OTP személyi kölcsön 2024 – Részletek és a folyósítás menete

OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM 15,7 - 17,4%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM 14,9% - 29,5%
Futamidő 24 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP Bank Nyrt. – legnagyobb a nagyok között

Az OTP Csoport a tágabb környezetünk meghatározó bankcsoportja. Hazánkon kívül a környező országokban is jelentős tényező. Tizenegy országban, több, mint 16 millió ügyfelet szolgálnak ki innovatív módon, a pénzügyi termékek széles skálájával.

Az Európában is kiemelkedően sikeres OTP Bank hetven éves múltjának köszöntheti az eredményeit. Tisztában vannak az ügyfelek igényeivel, nyitottak a fejlesztésre, és stabilan működnek. Megbízható partnerként számíthatunk rájuk. Felkészült, szakértő munkatársakkal, korszerű informatikai megoldásokkal, és modern, univerzális, és személyre szabott banki megoldásaikkal támogatnak bennünket vágyaink megvalósításában és a fejlődésünkben. 

11 ország, 16 millió ügyfél, 40 ezer szakértő kolléga, 1700 bankfiók, ötezer ATM. A számok önmagukért beszélnek. 

A kölcsönök alapfeltételei

Mint minden hitelterméknél, az OTP Bankos hiteleknél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is.

A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben, a KHR-ben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ha benne vagyunk a KHR-ben, nem kapunk hitelt.

Nagyon fontos, hogy a különböző hitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek. 

A kölcsönökhöz szükséges dokumentumok

Egy OTP hitel felvételéhez mindig kell érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket kiválthatja, ha van érvényes, kártya formátumú vezetői engedélyünk és lakcímkártyánk, vagy érvényes útlevelünk és lakcímkártyánk. Az adóigazolványunkra és a bankszámlakivonatunkra is szükség lesz.

Kell egy egy hónapon belül kiállított, ugyanazon munkáltatónál eltöltött minimum három hónapja fennálló, és határozatlan idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás. Ezt legjobb az OTP Bank formanyomtatványán benyújtani. Így biztosíthatjuk, hogy minden, az OTP Bank által kért adat szerepelni fog az igazoláson.

A bankszámlánk két hónapnál nem régebbi kivonata is elég lehet, ha abból egyértelműen megállapítható jövedelem jogcíme és összege. A bankszámlakivonatunknak a nevünkre és a tartózkodási helyünk címére kell szólnia.

Nagyon fontos, hogy a felsoroltakon kívül az OTP Bank egyéb dokumentumok benyújtását is kérheti. Ugyanúgy, mint az alapfeltételeknél, itt is lényeges, hogy előzetesen tájékozódjunk. Egy hitel felvételéhez pontosan kell ismernünk a feltételeket, és a szükséges dokumentumokat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb OTP hitelt?

A hitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk.

Ne csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon. Már nem kell végigjárnunk a bankokat ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Teljes körű banki szolgáltatások az OTP Banknál

Az OTP Bank univerzális kereskedelmi bankként a szolgáltatások teljes körét nyújtja az ügyfeleinek. Vezethetünk nálunk számlát, igényelhetünk bankkártyát, megtakaríthatunk, befektethetünk és biztosítást is köthetünk. 

A digitális korszakban – innováció és fejlődés

A fejlesztés ma már elengedhetetlen egy modern kereskedelmi banknál, Az OTP már nem egy kis takarékszövetkezet. Olyan modern megoldásokkal találkozhatunk náluk, amivel sehol máshol. Az OTP igazi nagy bank lett. A legnagyobb. 

OTP személyi kölcsön – személyi kölcsön felhasználása lakásfelújításkor

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel jó választás egy lakásfelújításhoz.

Az OTP személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár lakásfelújításra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése igazán sokba kerülhet.

Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ráadásul mostanában még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a kiadásainkat. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni az ingatlanunkat. Hozzáértő szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hosszú hónapokra le vannak kötve.

Mivel nagyobb összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér majd a család költségvetésébe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a hitelösszeggel. Nem lesz szükség semmilyen számlára. A felújítás után megmaradt összegből pedig gépkocsit is vásárolhatunk, vagy akár egy világ körüli útra is elindulhatunk, ha azt szeretnénk.

OTP személyi kölcsön kalkulátor

OTP személyi kölcsön – fedezet nélkül akár 8 millió forint

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben az OTP Bank személyi kölcsön előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez felgyorsítja az ügyintézést, nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslő szakértői díja, és nem kell fizetnünk a közjegyzőnek sem. Az OTP személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel viszont minden esetben elérhető már online is.

Az online igénylés tovább gyorsítja a folyamatot, és a díjai is kedvezőbbek, mintha a fiókban adnánk be a dokumentumokat.

Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank hozzájárul egy újabb jelzálog bejegyzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is ki tudjuk fizetni. Tehermentes ingatlan esetén pedig jóval egyszerűbb az eljárás, így gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha az OTP Bank személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett.

Ha szükséges, nyolcmillió forintot is költhetünk. Az mindenre elég lehet. Az OTP Bank személyi kölcsönök már néhány százezer forinttól nyolc millió forintig igényelhetők. Választhatunk. Eldönthetjük, mekkora összegre van szükségünk.

OTP hitelkalkulátor is sokat segíthet a választásban, hiszen a Teljes Hiteldíj Mutató, az összes költség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztatást ad. És mindezt azonnal. Nem kell várnunk.

A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. Ha többet tudunk havonta vállalni, választhatunk rövidebb futamidőt is.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A személyi kölcsönök piacán egy ideje elérhetőek a MNB által minősített, fogyasztóbarát személyi kölcsönök. Ezt a minősítést csak az Magyar Nemzeti Bank által meghatározott szigorú feltételeknek megfelelő hitelek kaphatják meg.

A Magyar Nemzeti Bank életre hívott Minősített Fogyasztóbarát elnevezés egy valóban fogyasztóbarát terméket takar. Ez a hitel valóban értünk, hitelfelvevőkért van, a mi érdekeinket tartja szem előtt. A Minősített Fogyasztóbarát hitelek egyszerűen összehasonlíthatóak és mind feltételeikben, mind kondícióikban kiemelkedően jók.

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – alapadatok

  • a kamata meghatározott
  • a futamidő nem haladhatja meg a 7 évet
  • fix kamatozású
  • változatlan törlesztőrészletek a futamidő végéig
  • szabad felhasználásra vagy már meglévő hitel kiváltására igényelhető
  • a folyósítás díja nem lehet több, mint a hitelösszeg 0,75%-a, teljesen online hitelfelvétel esetén a folyósítási díj nulla forint
  • a folyósított összegnek maximum három munkanapon belül, online igénylés esetén pedig két munkanapon belül meg kell érkeznie az igénylő bankszámlájára
  • Az előtörlesztési díj az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél nem lehet magasabb, mint az előtörlesztett összeg fél százaléka. Amennyiben a futamidőből kevesebb, mint egy év van hátra, akkor az előtörlesztésért már semmit sem kérhet a bank, annak a díja nulla forint lesz.

OTP Bank személyi kölcsönre érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát.

Abban az esetben ugyanis, ha az OTP hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, az nagy probléma. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen egy nem kívánt eljárás az igénylő ellen.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk.

Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást.

De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

Miért jó a hitelfedezeti biztosítás?

Az OTP hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. Az OTP hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat.

Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni.

Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

Érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Az a jó, ha nem érte meg megkötni a hitelfedezeti biztosítást. Ez azt jelenti, hogy nem volt szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosító szolgálatait. Mert nem történt olyan esemény, ami akadályozhatta volna a hitel törlesztését, és az rendben visszafizetésre került. Ilyenkor persze felmerülhet a gondolat, hogy a semmiért fizetett az ügyfél.

Ez azonban nem így van. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztonságérzetet adott. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az, hogy nem történt semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen.

Az a legjobb tehát, ha nem történik nem várt negatív esemény, és a hitel vissza lett fizetve. Így biztosan nem történt baj, és biztosan nem érte kár a biztosítottat.

Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban. Mert nem történt baj.

OTP Bank személyi kölcsön

OTP Bank személyi kölcsön kalkulátor – a hitelkalkulátor használata

Az OTP hitel kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezzük el magunkat, jól kell döntenünk. Számtalan konstrukció közül tudunk választani. Szakértő weboldalak segítenek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik OTP hitel lesz számunkra a megfelelő.

A szakértő weboldalakon az OTP Bank személyi kölcsön kalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt.

Az OTP személyi kölcsön kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk az egyes konstrukciók kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a pénzintézetek végigjárva megkeresnünk a legjobb hitelt.

Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk az OTP Bank személyi kölcsön kalkulátort! Érdemes. Személyi kölcsön kalkulátor OTP. Ezekre a szavakra érdemes rákeresni.

Személyi kölcsön kedvezmények

Amennyiben nem a számlavezető bankunknál igényeljük a személyi kölcsönt, a bank kedvezményt adhat számunkra bizonyos számlacsomag igénylésekor. Meg kell fontolnunk azonban, hogy ez megéri-e nekünk, hiszen a megnyitott számlának lesznek költségei. Akkor éri meg azt a kedvezményt igénybe venni, ha az általunk nyitott új bankszámla költsége kevesebb, mint a bank által ajánlott kedvezmény.

Személyi kölcsön kedvezmények – a jövedelem szerepe

Magasabb jövedelem esetén a bankok többsége kedvezőbb kondíciókkal kínálja a személyi kölcsönt. És bár a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, ha van lehetőség adóstárs bevonására, érdemes azt megfontolni, hiszen a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet jelent. Ehhez pedig mindössze be kell vonnunk valakit a hitelbe adóstársként.

Személyi kölcsön kedvezmények – jövedelem jóváírás

Bizonyos esetekben a személyi kölcsönt nyújtó bank elvárja, hogy a jövedelmünk a banknál nyitott számlára érkezzen. Nem ritka azonban, hogy csak havi jóváírást várnak el, vagyis nem kell a jövedelmünknek a számlára érkeznie, ha más forrásból rendszeres jóváírásunk érkezik. Ezzel kiválthatjuk a havi jövedelmünk számlára utalását.

OTP személyi kölcsön online igénylés

Az OTP online hitel igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az OTP online igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez.

Az OTP online hiteligénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online igénylés benyújtásának.

Első lépésként ki kell választanunk a hitelkonstrukciót. Ehhez szakértő weboldalak hitelkalkulátora nyújthat segítséget. A konstrukció kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a választott bank oldalára, ahol elkezdhetjük az igénylést.

Az adatok egyeztetése és a rövid előbírálat után a bank rendelkezésére kell bocsátanunk a kért dokumentumokat. Ez is teljesen online, és azonnal történik.

A dokumentumok beérkezése után következik a hitelbírálat, ami egy OTP személyi kölcsön esetén akár néhány perc alatt megtörténik. Pozitív döntés esetén pedig gyorsan utalják számunkra az igényelt összeget. Úgy, hogy közben ki sem léptünk az otthonunkból.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Az OTP Banknál igényelhetünk CSOK-ot, falusi CSOK-ot, CSOK hitelt és Babaváró hitelt is. Ezek mind államilag támogatott hitelek.

Igen. Többféle is. A szabad felhasználású jelzáloghitelt, a személyi kölcsönt, és a Babaváró hitel is szabadon, kötöttségek nélkül használhatjuk fel.

A kamat egy fontos adat, ha hitelt igényelünk, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsönünk teljes költségét. Fontos, hogy mindig a THM-et nézzük, ne a kamatot. A Teljes Hiteldíj Mutató ugyanis tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő költségét, nem csak a kamatot.

Az OTP személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül, egyszerűen igényelhető, és gyorsan elérhető. A kapott összeg pedig szabadon felhasználható.

Az OTP Bank a hitelt a hitelbírálat függvényében adja. Meg kell felelni a feltételeknek, és be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. Pozitív hitelbírálat esetén kaphatunk személyi kölcsönt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Tovább olvasom
Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

2024.02.21.

A Babakötvény nem érhető el korlátlanul. A kormány 1,2 millió forintban maximalizálta az évente befizethető összeget. Miért fontos ez? Mit jelent ez a változtatás a befektetőknek? Érdemes így is befizetni a Babakötvénybe? A változás fontos, ezért utánajártunk. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom