Gyorskölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 18929 Ft
THM 24.25 %
Visszafizetendő 685194 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MBH

Start Plus Személyi Kölcsön

7 millió Ft-ig online is igényelhető

Törlesztőrészlet 17700 Ft
THM 18.10 %
Visszafizetendő 637200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

ERSTE

Erste Most Személyi Kölcsön

Szabad felhasználású hitel akár 12 millió forintig

Törlesztőrészlet 17700 Ft
THM 18.63 %
Visszafizetendő 642200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Cetelem

Cetelem Személyi kölcsön

50 000 Ft kamatjóváírással*

Törlesztőrészlet 19018 Ft
THM 24.90 %
Visszafizetendő 689648 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 19877 Ft
THM 29.20 %
Visszafizetendő 719322 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A gyorskölcsön egy kis összegű személyi kölcsön

gyorskölcsön tulajdonképpen egy személyi kölcsön, amit gyorsan bírálnak el, és gyorsan utalnak a számlánkra. A személyi kölcsönökön belül azonban külön kategóriát alkotnak, mivel az árazásuk eltér a személyi kölcsönökétől.

A gyorskölcsönök alapvetően drágábbak, ez az ára a gyorsaságból adódó kockázatnak. Mégis számtalan pénzintézet ajánl gyorskölcsönt az ügyfeleinek. Ennek az lehet az elsődleges oka, hogy nagy az igény egy egyszerű és gyors hitelre.

Átmeneti pénzavar esetén jól jön a gyorskölcsön, hiszen ahogy a mondás tartja, kétszer ad, ki gyorsan ad. Ha beüt a baj, azonnal kell megoldást találnunk, sokszor nem érünk rá heteket várni egy hitelbírálatra. A gyorskölcsön erre tökéletes megoldást nyújt, hiszen akár néhány órán belül is pénzhez juthatunk. Igen, akár néhány órán belül is. 

Nincs szükség ingatlanfedezetre

gyorskölcsön, ugyanúgy, mint a személyi kölcsön, egy szabad felhasználású fedezetlen kölcsön. Ahhoz, hogy igényeljük, nincs szükség ingatlanfedezetre. Ha nincs ingatlanunk, vagy nem szeretnénk azt bevonni fedezetként a hitelügyletbe, akkor sincs akadálya az igénylésnek.

Ez egy nagy előny, ráadásul még azzal is jár, hogy nem kell olyan költségekkel számolnunk, mint az értékbecslés vagy a közjegyző díja. Bár ez könnyebben elérhetővé teszi a kölcsönt, ne feledkezzünk meg arról az igénylésnél, hogy az átlagosnál magasabb THM-re számíthatunk. Ez azonban nem biztos, hogy probléma lesz, ugyanis a gyorskölcsön átlagos igényelt hitelösszege alacsony, és egy alacsonyabb hitelösszegnél jóval kisebb plusz terhet okoz a magasabb THM. 

A gyorskölcsön igénylése – akár online is

gyorskölcsön igénylése nem különbözik a személyi kölcsön igénylésétől. Első lépésként arról kell tájékozódnunk, hogy mi a kölcsön igénylésének alapfeltétele.

Ha ennek megfeleltünk, akkor az elvárt dokumentumok benyújtása következik. A dokumentumok alapján a bank elbírálja a hitelünket, és pozitív döntés esetén a rendelkezésünkre bocsátja az igényelt összeget. És ez mind egy napon belül is megtörténhet.

Gyorskölcsönt végig online is igényelhetünk. A végig online kifejezés azt jelenti, hogy a teljes folyamat, az igényléstől az elbírálásig elektronikus úton történik. Nem lesz szükség tehát személyes találkozásra, hiszen pozitív elbírálás esetén utalással teljesíti majd a bank a kifizetést. Az online igénylés előnyös lehet abból a szempontból is, hogy gyakran kapcsolódik hozzá kedvezmény, sőt, az is előfordulhat, hogy olcsóbban kapjuk meg a hitelt, mintha hagyományos úton igényeltük volna.

A gyorskölcsön feltételei

Leginkább alacsony összegben igényeljük. Ennek az oka a hitel ára, és az, hogy ritkán van szükségünk gyorsan többmilliós segítségre. A gyorskölcsönt 100 ezer forinttól igényelhetjük, és a legtöbb pénzintézetnél nem kérhetünk többet 1 millió forintnál.

A bankok hitelezési gyakorlata ugyanakkor annyira eltérő, hogy ennél jóval többet is igényelhetünk egyes bankoknál, ha szeretnénk. Az alacsony hitelösszegek miatt főként rövid futamidőt választanak az ügyfelek, hiszen néhány százezer forintot egy év alatt is vissza lehet fizetni úgy, hogy az nem terheli meg túlságosan a családi költségvetést. 

Mikor lehet jó választás a gyorskölcsön?

Sokan kerültek olyan élethelyzetbe, hogy sürgősen pénzre volt szükségük. Ha ilyenkor nincs család vagy barát, aki segíthetne, akkor egy bankhoz kell fordulnunk kölcsönért.

Az, hogy akár néhány óra alatt is pénzhez juthatunk, óriási segítség lehet egy nem várt helyzetben. Ha nincs megtakarításunk, akkor is lehet olyan problémánk, amit meg kell oldanunk. Ilyen esetben kiváló választás.

A megfelelő gyorskölcsön kiválasztása

Gyorskölcsönt a számlavezető bankunktól is kérhetünk. Nagy előnnyel indulunk, hiszen a bank már ismeri a költési szokásainkat, tisztában van a jövedelmi helyzetünkkel, és azzal, hogy mennyit keresünk havonta. A saját bankunk könnyebben ad hitelt, mint egy olyan pénzintézet, ahol új ügyfélnek számítunk.

Nem biztos azonban, hogy a saját bankunk kínálja a legkedvezőbb konstrukciót. Ezért hiteligénylés előtt tájékozódjunk. Ennek a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, ha egy szakértő weboldal hitelkalkulátorát használjuk. A hitelkalkulátorba be kell majd írnunk az igényelt hitelösszeget és a kiválasztott futamidőt.

A kalkulátor meg fogja mutatni, hogy milyen konstrukciók közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, így látni fogjuk a gyorskölcsönök Teljes Hiteldíj Mutatóját, a kamatot, és azt, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő végösszeg. Ez nagyon megkönnyíti a kiválasztást, és így nem kell a bankokat végigjárva összeszednünk a szükséges információkat. Az otthonunkból, igazán kényelmesen dönthetünk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, hogy a legjobbat választottuk, hiszen ezek a hitelkalkulátorok majdnem minden lehetőséget megvizsgálnak.

Figyeljünk a THM-re

A kölcsön kiválasztásánál a teljes visszafizetendő összeg lehet a legfontosabb. A Teljes Hiteldíj Mutató igazi segítség a kölcsönök összehasonlításában. Ha alacsonyabb egy hitel THM-e, akkor az kevesebbe fog kerülni nekünk.

Alacsonyabb lesz a havi törlesztő részletünk, és kevesebbet kell majd visszafizetnünk a futamidő alatt. A hitelkalkulátorok megmutatják, hogy mekkora THM-el kell számolnunk.

Figyeljük a THM-et. Az a legfontosabb adat. Lényeges, hogy a kamat és a THM nem egy és ugyanaz. A Kamat fontos információ lehet, de a hitel teljes költségét a Teljes Hiteldíj Mutató adja meg.

Mivel általában alacsony hitelösszegről és rövid futamidőről beszélünk, a THM-nek nincs olyan nagy jelentősége, mint egy lakáshitel esetén. Lakáshitelt akár több évtizedre is felvehetünk, ezzel szemben van olyan gyorskölcsön, amit csak néhány hétig fizetünk.

És minél hosszabb a futamidő, illetve minél nagyobb a hitelösszeg, annál nagyobb eltérés lehet a teljes visszafizetendő összegben. Míg ez egy lakáshitelnél millió nagyságrendű is lehet, egy gyorskölcsön esetén csupán néhány ezer forint lehet a különbség.

A THM tehát nem a legfontosabb a döntésnél, egy jól megválasztott futamidő többet segíthet nekünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk a hitelünk árazásával, hiszen minden pénz, amit egy megfelelő konstrukció kiválasztásával megtakarítunk, az a zsebünkben marad, és a családunkra, a szeretteinkre költhetjük. Vagy magunkra. 

Gyorskölcsön – gyorshitel

Gyorskölcsön vagy gyorshitel? Különböznek? Nem. Csak az elnevezés különbözik, a tartalom változatlan, ugyanarról a hiteltermékről beszélünk, akár a gyorskölcsön, akár a gyorshitel elnevezést használjuk.

Igénylés esetén lényegtelen az is, hogy azt gyorskölcsönnek vagy gyorshitel nevezik. Egy szabadon felhasználható, ingatlanfedezet nélkül igényelhető, rendkívül népszerű hitelterméket. Nem kell tehát foglalkozni a névvel, nem számít az elnevezés, a hitelek feltételeire viszont oda kell figyelni, mert bár a hitel neve nem lesz fontos, a feltételekben azonban lehetnek és vannak is különbségek. Odafigyeléssel és utánajárással egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Gyorskölcsön online – gyorshitel online

Az online igényelés a legkényelmesebb. Otthonról igényelhetünk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Az online gyorskölcsön feltételei gyakran kedvezőbbek a hagyományos igénylésű hitelekénél. 

Egyszerűség, gyorsaság, kényelem és kedvező feltételek. Ez a gyorskölcsön online.

Mi az a gyorskölcsön online?

Ha az online hiteligénylést választjuk, modern, innovatív módon vehetünk fel hitelt. Online igényléskor nem kell bemennünk egy bankfiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A gyorshitel kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok benyújtása is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot.

Miért jobb a gyorskölcsön online?

Az online hitelfelvétel kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó gyorshitel online azért egyre népszerűbb, mert nem szükséges a hitelfelvételhez a személyes találkozás egy banki ügyintézővel.

Ez nem csak a járványhelyzet miatt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk egy bankban, gyorsan és egyszerűen intézhetjük a gyorshitelünket. A gyorshitel online igénylés feltételei kedvezőbbek. 

Gyorskölcsön online igénylése esetén a pénzintézetek többsége elengedi a folyósítási jutalékot, és gyakran a kamat is alacsonyabb. A gyorshitel online igénylésnél a kiutalási idő rövid, gyorsan megérkezik a számlánkra az igényelt összeg. Az online igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt.

Gyorskölcsön online igénylés

Az online gyorskölcsön igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Az online hiteligénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni.

Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online igénylés benyújtásának. Az adatok egyeztetése és a rövid előbírálat után a bank rendelkezésére kell bocsátanunk a kért dokumentumokat.

Ez is teljesen online, és azonnal történik. A folyamat része lehet egy videós azonosítás is. Így győződik meg a bank arról, hogy valóban mi igényeljük a kölcsönt. A dokumentumok beérkezése után következik a hitelbírálat, ami egy személyi kölcsön esetén akár néhány perc alatt megtörténik.

Pozitív döntés esetén pedig gyorsan utalják számunkra az igényelt összeget. Úgy, hogy közben ki sem léptünk az otthonunkból.

Az online gyorskölcsön feltételei

Az online igényléshez rendelkeznünk kell bankszámlával. Előfordulhat, hogy a bank az igénylést számlanyitáshoz is köti. A kötelező bankszámlanyitás is online történhet. Feltétel lesz, hogy

Magyarországon élő, nagykorú, magyar állampolgárok legyünk. Dolgoznunk kell, és ezt munkáltató igazolással igazolnunk is kell.

Személyi igazolványra és lakcímkártyára is szükség lesz. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt az igénylés feltételei bankonként eltérhetnek. Igénylés előtt tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

gyorskölcsön onlineGyorskölcsön azonnal – ha gyorsan kell a pénz

Előfordul, hogy gyorsan kell a pénz. Azonnal szükségünk van egy bizonyos összegre, hogy megoldjunk egy felmerülő problémát, vagy azonnal meg akarunk vásárolni valamit.

gyorskölcsön azonnal a rendelkezésünkre állhat. Van azonban néhány dolog, amit érdemes átgondolnunk az igénylés előtt. Gyorskölcsönt ugyanis hosszabb időre is igényelhetünk. A futamidő megválasztása függ az általunk még fizethető havi törlesztőrészlet nagyságától, és attól is, hogy milyen gyorsan szeretnénk a hitelünket visszafizetni.

Ezt befolyásolja ugyan a jövedelmünk nagysága, de a döntést nekünk kell meghoznunk. Gyorskölcsönt jellemzően rövid futamidőre igényelünk, ritkán kérjük hosszú évekre. Ez érthető is, hiszen az átlagos hitelösszegek jóval alacsonyabbak más hiteleknél.

Egy ingatlan jelzáloghitelt akár évtizedekre is felvehetünk, de a gyorskölcsönt jóval rövidebb idő alatt fizetjük vissza. A hitelösszeg is fontos. A maximális hitelösszeg a gyorskölcsönnél is lehet magas. Tudnunk kell azonban, hogy ritkán igénylik a maximumot, hiszen a gyorskölcsönt nem magas hitelösszegre találták ki.

Többnyire néhány százezer forintot igényelünk. Ha csak százezer forintra van szükségünk, a gyorshitel jó választás lehet. Bár lehetőség van magasabb összeg igénylésére is, számolnunk kell azzal, hogy egy magasabb hitelösszegnél már nagyobb jelentősége van a Teljes Hiteldíj Mutatónak, így lehet, hogy jobb egy másik típusú hitelt keresni a céljainkhoz.

A jövedelmünk is lényeges. A bankok meghatározzák, hogy mi az a minimális jövedelem, amivel a hitelfelvételhez rendelkeznünk kell.

Az igénylés előtt tudnunk kell majd, hogy pontosan mekkora az elvárt jövedelemszint, hiszen ha nem keresünk annyit, nem fogunk hitelt kapni. Persze erre is lehet megoldás, hiszen adott esetben adóstársat is bevonhatunk a hitelügyletbe, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagyis a JTM, egy olyan szabály, amitől a pénzintézetek nem térhetnek el. 600 ezer forint nettó jövedelem alatt csak 50 százalékig, 600 ezer forint nettó jövedelem felett pedig 60 százalékig vagyunk terhelhetőek. A JTM ugyanokkor függ a hitel típusától is, nem csak a jövedelmünktől, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval szigorúbb belső szabályozás alapján döntenek az elbírálás során. 

Gyorskölcsön – személyi kölcsön gyorsan

gyorskölcsön nem más, mint egy személyi kölcsön gyorsan. Ennek a gyorsaságnak azonban ára van. És a költségekkel tisztában kell lennünk, ha személyi kölcsönt gyorsan akarunk. Bár a gyorskölcsön költségei alacsonyak.

Ez a költség a hiteltípusok között a legalacsonyabbak között van. A költségek több díjból tevődnek össze. Azt is tudni kell, hogy bankok gyakran elengedik vagy csökkentik ezeket a díjakat. Hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen akciók, kedvezmények vannak érvényben. 

És vannak olyan díjak és költségek, amik csak adott esetben merülnek fel. Ilyen az elő és végtörlesztés díja. Ez a díj csak akkor kerül felszámításra, ha az igénylő a futamidő vége előtt fizeti vissza a kölcsön egy részét vagy a teljes gyorskölcsönt.

A szerződésmódosításért is csak akkor kell fizetni, ha az igénylő változtatni akar a már megkötött szerződésen. Hitelfedezeti biztosítás is köthető a gyorskölcsönhöz, de mert ez nem kötelező, ez a költség is csak akkor merül fel, ha az igénylő úgy dönt, hogy megköti ezt a biztosítást.

Az igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat.

Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál. Igényelhetünk személyi kölcsönt gyorsan adóstárssal.

Gyorskölcsön felvétel – így igényelhető

A kölcsön felvétele egyszerű, a feltételek teljesíthetőek. Az igénylésének a nagy előnye például, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. És ez könnyebbé teszi az igénylést. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe.

Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolhatnak, de a biztosíték lehet egy pénzösszeg vagy részvény is. Gyorskölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a pénzintézet nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetnek gyorskölcsönt.

A fedezetnek felajánlott ingatlant fel kell becsültetni, és ez időigényes és költséges. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy gyorskölcsön igénylésénél nem szükségesek.

A gyorskölcsön felvétel másik előnye a gyorsaság, hiszen akár egy napon belül is megkapható. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy gyorskölcsönt igényel, akkor csak egy napot kell arra várni, hogy a hitelösszeg felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a pénzintézet folyósítsa a pénzt.

Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az, hogy a gyorskölcsönnel gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló tényezők között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt megvan.

Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a pénzintézet, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra. A további előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználásnál.

A kölcsönt folyósító bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös.

A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért az egyik legnépszerűbb kölcsön.

Gyorskölcsön fedezet nélkül

gyorskölcsön fedezet nélkül igényelhető. A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükséged a hitelfelvételhez.

Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan az igénylő birtokában, vagy azt nem akarja fedezetként felajánlani a gyorshitelhez, akkor is igényelhet gyorskölcsönt. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek. 

Gyorskölcsön szabad felhasználásra

gyorskölcsön szabad felhasználású. Nem kell azon gondolkodni, hogy mire lehet elkölteni. Nincsenek korlátok, bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra.

Nem kell számlákat bemutatni, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál.

A gyorskölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű. És nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a hitelösszeget.

Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a gyorskölcsönből történő megvalósítás. De a gyorskölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a felhasználása, adott, hogy mindig a felmerülő költségeket finanszírozza belőle az igénylő.

Gyorskölcsön – mire lehet elkölteni?

A kölcsön felhasználásának különböző területei vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, vagy egy esemény, egy nem várt, nem tervezett esemény. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz a családban. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy hirtelen elromló televízió vagy egy elromló autó.

Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a gyorskölcsön megoldást nyújthat. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

gyorskölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a gyorskölcsönt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy bármire elköltse az igénylő.

gyorskölcsön ajánlatok

Gyorskölcsön – mire kell figyelni igényléskor?

Gyorskölcsön igénylése előtt néhány dolgot érdemes átgondolni. Fontos tudni, hogy mire akarjuk felvenni a kölcsönt. Ez egyszerűnek hangzik, de előfordul, hogy az igénylő anélkül adja be a hitelkérelmet, hogy pontosan tudná, mit is akar valójában.

Fontos tudni, hogy mekkora törlesztőrészletet tudunk vállalni az igényléskor. A túlzott eladósodottságot mindenképpen el kell kerülni. Fontos, hogy tisztában legyünk a szükséges dokumentumokkal és a feltételekkel.

Ha nem tudjuk benyújtani az elvárt dokumentumokat, vagy nem tudjuk teljesíteni az alapfeltételeket, akkor nem kaphatunk kölcsönt. Fontos, hogy legyen egy terv arra az esetre, ha váratlan élethelyzetbe kerülünk. Egy nem várt esemény nehezítheti a törlesztőrészletek befizetését, de ha van terv ilyen esetre, akkor nem fog teljesen váratlanul érni egy ilyen helyzet.

gyorskölcsön előnyeit napokig lehetne sorolni. Sok előny annyira egyértelmű és egyszerű, hogy talán nem is gondolunk rá.

Az egyik ilyen előny a rövid futamidő. Miért előnyös a rövid futamidő? Több okból is előnyös a rövid futamidő.

Egy rövid futamidejű hitel igénylésekor a teljes visszafizetendő összeg még akkor is alacsony lehet, ha a kamat magasabb. Miért? Az éves kamat miatt. Nem mindegy, hogy két-három évig, vagy huszonöt évig fizetünk vissza egy hitelt.

Ez ráadásul azt is jelenti, hogy a kamat mértékének jóval kisebb a jelentősége, mint egy hosszú futamidejű hitelnél. A rövid futamidő előnye, hogy rövidebb időre könnyebb tervezni. Ez bizony biztonságosabbá teszi a hitelfelvételt.

Alacsony lesz a hitelösszeg is. A gyorskölcsön átlagos hitelösszege alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne akár sok millió forintot is igényelni, mégsem tesszük. Miért?

A válasz egyszerű: mert tudatos hitelfelvevők vagyunk. És egy tudatos hiteligénylő tudja, hogy minden hitelcélhoz más-más hitel kell.

Az alacsony, néhány százezer forintos hitelösszege a felhasználásból adódik. Mivel ez egy szabadon felhasználható hitel, ezért ritkán igényeljük olyan hitelcélhoz, amihez más hiteltípus tartozik.

Lakásvásárlásra például rendkívül ritkán vesszük igénybe. Nem lehetetlen persze, hogy ez a legjobb megoldás, de ha alaposan körülnézünk a pénzpiacon, látható, hogy lakásvásárláshoz a lakáshitel a legmegfelelőbb konstrukció.

A legmegfelelőbb konstrukció pedig a legjobb nekünk. Az elbírálása is gyors. És ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni az igénylés után? A gyorskölcsönnel ez nem probléma.

Az elbírálás kis túlzással azonnal megtörténik, és a pénzt már egy napon belül megkapható.

A gyors elbírálás is a gyorskölcsön jó értelembe vett egyszerűségét mutatja. Egyszerűen igényelhető, és gyorsan megkapható. A gyors elbírálás előny, hiszen azonnal elkölthető a pénzt, nem kell heteket várni a kiutalásra. Ez egy pénzzavar esetén elengedhetetlen.

gyorskölcsön fix kamatozású lehet. A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. A törlesztőrészlet nem változhat meg a futamidő végéig akkor, ha fix a kamatozás.

Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a bankok kamatemelése sem. A bank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi törlesztőrészletet. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja.

Semmivel sem többet. A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

Hitelfedezeti biztosítás gyorskölcsönhöz

Minden gyorskölcsönhöz lehet hitelfedezeti biztosítást kötni. A gyorskölcsönt az igénylők a szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy boldogabban éljenek. És a boldogság egyik alapköve a biztonság.

Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen el is lehetetlenítheti a hitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel járhat.

A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett. Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra.

Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni. A gyorskölcsön is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára.

A gyorskölcsön biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni. Már a hitelszerződés megkötésekor is kérhető a hitelfedezeti biztosítás.

Abban az esetben pedig, ha akkor nem kerül megkötésre, később, bármikor a futamidő alatt lehetőség van az igénybevételére.

Amikor valaki elgondolkodik a hitelfedezeti biztosítás megkötésén, a fenti érveket veheti figyelembe a döntésnél. Meg kell fontolni azt a döntést is, és ha úgy látja jónak az igénylő, akkor köthet egy hitelfedezeti biztosítást a gyorskölcsön mellé.

Gyorskölcsön kalkulátor – gyorskölcsön egy nap alatt

gyorskölcsön egy nap alatt elérhető. És a kiválasztása még ennyi ideig sem tart. De mi alapján válasszunk? A visszafizetendő teljes összeg az a szám, amire figyelnünk kell.

Azt mutatja meg, hogy mennyit kell fizetni egy gyorshitelért. Tartalmazza a tőkén kívül összes kamatot, minden felmerülő díjat és költséget.

A visszafizetendő teljes összeg azért fontos, mert megmutatja, hogy mennyibe kerül a kölcsön az igénylőnek. A teljes visszafizetendő összeg minden díjat tartalmaz, azokat is, amik a hiteligényléskor merülnek fel, például az elbírálás díját és a folyósítási díjat.

Ha van ilyen, mert sok pénzintézet elengedi ezeket a költségeket. Fontos információ a teljes visszafizetendő összeg, hiszen befolyásolhatja a döntésében a hiteligénylőt. Ha túl magas az összeg, és az igénylő úgy gondolja, hogy ennyit nem ér meg neki a hitel felvétele, elállhat a hitelfelvételtől.

Ezért fontos, hogy még a szerződés aláírása előtt tisztában legyen vele az igénylő, hogy mekkora lesz az az összeg, amit vissza kell fizetnie. Néhány igénylő csak a havi részlet nagyságára koncentrál. Ha azt ki tudja fizetni, akkor úgy gondolja, hogy a gyorskölcsön rendben van, mehet az igénylés. Ez is egyfajta hozzáállás, de a hitelfelvevő érdeke az, ha olyan gyorskölcsönt tud igényelni, ami nem lehetetlenül nagy költségekkel terheli meg.

A visszafizetendő teljes összeget a gyorskölcsön kalkulátor megmutatja. Annyira fontos a teljes összeg, hogy az a kalkulátorokban is megjelenik. Ez a szám az, ami tökéletesen, és egyszerűen összehasonlíthatóvá teszi a hitelajánlatokat. Erre sem a kamat, sem a THM nem alkalmas.

A kamat és a THM persze egy fontos mutató szám, de a teljes összeg közérthető. Minél alacsonyabb a teljes összeg egy adott igénylésnél, annál jobban megéri az ügyfélnek. Ebben lehet segítség a gyorskölcsön kalkulátor.

Otthonról, egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak az ajánlatok, és biztosan tudható, hogy a legjobb döntés született. A legjobb döntés az igénylőnek. Használni kell a kalkulátort! A gyorskölcsön kalkulátor a megadott adatok alapján megadja az elérhető gyorskölcsönök adatait.

Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a kölcsön felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a számunkra legjobb konstrukció.

A kalkulátor használat minden hitelfelvételnél jó lehet. A legjobb konstrukció a gyorskölcsön kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legmegfelelőbb. Használjuk a gyorskölcsön kalkulátort!

Gyors hitelek 24 órán belül

Gyors hitelek 24 órán belül. Megoldhatnak hirtelen felmerülő problémákat. A gyorskölcsön a gyors megoldás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gyorskölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gyorskölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gyorskölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gyorskölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A gyorskölcsön egy személyi kölcsön típus. Ahogyan a neve mutatja, gyors, azaz a többi hitelhez képest sokkal rövidebb idő alatt lehet hozzájutni az igényelt összeghez. A kérelem leadásától számítva általában 24 órán belül folyósít a pénzintézet, de akadnak szolgáltatások, ahol még gyorsabb ügyintézést is elérhetünk.

A felső határ – ahogyan a többi személyi kölcsön esetében – 10 millió forint. A pénzintézetek jelentős része azonban lejjebb húzta meg a vonalat, általában három millió forintnál, de akadnak olyan szolgáltatók, amelyek legfeljebb néhány százezer forintot utalnak.

Nagy a szórás, attól függ mely bank, mely szolgáltatását választjuk, a felső határ viszont adott: nyolc év a legmagasabb elérhető futamidő.

Az első kérdésre igen a válasz, ahogyan a többi hitelfajta esetében, itt is számolnunk kell különböző kötelező díjakkal (például: folyósítási díj, számlavezetési díj), kivéve, ha sikerül valamilyen akciós konstrukciót kifognunk. Önerőre és fedezetre nincs szükség, mivel a gyorskölcsön egy személyi kölcsön típus.

A legtöbb esetben könnyen és egyszerűen igényelhető, online elindítható az ügylet. Kiválasztjuk a hitelt és a kért adatokat, információkat megadjuk. Ezután a bank elindítja a hitelbírálatot, majd folyósít, ha mindent rendben talált.

Gyorskölcsön-kérelmünk elutasításra kerülhet többek között KHR adóslistán való szereplés miatt, ha nincs meg az előírt munkaviszony-időnk, ha a jövedelmünk nem elég magas, ha nem férünk bele az életkor korlátozásokba, ha nincs állandó magyarországi lakcímünk. A feltételek természetesen bankonként eltérőek lehetnek.

Először késedelmi kamatot számol fel a bank, majd egy (szerződésben meghatározott) idő után felmondja a szerződést, és ezután a tartozást egy összegben kell visszafizetni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

2024.06.04.

Egy tudatos hiteligénylő pontosan tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi az általa igényelt hitel kamata. De valóban ennyire fontos ez? És tehetünk-e valamit? Érdemes elhalasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva? Szakértőnk válaszol a kérdésekre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával