Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

2021.05.20.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 16. 22:15

Lakáshitelt a KHR listások alapesetben nem vehetnek fel, ám akadnak lehetőségek, amelyekkel érdemes lehet megpróbálkozni – mutatjuk a részleteket!

Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

Lakáshitelt KHR listások azért nem igényelhetnek, amiért a többi hitelkonstrukciót sem: törvényileg szabályozott az ügymenet, és erre nem ad lehetőséget. Mivel a bankok vizsgálják az igénylők KHR státuszát, a KHR listán való szereplés pillanatok alatt kiderül, és a hitelkérelmet elutasítják. Az emberek többsége tisztában van azzal, ha szerepel a listán, ám előfordulhat az is, hogy valaki a tudta nélkül, illetve önhibáján kívül jut idáig. Ha szeretnéd megtudni, hogy Te felkerültél-e az adatbázisba, évente egyszer ingyenesen megteheted a számlavezető bankodnál, ám jó, ha tudod, hogy a bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az önhibán kívüli és a saját hibából történő KHR listára kerülést.

Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

Erre csak egyetlen mód létezik: ki kell fizetni az összes tartozást, amikor is a státusz aktívból passzívba vált, majd egy év után ez is törlődik.

Hogy igényelhető lakáshitel KHR listások számára?

Erre alapvetően kétféle lehetőséged van, ha nem tudod, vagy akarod kivárni, amíg lekerülsz róla:

  • Létezik olyan pénzintézet, amelynél van lehetőség lakáshitelre KHR listásként is, de kizárólag passzív státuszú ügyfelek részére, és lényeges, hogy a tartozásnak legalább 6 hónapja rendezettnek kell lennie.
  • Zálogkötelezettek nem feltétlenül, vagyis nem minden banknál felelnek a jövedelmükkel a hitelért, tehát a KHR szabály sem vonatkozik rájuk. Ha az ingatlan a tiéd, az adós pedig valaki más – azaz valaki felveszi a hitelt helyetted –, akkor megoldható a hiteligénylés, ám lényeges, hogy a hitelfelvevő nem lehet a házastárs. Őt ugyanis kizárólag adóstársként lehet bevonni a hitelügyletbe, és ha egyikőtök szerepel a KHR listán, a kérelmet el fogják utasítani.

Ha lakáshitelt KHR listásként szeretnél igényelni, és a második megoldási lehetőség megfelel a számodra, tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen adatok szerepelnek a KHR-ben?

Milyen adatok szerepelnek a KHR-ben?

2022.08.12.

A KHR-ben szereplő adatok nem ellened irányulnak, még akkor sem, ha negatív előjellel szerepelsz az adóslistán.

Tovább olvasom
Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

2022.05.20.

A KHR listáról lekerülni bizonyos szempontból egyszerű, egy másikból viszont gyakorlatilag lehetetlen; lássuk, mi okozza ezt az ellentmondást!

Tovább olvasom
KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

2021.03.08.

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), avagy régebbi, de ma is széles körben használt nevén a BAR (Banki Adós- és Hitelinformációs Rendszer) a hitelfelvételek kapcsán nem számít nagy népszerűségnek. Amennyiben valaki negatív minősítéssel kerül be a nyilvántartásba, akkor gyakorlatilag minden hitelfelvételi lehetőségről lemondhat. De van-e remény a KHR listások számára, ha Babaváró hitelt szeretnének igényelni.

Tovább olvasom
Mikor vehet fel újra hitelt az, aki felkerült a KHR-listára?

Mikor vehet fel újra hitelt az, aki felkerült a KHR-listára?

2022.07.29.

Felkerülni a KHR-listára könnyű, lekerülni már sokkal nehezebb; az alábbi cikkben ennek részleteiről lesz szó.

Tovább olvasom