Szabad felhasználású hitelek 2024

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

Belépő kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

Törlesztőrészlet 31500 Ft
12 hónapra és
350000 Ft összegre számítva
THM 15.45 %
Visszafizetendő 378000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

Törlesztőrészlet 24409 Ft
THM 17.00 %
Visszafizetendő 1464540 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

magnet

MagNet Személyi kölcsön

A teljes futamidőre fix kamattal

Törlesztőrészlet 26200 Ft
THM 21.60 %
Visszafizetendő 1572000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100%-ig online hitelfelvétel

Törlesztőrészlet 29972 Ft
THM 29.40 %
Visszafizetendő 1798320 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A szabad felhasználású hitel fajtái

Amikor szabad felhasználásra keresünk kölcsönt, több lehetőség közül is választhatunk. A személyi kölcsön egy egyszerűen igényelhető hitelfajta, amihez gyorsan hozzájuthatunk. Személyi kölcsönhöz nincs szükség fedezetre, a jövedelmünk elegendő az igényléshez. Ezzel szemben a jelzálog alapú szabad felhasználású hiteleknél ingatlanfedezetet várnak el tőlünk. Rendelkeznünk kell egy ingatlannal, amire a bank jelzálogjogot jegyeztet be a hitel futamidejére. Lombardhitelt is igényelhetünk, ha van részvényünk vagy kötvényünk az értékpapírszámlánkon, amit felajánlhatunk a hitel fedezetként. Hitelfelvételnél a bankok mindig elvárnak egy biztosítékot, de ahogy ez látható, a személyi kölcsön esetén ez a biztosíték csak a jövedelmünk.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön a szabad felhasználású hitelek gyémánttal ékesített bajnoka. Személyi kölcsönt már mindenki igényelt, és aki nem, az majd fog. De miért ennyire népszerű a személyi kölcsön? A személyi kölcsön népszerűségének két fő oka a gyorsaság és az egyszerűség. Személyi kölcsönhöz az igényléstől számított három napon belül szinte minden esetben hozzájuthatunk. Nem ritka azonban az sem, hogy még 24 óra sem telik el, és már a számlánkon van az igényelt hitelösszeg. Online igénylés esetén akár egy napon belül is kaphatunk pénzt, márpedig ez a gyorsaság az, ami miatt gyakran választjuk ezt a hitelfajtát. Csak eldöntjük, hogy mit szeretnénk, mire vágyunk, mi a célunk, és egy-két napon belül már hozzá is láthatunk a megvalósításához.

Ráadásul a személyi kölcsön igénylése rendkívül egyszerű. Ha megfelelünk az alapfeltételeknek, már csak a szükséges dokumentumokat kell összegyűjtenünk. Ezek mindegyike rendelkezésünkre áll, csupán egy jövedelemigazolásra lesz még szükségünk. A bank által rendszeresített formanyomtatványon beadhatjuk a munkáltatói igazolásunkat, vállalkozóként a NAV-tól kell igazolást kérnünk, nyugdíjasként pedig elég lesz a nyugdíjszelvény. És ennyi. Jön a hitelbírálat, és érkezik a pénz. Nem lesz másra szükség. Roppant egyszerűen igényelhetünk személyi kölcsönt.

szabad felhasználású hitel kalkulátor

A szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

A szabad felhasználású hitel kiválasztása – a hitelkalkulátor

A hitel kiválasztása döntő fontosságú. Számtalan pénzintézet számtalan konstrukciója közül kell választanunk. Szerencsére szakértő weboldalak segítenek bennünket a választásban, ahol percek alatt eldönthetjük, hogy melyik hitel lesz számunkra a legjobb. Ezeken a weboldalakon hitelkalkulátorok vannak, amibe be kell írnunk az igényelt hitelösszeg nagyságát, és a tervezett futamidőt. A kalkulátor azonnal megmutatja, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, látni fogjuk az egyes konstrukciók THM-ét, a kamatát, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Rendkívüli módon könnyíti meg ez a választást, hiszen szó sincs már arról, hogy a bankokat végigjárva tájékozódjunk a választékról. Otthonról, kényelmesen választhatunk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, jól döntöttünk, hiszen ezek a kalkulátorok szinte minden lehetőséget megvizsgálnak helyettünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan az a nevében is benne van, ez a kölcsön szabad felhasználású, bármire elkölthető. Vásárolhatunk belőle lakást, autót, vagy más egyebet, akár kisebb értékű dolgokat is. A fedezet nélküli szabad felhasználású hitel nagyon népszerű, mivel egyszerűen és gyorsan felvehető.

A bankok és azok különböző ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek, általánosságban elmondható, hogy a plafon 10 millió forint, de van olyan pénzintézet, amely ennél lejjebb húzta meg a határt.

A fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsön esetében általában maximum nyolc év a futamidő hossza.

Személyi kölcsön esetében nincs szükség önerőre és fedezetre. A hitelfelvételhez ki kell tölteni, illetve beadni a bank által megszabott dokumentumokat. A hitelbírálatnál a legtöbb esetben a következő dolgok számítanak: KHR adóslistán való szereplés, az igazolható jövedelem, munkaviszony-idő, az életkor, magyarországi, állandó, bejelentett lakcím.

Igen, ahogyan a legtöbb hitelterméknél, a legtöbb esetben itt is számba kell venni a járulékos költségeket. A bank a folyósítási és a számlavezetési díj mellett egyéb díjakat is felszámolhat, ezért érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, keresni a kedvezményeket. Jó mankó lehet a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a tőketartozáson túl mennyibe került nekünk a hitel.

A fedezet nélküli típus elérhető két szolgáltatónál is. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleket szolgálja ki, a Providentnél viszont az aktív listások is igényelhetnek szabad felhasználású hitelt.

Ha késünk a fizetéssel, a bank késedelmi kamatot számolhat fel. Ha ez hosszabb ideig tart, a hitelező fel is mondhatja a szerződést, és nekünk a teljes tartozást egy összegben kell kifizetni. A felmondási időt a szerződés tartalmazza.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Tovább olvasom
Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

2024.02.21.

A Babakötvény nem érhető el korlátlanul. A kormány 1,2 millió forintban maximalizálta az évente befizethető összeget. Miért fontos ez? Mit jelent ez a változtatás a befektetőknek? Érdemes így is befizetni a Babakötvénybe? A változás fontos, ezért utánajártunk. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom