fbpx

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Unicredit

Green személyi kölcsön

Akár 50 000 Ft visszatérítés

Törlesztőrészlet 25393 Ft
THM 19.86 %
Visszafizetendő 1523580 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Személyi kölcsön

Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Cofidis

Fapados Kölcsön

100%-ig online hitelfelvétel

Törlesztőrészlet 29972 Ft
THM 29.40 %
Visszafizetendő 1798320 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Lakásfelújítási személyi kölcsön

A lakásfelújítási személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel remek választás lehet egy lakásfelújítás finanszírozására. A személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár az otthonunkra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése, szépítése sokba kerülhet. Egy lakás felújítása soha nem volt kis beruházás, az idén elszabadult építőanyagárak mellett pedig egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha a megálmodott változtatásokat végre akarjuk hajtani az ingatlanunkon.

Szerencsére magas összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is úgy választhatjuk meg, hogy a havi törlesztőrészlet beleférjen a családi költségvetésbe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy majd nem kell elszámolnunk a felvett összeggel. Nem lesz szükség számlákra, nem lesz helyszíni szemle, ami ellenőrizné a készültségi fokot, és ha nem a teljes összeget költjük a lakásra, az sem probléma. A felújítás után megmaradt összegből autót is vásárolhatunk, vagy akár egy hosszabb külföldi útra is elindulhatunk. 

Akár 10 millió forint ingatlanfedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a lakásfelújítási személyi kölcsön óriási előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez nemcsak meggyorsítja az ügyintézést, de nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslésének a díja sem, és a közjegyzőnek sem kell fizetnünk. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már, ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank engedélyezi egy újabb jelzálog bejegyzését. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a lakásfelújítási személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett. 

Amikor elkészült a felújításunk költségvetése, tízmillió forintos összeghatárig bátran indulhatunk a bankba. A személyi kölcsönök ugyanis néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő hitelpolitikája miatt nem mindenhol érhető azonban el a tíz milliós hitelösszeg. Egy hitel kalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a THM, a várható összköltség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. És mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet nagyságát. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. 

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsön gyorsan, egyszerűen

A lakásfelújítási személyi kölcsön szabad felhasználású.  Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért az elbírálás is gyorsan, napok alatt megtörténik. Személyi kölcsönöknél az igényléstől számított három-öt napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt van olyan pénzintézet, ahol egy napon belül utalnak nekünk. A bankok ugyanis versenyeznek az ügyfelekért, ennek pedig egyik példája a gyors ügyintézés. Lássuk be, ki ne szeretne gyorsan pénzhez jutni?  És ez egy igazán gyors folyamat. Nem kell heteket várnunk a bírálatra, amikor eldöntöttük, hogy felújítjuk a lakásunkat. Szinte azonnal hozzákezdhetünk. Az igénylés végtelenül egyszerű, és a már említett online igénylés mellett hagyományos úton is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Természetesen szükség lesz dokumentumokra, jövedelemigazolásra és bankszámlára, de a bankok nem kérnek lehetetlent. Ezek a dokumentumok mindenkinél rendelkezésre állnak. A pénzintézetek már az előszűrésnél megállapítják, hogy megfelelünk-e a minimális követelményeknek, aztán a dokumentumok benyújtása után következik a végleges bírálat. Pozitív döntés esetén aztán érkezik az utalás bankszámlánkra. És indulhatunk csempét venni a fürdőszobába.

A jövedelem nagysága a legfontosabb

Mivel a hitelhez nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. A jövedelmünkbe bele kell férnie a havi törlesztőrészletnek. Ez nem csak egy banki döntés, jogszabály írja elő ugyanis, hogy maximálisan mennyire terhelhető egy jövedelem. Ez a szabály bennünket véd a túlzott eladósodástól. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bankok a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvény adta lehetőségig eladósodjunk. A jövedelmünk terhelhetőségét az is befolyásolhatja, ha van már hitelünk. Ebben az esetben ugyanis mindkét (vagy több) hitelünket is fizetnünk kell. Számoljunk azzal is, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha egy forintot sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk felét engedi beterhelni, félmillió felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban fentebb írtuk, bár ezzel az összeggel kalkulálhatunk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét.

Lehetőségek Otthonfelújításhoz

A kormány évek óta támogatja a családok otthonhoz jutását Magyarországon. Elég csak CSOK-ra, a Babaváró hitelre vagy a falusi CSOK-ra gondolni. Az egyik legújabb eleme ennek rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Ennek keretében a gyermeket nevelők akár három millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak. Amennyiben ez a támogatási forma találkozik az elképzeléseinkkel, felvetődhet, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből előlegezzük meg. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum három millió forintot visszaigényelhetünk az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mi lehet a megoldás? A lakásfelújítási személyi kölcsönt, mintha erre találták volna ki. Van ugyanis olyan pénzintézet, ahol a lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig díjmentes. Ez tökéletesen illeszkedhet a terveinkhez, ha igénybe kívánjuk venni az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást. Tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segítenek nekünk ebben. Elég néhány adatot beírni a hitelkalkulátorba, máris megtudjuk a főbb paramétereket, és összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. A lakásfelújítási személyi kölcsön jó választás. Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

Így kaphatod meg a hitelt

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Mint minden személyi kölcsön, a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül bármire elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Igen. Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni elő vagy végtörlesztésre. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig díjmentesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Újabb hitel felvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. Ha igen, akkor beadható az igénylés a második kölcsönre.

Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt igényelni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

2023.01.31.

A legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál találhatóak? Nem biztos, de talán a számodra leginkább megfelelő igen!

Tovább olvasom
Mire kell figyelni a kamatperiódus megválasztásakor?

Mire kell figyelni a kamatperiódus megválasztásakor?

2023.01.27.

A kamatperiódus megválasztásakor elsősorban arra kell figyelni, hogy a hitelfelvételünk igazodjon anyagi helyzetünkhöz és egy esetleges negatív történés se befolyásolja törlesztési képességünket.

Tovább olvasom
Mi a hitelbiztosítéki érték?

Mi a hitelbiztosítéki érték?

2023.01.25.

A hitelbiztosítéki érték a lakáshitelek igénylése során játszik fontos szerepet; az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom