fbpx

Gyorskölcsön kalkulátor 2022

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 24663 Ft
THM 14.52 %
Visszafizetendő 443934 Ft

THM
8,86% - 19,86%

Futamidő
12 - 96 hó

Hitel teljes díja: 43934 Ft
Kamat: 43934 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Személyi kölcsön nagyon gyorsan – a gyorskölcsön

A gyorskölcsön tulajdonképpen egy személyi kölcsön, amit gyorsan bírálnak el, és gyorsan utalnak a számlánkra. A személyi kölcsönökön belül azonban külön kategóriát alkotnak, mivel az árazásuk eltér a személyi kölcsönökétől. A gyorskölcsönök alapvetően drágábbak, ez az ára a gyorsaságból adódó kockázatnak. Mégis számtalan pénzintézet ajánl gyorskölcsönt az ügyfeleinek. Ennek az lehet az elsődleges oka, hogy nagy az igény egy egyszerű és gyors hitelre. Átmeneti pénzavar esetén jól jön a gyorskölcsön, hiszen ahogy a mondás tartja, kétszer ad, ki gyorsan ad. Ha beüt a baj, azonnal kell megoldást találnunk, sokszor nem érünk rá heteket várni egy hitelbírálatra. A gyorskölcsön erre tökéletes megoldást nyújt, hiszen akár néhány órán belül is pénzhez juthatunk. Igen, akár néhány órán belül is. 

Nincs szükség ingatlanfedezetre

A gyorskölcsön, ugyanúgy, mint a személyi kölcsön, egy szabad felhasználású fedezetlen kölcsön. Ahhoz, hogy igényeljük, nincs szükség ingatlanfedezetre. Ha nincs ingatlanunk, vagy nem szeretnénk azt bevonni fedezetként a hitelügyletbe, akkor sincs akadálya az igénylésnek. Ez egy nagy előny, ráadásul még azzal is jár, hogy nem kell olyan költségekkel számolnunk, mint az értékbecslés vagy a közjegyző díja. Bár ez könnyebben elérhetővé teszi a kölcsönt, ne feledkezzünk meg arról az igénylésnél, hogy az átlagosnál magasabb THM-re számíthatunk. Ez azonban nem biztos, hogy probléma lesz, ugyanis a gyorskölcsön átlagos igényelt hitelösszege alacsony, és egy alacsonyabb hitelösszegnél jóval kisebb plusz terhet okoz a magasabb THM. 

A gyorskölcsön igénylése – akár online is

A gyorskölcsön igénylése nem különbözik a személyi kölcsön igénylésétől. Első lépésként arról kell tájékozódnunk, hogy mi a kölcsön igénylésének alapfeltétele. Ha ennek megfeleltünk, akkor az elvárt dokumentumok benyújtása következik. A dokumentumok alapján a bank elbírálja a hitelünket, és pozitív döntés esetén a rendelkezésünkre bocsátja az igényelt összeget. És ez mind egy napon belül is megtörténhet.

Gyorskölcsönt végig online is igényelhetünk. A végig online kifejezés azt jelenti, hogy a teljes folyamat, az igényléstől az elbírálásig elektronikus úton történik. Nem lesz szükség tehát személyes találkozásra, hiszen pozitív elbírálás esetén utalással teljesíti majd a bank a kifizetést. Az online igénylés előnyös lehet abból a szempontból is, hogy gyakran kapcsolódik hozzá kedvezmény, sőt, az is előfordulhat, hogy olcsóbban kapjuk meg a hitelt, mintha hagyományos úton igényeltük volna.

Gyorskölcsön kalkulátor

A gyorskölcsön feltételei

Leginkább alacsony összegben igényeljük. Ennek az oka a hitel ára, és az, hogy ritkán van szükségünk gyorsan többmilliós segítségre. A gyorskölcsönt 100 ezer forinttól igényelhetjük, és a legtöbb pénzintézetnél nem kérhetünk többet 1 millió forintnál. A bankok hitelezési gyakorlata ugyanakkor annyira eltérő, hogy ennél jóval többet is igényelhetünk egyes bankoknál, ha szeretnénk. Az alacsony hitelösszegek miatt főként rövid futamidőt választanak az ügyfelek, hiszen néhány százezer forintot egy év alatt is vissza lehet fizetni úgy, hogy az nem terheli meg túlságosan a családi költségvetést. 

Mikor lehet jó választás a gyorskölcsön?

Sokan kerültek olyan élethelyzetbe, hogy sürgősen pénzre volt szükségük. Ha ilyenkor nincs család vagy barát, aki segíthetne, akkor egy bankhoz kell fordulnunk kölcsönért. Az, hogy akár néhány óra alatt is pénzhez juthatunk, óriási segítség lehet egy nem várt helyzetben. Ha nincs megtakarításunk, akkor is lehet olyan problémánk, amit meg kell oldanunk. Ilyen esetben kiváló választás.

A megfelelő gyorskölcsön kiválasztása

Gyorskölcsönt a számlavezető bankunktól is kérhetünk. Nagy előnnyel indulunk, hiszen a bank már ismeri a költési szokásainkat, tisztában van a jövedelmi helyzetünkkel, és azzal, hogy mennyit keresünk havonta. A saját bankunk könnyebben ad hitelt, mint egy olyan pénzintézet, ahol új ügyfélnek számítunk.

Nem biztos azonban, hogy a saját bankunk kínálja a legkedvezőbb konstrukciót. Ezért hiteligénylés előtt tájékozódjunk. Ennek a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, ha egy szakértő weboldal hitelkalkulátorát használjuk. A hitelkalkulátorba be kell majd írnunk az igényelt hitelösszeget és a kiválasztott futamidőt. A kalkulátor meg fogja mutatni, hogy milyen konstrukciók közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, így látni fogjuk a gyorskölcsönök Teljes Hiteldíj Mutatóját, a kamatot, és azt, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő végösszeg. Ez nagyon megkönnyíti a kiválasztást, és így nem kell a bankokat végigjárva összeszednünk a szükséges információkat. Az otthonunkból, igazán kényelmesen dönthetünk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, hogy a legjobbat választottuk, hiszen ezek a hitelkalkulátorok majdnem minden lehetőséget megvizsgálnak.

Figyeljünk a THM-re

A gyorskölcsön kiválasztásánál a teljes visszafizetendő összeg lehet a legfontosabb. A Teljes Hiteldíj Mutató igazi segítség a gyorskölcsönök összehasonlításában. Ha alacsonyabb egy hitel THM-e, akkor az kevesebbe fog kerülni nekünk. Alacsonyabb lesz a havi törlesztő részletünk, és kevesebbet kell majd visszafizetnünk a futamidő alatt. A hitelkalkulátorok megmutatják, hogy mekkora THM-el kell számolnunk. Figyeljük a THM-et. Az a legfontosabb adat. Lényeges, hogy a kamat és a THM nem egy és ugyanaz. A kamat fontos információ lehet, de a hitel teljes költségét a Teljes Hiteldíj Mutató adja meg.

Mivel általában alacsony hitelösszegről és rövid futamidőről beszélünk, a THM-nek nincs olyan nagy jelentősége, mint egy lakáshitel esetén. Lakáshitelt akár több évtizedre is felvehetünk, ezzel szemben van olyan gyorskölcsön, amit csak néhány hétig fizetünk. És minél hosszabb a futamidő, illetve minél nagyobb a hitelösszeg, annál nagyobb eltérés lehet a teljes visszafizetendő összegben. Míg ez egy lakáshitelnél millió nagyságrendű is lehet, egy gyorskölcsön esetén csupán néhány ezer forint lehet a különbség. A THM tehát nem a legfontosabb a döntésnél, egy jól megválasztott futamidő többet segíthet nekünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk a hitelünk árazásával, hiszen minden pénz, amit egy megfelelő konstrukció kiválasztásával megtakarítunk, az a zsebünkben marad, és a családunkra, a szeretteinkre költhetjük. Vagy magunkra. 

Így kaphatod meg a hitelt

Gyorskölcsön kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gyorskölcsön kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gyorskölcsön kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gyorskölcsön kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A gyorskölcsön egy személyi kölcsön típus. Ahogyan a neve mutatja, gyors, azaz a többi hitelhez képest sokkal rövidebb idő alatt lehet hozzájutni az igényelt összeghez. A kérelem leadásától számítva általában 24 órán belül folyósít a pénzintézet, de akadnak szolgáltatások, ahol még gyorsabb ügyintézést is elérhetünk.

A felső határ – ahogyan a többi személyi kölcsön esetében – 10 millió forint. A pénzintézetek jelentős része azonban lejjebb húzta meg a vonalat, általában három millió forintnál, de akadnak olyan szolgáltatók, amelyek legfeljebb néhány százezer forintot utalnak.

Nagy a szórás, attól függ mely bank, mely szolgáltatását választjuk, a felső határ viszont adott: nyolc év a legmagasabb elérhető futamidő.

Az első kérdésre igen a válasz, ahogyan a többi hitelfajta esetében, itt is számolnunk kell különböző kötelező díjakkal (például: folyósítási díj, számlavezetési díj), kivéve, ha sikerül valamilyen akciós konstrukciót kifognunk. Önerőre és fedezetre nincs szükség, mivel a gyorskölcsön egy személyi kölcsön típus.

A legtöbb esetben könnyen és egyszerűen igényelhető, online elindítható az ügylet. Kiválasztjuk a hitelt és a kért adatokat, információkat megadjuk. Ezután a bank elindítja a hitelbírálatot, majd folyósít, ha mindent rendben talált.

Gyorskölcsön-kérelmünk elutasításra kerülhet többek között KHR adóslistán való szereplés miatt, ha nincs meg az előírt munkaviszony-időnk, ha a jövedelmünk nem elég magas, ha nem férünk bele az életkor korlátozásokba, ha nincs állandó magyarországi lakcímünk. A feltételek természetesen bankonként eltérőek lehetnek.

Először késedelmi kamatot számol fel a bank, majd egy (szerződésben meghatározott) idő után felmondja a szerződést, és ezután a tartozást egy összegben kell visszafizetni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

2022.06.27.

A magyar kormány úgy döntött, hogy folytatja a Széchenyi Kártya Programot, amely a kis-, és középvállalkozások (kkv) hitelpiaci helyzetét igyekszik segíteni. Erre a jelenlegi gazdasági helyzetben ismét nagy szükség van, a program korábban szép eredményeket ért el.

Tovább olvasom
7 egyszerű spórolási tipp a hétköznapokra

7 egyszerű spórolási tipp a hétköznapokra

2022.06.24.

Spórolási tippekre van szükséged? A legjobb helyen jársz, mert az alábbiakban a leghétköznapibbakat mutatjuk be!

Tovább olvasom
Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

2022.06.21.

A késedelmes törlesztés eddig is behajtható volt, és ezután is az lesz, csupán a folyamat változik szeptembertől.

Tovább olvasom
Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

2022.06.17.

Ha bankkártyával fizetsz külföldön, megeshet, hogy átvernek, és ilyenkor futhatsz a pénzed után – tudd meg, hogyan védekezhetsz!

Tovább olvasom