Szabad felhasználású hitelek 2023

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

Provident Sláger kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

Törlesztőrészlet 43321 Ft
18 hónapra és
700000 Ft összegre számítva
THM 14.90 %
Visszafizetendő 779778 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

Már hitelkiváltásra is, induló költségek nélkül igényelhető

Törlesztőrészlet 23471 Ft
THM 15.61 %
Visszafizetendő 1408260 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

magnet

MagNet Személyi kölcsön

A teljes futamidőre fix kamattal

Törlesztőrészlet 26200 Ft
THM 21.60 %
Visszafizetendő 1572000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100%-ig online hitelfelvétel

Törlesztőrészlet 29972 Ft
THM 29.40 %
Visszafizetendő 1798320 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A szabad felhasználású hitel fajtái

Amikor szabad felhasználásra keresünk kölcsönt, több lehetőség közül is választhatunk. A személyi kölcsön egy egyszerűen igényelhető hitelfajta, amihez gyorsan hozzájuthatunk. Személyi kölcsönhöz nincs szükség fedezetre, a jövedelmünk elegendő az igényléshez. Ezzel szemben a jelzálog alapú szabad felhasználású hiteleknél ingatlanfedezetet várnak el tőlünk. Rendelkeznünk kell egy ingatlannal, amire a bank jelzálogjogot jegyeztet be a hitel futamidejére. Lombardhitelt is igényelhetünk, ha van részvényünk vagy kötvényünk az értékpapírszámlánkon, amit felajánlhatunk a hitel fedezetként. Hitelfelvételnél a bankok mindig elvárnak egy biztosítékot, de ahogy ez látható, a személyi kölcsön esetén ez a biztosíték csak a jövedelmünk.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön a szabad felhasználású hitelek gyémánttal ékesített bajnoka. Személyi kölcsönt már mindenki igényelt, és aki nem, az majd fog. De miért ennyire népszerű a személyi kölcsön? A személyi kölcsön népszerűségének két fő oka a gyorsaság és az egyszerűség. Személyi kölcsönhöz az igényléstől számított három napon belül szinte minden esetben hozzájuthatunk. Nem ritka azonban az sem, hogy még 24 óra sem telik el, és már a számlánkon van az igényelt hitelösszeg. Online igénylés esetén akár egy napon belül is kaphatunk pénzt, márpedig ez a gyorsaság az, ami miatt gyakran választjuk ezt a hitelfajtát. Csak eldöntjük, hogy mit szeretnénk, mire vágyunk, mi a célunk, és egy-két napon belül már hozzá is láthatunk a megvalósításához.

Ráadásul a személyi kölcsön igénylése rendkívül egyszerű. Ha megfelelünk az alapfeltételeknek, már csak a szükséges dokumentumokat kell összegyűjtenünk. Ezek mindegyike rendelkezésünkre áll, csupán egy jövedelemigazolásra lesz még szükségünk. A bank által rendszeresített formanyomtatványon beadhatjuk a munkáltatói igazolásunkat, vállalkozóként a NAV-tól kell igazolást kérnünk, nyugdíjasként pedig elég lesz a nyugdíjszelvény. És ennyi. Jön a hitelbírálat, és érkezik a pénz. Nem lesz másra szükség. Roppant egyszerűen igényelhetünk személyi kölcsönt.

szabad felhasználású hitel kalkulátor

A szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

A szabad felhasználású hitel kiválasztása – a hitelkalkulátor

A hitel kiválasztása döntő fontosságú. Számtalan pénzintézet számtalan konstrukciója közül kell választanunk. Szerencsére szakértő weboldalak segítenek bennünket a választásban, ahol percek alatt eldönthetjük, hogy melyik hitel lesz számunkra a legjobb. Ezeken a weboldalakon hitelkalkulátorok vannak, amibe be kell írnunk az igényelt hitelösszeg nagyságát, és a tervezett futamidőt. A kalkulátor azonnal megmutatja, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, látni fogjuk az egyes konstrukciók THM-ét, a kamatát, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Rendkívüli módon könnyíti meg ez a választást, hiszen szó sincs már arról, hogy a bankokat végigjárva tájékozódjunk a választékról. Otthonról, kényelmesen választhatunk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, jól döntöttünk, hiszen ezek a kalkulátorok szinte minden lehetőséget megvizsgálnak helyettünk.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású hitelek 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitelek 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású hitelek 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású hitelek 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan az a nevében is benne van, ez a kölcsön szabad felhasználású, bármire elkölthető. Vásárolhatunk belőle lakást, autót, vagy más egyebet, akár kisebb értékű dolgokat is. A fedezet nélküli szabad felhasználású hitel nagyon népszerű, mivel egyszerűen és gyorsan felvehető.

A bankok és azok különböző ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek, általánosságban elmondható, hogy a plafon 10 millió forint, de van olyan pénzintézet, amely ennél lejjebb húzta meg a határt.

A fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsön esetében általában maximum nyolc év a futamidő hossza.

Személyi kölcsön esetében nincs szükség önerőre és fedezetre. A hitelfelvételhez ki kell tölteni, illetve beadni a bank által megszabott dokumentumokat. A hitelbírálatnál a legtöbb esetben a következő dolgok számítanak: KHR adóslistán való szereplés, az igazolható jövedelem, munkaviszony-idő, az életkor, magyarországi, állandó, bejelentett lakcím.

Igen, ahogyan a legtöbb hitelterméknél, a legtöbb esetben itt is számba kell venni a járulékos költségeket. A bank a folyósítási és a számlavezetési díj mellett egyéb díjakat is felszámolhat, ezért érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, keresni a kedvezményeket. Jó mankó lehet a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a tőketartozáson túl mennyibe került nekünk a hitel.

A fedezet nélküli típus elérhető két szolgáltatónál is. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleket szolgálja ki, a Providentnél viszont az aktív listások is igényelhetnek szabad felhasználású hitelt.

Ha késünk a fizetéssel, a bank késedelmi kamatot számolhat fel. Ha ez hosszabb ideig tart, a hitelező fel is mondhatja a szerződést, és nekünk a teljes tartozást egy összegben kell kifizetni. A felmondási időt a szerződés tartalmazza.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

2023.09.25.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egy évet adnak neked, amikor csak a kamatokat kell fizetned, és felkészülhetsz a későbbiekre!

Tovább olvasom
Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

2023.09.22.

A bankszámlaszám már része a mindennapjainknak. Van, aki fejből tudja a sajátját. De miből épül fel a bankszámlaszám? Mit mutathat meg nekünk? Mire tudjuk ezt a tudást felhasználni? Fontos, hogy tudjuk ezt? Válaszok a cikkben. Röviden és közérthetően.

Tovább olvasom
Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

2023.09.20.

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a bankkártya használatáért. A kártyahasználók többsége még sincs tisztában a költségekkel. Persze ez nem is egyszerű. A bankkártya használatáért felszámolt díjak összetettek, és sokszor nehezen követhetőek. Fontosnak érezzük, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, ezért utánajártunk, hogy mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért.

Tovább olvasom
A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

2023.09.15.

A Babakötvény egy talán kevéssé ismert befektetési forma. Az előnyei miatt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az, aki gondol a jövőre, és a befektetések sem állnak tőle messze, kell, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Mutatjuk, hogy miért.

Tovább olvasom