Szabad felhasználású hitelek 2022

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 33359 Ft
THM 12.86 %
Visszafizetendő 2001540 Ft

THM
8,40% - 19,86%

Futamidő
12 - 96 hó

Hitel teljes díja: 501540 Ft
Kamat: 501540 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Takarekbank

Takarék Fix Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 34122 Ft
THM 14.15 %
Visszafizetendő 2047320 Ft

THM
8,55% - 25,97%

Futamidő
12 - 84 hó

Hitel teljes díja: 547320 Ft
Kamat: 547320 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 40572 Ft
THM 23.57 %
Visszafizetendő 2445570 Ft

THM
12,5% - 24,4%

Futamidő
24 - 84 hó

Hitel teljes díja: 945570 Ft
Kamat: 934320 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A szabad felhasználású hitel fajtái

Amikor szabad felhasználásra keresünk kölcsönt, több lehetőség közül is választhatunk. A személyi kölcsön egy egyszerűen igényelhető hitelfajta, amihez gyorsan hozzájuthatunk. Személyi kölcsönhöz nincs szükség fedezetre, a jövedelmünk elegendő az igényléshez. Ezzel szemben a jelzálog alapú szabad felhasználású hiteleknél ingatlanfedezetet várnak el tőlünk. Rendelkeznünk kell egy ingatlannal, amire a bank jelzálogjogot jegyeztet be a hitel futamidejére. Lombardhitelt is igényelhetünk, ha van részvényünk vagy kötvényünk az értékpapírszámlánkon, amit felajánlhatunk a hitel fedezetként. Hitelfelvételnél a bankok mindig elvárnak egy biztosítékot, de ahogy ez látható, a személyi kölcsön esetén ez a biztosíték csak a jövedelmünk.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön a szabad felhasználású hitelek gyémánttal ékesített bajnoka. Személyi kölcsönt már mindenki igényelt, és aki nem, az majd fog. De miért ennyire népszerű a személyi kölcsön? A személyi kölcsön népszerűségének két fő oka a gyorsaság és az egyszerűség. Személyi kölcsönhöz az igényléstől számított három napon belül szinte minden esetben hozzájuthatunk. Nem ritka azonban az sem, hogy még 24 óra sem telik el, és már a számlánkon van az igényelt hitelösszeg. Online igénylés esetén akár egy napon belül is kaphatunk pénzt, márpedig ez a gyorsaság az, ami miatt gyakran választjuk ezt a hitelfajtát. Csak eldöntjük, hogy mit szeretnénk, mire vágyunk, mi a célunk, és egy-két napon belül már hozzá is láthatunk a megvalósításához.

Ráadásul a személyi kölcsön igénylése rendkívül egyszerű. Ha megfelelünk az alapfeltételeknek, már csak a szükséges dokumentumokat kell összegyűjtenünk. Ezek mindegyike rendelkezésünkre áll, csupán egy jövedelemigazolásra lesz még szükségünk. A bank által rendszeresített formanyomtatványon beadhatjuk a munkáltatói igazolásunkat, vállalkozóként a NAV-tól kell igazolást kérnünk, nyugdíjasként pedig elég lesz a nyugdíjszelvény. És ennyi. Jön a hitelbírálat, és érkezik a pénz. Nem lesz másra szükség. Roppant egyszerűen igényelhetünk személyi kölcsönt.

A szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású jelzáloghitelhez szükségünk lesz egy ingatlanra, amit felajánlunk fedezetként. A fedezeti ingatlant a bank felértékelteti, és ebből az értékből számítja ki az igényelhető hitelösszeg nagyságát.

Ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönnél még a hitelfelvétel előtt lesznek kiadásaink. Fizetnünk kell az értékbecslőnek és a közjegyzőnek is. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Ilyen a személyi kölcsönöknél nincs. Elidegenítési és terhelési tilalmat is jegyeztethetnek be az ingatlanra, ennek szintén lesznek költségei. A kezdeti költségeken felül azzal is számolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz majd igénybe. Bár ez optimális esetben három héten belül megtörténik, ez is jóval hosszabb idő, mintha személyi kölcsönt igényelnénk.

A szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

szabad felhasználású hitel kalkulátor

Különbségek az igénylés folyamatában

A hiteligénylés folyamata megegyezik minden hitelnél. Vannak azonban apróbb eltérések a jelzálog alapú szabad felhasználású kölcsön és a személyi kölcsön igénylésének folyamatában. Az igénylés az alapfeltételek megismerésével kezdődik. Amennyiben megfelelünk a feltételeknek, és így jogosultak lehetünk a hitelre, be kell szereznünk az elvárt dokumentumokat. A személyes okmányaink bemutatása mellett a jövedelmünket is minden esetben igazolnunk kell. Szabad felhasználású jelzálogkölcsön igénylésénél a bank el fogja várni tőlünk, hogy a fedezetként felajánlott ingatlan értéke meg legyen határozva. Egy a bank által kijelölt értékbecslő fogja felértékelni az ingatlanunkat. Ez egy időigényes folyamat, általában egy hét alatt történik meg, és ahogy láthattuk, annyi idő alatt már a számlánkon lehet a pénz személyi kölcsön igénylés esetén. Amellett, hogy időbe telik az értékbecslés, adott esetben a költségét is nekünk kell viselnünk. Ezután következik az időpont egyeztetés a közjegyzővel, ami szintén idő és pénzráfordítást igényel majd. Mindezektől mentesülünk abban az esetben, ha a személyi kölcsön igénylése mellett döntünk.

A szabad felhasználású hitel kiválasztása – a hitelkalkulátor

A hitel kiválasztása döntő fontosságú. Számtalan pénzintézet számtalan konstrukciója közül kell választanunk. Szerencsére szakértő weboldalak segítenek bennünket a választásban, ahol percek alatt eldönthetjük, hogy melyik hitel lesz számunkra a legjobb. Ezeken a weboldalakon hitelkalkulátorok vannak, amibe be kell írnunk az igényelt hitelösszeg nagyságát, és a tervezett futamidőt. A kalkulátor azonnal megmutatja, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, látni fogjuk az egyes konstrukciók THM-ét, a kamatát, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Rendkívüli módon könnyíti meg ez a választást, hiszen szó sincs már arról, hogy a bankokat végigjárva tájékozódjunk a választékról. Otthonról, kényelmesen választhatunk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, jól döntöttünk, hiszen ezek a kalkulátorok szinte minden lehetőséget megvizsgálnak helyettünk.

Magas hitelösszegnél melyiket válasszam?

Amikor hitelfelvétel mellett döntünk, felmerülhet a kérdés, hogy ingatlanfedezetes hitelt igényeljünk vagy fedezet nélkülit. A kérdés megválaszolásához egy kicsit számolnunk kell. Először is el kell döntenünk, hogy mennyire gyorsan van szükségünk a pénzre. Ha egy hónapon belül, vagy akár néhány napon belül akarunk hozzájutni az összeghez, akkor csak a személyi kölcsön jöhet szóba. Ha tudunk várni, akkor mindkét hitelfajtával számolhatunk. Az a jellemző, hogy nagyobb hitelösszegnél nem okoz problémát a három-négy hetes átfutási idő. Mivel a jelzálog alapú szabad felhasználású hitelek bonyolultabbak, ezért ezeket a magasabb hiteleknél igényeljük. Azért érheti meg a kezdeti költségeket kifizetni, és időt és energiát áldozni rá, mert a jelzálog alapú hitelek kamata alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké. Itt kell elvégeznünk a már említett számolást, hiszen csak akkor éri meg jelzálog alapú hitelt felvenni, ha kamatokon többet nyerünk, mint amennyivel több költségünk lesz az értékbecslés, a közjegyző és a zálogjog bejegyzésből adódóan. Ez csak magasabb hitelösszegnél lesz így, viszont fontos, hogy számoljunk, egy magas hitelösszeg és hosszabb futamidő esetén ugyanis jelentős lehet az eltérés. Azt se felejtsük el, hogy egy ingatlanfedezetes hitel jóval több utánajárást igényel, és bár ez nem kerül pénzünkbe, az időnket rá kell szánnunk.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású hitelek 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitelek 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású hitelek 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású hitelek 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan az a nevében is benne van, ez a kölcsön szabad felhasználású, bármire elkölthető. Vásárolhatunk belőle lakást, autót, vagy más egyebet, akár kisebb értékű dolgokat is. A fedezet nélküli szabad felhasználású hitel nagyon népszerű, mivel egyszerűen és gyorsan felvehető.

A bankok és azok különböző ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek, általánosságban elmondható, hogy a plafon 10 millió forint, de van olyan pénzintézet, amely ennél lejjebb húzta meg a határt.

A fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsön esetében általában maximum nyolc év a futamidő hossza.

Személyi kölcsön esetében nincs szükség önerőre és fedezetre. A hitelfelvételhez ki kell tölteni, illetve beadni a bank által megszabott dokumentumokat. A hitelbírálatnál a legtöbb esetben a következő dolgok számítanak: KHR adóslistán való szereplés, az igazolható jövedelem, munkaviszony-idő, az életkor, magyarországi, állandó, bejelentett lakcím.

Igen, ahogyan a legtöbb hitelterméknél, a legtöbb esetben itt is számba kell venni a járulékos költségeket. A bank a folyósítási és a számlavezetési díj mellett egyéb díjakat is felszámolhat, ezért érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, keresni a kedvezményeket. Jó mankó lehet a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a tőketartozáson túl mennyibe került nekünk a hitel.

A fedezet nélküli típus elérhető két szolgáltatónál is. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleket szolgálja ki, a Providentnél viszont az aktív listások is igényelhetnek szabad felhasználású hitelt.

Ha késünk a fizetéssel, a bank késedelmi kamatot számolhat fel. Ha ez hosszabb ideig tart, a hitelező fel is mondhatja a szerződést, és nekünk a teljes tartozást egy összegben kell kifizetni. A felmondási időt a szerződés tartalmazza.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

2022.05.20.

A KHR listáról lekerülni bizonyos szempontból egyszerű, egy másikból viszont gyakorlatilag lehetetlen; lássuk, mi okozza ezt az ellentmondást!

Tovább olvasom
Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

2022.05.17.

Lakásfelújítást személyi kölcsönből elvégezni sokáig a leggyakoribb eshetőség volt, mostanában azonban felbukkantak alternatívák is.

Tovább olvasom
Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

2022.05.13.

Átlagkeresettel viszonylag nagy összeghez is hozzájuthatsz, a kérdés csupán az, mit tekintünk valójában átlagkeresetnek.

Tovább olvasom
Megéri-e Diákhitelt felvenni?

Megéri-e Diákhitelt felvenni?

2022.05.10.

A Diákhitel felvétele komoly lehetőség azok számára, akik szerényebb anyagi keretek mellett szeretnének tanulni – de vajon megéri?

Tovább olvasom