fbpx

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022

OTP

Babaváró kölcsön

Most 80.000 Ft jóváírással

THM 0,4% ; 12,6%
Futamidő 64 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM 14,3% - 20,2%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

OTP Bank Nyrt. – legnagyobb a nagyok között

Az OTP Csoport a tágabb környezetünk meghatározó bankcsoportja. Hazánkon kívül a környező országokban is jelentős tényező. Tizenegy országban, több, mint 16 millió ügyfelet szolgálnak ki innovatív módon, a pénzügyi termékek széles skálájával. Az Európában is kiemelkedően sikeres OTP Bank hetven éves múltjának köszöntheti az eredményeit. Tisztában vannak az ügyfelek igényeivel, nyitottak a fejlesztésre, és stabilan működnek. Megbízható partnerként számíthatunk rájuk. Felkészült, szakértő munkatársakkal, korszerű informatikai megoldásokkal, és modern, univerzális, és személyre szabott banki megoldásaikkal támogatnak bennünket vágyaink megvalósításában és a fejlődésünkben.

11 ország, 16 millió ügyfél, 40 ezer szakértő kolléga, 1700 bankfiók, ötezer ATM. A számok önmagukért beszélnek. 

OTP lakásmegoldások – NHP Zöld Otthon Program

Amikor új lakás vagy ház vásárlását tervezzük, mindenképpen gondolnunk kell a Zöld hitelre. Ez az állam által kamattámogatott kölcsön hetven millió forintig érhető el, így akár a teljes vételárat kifizethetjük belőle, és ráérünk 25 év alatt visszafizetni a hitelt. A rendkívül alacsony, fix kamat kedvező számunkra, és csak arra kell figyelnünk, hogy az új lakásunk energetikai besorolósa elérje a BB szintet. A Magyar Nemzeti Bank ezzel a konstrukcióval kíván hozzájárulni a hazai klímacélok eléréséhez. Előírás, hogy a hitel folyósítását követő tíz évben életvitelszerűen az ingatlanban kell élnünk. Ha ezt teljesíteni tudjuk, megkaphatjuk a piacon jelenleg legkedvezőbb hitelkonstrukciót. És amellett, hogy kedvező konstrukcióval vásárolhatjuk meg az áhított ingatlant, még a környezetünkért is teszünk. 

OTP lakásmegoldások – Otthonfelújítási hitel

Akkor tudunk igényelni OTP Otthonfelújítási Hitelt, ha az ingatlanunk felújításához utólag otthonfelújítási támogatást veszünk igénybe, és persze megfelelünk a támogatás jogszabályi feltételeinek. Az OTP Otthonfelújítási Hitelt évi fix 3 százalékos, rendkívül kedvező kamattal, maximum 10 évre igényelhetjük, ha legalább egy gyermeket nevelünk. Fontos tudni, hogy 2021. áprilisa óta akár egy éves türelmi idővel is igényelhetjük, és a türelmi idő alatt csak a kamatot kell fizetnünk. Ezt az akár 3 millió forintos támogatást a lakásfelújításunk felére kaphatjuk meg, és ha a többit sem szeretnénk saját zsebből kifizetni, az otthonfelújítási hitel a legjobb megoldás. Az otthonfelújítási hitel igénylés esetén az OTP Banknak közvetlenül az Államkincstár fizeti ki a támogatás összegét. Nekünk pedig ennyivel már kevesebbet kell visszafizetnünk.  

OTP lakásmegoldások – használt lakáshoz

Használt lakás vásárlásához a hitelek széles spektruma érhető el az OTP Banknál. Választhatunk piaci kamatozású jelzáloghitelt vagy akár kamattámogatott kölcsönt is. A hitel felvétele előtt érdemes tájékozódni a lehetőségeinkről. Ha jár nekünk állami támogatás, érdemes megfontolni az igénybe vételét. És ne feledkezzünk meg a különféle kedvezményekről sem. Hét millió forintos kölcsönösszegtől kamatkedvezményt kaphatunk, van online kedvezmény, hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Ezek a kedvezmények hosszú távon nagyobb megtakarítást jelenthetnek nekünk, a jellemzően hosszú futamidő alatt. Ne hagyjuk ki őket. Vegyük igénybe őket, ha lehet. 

OTP lakásmegoldások – új lakáshoz

Nem csak a használt lakásokhoz kínál sok lehetőséget az OTP Bank. Új lakás vásárlásához is elérhetőek államilag támogatott konstrukciók, és piaci jelzáloghitelek egyaránt. Alaposan kell tájékozódnunk a hitel felvétele előtt, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót. 100 millió forintot is kaphatunk 30 évre, kedvező Teljes Hiteldíj Mutatóval. Az új lakás vásárlásához igényelt hitelekre is igaz, hogy kedvezményekhez juthatunk. Hét millió forintos kölcsönösszegtől kamatkedvezményt kaphatunk itt is, van online kedvezmény, hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Az új ingatlan megvásárlása nagy döntés, határozzunk bölcsen. Évtizedekre meghatározza egy döntés a csalásunk pénzügyi helyzetét. 

OTP szabad felhasználású hitelek – személyi kölcsön

Az OTP banknál is igényelhetünk személyi kölcsönt. Természetesen. Hiszen szinte mindenki személyi kölcsönt akar. De miért ennyire jó a személyi kölcsön? Hát mert díjmentes a hitelbírálat, és online igénylés esetén nem kell folyósítási díjat fizetnünk. És a lényeg: bármire, szabadon felhasználhatjuk. Akár az OTP Banknál vagy más banknál fennálló kölcsönünk kiváltására is. És fixen kamatozik a teljes futamidő alatt. 

Ha valami extrát akarunk, akkor havi nettó 300 ezer forint jövedelemtől a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is igényelhetünk. És gyorsan meg fogjuk kapni a pénzt. Az igénylés benyújtását követően akár egy munkanapon belül a számlánkon lehet a hitelösszeg, még akkor is, ha egy másik pénzintézetnél vezetünk folyószámlát. 

OTP szabad felhasználású hitelek – jelzáloghitel

A jelzáloghitelek speciális fajtája a szabad felhasználású jelzáloghitel. Ilyenkor nem egy adott ingatlan megvásárlásához kérünk hitelt, hanem a hitelcélt mi magunk határozzuk meg. És ez lehet bármi. A szabad felhasználású jelzáloghitelt, ugyanúgy, mint a személyi kölcsönt, bármire felhasználhatjuk. Lakodalom, utazás, bútorvásárlás? Arra költjük, amire csak szeretnénk. A szabad felhasználású jelzáloghitel valamivel drágább, mint az a jelzáloghitel, amit ingatlanvásárlásra igényelünk. Az átfutási ideje pedig három hét körül van, így jóval tovább tart, amíg a pénz megérkezik a számlánkra, mint a személyi kölcsönöknél. Cserébe jóval magasabb, akár 50 millió forintos kölcsönösszeggel is számolhatunk, és jóval hosszabb, akár 25 éves is lehet a futamidő. 

OTP szabad felhasználású hitelek – hitelkártya

Ha hitelkártyát igényelünk az OTP Banktól, akkor nem kell a saját pénzünket költenünk. A hitelbírálat után megállapított hitelkeret erejéig, akár kamatmentesen is költhetünk a kártyánkról. A fordulónapon aztán vagy a teljes igénybe vett hitelkeretet vagy annak egy részét visszafizetjük. És aztán ezt az összeget újra elkölthetjük. És újra és újra, egészen a szerződésünk utolsó napjáig. A hitelkártya olyan, mint egy biztonsági tartalék. Bármilyen váratlan élethelyzetben segíthet. Elromlott az autó? Nem probléma. És az elköltött összeget akár részletekben is visszafizethetjük. Nem kell egyszerre. Ott lesz a zsebünkben a pénzügyi biztonságunk. És még visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink után. Meg kedvezményeket.

OTP támogatott konstrukciók – Babaváró hitel

A Babaváró hitellel a kormány a gyermekvállalásunkat bátorítja. Ez a legfeljebb 10 millió forintos szabad felhasználású kölcsön kamatmentes lesz a futamidő végéig az első gyerekünk megszületésekor. A harmadik gyerekünk születésekor pedig a Babaváró hitel átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá. Ez nagy segítség, mindenkinek jó lehet, mert akár bútort, akár autót, vagy egy ingatlant is vehetünk belőle. Bármit. A Babaváró hitelt korlátozás nélkül felhasználhatjuk. És a szabályozás miatt a törlesztőrészletünk nem lehet több, mint havi 50 ezer forint. 

OTP támogatott konstrukciók – CSOK, falusi CSOK, CSOK hitel

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK, akár 10 millió forinttal támogatja azt, hogy ingatlant vásárolhassunk. A Családok Otthonteremtési Kedvezményét az állam adja azért, hogy a gyermekes családok igazi otthonhoz juthassanak. A CSOK-ot igényelhetjük új lakás vásárlásához vagy megépítéséhez, és használt lakás megvásárlásához vagy kibővítéséhez is. Korszerűsíteni is lehet belőle. Vehetünk új, modern kazánt, ha szükségünk van rá. Akár vállalt, akár meglévő gyerekek után is megkaphatjuk. Egy állami támogatás a családok számára, hogy könnyebbé tegyék a gyermekeink felnevelését. 

Hitelhez is juthatunk állami kamattámogatással, ha van gyerekünk. Ez a CSOK hitel. A hitel azok igényelhetik, akik megfelelnek a gyerekek után igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezményének és meg is kapják a CSOK-ot. A CSOK hitel önállóan nem igényelhető. A hitelt gyerekeket nevelő házaspárok, élettársak és egyedülállók is igényelhetik. Akkor is igényelhetjük, ha gyereket vállaló fiatal házastársak vagyunk. Gyerek vállalására csak abban az esetben van lehetőség, ha a házaspár egyik tagja a kérelem beadásának időpontjában még nem töltötte be a negyvenedik életévét.

Az OTP kölcsönök alapfeltételei

Mint minden hitelterméknél, az OTP Bankos hiteleknél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben, a KHR-ben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ha benne vagyunk a KHR-ben, nem kapunk hitelt.

Nagyon fontos, hogy a különböző hitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek. 

Az OTP kölcsönökhöz szükséges dokumentumok

Egy OTP hitel felvételéhez mindig kell érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket kiválthatja, ha van érvényes, kártya formátumú vezetői engedélyünk és lakcímkártyánk, vagy érvényes útlevelünk és lakcímkártyánk. Az adóigazolványunkra és a bankszámlakivonatunkra is szükség lesz. Kell egy egy hónapon belül kiállított, ugyanazon munkáltatónál eltöltött minimum három hónapja fennálló, és határozatlan idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás.  Ezt legjobb az OTP Bank formanyomtatványán benyújtani. Így biztosíthatjuk, hogy minden, az OTP Bank által kért adat szerepelni fog az igazoláson. A bankszámlánk két hónapnál nem régebbi kivonata is elég lehet, ha abból egyértelműen megállapítható jövedelem jogcíme és összege. A bankszámlakivonatunknak a nevünkre és a tartózkodási helyünk címére kell szólnia.

Nagyon fontos, hogy a felsoroltakon kívül az OTP Bank egyéb dokumentumok benyújtását is kérheti. Ugyanúgy, mint az alapfeltételeknél, itt is lényeges, hogy előzetesen tájékozódjunk. Egy hitel felvételéhez pontosan kell ismernünk a feltételeket, és a szükséges dokumentumokat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb OTP hitelt?

A hitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk. Ne csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon. Már nem kell végigjárnunk a bankokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Teljes körű banki szolgáltatások az OTP Banknál

Az OTP Bank univerzális kereskedelmi bankként a szolgáltatások teljes körét nyújtja az ügyfeleinek. Vezethetünk nálunk számlát, igényelhetünk bankkártyát, megtakaríthatunk, befektethetünk és biztosítást is köthetünk. 

OTP a digitális korszakban – innováció és fejlődés

A fejlesztés ma már elengedhetetlen egy modern kereskedelmi banknál, Az OTP már nem egy kis takarékszövetkezet. Olyan modern megoldásokkal találkozhatunk náluk, amivel sehol máshol. Az OTP igazi nagy bank lett. A legnagyobb. 

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az OTP Banknál igényelhetünk CSOK-ot, falusi CSOK-ot, CSOK hitelt, Babaváró hitelt és Otthonfelújítási hitelt is. Ezek mind államilag támogatott hitelek.

Igen. Többféle is. A szabad felhasználású jelzáloghitelt, a személyi kölcsönt, és a Babaváró hitel is szabadon, kötöttségek nélkül használhatjuk fel.

Igen. Az OTP NHP Zöld otthon lakáshitele a legjobb döntés, ha új ingatlan szeretnénk vásárolni. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Zöld otthon programban magas hitelösszeghez is juthatunk alacsony kamattal. Fontos, hogy a kiválasztott ingatlannak meg kell felelnie az előírt energetikai besorolásnak.

Igen, van. Akkor tudunk igényelni OTP Otthonfelújítási Hitelt, ha az ingatlanunk felújításához utólag Otthonfelújítási támogatást veszünk igénybe, és megfelelünk a támogatás feltételeinek. Az OTP Otthonfelújítási Hitelt évi fix 3 százalékos, rendkívül alacsony kamattal kaphatjuk meg.

A kamat egy fontos adat, ha hitelt igényelünk, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsönünk teljes költségét. Fontos, hogy mindig a THM-et nézzük, ne a kamatot. A Teljes Hiteldíj Mutató ugyanis tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő költségét, nem csak a kamatot.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

2022.10.03.

Fellélegezhetnek azok a CSOK igénylők, akik nem tudják teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. A kormány ugyanis 5 százalékban maximalizálja a kamat mértékét a szerződés megszegése esetén. Ez egy igazán jó hír az érintetteknek. Lássuk, kiket érinthet a változás.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom