Szabad felhasználású hitelek 2024

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 26539 Ft
THM 22.47 %
Visszafizetendő 1599840 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

ERSTE

Erste Most Személyi Kölcsön

Szabad felhasználású hitel akár 12 millió forintig

Törlesztőrészlet 24579 Ft
THM 18.33 %
Visszafizetendő 1484740 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

magnet

MagNet Személyi kölcsön

A teljes futamidőre fix kamattal

Törlesztőrészlet 26773 Ft
THM 22.90 %
Visszafizetendő 1606380 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Cetelem

Cetelem Személyi kölcsön

50 000 Ft kamatjóváírással*

Törlesztőrészlet 27449 Ft
THM 24.59 %
Visszafizetendő 1656940 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

Törlesztőrészlet 28991 Ft
THM 27.30 %
Visszafizetendő 1739460 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

A szabad felhasználású hitel fajtái

Amikor szabad felhasználásra keresünk kölcsönt, több lehetőség közül is választhatunk. A személyi kölcsön egy egyszerűen igényelhető hitelfajta, amihez gyorsan hozzájuthatunk. Személyi kölcsönhöz nincs szükség fedezetre, a jövedelmünk elegendő az igényléshez. Ezzel szemben a jelzálog alapú szabad felhasználású hiteleknél ingatlanfedezetet várnak el tőlünk. Rendelkeznünk kell egy ingatlannal, amire a bank jelzálogjogot jegyeztet be a hitel futamidejére. Lombardhitelt is igényelhetünk, ha van részvényünk vagy kötvényünk az értékpapírszámlánkon, amit felajánlhatunk a hitel fedezetként. Hitelfelvételnél a bankok mindig elvárnak egy biztosítékot, de ahogy ez látható, a személyi kölcsön esetén ez a biztosíték csak a jövedelmünk.

A személyi kölcsön

A személyi kölcsön a szabad felhasználású hitelek gyémánttal ékesített bajnoka. Személyi kölcsönt már mindenki igényelt, és aki nem, az majd fog. De miért ennyire népszerű a személyi kölcsön? A személyi kölcsön népszerűségének két fő oka a gyorsaság és az egyszerűség. Személyi kölcsönhöz az igényléstől számított három napon belül szinte minden esetben hozzájuthatunk. Nem ritka azonban az sem, hogy még 24 óra sem telik el, és már a számlánkon van az igényelt hitelösszeg. Online igénylés esetén akár egy napon belül is kaphatunk pénzt, márpedig ez a gyorsaság az, ami miatt gyakran választjuk ezt a hitelfajtát. Csak eldöntjük, hogy mit szeretnénk, mire vágyunk, mi a célunk, és egy-két napon belül már hozzá is láthatunk a megvalósításához.

Ráadásul a személyi kölcsön igénylése rendkívül egyszerű. Ha megfelelünk az alapfeltételeknek, már csak a szükséges dokumentumokat kell összegyűjtenünk. Ezek mindegyike rendelkezésünkre áll, csupán egy jövedelemigazolásra lesz még szükségünk. A bank által rendszeresített formanyomtatványon beadhatjuk a munkáltatói igazolásunkat, vállalkozóként a NAV-tól kell igazolást kérnünk, nyugdíjasként pedig elég lesz a nyugdíjszelvény. És ennyi. Jön a hitelbírálat, és érkezik a pénz. Nem lesz másra szükség. Roppant egyszerűen igényelhetünk személyi kölcsönt.

szabad felhasználású hitel kalkulátor

A szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

A szabad felhasználású hitel kiválasztása – a hitelkalkulátor

A hitel kiválasztása döntő fontosságú. Számtalan pénzintézet számtalan konstrukciója közül kell választanunk. Szerencsére szakértő weboldalak segítenek bennünket a választásban, ahol percek alatt eldönthetjük, hogy melyik hitel lesz számunkra a legjobb. Ezeken a weboldalakon hitelkalkulátorok vannak, amibe be kell írnunk az igényelt hitelösszeg nagyságát, és a tervezett futamidőt. A kalkulátor azonnal megmutatja, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Sorba rendezi a hiteleket, látni fogjuk az egyes konstrukciók THM-ét, a kamatát, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Rendkívüli módon könnyíti meg ez a választást, hiszen szó sincs már arról, hogy a bankokat végigjárva tájékozódjunk a választékról. Otthonról, kényelmesen választhatunk, úgy, hogy biztosan tudhatjuk, jól döntöttünk, hiszen ezek a kalkulátorok szinte minden lehetőséget megvizsgálnak helyettünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású hitelek 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan az a nevében is benne van, ez a kölcsön szabad felhasználású, bármire elkölthető. Vásárolhatunk belőle lakást, autót, vagy más egyebet, akár kisebb értékű dolgokat is. A fedezet nélküli szabad felhasználású hitel nagyon népszerű, mivel egyszerűen és gyorsan felvehető.

A bankok és azok különböző ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek, általánosságban elmondható, hogy a plafon 10 millió forint, de van olyan pénzintézet, amely ennél lejjebb húzta meg a határt.

A fedezet nélküli szabad felhasználású kölcsön esetében általában maximum nyolc év a futamidő hossza.

Személyi kölcsön esetében nincs szükség önerőre és fedezetre. A hitelfelvételhez ki kell tölteni, illetve beadni a bank által megszabott dokumentumokat. A hitelbírálatnál a legtöbb esetben a következő dolgok számítanak: KHR adóslistán való szereplés, az igazolható jövedelem, munkaviszony-idő, az életkor, magyarországi, állandó, bejelentett lakcím.

Igen, ahogyan a legtöbb hitelterméknél, a legtöbb esetben itt is számba kell venni a járulékos költségeket. A bank a folyósítási és a számlavezetési díj mellett egyéb díjakat is felszámolhat, ezért érdemes alaposan átböngészni az ajánlatokat, keresni a kedvezményeket. Jó mankó lehet a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a tőketartozáson túl mennyibe került nekünk a hitel.

A fedezet nélküli típus elérhető két szolgáltatónál is. A Cofidis csak a passzív státuszú ügyfeleket szolgálja ki, a Providentnél viszont az aktív listások is igényelhetnek szabad felhasználású hitelt.

Ha késünk a fizetéssel, a bank késedelmi kamatot számolhat fel. Ha ez hosszabb ideig tart, a hitelező fel is mondhatja a szerződést, és nekünk a teljes tartozást egy összegben kell kifizetni. A felmondási időt a szerződés tartalmazza.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával