Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

2021.05.20.

Lakáshitelt a KHR listások alapesetben nem vehetnek fel, ám akadnak lehetőségek, amelyekkel érdemes lehet megpróbálkozni – mutatjuk a részleteket!

Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

Lakáshitelt KHR listások azért nem igényelhetnek, amiért a többi hitelkonstrukciót sem: törvényileg szabályozott az ügymenet, és erre nem ad lehetőséget. Mivel a bankok vizsgálják az igénylők KHR státuszát, a KHR listán való szereplés pillanatok alatt kiderül, és a hitelkérelmet elutasítják. Az emberek többsége tisztában van azzal, ha szerepel a listán, ám előfordulhat az is, hogy valaki a tudta nélkül, illetve önhibáján kívül jut idáig. Ha szeretnéd megtudni, hogy Te felkerültél-e az adatbázisba, évente egyszer ingyenesen megteheted a számlavezető bankodnál, ám jó, ha tudod, hogy a bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az önhibán kívüli és a saját hibából történő KHR listára kerülést.

Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

Erre csak egyetlen mód létezik: ki kell fizetni az összes tartozást, amikor is a státusz aktívból passzívba vált, majd egy év után ez is törlődik.

Hogy igényelhető lakáshitel KHR listások számára?

Erre alapvetően kétféle lehetőséged van, ha nem tudod, vagy akarod kivárni, amíg lekerülsz róla:

  • Létezik olyan pénzintézet, amelynél van lehetőség lakáshitelre KHR listásként is, de kizárólag passzív státuszú ügyfelek részére, és lényeges, hogy a tartozásnak legalább 6 hónapja rendezettnek kell lennie.
  • Zálogkötelezettek nem feltétlenül, vagyis nem minden banknál felelnek a jövedelmükkel a hitelért, tehát a KHR szabály sem vonatkozik rájuk. Ha az ingatlan a tiéd, az adós pedig valaki más – azaz valaki felveszi a hitelt helyetted –, akkor megoldható a hiteligénylés, ám lényeges, hogy a hitelfelvevő nem lehet a házastárs. Őt ugyanis kizárólag adóstársként lehet bevonni a hitelügyletbe, és ha egyikőtök szerepel a KHR listán, a kérelmet el fogják utasítani.

Ha lakáshitelt KHR listásként szeretnél igényelni, és a második megoldási lehetőség megfelel a számodra, tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, majd indítsd el az igénylést online!

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

13,36 - 22,32%

Futamidő

36 - 84 hónap

Hitelösszeg

500.000 Ft - 5.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

2021.03.08.

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), avagy régebbi, de ma is széles körben használt nevén a BAR (Banki Adós- és Hitelinformációs Rendszer) a hitelfelvételek kapcsán nem számít nagy népszerűségnek. Amennyiben valaki negatív minősítéssel kerül be a nyilvántartásba, akkor gyakorlatilag minden hitelfelvételi lehetőségről lemondhat. De van-e remény a KHR listások számára, ha Babaváró hitelt szeretnének igényelni.

Tovább olvasom