Adósságrendező hitel kalkulátor 2021

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

ERSTE

Szabad felhasználású jelzáloghitel

Törlesztőrészlet 73326 Ft
THM 6.53 %
Visszafizetendő 17666760 Ft

THM
6,9% - 7,2%

Futamidő
60 - 240 hó

Hitel teljes díja: 17666760 Ft
Kamat: 7654160 Ft, Kezdeti díj: 48600 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

MKB Kamatrögzítő Magánhitel

Törlesztőrészlet 77230 Ft
THM 7.30 %
Visszafizetendő 18535200 Ft

THM
6,2% - 9,5%

Futamidő
120 - 360 hó

Hitel teljes díja: 18535200 Ft
Kamat: 8535200 Ft, Kezdeti díj: 12600 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Takarekbank

Takarék Fix20 Szabad Felhasználású Jelzáloghitel

Törlesztőrészlet 81725 Ft
THM 8.02 %
Visszafizetendő 19697392 Ft

THM
8,01% - 10,99%

Futamidő
240 hó

Hitel teljes díja: 19697392 Ft
Kamat: 9663440 Ft, Kezdeti díj: 57236 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Hirdetés
OTP

Fix5 Forint Jelzáloghitel - Online kedvezménnyel

Törlesztőrészlet 86150 Ft
THM 8.92 %
Visszafizetendő 20805400 Ft

THM
8,2% - 11,2%

Futamidő
72 - 300 hó

Hitel teljes díja: 20805400 Ft
Kamat: 10676000 Ft, Kezdeti díj: 19200 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Több hitelből egy hitel – az adósságrendező hitel a megoldás

Az adósságrendező hitel célja leginkább a praktikusság. Amikor több hitelünk van, de azokat lecseréljük egyetlen hitelre, a kiadásaink átláthatóbbá és kezelhetőbbé válnak. Ilyenkor már nem többfele fizetünk, csak egy törlesztő részletet kell havonta fizetnünk. Vehettünk fel hitelt autóra, bútorra, és telefonra is. A három hitelből lehet egyetlen, így egyszerűbbé válik az életünk. Csökkenhetnek a költségeink, mert az adósságrendező hitel célja majdnem minden esetben az, hogy kevesebbet fizessünk a hiteleinkért. Persze az is lehet, hogy újabb kölcsönre van szükségünk, és annak igénylésével egyidőben szabadulunk meg a többi hitelünk törlesztő részletétől. 

Adósságrendezés új hitel igénylésekor

Az adósságrendezés egy új hitel igénylésekor jó ötlet lehet. Ilyenkor azt kell megnéznünk, hogy a már meglévő hiteleink mellé igényelt hitel kamata kedvezőbb-e, mint a régi hiteleké. Ha a válasz igen, akkor dönthetünk úgy, hogy az új hitelből annyit igénylünk, hogy nem csak az aktuális céljainkat tudjuk belőle megvalósítani, de meglévő hiteleinket is vissza tudjuk belőle fizetni. És máris kész is az adósságrendezés. Ezzel átláthatóbbá tehetjük a pénzügyinket, és teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lehet. 

A költségeink csökkentése adósságrendezéssel

Az adósságrendező hitel esetében több módszer is van a költségeink csökkentésére. Az egyik, hogy alacsonyabb törlesztő részlet mellett változatlan futamidővel fizetjük tovább a kölcsönünket. A másik, hogy a futamidő lesz rövidebb, de törlesztő részlet változatlan marad. Mindkét eset megtakarítást hozhat. Abban az esetben azonban, ha egy újabb hitel felvételével rendezzük hiteleinket, a futamidő várhatóan növekedni fog, míg a fenti példáknál a hitelösszeg nem változik. 

A klasszikus adósságrendezés azonban nem ezt jelenti. Arról ugyanis akkor beszélünk, ha a kedvezőbb hitelből ennyit igényelünk, hogy sem a futamidőt sem a havi törlesztő részletek nagyságát nem változtatjuk meg. Ez azt eredményezi, hogy bár ugyanannyit fizetünk, ugyannyi ideig, a kedvezőbb kamatozás miatt több hitelhez jutunk. A többlethitelt pedig felvesszük, és arra fordítjuk, amire csak akarjuk. Ebben az esetben tehát nem másról van szó, mint arról, hogy egy kedvező kamatozású hitel felvételekor az addig meglévő hiteleinket visszafizetjük, és csak egyetlen hitelünk marad. A leggyakoribb eset azonban az, hogy a futamidő és a törlesztő részlet is növekszik, úgy, hogy új hitelt veszünk fel, és a régi hiteleket pedig előtörlesztjük. Az, hogy a fentiek közül melyik történik meg, attól függ, hogy mekkora hitelre van szükségünk. Ha elegendő az a hitelösszeg, ami a változatlan futamidő és törlesztő részlet párossal nyerünk, akkor nem kell változatnunk sem a futamidőn, sem a törlesztő részleten, ha azonban több pénzre van szükségünk, az azt jelenti, hogy változhat a futamidő és a törlesztő részlet nagysága is. 

Adósságrendező hitel

A hitelkiváltás feltételei

Akár személyi kölcsönt, akár jelzálog alapú hitelt használunk adósságrendezésre, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Ez azt jelenti, hogy nem szerepelhetünk a KHR-ben tartozással, megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és ha szükséges, egy olyan ingatlannal, amit fedezetként bevonhat a pénzintézet a jelzáloghitelbe. Ha az előző hitelfelvételnél már megfeleltünk a hitelbírálaton, és azóta nem állt be fontos változás a helyzetünkben, akkor valószínűleg újra kaphatunk hitelt. Ez persze nem biztos, még akkor sem, ha a hitelt a saját bankunktól igényeljük, akkor pedig főleg nem, ha egy másik pénzintézettől, hiszen a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak. Hitelfelvétel előtt mindenképpen tájékozódnunk kell az aktuális feltételekről. 

Adósságrendezés – kedvezőbb kondíciók

Az adósságrendező hitel azt jelenti, hogy a hiteleinket lecseréljük egy kedvezőbb konstrukcióra. Ha jelentős kamatkülönbséggel találunk egy új hitelt, a megtakarításunk a több millió forintot is elérheti. Megéri időnként megvizsgálni a lehetőségeket, és elgondolkodni azon, hogy az elavult hiteleinket egy modernebb, kedvezőbb konstrukcióval helyettesítsük. 

Lényeges, hogy az adósságrendezés nem feltétlenül egy rossz döntés miatt történik. Körültekintő választás, alapos elemzés után meghozott döntésünket is felülírhatja a gazdasági környezet változása. Amikor felveszünk egy hitelt, az adott hitelekből választhatunk. A kondíciók azonban változhatnak, ahogy a bankok hitelezési gyakorlata is. Szakértők is csak feltételes módban elemeznek, mert a gazdasági környezet összetett, és a folyamatokat ugyan meg lehet jósolni, de biztosat senki nem tud mondani. 

Miért éri meg az adósságrendezés?

Az adósságrendező hitel fő célja, ha nem egyetlen, az, hogy egy kedvezőbb, olcsóbb hitelt találjunk, és erre cseréljük le a meglévő hiteleinket. Amikor a személyi kölcsöneinket akarjuk lecserélni egy új személyi kölcsönre, számolnunk kell. Össze kell hasonlítanunk a régi és az új hitelünk havi törlesztő részleteit, és ki kell számolnunk, hogy mennyi pénzt takarítunk meg, ha az új konstrukciót választjuk. Akkor éri meg az adósságrendező hitel, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségünk. 

Az adósságrendezés nem ingyenes. És nem csak az új kölcsönünk költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi hitelek felmondásakor a pénzintézetek díjat kérnek a végtörlesztésért. Ez általában egy százalék körül van, de a díjak bankonként eltérnek. Az új hitelszerződés megkötése is pénzbe kerül. Fontos tehát, hogy osszunk-szorozzunk, megéri-e a váltás, mert lehet, hogy a csere költsége magasabb lesz, mint az alacsonyabb kamatok miatt elért nyereségünk.

Adósságrendezés – személyi kölcsön helyett egy másik személyi kölcsön

A személyi kölcsöneink egy új személyi kölcsönre cserélése talán a legegyszerűbb megoldás az adósságrendező hitel. Személyi kölcsönt ugyanis egyszerűen és gyorsan, különösebb probléma nélkül tudunk igényelni. Ez azért van, mert a személyi kölcsön igénylésénél a bank által elvárt biztosíték csupán a rendszeres jövedelmünk. Nem lesz szükség ingatlanfedezetre, ami amellett, hogy drága, meg is hosszabbítja az ügyintézést. Amikor személyi kölcsönöket cserélünk le személyi kölcsönre, meg kell vizsgálnunk a THM-eket. Az kisebb THM kisebb havi törlesztő részletet is jelent, és bár a THM nem tartalmazza a hitel teljes árát, tökéletes módszer az összehasonlításra. És egyértelművé teszi, hogy egy alacsonyabb THM-el rendelkező hitelt kell választanunk az adósságrendezéshez.

Adósságrendezés jelzálog alapú hitellel

Az adósságrendező hitelnél az is előfordulhat, hogy egy másik hiteltípussal helyettesítjük a már meglévő hiteleinket. Ez egyébként a leggyakoribb eset. Ilyenkor nem személyi kölcsönre cseréljük le a személyi kölcsöneinket, hanem egy jelzáloghitelre. A jelzáloghitelek lehetnek szabad felhasználásúak, és mindig alacsonyabb kamatozásúak, mint a személyi kölcsönök. Ez a legfontosabb érv a váltás mellett, bár jelzáloghitel igényléséhez ingatlannal kell rendelkeznünk, mert azt a hitelhez fel kell használnunk biztosítékként. 

A jelzáloghiteleknek induló költségei lesznek. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját, fizetnünk kell a közjegyzőnek az okiratba foglalásért, és a jelzálogjog bejegyzésnek is lesz díja, mert elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztethet be a pénzintézet az ingatlanunkra a futamidő végéig. A költségekkel mindenképpen számoljunk. Egy jelzáloghitel igénylése több tízezer forintunkba is kerülhet, és így már nem biztos, hogy érdemes az adósságrendező hitelt választanunk. Számolnunk kell ebben az esetben is, hogy lássuk, a haszon több lesz-e, mint a kiadás. A számolásban segítségünkre lehet egy hitelkalkulátor. Szakértő weboldalak segítenek nekünk abban, hogy a lehetséges konstrukciókat könnyen és gyorsan összehasonlíthassuk. A hitelkalkulátor a kamat és a THM mellett tájékoztat majd bennünket a teljes visszafizetendő összeg nagyságáról is. Így meghozhatjuk a megfelelő döntést. 

Így kaphatod meg a hitelt

Adósságrendező hitel kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Adósságrendező hitel kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Adósságrendező hitel kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Adósságrendező hitel kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az adósságrendező hitel lehetőséget nyújt a különböző bankoknál, vagy különböző konstrukciókban kötött hiteleink összevonására. Ez előnyös lehet, mert így alacsonyabb kamatot és THM-et érhetünk el, illetve – mivel csak egy hitellel kell foglalkoznunk – az ügyek kezelése, rendezése, a befizetés is egyszerűbbé válik.

Van személyi kölcsön, valamint jelzálog alapú adósságrendező hitel.

Legfeljebb 10 millió forintot lehet igényelni, de a plafon bankonként változó. A hitelező pénzintézeteknek figyelembe kell venniük azt is, hogy mekkora jövedelemmel rendelkezik az igénylő, a havi törlesztőrészleteknek a jövedelemmel arányosnak kell lenniük. Így ettől is függ, hogy mekkora hitelösszeg igényelhető.

Bankonként itt is eltérő lehet az ajánlat. Személyi kölcsön alapú adósságrendező hitel esetében legalább fél, legfeljebb nyolc év lehet a futamidő, jelzálog alapú konstrukciónál ezek a számok: egy és 30 év.

Igen, ahogyan a többi hiteltípusnál a bankok ebben az esetben is folyósítási-, elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási-, valamint a számlavezetési díjakat számolhatnak fel, plusz az egyéb szolgáltatásokért is fizetni kell. Kivéve, ha olyan akciót találunk, amelynek keretein belül ezek egy részét, vagy egészét elengedi a pénzintézet.

Ha személyi kölcsön alapú hitelben gondolkodunk, akkor nincs. Amennyiben jelzálog alapú típusban, akkor – ahogyan a neve is mutatja – szükség van fedezetre és önerőre.

Fontos, hogy előre gondolkodjunk. Az adósságrendező hitel mentőöv lehet, de csak akkor, ha korábbi hitelszerződésünk még nem került felmondásra. A bankok feltételei persze különbözőek, de nagy esélye van az elutasításnak akkor, ha KHR negatív adóslistán vagyunk, ha jövedelmünk mennyisége nem megfelelő, vagy nem tudjuk azt igazolni, illetve ha nincs meg a minimálisan meghatározott munkaidő viszonyunk. Ezeken kívül meg kell felelnünk életkori korlátoknak, és magyarországi állandó, bejelentett lakcímmel kell rendelkezzünk.

Amit a többi hiteltípusnál általában. Amennyiben késünk a befizetéssel, késedelmi kamatot kell fizetnünk, ha pedig egyáltalán nem fizetünk, akkor a szerződésben meghatározott időpontban a bank felmondja a hitelszerződést, és a teljes hitelösszeget egy összegben követeli.

Legutóbbi blogbejegyzések

Így csökkentheted a költségeket lakásvásárláskor

Így csökkentheted a költségeket lakásvásárláskor

2022.01.21.

Csökkentenéd a költségeidet a lakásvásárlás során? Akkor alábbi cikkünk neked szól!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel egyéni vállalkozóként: milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel egyéni vállalkozóként: milyen lehetőségek vannak?

2022.01.19.

A hitelfelvétel egyéni vállalkozóként valamivel nehezítettebb pálya, mintha munkavállalóként próbálnád meg, ám nem lehetetlen!

Tovább olvasom
Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

2022.01.17.

Új és használt lakás között kellene döntened, de nem tudod, melyikkel járnál jobban anyagilag, ha a lakástámogatást is igényled hozzá? Akkor érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket!

Tovább olvasom
Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

2022.01.14.

A minimálbér emelést még a tavalyi év végén jelentették be, és január 1.-től már érvényessé is vált – lássuk, milyen hatással lesz a hitelezésre!

Tovább olvasom