Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Sberbank

FelújítLAK Plusz Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 33992 Ft
THM 7.21 %
Visszafizetendő 2447424 Ft

THM
7,21% - 14,57%

Futamidő
36 - 108 hó

Hitel teljes díja: 2447424 Ft
Kamat: 447424 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 34050 Ft
THM 7.28 %
Visszafizetendő 2451600 Ft

THM
7,28% - 19,86%

Futamidő
60 - 120 hó

Hitel teljes díja: 2451600 Ft
Kamat: 451600 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Felújítási Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 38572 Ft
THM 12.70 %
Visszafizetendő 2792184 Ft

THM
7,4% - 19,5%

Futamidő
24 - 120 hó

Hitel teljes díja: 2792184 Ft
Kamat: 777184 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Lakásfelújítási személyi kölcsön

A lakásfelújítási személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel remek választás lehet egy lakásfelújítás finanszírozására. A személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár az otthonunkra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése, szépítése sokba kerülhet. Egy lakás felújítása soha nem volt kis beruházás, az idén elszabadult építőanyagárak mellett pedig egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha a megálmodott változtatásokat végre akarjuk hajtani az ingatlanunkon. Szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis nagy az aktivitás az építőiparban. 

Szerencsére magas összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is úgy választhatjuk meg, hogy a havi törlesztőrészlet beleférjen a családi költségvetésbe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy majd nem kell elszámolnunk a felvett összeggel. Nem lesz szükség számlákra, nem lesz helyszíni szemle, ami ellenőrizné a készültségi fokot, és ha nem a teljes összeget költjük a lakásra, az sem probléma. A felújítás után megmaradt összegből autót is vásárolhatunk, vagy akár egy hosszabb külföldi útra is elindulhatunk. 

Akár 10 millió forint ingatlanfedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a lakásfelújítási személyi kölcsön óriási előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez nemcsak meggyorsítja az ügyintézést, de nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslésének a díja sem, és a közjegyzőnek sem kell fizetnünk. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már, ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank engedélyezi egy újabb jelzálog bejegyzését. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a lakásfelújítási személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett. 

Amikor elkészült a felújításunk költségvetése, tízmillió forintos összeghatárig bátran indulhatunk a bankba. A személyi kölcsönök ugyanis néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő hitelpolitikája miatt nem mindenhol érhető azonban el a tíz milliós hitelösszeg. Egy hitel kalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a THM, a várható összköltség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. És mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet nagyságát. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. 

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsön gyorsan, egyszerűen

A lakásfelújítási személyi kölcsön szabad felhasználású. Ez a vitathatatlan sikerének egyik titka. Szabad felhasználású hitelhez ugyanakkor ingatlanfedezettel is hozzájuthatunk, a személyi kölcsönhöz azonban erre nincs szükség. Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért az elbírálás is gyorsan, napok alatt megtörténik. Személyi kölcsönöknél az igényléstől számított három-öt napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt van olyan pénzintézet, ahol egy napon belül utalnak nekünk. A bankok ugyanis versenyeznek az ügyfelekért, ennek pedig egyik példája a gyors ügyintézés. Lássuk be, ki ne szeretne gyorsan pénzhez jutni?  És ez egy igazán gyors folyamat. Nem kell heteket várnunk a bírálatra, amikor eldöntöttük, hogy felújítjuk a lakásunkat. Szinte azonnal hozzákezdhetünk. Az igénylés végtelenül egyszerű, és a már említett online igénylés mellett hagyományos úton is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Természetesen szükség lesz dokumentumokra, jövedelemigazolásra és bankszámlára, de a bankok nem kérnek lehetetlent. Ezek a dokumentumok mindenkinél rendelkezésre állnak. A pénzintézetek már az előszűrésnél megállapítják, hogy megfelelünk-e a minimális követelményeknek, aztán a dokumentumok benyújtása után következik a végleges bírálat. Pozitív döntés esetén aztán érkezik az utalásbankszámlánkra. És indulhatunk csempét venni a fürdőszobába.

A jövedelem nagysága a legfontosabb

Mivel a hitelhez nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. A jövedelmünkbe bele kell férnie a havi törlesztőrészletnek. Ez nem csak egy banki döntés, jogszabály írja elő ugyanis, hogy maximálisan mennyire terhelhető egy jövedelem. Ez a szabály bennünket véd a túlzott eladósodástól. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bankok a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvény adta lehetőségig eladósodjunk. A jövedelmünk terhelhetőségét az is befolyásolhatja, ha van már hitelünk. Ebben az esetben ugyanis mindkét (vagy több) hitelünket is fizetnünk kell. Számoljunk azzal is, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha egy forintot sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk felét engedi beterhelni, félmillió felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban fentebb írtuk, bár ezzel az összeggel kalkulálhatunk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét.

A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hosszát is előírják. Általában egy év munkaviszony az elvárás, de ez bankonként eltérő. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is. Ezekben az esetekben más és más dokumentumokra lesz majd szükség az igényléshez. 

Lehetőségek Otthonfelújításhoz

A kormány évek óta támogatja a családok otthonhoz jutását Magyarországon. Elég csak CSOK-ra, a Babaváró hitelre vagy a falusi CSOK-ra gondolni. Az egyik legújabb eleme ennek rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Ennek keretében a gyermeket nevelők akár három millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak. Amennyiben ez a támogatási forma találkozik az elképzeléseinkkel, felvetődhet, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből előlegezzük meg. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum három millió forintot visszaigényelhetünk az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mi lehet a megoldás? A lakásfelújítási személyi kölcsönt, mintha erre találták volna ki. Van ugyanis olyan pénzintézet, ahol a lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig díjmentes. Ez tökéletesen illeszkedhet a terveinkhez, ha igénybe kívánjuk venni az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást. Tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segítenek nekünk ebben. Elég néhány adatot beírni a hitelkalkulátorba, máris megtudjuk a főbb paramétereket, és összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. A lakásfelújítási személyi kölcsön jó választás . Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

Így kaphatod meg a hitelt

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Mint minden személyi kölcsön, a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül bármire elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Igen. Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni elő vagy végtörlesztésre. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig díjmentesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Újabb hitel felvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. Ha igen, akkor beadható az igénylés a második kölcsönre.

Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt igényelni.

Legutóbbi blogbejegyzések

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

2021.10.21.

Hitelfelvételnél meg kell felelnünk a bank által támasztott követelményeknek, ha hozzá akarunk jutni az áhított hitelösszeghez. A bankok eltérő módon kezelik a hiteleket, így van, ahol egy év folyamatos munkaviszonyt kérnek, van azonban ahol elég három hónap is. Van, ahol a nettó elvárt jövedelem magasabb, mint egy másik pénzintézetnél. Ez a különbség azonban nemcsak a bankoktól, hanem a hitel fajtájától is függ.

Tovább olvasom
TKM - mit kell tudni róla?

TKM - mit kell tudni róla?

2021.10.20.

A Teljes Költségmutató (TKM) egy megtakarításos élet- vagy nyugdíjbiztosítás éves átlagköltségét mutatja meg. A tizenegy éve bevezetett TKM-mel összehasoníthatóvá válnak a biztosítók ajánlatai. A bevezetést a Teljes Hiteldíjmutató (THM) sikere mozdította elő, igény mutatkozott ugyanis arra, hogy a biztosítók termékei is összehasonlíthatóak legyenek. Megnéztük, hogy mi is pontosan a TKM, és mit érdemes tudni róla. Lássuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mire jó az utasbiztosítás?

Mire jó az utasbiztosítás?

2021.10.18.

Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem. A biztosítás megkötése mindig az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira.

Tovább olvasom
Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

2021.10.15.

Az ingatlant keresők nagy eséllyel választanak olyan ingatlant, ami jelzáloggal van terhelve. Az eladó ingatlanok egy részét ugyanis hitel segítségével vásárolták meg, és ezt a hitelt még nem fizették vissza. A magyarországi ingatlanok jelentős része terhelt jelzálogjoggal. Amikor egy ilyen ingatlant szeretnénk megvásárolni, tudnunk kell, hogy mire számíthatunk. Megnéztük, hogy miben különbözik egy terheletlen és egy jelzáloggal terhelt ingatlan megvásárlása. Mire figyeljünk vásárláskor? Mennyi plusz költséget jelent ez? Tovább tart? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom