenként eltérő. Akár adóstárs bevonására is van lehetőség. A munkaviszonyunkkal kapcsolatban fontos, hogy nem állhatunk sem próbaidő, sem felmondás alatt, és az a legjobb, ha határozatlan időre szóló munkaszerződéssel rendelkezünk.

OTP Bank személyi kölcsönre érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Abban az esetben ugyanis, ha az OTP hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, az nagy probléma. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen egy nem kívánt eljárás az igénylő ellen.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk. Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

OTP Bank személyi kölcsön – miért jó a hitelfedezeti biztosítás?

Az OTP hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. Az OTP hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

OTP Bank személyi kölcsön – mit kell tenni, ha szükség van a biztosításra?

A hitelfedezeti biztosítás több esetben is helyt állhat a biztosított helyett. Ilyen a tartós táppénz, a korházi kezelés vagy a munka elvesztése. Ha a biztosított rendszeres jövedelme megszűnik, és úgy látja, hogy már nem fogja tudni fizetni a törlesztő részleteket, akkor azonnal meg kell nézni azt, hogy a hitelfedezeti biztosítás segítséget nyújt-e az adott helyzetre. Ha valaki bizonytalan abban, hogy a biztosító fizet-e, fordulhat szakértőhöz is, aki segítséget nyújt annak eldöntésében, hogy érdemes-e a biztosítóhoz fordulni. Ha igen, akkor rövid időn belül be kell jelenteni a káreseményt, és kérni kell a biztosítótól, hogy fizessen. Ez történhet egy nyomtatvány kitöltésével, de akár az interneten is be lehet jelenteni az igényt. A kárbejelentés után a biztosító tájékoztatni fogja az ügyfelet az esetleges egyéb teendőkről, és arról, hogy mennyit és milyen formában fog fizetni.

OTP Bank személyi kölcsön – hogy lehet fizetni a hitelfedezeti biztosítás díját?

A hitelfedezeti biztosítás díját havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a biztosított. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legmodernebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a határidőről. Csekket persze már applikáció segítségével is lehet befizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre.

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes fizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a bankszámlán. Hasonlóan jó megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a biztosított, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a hitelfedezeti biztosítás valóban biztosítson.

OTP Bank személyi kölcsön – érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Az a jó, ha nem érte meg megkötni a hitelfedezeti biztosítást. Ez azt jelenti, hogy nem volt szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosító szolgálatait. Mert nem történt olyan esemény, ami akadályozhatta volna a hitel törlesztését, és az rendben visszafizetésre került. Ilyenkor persze felmerülhet a gondolat, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez azonban nem így van. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztonságérzetet adott. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az, hogy nem történt semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb tehát, ha nem történik nem várt negatív esemény, és a hitel vissza lett fizetve. Így biztosan nem történt baj, és biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban. Mert nem történt baj.

OTP Bank személyi kölcsön

Mi járulhat hozzá az OTP Bank személyi kölcsön biztonságos visszafizetéséhez?

Egy OTP hitel biztonságos visszafizetését segítheti egy hitelfedezeti biztosítás. De mit lehet még tenni? Sokat. A felelős hitelfelvétel fontos eleme az OTP hitel biztonságos visszafizetésének. A tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is.

OTP Bank személyi kölcsön kalkulátor – a hitelkalkulátor használata

Az OTP hitel kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezzük el magunkat, jól kell döntenünk. Számtalan konstrukció közül tudunk választani. Szakértő weboldalak segítenek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik OTP hitel lesz számunkra a megfelelő. A szakértő weboldalakon az OTP Bank személyi kölcsön kalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt. Az OTP személyi kölcsön kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk az egyes konstrukciók kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a pénzintézetek végigjárva megkeresnünk a legjobb hitelt. Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk az OTP Bank személyi kölcsön kalkulátort! Érdemes. Személyi kölcsön kalkulátor OTP. Ezekre a szavakra érdemes rákeresni.

Személyi kölcsön kedvezmények

Amennyiben nem a számlavezető bankunknál igényeljük a személyi kölcsönt, a bank kedvezményt adhat számunkra bizonyos számlacsomag igénylésekor. Meg kell fontolnunk azonban, hogy ez megéri-e nekünk, hiszen a megnyitott számlának lesznek költségei. Akkor éri meg azt a kedvezményt igénybe venni, ha az általunk nyitott új bankszámla költsége kevesebb, mint a bank által ajánlott kedvezmény.

Személyi kölcsön kedvezmények – a jövedelem szerepe

Magasabb jövedelem esetén a bankok többsége kedvezőbb kondíciókkal kínálja a személyi kölcsönt. És bár a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, ha van lehetőség adóstárs bevonására, érdemes azt megfontolni, hiszen a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet jelent. Ehhez pedig mindössze be kell vonnunk valakit a hitelbe adóstársként.

Személyi kölcsön kedvezmények – jövedelem jóváírás

Bizonyos esetekben a személyi kölcsönt nyújtó bank elvárja, hogy a jövedelmünk a banknál nyitott számlára érkezzen. Nem ritka azonban, hogy csak havi jóváírást várnak el, vagyis nem kell a jövedelmünknek a számlára érkeznie, ha más forrásból rendszeres jóváírásunk érkezik. Ezzel kiválthatjuk a havi jövedelmünk számlára utalását.

Személyi kölcsön kedvezmények – a biztosítás szerepe

Amennyiben hitelfedezeti biztosítást kötünk, szintén érhetünk el THM kedvezményt. Mivel a hitel visszafizetése biztosítva van, a kockázat csökkenését a bank kedvezőbb kondíciókkal jutalmazza. A hitelfedezeti biztosítás tehát amellett, hogy biztonságosabb visszafizetést garantál a számunkra, még a havi törlesztő részletünk nagyságát is csökkentheti. Nem nehéz alacsonyabb kamattal személyi kölcsönhöz jutni. Ehhez célszerű a hitelkalkulátor mellett a kiegészítő információkat is tanulmányozni. Minimális időráfordítással csökkenthetjük a havi kiadásainkat. Vagy fordulhatunk szakértőhöz is. A végeredmény ugyanaz lesz: kevesebbet kell majd havonta fizetnünk.

Az OTP személyi kölcsönök előnyei

Az OTP személyi kölcsönei fix kamatozásúak, így a futamidő végéig változatlanok maradnak a törlesztő részletek. A hitelbírálat ingyenes, és online igénylés esetén nem számítanak fel folyósítási díjat sem. Az OTP Bank személyi kölcsöne szabadon felhasználható, akár hitelkiváltásra is. Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is elérhető az OTP Banknál havi nettó 300 ezer forintos jövedelemtől. A folyósítás gyorsan történik, akár egy nap alatt is pénzhez juthatunk.

Az OTP személyi kölcsön igénylésének lényeges feltételei

Fontos lehet még, hogy ha a kölcsön igénylésekor vagy a kölcsön futamidejének végén az igénylő eléri a 70 éves kort, akkor elképzelhető további biztosíték bevonása. Az OTP személyi kölcsönt és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt csak személyesen igényelhetünk, az igénylésre nincs lehetőség meghatalmazással.

OTP személyi kölcsön online – miért jobb online?

Az OTP online hitelfelvétel kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó OTP online hitel azért népszerű, mert nem szükséges a hitelfelvételhez a személyes találkozás a banki ügyintézővel. Ez nem csak a járványhelyzet miatt volt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk a bankban, gyorsan és egyszerűen intézhetjük a hitelünket. Az OTP online igénylés feltételei lehetnek kedvezőbbek. Személyi kölcsön online igénylése esetén a pénzintézetek többsége elengedi a folyósítási jutalékot, és gyakran a kamat is alacsonyabb. Az OTP online igénylésnél a kiutalási idő rövid, gyorsan megérkezik a számlánkra az igényelt összeg. Az OTP online igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt.

OTP személyi kölcsön online igénylés

Az OTP online hitel igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az OTP online igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az OTP online hiteligénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online igénylés benyújtásának.

Első lépésként ki kell választanunk a hitelkonstrukciót. Ehhez szakértő weboldalak hitelkalkulátora nyújthat segítséget. A konstrukció kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a választott bank oldalára, ahol elkezdhetjük az igénylést. Az adatok egyeztetése és a rövid előbírálat után a bank rendelkezésére kell bocsátanunk a kért dokumentumokat. Ez is teljesen online, és azonnal történik. A dokumentumok beérkezése után következik a hitelbírálat, ami egy OTP személyi kölcsön esetén akár néhány perc alatt megtörténik. Pozitív döntés esetén pedig gyorsan utalják számunkra az igényelt összeget. Úgy, hogy közben ki sem léptünk az otthonunkból.

OTP személyi kölcsön online feltételei

OTP online hitel igényléséhez rendelkeznünk kell bankszámlával. Előfordulhat, hogy a bank az igénylést számlanyitáshoz köti. A kötelező bankszámlanyitás is online történhet. Feltétel lesz, hogy Magyarországon élő, nagykorú, magyar állampolgárok legyünk. Dolgoznunk kell, és ezt munkáltató igazolással igazolnunk is kell. Személyi igazolványra és lakcímkártyára is szükség lesz. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt az igénylés feltételei bankonként eltérhetnek. Igénylés előtt tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – mindig online

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott és felügyelt Minősített Fogyasztóbarát elnevezést a szigorú szabályoknak megfelelő hiteltermékek használhatják. Ez a fogyasztókat védő, és a fogyasztók érdekeit szem előtt tartó minősítés a személyi kölcsönök közül kiemeli Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel egyik fontos feltétele, hogy a hitelező bankoknak lehetővé kell tenni a termék online igényelhetőségét. Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt tehát minden esetben igényelhetünk teljesen online is.

A Központi Hitelinformációs Rendszer

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Központi Hitelinformációs Rendszer – negatív adóslista

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az OTP Banknál igényelhetünk CSOK-ot, falusi CSOK-ot, CSOK hitelt, Babaváró hitelt és Otthonfelújítási hitelt is. Ezek mind államilag támogatott hitelek.

Igen. Többféle is. A szabad felhasználású jelzáloghitelt, a személyi kölcsönt, és a Babaváró hitel is szabadon, kötöttségek nélkül használhatjuk fel.

Igen. Az OTP NHP Zöld otthon lakáshitele a legjobb döntés, ha új ingatlan szeretnénk vásárolni. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Zöld otthon programban magas hitelösszeghez is juthatunk alacsony kamattal. Fontos, hogy a kiválasztott ingatlannak meg kell felelnie az előírt energetikai besorolásnak.

Igen, van. Akkor tudunk igényelni OTP Otthonfelújítási Hitelt, ha az ingatlanunk felújításához utólag Otthonfelújítási támogatást veszünk igénybe, és megfelelünk a támogatás feltételeinek. Az OTP Otthonfelújítási Hitelt évi fix 3 százalékos, rendkívül alacsony kamattal kaphatjuk meg.

A kamat egy fontos adat, ha hitelt igényelünk, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsönünk teljes költségét. Fontos, hogy mindig a THM-et nézzük, ne a kamatot. A Teljes Hiteldíj Mutató ugyanis tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő költségét, nem csak a kamatot.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

2023.06.02.

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy? Felmerülhet a kérdés, ha szeretnénk befektetni. De melyik nyújtja a jobb hozamot? A kérdés megválaszolásához tudnunk kell, hogy mennyi időre akarjuk vagy tudjuk lekötni a pénzünket. Utánajártunk, hogy néhány hónapos lekötés vagy több éves befektetés esetén melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom
Módosulhatnak a CSOK szabályai is

Módosulhatnak a CSOK szabályai is

2023.05.26.

Módosulhatnak a CSOK szabályai egy társadalmi vitára bocsátott kormányrendelet értelmében. A változtatás még csak terv, és a CSOK szabályainak lényegi részét nem érintik majd. Fontosnak tartjuk a részletek ismeretét is, ezért utánajártunk, hogy milyen módon módosulhatnak a CSOK szabályai. Mutatjuk. Íme.

Tovább olvasom
Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

2023.05.22.

A lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint országos. Nem csak a kisebb településeket és nagyvárosokat, de már a fővárost is elérte a lakásárcsökkenés. Az öröm azonban még korainak tűnik. Mutatjuk, hogy mekkora a lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint.

Tovább olvasom
Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

2023.05.18.

2023. július elsejétől változnak a jövedelem terhelhetőségének szabályai hiteligénylésnél. Mivel a szabály alacsonyabb terhelhetőséget enged meg, a felvehető hitelösszeg is alacsonyabb lesz. Ez azonban nem fog mindenkit érinteni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom