Cofidis hitel kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek

Cofidis

Adósságrendező Hitel

Nem kell új számlát nyitnia vagy bankot váltania a hitelért

THM 22,50% - 35,40% Kamat: 20,47% - 30,69%
Futamidő 36 - 96 hónap
Hitelösszeg 100.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Mit kell tudni a Cofidisről?

A francia gyökerű Cofidis a bankszektor jelentős szereplője, a pénzintézet ezt a befolyását az 1982-es alapítás óta folyamatosan igyekszik növelni. Már a kezdeteknél sikert arattak újszerű koncepciójukkal, amellyel a hitelfelvétel kizárólag telefonon is megoldható. Ez egyrészt a hitelnyújtásban jelentett egyedülálló megoldást, de magasabb szintre emelte az ügyfélkapcsolatokat, azok személyes ápolását is. A cég amint lehetett, „beszállt az internetbe” – 1997 óta elérhető a netes ügyintézés lehetősége.

Kilenc európai országban

Jelenleg kilenc európai országban szolgáltatnak: hazánk mellett Franciaország, Belgium, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország számít a Cofidis számára hazai pályának. Európa-szerte több mint ötezer munkatárs dolgozik a Cofidisnél, az ügyfélelégedettség pedig egy 2019-es felmérés szerint kiemelkedően magas, 94 százalékos.

2005 óta hazánkban is

A Cofidis magyarországi fióktelepe 2005 óta működik, azóta évről évre bővülő kínálattal igyekszik kiszolgálni a hazai piacot. A fogyasztói hiteleknél az egyik piacvezető szereplőnek számítanak Magyarországon. Filozófiájuk szerint igyekeznek csökkenteni az ügyfelekre háruló terheket: egyszerű és áttekinthető feltételeket biztosítanak, illetve a lehető leggyorsabb ügyintézést valósítják meg.

Első az ügyfél

A cégnél első az ügyfél: a személyes tanácsadás során segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb Cofidis személyi kölcsön konstrukcióját, eközben szem előtt tartják és felhívják a figyelmet a pénzügyi tudatosságra. Kiemelkedő terméknek számít a Fapados Kölcsön, amely a fapados légitársaságok mintájára 2013-ban jött létre. Szintén népszerű a 2015-ben megjelent Adósságrendező Hitel. A Cofidis 2017 óta pénzügyi lízinget is nyújt, és ebben az évben vezették be hazánkban elsőként a videós azonosítás lehetőségét. Az elektronikus aláírásra 2018 óta van lehetőség a hitelfelvétel során.

Heti 52 órás elérhetőség

Visszatérve a magyarországi szerepvállalásukhoz, a Cofidis a call centeren keresztül heti 52 órán át elérhető, itthon 350-nél is több munkatárs segíti az ügyfelek dolgát – érdekességképpen azt is közzétették, hogy napi négyszáz kávé fogy a munkaidő során. A Cofidis Magyarország címe: 1133, Budapest váci út 96-98.

Tények, érdekességek

  • A Cofidis kizárólag forintalapú kölcsönöket nyújt, azaz az árfolyamkockázat fel sem merülhet, mint probléma.
  • A törlesztőrészletek megfizetésére banki átutalással vagy csoportos beszedés során nyílik esély – ha a törlesztőrészletek megfizetésére keresed a legjobb megoldást, ezek azok.
  • Sok fontos adat van egy hitelnél, de amit mindenképp nézz meg többször is, az a hitel teljes díja.
  • Rengeteg infó elérhető a Cofidis magyarországi fióktelepének weboldalán: Cofidis.hu – a mindenkor hatályos honlapnak ez a címe.
  • A Cofidisnél a hitel teljes díja (amely magában foglalja a felszámított ügyleti kamatot) esetében kapott kalkuláció legtöbbször akkor érvényes, ha a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel, illetve ha sok a nulla: a hitel teljes díjában foglalt díj 0 Ft, jutalék 0 Ft, költség 0 Ft, adó 0 Ft. Reprezentatív példák esetén ezeket is figyelembe kell venni.
  • A reprezentatív példában megadott adatok akkor érvényesek, ha a törlesztőrészletek fizetésére banki átutalással vagy csoportos beszedés útján kerül sor, ha nem igényel hitelfedezeti biztosítási szolgáltatásokat, illetve nem kerül sor újrafinanszírozásra – mindez a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet szerint. Ha további részletek érdekelnek, azokra is a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet válaszol.

Cofidis személyi kölcsön? Fontosak a cég értékei

A Cofidis az innovatív megoldások híve. A pénzügyi biztonság megköveteli, hogy az egyszerűbb ügyintézési eljárás is teljes stabilitást jelentsen az ügyfelek számára. Ahogy fogalmaznak: jó termékeket kínálnak jó áron. A cég értékeit is megfogalmazták.

Egyszerűség

Ez a hitelfelvételre, az ügyintézésre vonatkozik, amely megoldható a régi módszerrel, telefonon, de 100 százalékig elintézhető online is. Ki sem kell mozdulni az otthonunkból, ha Cofidis személyi hitel felvételén gondolkozunk. Ennek részleteit a Cofidis magyarországi felületein is megnézheted.

Felelősség

Egy banknál nem egyértelmű, de a Cofidisnél odafigyelnek a felelős működésre, a felelősségteljes hitelnyújtásra. Ha ezt diktálják az észérvek, visszautasítják az olyan kérelmet, amely láthatóan problémás lehet az ügyfél számára. A tudatos hitelfelvételt a cég tanácsadói folyamatosan ellenőrzik.

Gyorsaság

A Cofidis személyi kölcsön esetében a gyorsaság az egyik legfontosabb szempont. A Cofidis négy évtizede tökéletesíti a minél egyszerűbb, mégis biztonságos hitelfelvételt. Az előzetes hitelbírálat így mindössze 10 perc, a teljes hitelfelvétel pedig lezajlik 24 óra alatt. Ehhez személyes találkozásra sincs szükség.

Innováció

A Cofidis mindig felülvizsgálja a gyakorlatát, és ahol kell, ott fejleszt, újít. Ide sorolhatjuk a már említett videós azonosítás, illetve elektronikus aláírás lehetőségét, amelyek a fizikai távolságot is áthidalták az ügyfél és a pénzintézet között.

Ügyfélközpontúság

Egy Cofidis személyi kölcsön felvétele más élmény, mint amit a többi banknál megszokhatott az ember. Az ügyfelekkel közeli és transzparens kapcsolatra törekszik a cég, amely személyre szabott kiszolgálással igyekszik minden igényt kielégíteni. A valódi kapcsolat, a humánus ügyfélkezelés a Cofidis egyik legnagyobb értéke.

Mitől fapados a Cofidis Fapados Kölcsön?

A Cofidis fapados hitele 2013 óta a magyarok egyik kedvence. Ez egy szabad felhasználású kölcsön, kedvező feltételekkel, amely során rejtett költségek és extra szolgáltatások nélkül igényelhető maximum 10 millió forint. Kiemelkedő adat, hogy ezt 24 óra alatt lebonyolíthatja egy ügyfél, akár videóhívással, akár a Cofidis önkiszolgáló szolgáltatásával, online. Sorbanállásra, személyes találkozásra nem lesz szükség, ráadásul környezettudatos az ügyintézés, mert papírmentes a folyamat.

Alacsony kamat a magas hitel mellé

A Cofidis Fapados Kölcsön igénylése esetén alacsony kamat jár a magas hitelösszeg mellé. A hitel igénylése esetén havi törlesztőrészlet a legnépszerűbb választás. A szabad felhasználású Cofidis személyi kölcsön a mindenkor hatályos általános szerződési feltételek szerint fix kamatozású a futamidő végéig, az elérhető plusz szolgáltatásokért pedig csak azoknak kell pluszköltséget bevállalniuk, akik élni szeretnének ezekkel. Szintén egyszerűsíti a folyamatot, hogy a kölcsön igénylése esetén nem kell számlát nyitni az intézetnél, elegendő a már meglévő, másik banknál vezetett bankszámla. Ebből következik, hogy a havi jövedelemnek sem kell a Cofidishez érkeznie, ez is egyszerűsít az előminősítésen. Ezért ez az egyik legnépszerűbb Cofidis személyi kölcsön.

cofidis személyi kölcsön

Kinek ajánlott a Cofidis Fapados Kölcsön?

Annak érdemes a Cofidis Fapados Kölcsön felvételén elgondolkoznia, akinek extra szolgáltatások nélkül van szüksége hitelre, viszont a számláit átutalással vagy csoportos beszedéssel szereti fizetni, mert ez egyszerűsít és javít a feltételeken. Az elektronikus alapú ügyintézés miatt egyébként is ajánlott, hogy az igénylő online intézze a kölcsön felvételét, majd teljesítését. Fontos, hogy a kölcsönfelvételhez legalább havi nettó 133 ezer forintos jövedelemre lesz szükség, illetve azt is igazolni kell, hogy vagy minimum három hónapos munkaviszonnyal rendelkezik az igénylő ugyanazon cégnél, vagy nyugdíjas, ha pedig egyéni vállalkozó, akkor minimum két éve megkezdte ezt a tevékenységét. Szükséges még a 18. életév betöltése, az állandó magyarországi lakcím, illetve a névre szóló bankszámla – ahogy említettük, ez lehet bármelyik banknál. További részletek és kalkulációs lehetőség a Cofidis magyarországi fióktelepének weboldalán: Cofidis.hu. A mindenkor hatályos opciókat itt lehet átböngészni.

Az akadálymentes verzió betöltése is elérhető lehetőség.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a honlapon kért verzió betöltése akadálymentes is lehet, ahogyan az oldal betöltése akadálymentes verzió is lehet. Akárhogy ragozzuk, a lényeg ugyanaz!

A Cofidis fapados hiteligénylésének menete

Az első lépés az előzetes kalkuláció, ezt bárki önállóan elintézheti a bank online felületén. Ezt követi az előminősítés, amely online vagy telefonon történik. Ennek kitöltése mindössze tíz perc, de az is megoldható, hogy az ügyfél visszahívást kér a Cofidis ügyintézőjétől, majd telefonon egyeztetnek. Ha ez megvan, jöhet a szerződéskötés! Erre két opció létezik, az egyik az ügyintézővel, videóhívásban történő, a másik a önálló önkiszolgáló felület. Az ügyintézővel való megbeszélésen háromféle szerződéskötési mód választható, ez lehet a videós azonosítás után szóbeli, papíralapú, de elektronikus aláírással ellátott is. A legkényelmesebb ezek közül a szóbeli nyilatkozat, ám ilyenkor, illetve az elektronikus aláírás során nincs lehetőség társigénylő bevonására, biztosítás megkötésére. Az önálló önkiszolgáló a nap 24 órájában, az év 365 napján elérhető, és meg lehet kötni a szerződést akár szóbeli nyilatkozattal is. Ha ehhez a hitelszerződéshez biztosítás is kapcsolódik, vagy társigénylőt akarsz bevonni, papíralapú aláírásra lesz szükség. Keresd a további részleteket a Cofidis magyarországi felületein!

Számolgassunk!

A Cofidis Fapados Kölcsön esetében is találunk előzetes kalkulátort a pénzintézet honlapján. Itt elég megadni az alapadatokat, és már kapunk is egy hozzávetőleges ajánlatot.

Például 5 000 000 Ft felvételéhez ezek párosulnak: futamidő 60 hónap, teljes visszafizetendő összeg 8 193 600 Ft, törlesztő 136 560 Ft, hitelkamat fix évi 21,46%, THM: 23,70%. Vagy éppen a minimum 36 hónap, teljes visszafizetendő összeg 6 877 368 Ft, törlesztő 191 038 Ft, hitelkamat fix évi 22,03%, THM: 24,40%

A reprezentatív példában megadott adatok akkor érvényesek, ha a törlesztőrészletek fizetésére a megadott módon kerül sor. A Cofidisnél a hitel teljes díja (amely magában foglalja a felszámított ügyleti kamatot) esetében kapott kalkuláció legtöbbször akkor érvényes, amennyiben a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel, illetve sok a nulla: a hitel teljes díjában foglalt díj 0 Ft, jutalék 0 Ft, költség 0 Ft, adó 0 Ft.

Mit kell tudni a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel felvételéről?

A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nevében azért lehet ott a fogyasztóbarát szó, mert ezt engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank. Ezt olyan személyi kölcsönök érdemelték ki, amelyek ügyfélbarátak, ilyen a Cofidis konstrukciója is. Ez is 100 százalékban online felvehető, de igényelhető személyes segítség is a folyamathoz. Számlanyitásra, jövedelemátutalásra nincs szükség.

A hitel igénylése esetén havi törlesztőrészlet a legnépszerűbb opció, a törlesztőrészletek megfizetésére banki átutalással is van lehetőség.

Akár 10 millió forint, szabad felhasználással

A Cofidis fogyasztóbarát kölcsön összege 3 és 10 millió forint között lehet, az egész szabad felhasználású. Kiszámítható megoldás, mivel a futamidő végéig fix kamatozású. A hitelösszeg a már meglévő bankszámlára lesz folyósítva, majd egyenletesen, havi részletek formájában törleszthető. Ha minden elvárt dokumentumot megkap a pénzintézet, és elfogadják a hitelkérelmet, a pénz maximum két napon belül megérkezik. Sem hitelbírálati díjat, sem folyósítási jutalékot nem kell fizetni mellé.

Az előnyök

A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel azért előnyös, mert alacsony kamat mellett is magas összeget lehet felvenni. Ha valaki a Magyar Nemzeti Bank által minősített Cofidis személyi kölcsönt szeretne felvenni, ez a jó választás. A nagyobb összegű, szabad felhasználású opciók között nehéz jobbat találni, főleg az olyan lehetőségek mentén, hogy a Cofidisnél a bankba sem kell „elmenni a pénzért”, minden elintézhető online és telefonon.

Szeretném felvenni! Mi a teendőm?

A hiteligénylés az előzetes kalkulációval kezdődik a Cofidis weboldalán, majd jön az előminősítés, amelyre vagy online, vagy telefonon nyílik lehetőség. A szerződéskötésre a fogyasztóbarát személyi hitel esetén is ügyintézővel, videóhívás formájában, vagy az önálló önkiszolgálón keresztül van opció. Jó tudni: törleszteni itt is átutalással vagy csoportos beszedés lehetőségével érdemes. Ez a legjobb választás, ha a törlesztőrészletek megfizetésére keresed a megoldást.

Észszerűbb megoldást kínál a Cofidis Adósságrendező Hitel

Előfordul, hogy az emberrel elszalad az élet, és adósságcsapdába kerül. Ilyenkor néha azt sem lehet átlátni, melyik banknak mennyivel tartozunk, csak folyamatosan jönnek a csekkek, a bankszámlán pedig egyre kevesebb pénzünk marad. Erre a helyzetre lett kitalálva a Cofidis Adósságrendező Hitel.

Mire jó?

Az Adósságrendező Hitel igénylése esetén kikerülhetünk egy szorult helyzetből. Segít rendszerezi a hitelkintlévőségeket, képes csökkenteni a kölcsönök törlesztőrészletét. Ez akár havi 11 ezer forintos spórolást is jelenthet, ezt bizonyítja, hogy 2021-ben az Adósságrendező Hitelt felvett Cofidis-ügyfelek havi törlesztőrészlete átlagosan ennyivel lett kevesebb. Az Adósságrendező Hitel alkalmazható személyi kölcsön, gépjárműhitel, áruhitel, folyószámlahitel, hitelkártya-tartozás, de más egyéb kölcsön esetén is. Tulajdonképpen bármit ki lehet vele váltani, ami nem jelzálogalapú kölcsön.

Soroljuk az előnyöket

A Cofidis Adósságrendező Hitel már egyetlen hitel kiváltásánál jelenthet spórolási lehetőséget. Még nagyobb persze az esély a törlesztőrészlet csökkentésére, ha több hitelt vonunk össze, ilyenkor ráadásul egyszerűsödik az ügyintézés is. Jó hír, hogy ez a hitel is felvehető online, valamint papírmentes, ráadásul a hitelkiváltáshoz szükséges összegen felül szabadon felhasználható kölcsönrészt is lehet igényelni. A hitel forintalapú, Adósságrendező Hitel igénylése esetén pedig a referencia THM 3 millió forint és 60 hónap esetén 25,65 százalék.

Kinek éri meg?

Az Adósságrendező Hitelt az vegye fel, aki több magas törlesztőrészletű hitelt fizet, olyat, amelyek nem jelzálogalapúak. Ilyen esetben lehet a legeredményesebben csökkenteni a havi kiadásokat, ráadásul mindössze havi egyetlen utalásra lesz ehhez szükség. Egyszerűsítheti tehát az ember az életét. Ha kell, további szabad felhasználású hitelösszeg is igényelhető. A hitelfelvételhez legalább havi nettó 133 ezer forintos jövedelem szükséges, az igénylő pedig nem lehet aktív adós a Központi Hitelinformációs Rendszer listáján.

Oda kell figyelni az igénylésnél

Az igénylés menete kicsit más, mint a többi személyi kölcsön esetében. Az első lépés a szükséges információk beszerzése, azaz tudni kell, milyen hitelt, hiteleket szeretne kiváltani az ember, mi azoknak a szerződésszáma, összege, havi törlesztője. Szükség lesz a hitelszerződésekre, a bankoktól kapott dokumentumokra, elszámolásokra. Ha ezek megvannak, jön a kalkuláció, majd az előminősítés. A Cofidis oldalán a kalkuláció könnyedén elvégezhető a meglévő adatok alapján, ez megmutatja, mekkora csökkenésre lehet majd számítani, ha az ügyfél az Adósságrendező Hitelt választja.

Csak néhány perc, telefonon

Ha ez is kész, akkor kell visszahívást kérni a pénzintézettől, ezt követően az előzetes hitelbírálat néhány percet vesz csupán igénybe, majd a Cofidis e-mailen vagy levélben kiküldi a szerződéscsomagot. A szerződéskötésre a már ismert két módszerrel, ügyintézői segítséggel, videóhíváson keresztül, vagy az önálló önkiszolgálóval van lehetőség. Ha erre az ügyfél engedélyt ad, a Cofidis ellenőrzi a korábbi, immár kiváltott hitelek lezárását a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ha erre valaki nem ad engedély, saját magának kell az igazolásokat eljuttatnia a Cofidis felé.

A reprezentatív példa 500 000 Ft összegű Cofidis Adósságrendező Hitel igénylése és a reprezentatív példa 3 000 000 Ft összegű Cofidis Adósságrendező Hitel igénylése esetében is adott, előbbinél a havi törlesztő 15 922 Ft, utóbbinál 84 661 Ft (amennyiben a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel), a futamidő 60 hónap, teljes visszafizetendő összeg 955 320, illetve 5 079 660 Ft (amennyiben a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel). Tovább részletezve az 500 ezres példát: hitelkamat fix évi 29,17%, THM 33,40%, futamidő 60 hónap. Ugyanez a reprezentatív példa 3 000 000 Ft összegnél: hitelkamat fix évi 23,05%, THM 25,65%, futamidő 60 hónap. A reprezentatív példák akkor érvényesek, ha a törlesztőrészletek fizetésére banki átutalással vagy csoportos beszedés útján kerül sor, ha az ügyfél nem igényel hitelfedezeti biztosítási szolgáltatásokat, illetve nem kerül sor újrafinanszírozásra.

Mit kell tudni a Cofidis Megújuló Hitelről?

Beszélnünk kell még a lehetőségek között a Cofidis Megújuló Hitelről. Ez egy ingyenesen rendelkezésre álló hitelkeret, amelyhez nem kapcsolódik folyósítási, számlavezetési vagy kényelmi díj. Kamatot sem kell fizetni abban az esetben, ha valaki nem használja a szolgáltatást. Mindössze 24 óra alatt hozzá lehet jutni, az ügyintézés ebben az esetben is teljesen online és papírmentes. Érvényben van a hangalapú aláírás, ami tulajdonképpen egy szóbeli nyilatkozatot jelent a hitelszerződésről szóló videóhívás során. A hitel igénylésének feltétele a minimum 100 ezer forintos rendszeres havi nettó jövedelem. A minimum a 100 000 Ft összegű Megújuló Hitel, a maximum a 1 500 000 Ft összegű Megújuló Hitel. Fontos: hiteligénylésnél nyugdíjas és rokkantnyugdíjas esetén a nyugdíj éves elszámoló lap másolatára lesz szükség.

Példagyakorlat

Egy példa: 1 000 000 Ft összegű kölcsön, pontosabban ekkora összegű Megújuló Hitel igénylése esetén, 37 hónappal számolva a törlesztőrészlet 43 110 Ft (amennyiben a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel). A maximum a 1 500 000 Ft összegű Cofidis Megújuló Hitel felvétele, míg a minimum 100 000 Ft összegű Megújuló Hitel igénylése esetén jegyezhető. Ebben a tartományban bármilyen összegű hitel igénylése könnyű és gyors lehetőség. A kamat? Hitelösszeg: 1 500 000 Ft, hitelkamat változó évi 34,2%. Ha pedig a hitelkamat ekkora, és változó évi, 34,2% THM-mel is lehet számolni. Reprezentatív példa: 500 000 Ft esetén így alakulnak a számok: hitelkamat 36,97% (változó évi), 36,97% THM-mel, törlesztőrészlet 22 015 Ft. Mennyi a minimum hónap? Teljes visszafizetendő összeg elérhető? Erről a Cofidis honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Jól jegyezd meg: ingyenes előtörlesztés!

A Cofidis Megújuló Hitel hatalmas előnye az ingyenes előtörlesztés, azaz bármikor, bármekkora összeget vissza lehet fizetni megkötés nélkül. Nem kell a kiváltásához bankszámlát nyitni, nem kell a Cofidishez érkeznie a havi fizetésnek, elég azt igazolni. A hitelkeret havonta is lehívható, azaz váratlan kiadás esetén lesz hová nyúlni segítségért. A Megújuló Hitel tökéletes arra, hogy egyensúlyban tartson egy családi kasszát a nehezebb időszakokban.

De mégis, mitől megújuló a Megújuló Hitel?

Attól, hogy a rendszeres befizetések által a hitelkeret újratöltődik. Ez azt jelenti, hogy a hitelösszeget ilyenkor már igénybe lehet venni részletes hitelbírálat nélkül is, ami a lehető leggyorsabb megoldást eredményezi. A törlesztőrészlet ilyenkor nem változik, megnő viszont a futamidő, arányosan a felvett új összeghez. A hitelkeret megemelését bármikor lehet kérni, a Cofidis rugalmasan változtatja ezt a feltételt. A Megújuló Hitel olyan választás, amely mellé a Hitelbiztosítás kiváló kiegészítő – erről hamarosan bővebben is beszélünk.

A Cofidis Megújuló Hitel részletes működése

Megtörtént a hitelfelvétel, az ügyfél megkapta a pénzt, majd elköltötte valamire – hogy mire, az mindegy, hiszen szabad felhasználású hitelről beszélünk. Ezt követően a szokott módon elkezdődik a havi törlesztőrészletek fizetése, így fokozatosan csökken a hiteltartozás. Az ingyenes előtörlesztéssel bármikor további díjak nélkül letudható a hitel, például ha valaki örököl, vagy nyer a lottón.

Amikor beüt a baj

Van azonban egy másik lehetőség: ha valami váratlan bonyodalom adódik. Elromlik az autó, esetleg a családi házunk fűtése, és azonnal kell a pénz, de az nincs. Ilyenkor a már befizetett összeget a Cofidis Megújuló Hitelen keresztül hitelbírálat nélkül vissza lehet kérni. A futamidő meghosszabbodik, de a törlesztő változatlan marad.

A Cofidis Megújuló Hitel felvételére ugyanazok a szabályok érvényesek, amiket már részleteztünk: előzetes kalkuláció, előminősítés, azonosítás, majd szerződéskötés a menetrend, mindez történhet végig az online térben, videóhívás segítségével.

Rugalmas futamidő, rulírozás

Itt kell két szakkifejezést tisztáznunk: az egyik a rugalmas futamidő, a másik a rulírozás. Mindkettő a Cofidis Megújuló Hitel esetében fontos. A rugalmas futamidő azt jelenti, hogy bármikor ingyenesen lehet előtörleszteni a hitelkeretet. Részleges előtörlesztés esetén a havi törlesztőrészlet nem változik, a futamidő csökken arányosan. Ha valaki az egész tartozást egyben kifizeti, a hitelkeret továbbra is ingyenesen rendelkezésére áll. A rulírozás azt jelenti, hogy a rendszeres befizetésekkel a hitelkeret ismét feltöltődik, így a már visszafizetett hitelösszeget részben vagy egészben részletes hitelbírálat nélkül újból igényelni lehet. Ilyenkor sem változik a törlesztőrészlet, de a futamidő meghosszabbodik.

Megemelhető a hitelkeret?

Persze. Erre rendszeres befizetés esetén háromhavonta nyílik lehetőség 300 000 forinttal, a plafon pedig a maximális 1 500 000 forintos kölcsönösszeg, mindez az elvárt jövedelmeknek megfelelően elérhető. A rugalmasságot jelzi, hogy lehetőség nyílik új futamidőt is választani. A Cofidisnél a hitel teljes díja (amely magában foglalja a felszámított ügyleti kamatot) esetében a kalkuláció legtöbbször akkor érvényes, amennyiben a fogyasztó kiegészítő szolgáltatást nem igényel, illetve a hitel teljes díjában foglalt díj 0 Ft, jutalék 0 Ft, költség 0 Ft, adó 0 Ft.

Hogy működik a csoportos beszedés a Cofidisnél?

A részlet befizetésének egyik módja, ha csoportos beszedési megbízást adunk meg a számlavezető pénzintézetünknél, így a futamidő végéig nem is kell foglalkoznunk azzal, hogy havonta utaljunk, vagy beállítsunk egy állandó átutalási megbízást.

Ez egy kényelmes megoldás, biztosan nem lesz késés az utaláskor és a megfelelő összeg kerül majd mindig levonásra a bankszámlánkról. Ehhez mindössze egy lapot kell kitöltenünk a bankfiókban, vagy az internetbankban be kell állítanunk ezt a fizetési módot. Ez egy egyszeri alakulom, és ezzel mentesülünk a havonta újra felmerülő kötelezettségünk alól. Érdemes megadni ezt a csoportos beszedési megbízást. Ha tehetjük, éljünk vele, használjuk ezt a lehetőséget. Elektronikus fizetési módokon a befizetés a Cofidisnél ingyenes. Azonban ha a készpénzes befizetést választjuk vagy csekken fizetünk, az alkalmanként több száz forintba kerülhet. Jobb csoportos beszedési megbízással fizetni a Cofidis személyi kölcsön részleteit.

Cofidis személyi kölcsön – miért válasszuk?

Egy megbízható, patinás, nagy múltú pénzintézet választása mindig jó döntés. Megbízható, hozzáértő segítséget kaphatunk, bármilyen kérdésünk vagy kérésünk van. Szakértő munkatársak válaszolnak a kérdéseinkre és oldják meg kéréseinket. Legyen szó bármiről. Tanácsot és segítséget kaphatunk, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. És ez fontos. Hiszen pénzről van szó, hosszú távú döntésekről van szó. És a környezetünket érintő döntésekről van szó. Ezért a legjobb döntést akarjuk meghozni. A döntésink kihatnak a teljes életünkre, meghatározzák a jövőnket. A jó döntések jót hoznak. Döntsünk jól! Döntsünk jól, hogy hosszú éveken át elégedettek lehessünk. Hogy boldogan és kiegyensúlyozottan élhessünk.

Hogy találhatjuk meg a legjobb Cofidis személyi kölcsönt?

A Cofidis személyi kölcsön kalkulátor használata egyszerű. Meg kell adni a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. A Cofidis hitel kalkulátor minden elérhető hitelnél megadja a havi részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen lehet döntést hozni. Mégpedig jó döntést. A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltuk a legkedvezőbbet. Így megtakaríthatunk, és még otthonról sem kell kimozdulnunk, hiszen a Cofidis hitel kalkulátor online érhető el.

cofidis hitel

A hitelszerződés aláírása

Mivel online kötjük meg a szerződést, felmerül a kérdés, hogy hogyan lesz az a szerződés aláírva. A Cofidis mindig elektronikusan írja alá a szerződésünket.

Az ügyfelek három féle módon is szerződhetnek. Szerződhetnek szóban. Ilyenkor szóbeli szerződéskötés történik. Papír alapú szerződéskötést is lehet választani, ebben az esetben postán érkezik meg a szerződés, amit aztán vissza kell küldeni. Vagy úgy, mint a Cofidis, elektronikusan is lehet szerződést kötni.

Azt is tudni kell, hogy adóstárs esetén, vagy hitelbiztosítás megkötéséhez szóbeli szerződéskötési mód nem választható.

A Cofidis személyi kölcsön utalása és a törlesztés menete

Mivel nem lesz számlánk a hitelt nyújtó pénzintézetnél, felmerül a kérdés, hogy hogyan fogják utalni a kölcsönösszeget. Nos, a válasz egyszerű: a mi számlaszámunkra. A Cofidis személyi kölcsön igénylésekor meg kell adni egy olyan számlaszámot, amire a kiutalást kérjük, és a Cofidis erre a számlára utalja az összeget a pozitív hitelbírálat után. A törlesztés is erről a számláról történhet csoportos beszedési megbízással, eseti átutalással vagy rendszeres átutalási megbízás megadásával. Lehetőség van csekkes befizetésre, és készpénzes befizetésre is. Érdemes azonban elektronikus fizetési formát választani, mert csekkes vagy készpénzes törlesztés esetén alkalmanként díjat kell fizetni.

Cofidis személyi kölcsön – mire használható?

Cofidis személyi kölcsön esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Cofidis személyi kölcsön esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg.

A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy gyakorlatilag nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a Cofidisnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A Cofidis személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás vagy a gépkocsi vásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a Cofidis személyi kölcsönből történő megvalósítás. Az ingatlant időnként fel kell újítani, az állagát meg kell óvni, festeni kell, de a fürdőszobát vagy a konyhát is át lehet alakítani. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra. A Cofidis személyi kölcsönt fel lehet használni persze másra is. Lehet belőle bútort vagy elektronikai cikket venni, de egy új telefon is szóba jöhet. Mivel nincs korlátozva a Cofidis személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A Cofidis személyi kölcsön felhasználásának más területei is vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, vagy egy történés, és a nem várt, nem tervezett eseményekről még nem is beszéltünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz a családban. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy hirtelen elromló hűtőszekrény vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a Cofidis személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

A Cofidis személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a Cofidis személyi kölcsönt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a Cofidis személyi kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek személyi kölcsönt. De ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik.

A szabad felhasználás felelősséggel is jár. A megfontolt hitelfelvétel a szabad felhasználású hiteleknél fokozottan lényeges.

Miért jó a Cofidis személyi kölcsön?

A Cofidis személyi kölcsön igénylés egyik, talán a legnagyobb előnye, hogy az igényléshez nincs szükség biztosítékra. Egyes hiteleknél a bankok kötelezően előírják azt, hogy biztosítékot kell az igénylőnek felajánlania. Ilyenkor legtöbben az ingatlanfedezetre gondolnak, de a biztosíték lehet egy számlán elhelyezett összeg, részvény, kötvény, de egy értékesebb tárgy is. A Cofidis személyi kölcsön igényléséhez egyikre sincs szükség, a bank nem fog kérni biztosítékot. Így azok, aki nem rendelkeznek biztosítékkal, vagy azt nem akarják a hitelügyletbe bevonni, azok is igényelhetnek személyi kölcsönt. Az, hogy erre nincs szükség, azért jó, mert könnyebb az ügyintézés, gyorsabb az elbírálás, és a hitelfelvétel költségei is alacsonyabbak. A biztosítéknak felajánlott ingatlant ugyanis fel kell értékeltetni, és ez időbe és pénzbe kerül. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés kerül, és egy közjegyző is szükséges a szerződés megkötéséhez. Mindezekre egy Cofidis személyi kölcsön igénylésekor nincs szükség.

A Cofidis személyi kölcsön igénylés másik nagy előnye a gyorsaság. Egy Cofidis személyi kölcsönt akár néhány napon belül is meg lehet kapni, de néhány napon belül szinte mindegyik elérhető lehet. Ez azt jelenti, hogy ha az ügyfél eldönti, hogy Cofidis személyi kölcsönt igényel, mindössze néhány napot kell arra várnia, hogy a hitelösszeget felhasználhassa. Egy átmeneti pénzavarban ez döntő érv, hiszen azonnal fel lehet használni a kívánt célra a hitelt. Nem kell várni heteket, esetleg hónapokat arra, hogy a bank utalja a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál fontos, hanem minden igénylésnél. Az ügyfélben született egy döntés, van célja, vágya, álma, amit meg akar valósítani. És nem akar várni. Menni akar, csinálni akarja. Nem akar várni. Az, hogy a Cofidis személyi kölcsön ilyen gyorsan az igénylő rendelkezésére áll, első helyen van az érvek között, ami alapján a hitelfelvevők a döntésüket meghozzák. A gyorsaság azért is fontos, mert szinte azonnal kiderül, hogy az ügyfél hitelképes-e. Nincsenek álmatlanul, forgolódva töltött éjszakák. Az előminősítés gyakran csak perceket vesz igénybe. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a hitelbírálat következik. És ha az pozitív, tehát az ügyfelet hitelképesnek találta a Cofidis, akkor már csak a szerződés megkötése, és a kiutalás van hátra.

A Cofidis személyi kölcsön harmadik fontos előnye az, hogy szabadon felhasználható. Erről fent bővebbe írtunk már. A szabad felhasználás nem jelent mást, mint hogy semmi nem szab határt a felhasználásnak. A Cofidis ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a Cofidis személyi kölcsön felhasználását. Az igénylő arra költi, amire akarja. Bármire elkölthető a hitelösszeg. A szabad felhasználás nagy előny. Ahogy a gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség fedezetre. Ez a három dolog az, ami miatt a Cofidis személyi kölcsön népszerű.

Miért jó a hitelfedezeti biztosítás Cofidis személyi kölcsönhöz?

A tartozás kifizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű hitel alatt. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő kölcsöneinket azonban fizetnünk kell, tartós betegség, táppénz esetén is. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszíthetjük az otthonunkat, az autónkat, és behajtó cégek telefonjait kell fogadnunk. Nem fogunk jól aludni. Ezt mindenképpen el kell kerülnünk. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. Most akarunk hitelt felvenni? Vagy már régóta törlesztjük a hitelünket, de felmerült bennünk, hogy probléma esetén mit is tehetnénk? A szinte kockázat nélküli hitelfelvétel hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Ha van már hitelünk vagy lízingszerződésünk, akkor szükségünk lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötöttünk a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? Nem gond. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthetjük. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. Cofidis személyi kölcsönünk van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hitelünk mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ezt nem tettük meg, később, bármikor a futamidő alatt van erre lehetőségünk.

A hitelünk mellé kötött hitelfedezeti biztosítás esetén a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem tudjuk azt kifizetni. Lehet szó keresőképtelenségről, munkanélküliségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy rokkantságról és halálról. Senki nem vár sötét jövőt, de az előrelátás megkímélhet bennünket egy sor kellemetlenségtől. A hitelfedezeti biztosítással akkor élhetünk, ha bajba kerülünk. A bajt a biztosítás nem szünteti meg, de azt elkerülhetjük vele, hogy a bajt egy másik kövesse. Az anyagi biztonság kiemelten fontos egy krízishelyzetben.

Nem várt esemény? Munkanélküliség? Baleset? Betegség? Mindenki el tudja dönteni, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozunk, hogy nem tudhatjuk, mikor történik valami rossz az életünkben, és szeretnénk, ha probléma esetén is lenne, aki fizeti a hitelünk törlesztőrészleteit, akkor a hitelfedezeti biztosítás jó megoldás lehet. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatunk hozzá. Így nem tolódik ki a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyettünk. Senki nem várja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.

A Cofidis személyi kölcsön igénylésének akadálya

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja a Cofidis személyi kölcsön igénylés beadását.

A Cofidis nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a Cofidis. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a Cofidis nem veszi figyelembe.

Cofidis személyi kölcsön – a legkönnyebben elérhető kölcsön

Ha már Cofidis személyi kölcsönt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a Cofidis, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett.

Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell heteket várni a bírálatra. A Cofidis személyi kölcsönt néhány napon belül jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol heteket vagy akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni. A megálmodott, vágyott célt azonnal meg lehet valósítani.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Cofidis hitel kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Cofidis hitel kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Cofidis hitel kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Cofidis hitel kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Cofidisnél a gyors és gördülékeny ügyintézés mellé sűrűn ajánlják a Hitelbiztosítás igénybevételét. Ez a felelős pénzügyi szolgáltatások egyik fontos alapköve. Egy hitel felvétele után bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, amely miatt az ügyfél nem tudja fizetni a havi törlesztőrészleteket. Ebben az esetben életbe lép a biztosítás, így a biztosító átvállalja az időszaki vagy teljes törltesztést, azaz nem következik be a roppant kellemetlen fizetésképtelenség.

A Hitelbiztosítás már meglévő, de teljesen új hitelekhez is igényelhető, a váratlan esemény pedig, amelyre vonatkozik, lehet haláleset, munkanélküliség, a munkaképesség csökkenése, illetve keresőképtelenség. A Hitelbiztosításnak három szintje van, a legteljesebb szolgáltatást az Extra biztosítás adja, valamivel szűkebb opciók érhetőek el a Silver néven szereplő csomaggal, míg a legegyszerűbb a Szimpla biztosítás.

Nézzük részleteiben az Extra besorolású Hitelbiztosítás opcióit. Az Extra véd teljes és végleges munkaképesség-csökkenés, teljes keresőképtelenség, a foglalkoztatás megszűnése, valamint haláleset esetén. A baleseti halál nem tartozik ide – ez a Silverben szerepel, mint opció. A biztosítás díja a havi minimum fizetendő törlesztőrészlet 7,99 százaléka, ezt a törlesztővel együtt kell kifizetni. Azaz ennyivel nőnek a havi kiadások. A díjszámítás alapja a havi minimum fizetendő törlesztőrészlet összege, a csatlakozási életkor maximum 65 év, a fedezeti életkor pedig maximum 75 esztendő. A csatlakozási feltételek közé tartozik a Cofidis Fapados Hitel vagy a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szerződéskötése, a be nem töltött 65. életév, illetve a keresőképtelenségre, egészségkárosodásra vonatkozó, részletesen meghatározott korábbi tényállások kizárása. Keresd a Hitelbiztosítás további részleteit a Cofidis magyarországi weboldalán: Cofidis.hu – a mindenkor aktuális elérhetőség.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával