Bankszámla gyakori utaláshoz

Számládra érkező összeg

Hány éves vagy?

Bankok szerint

További Beállítások

Bankon kívüli utalások havonta

Eseti átutalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Állandó utalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Csoportos beszedések
Darabszám
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvételek havonta

Készpénzfelvétel saját ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel idegen ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel külföldön, ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft

Bankkártyás fizetések havonta

Vásárlások bankkártyával
Darabszám
db
Összesen
Ft
Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Költségek az 1. évben 18792 Ft
Költségek a 2. évben 25314 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

granitbank

GRÁNIT Digitális Bankszámla

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!

Költségek az 1. évben 13050 Ft
Költségek a 2. évben 13050 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Bankszámla gyakori utaláshoz

A bankszámla gyakori utaláshoz olyan bankszámla, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagyszámú utalást küldjön és fogadjon anélkül, hogy magas díjat kellene fizetnie.

Ezek a számlák gyakran díjmentesek vagy alacsony díjakkal rendelkeznek, és számos előnnyel járnak, beleértve a gyors és egyszerű tranzakciókat, valamint a biztonságos és megbízható utalást.

Ha gyakran küldünk és fogadunk utalásokat, akkor egy bankszámla gyakori utaláshoz jó megoldás lehet.

A számla rengeteg előnnyel jár. Íme, néhány előnye a bankszámlának gyakori utaláshoz:

  • Díjmentes vagy alacsony díj: a bankszámla gyakori utaláshoz gyakran díjmentes vagy alacsony díjakkal rendelkeznek, amivel pénzt takaríthatunk meg a tranzakciókon.

  • Gyors és egyszerű tranzakciók: a bankszámla gyakori utaláshoz lehetővé teszi a gyors és egyszerű tranzakciókat, így könnyen küldhetünk és fogadhatunk utalásokat bármikor, bárhol.

  • Biztonságos és megbízható szolgáltatás: a bankszámla gyakori utaláshoz biztonságos és megbízható szolgáltatást nyújt, így biztos lehetünk benne, hogy a tranzakcióink biztonságban vannak.

Miért utalunk gyakran?

A gyakori utalásnak sok oka lehet:

  • Költségek: ha gyakran kell fizetned számlákat vagy vásárolnod, akkor gyakran kell átutalnod a pénzt a bankszámládról. Ez a gyakori utalás legfontosabb oka magánszemélyeknél.

  • Befektetések: ha befektetéseket vásárolsz vagy eladsz, akkor gyakran kell átutalnod a pénzt a bankszámládról.

  • Közös számla: ha közös számlával rendelkezel valakivel, akkor gyakran kell átutalnod a pénzt a számlára vagy a számláról.

  • Internetes vásárlások: ha az átlagnál többet vásárolsz az interneten, akkor gyakran kell pénzt utalnod, akár külföldre is.

Gyakorinak számít az az utalásszám, ami jóval az átlag felett van. Egy átlagos számlatulajdonos egy hónap alatt nem utal többet 10 alkalomnál. Ha valaki havonta száz alkalom felett utal, az már mindenképpen gyakorinak számít.

Az utalás díja – a talán legfontosabb szempont, ha gyakran utalunk

A bankszámla utalás díjszabása kiemelten fontos gyakori utaláskor. A bankszámla utalás díja lehet alacsonyabb is, ezért fontos, hogy pontosan tisztában legyünk a díjszabással és a feltételekkel.

Azonnal is utalhatunk – az AFR

Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás szinte olyan, mintha készpénzzel fizetnénk. Az utalásunk néhány percen belül megérkezhet. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás.

Az elindított utalás ugyanis gyorsan megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt magunkkal vinni, vagy a másik félnek az utalást várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években.

A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban.

Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Bármennyiszer lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni.

A megfelelő számla kiválasztása

A bankszámla kereső gyakori utalás esetén kiemelten fontos. Egy jó választás komoly megtakarítást eredményezhet már havi szinten is. A bankszámla kalkulátor gyakori utalás esetén egy jó segítség ahhoz, hogy ki tudjuk választani azt a bankszámlát, ahol a legkedvezőbb díjakkal utalhatunk.

A bankszámla összehasonlítás gyakori utalás esetén legyen az első lépés. Ez a lépés járulhat hozzá leginkább ahhoz, hogy egy olyan bankszámlát nyissunk, ami megfelelő lesz gyakori utalásokhoz.

Mit tehetünk, hogy olcsóbb legyen az utalás?

Ugyanabban az országban lévő bankszámlák között utaljunk pénzt. Ha ugyanazon az országban lévő bankszámlák között utalunk pénzt, akkor valószínűleg alacsonyabb díjat kell fizetni.

Használjunk online utalást. Az online utalások általában olcsóbbak, mint a bankfiókban végrehajtott utalások.

Kérjünk átutalási kedvezményt a banktól. Ha rendszeresen utalunk pénzt, akkor kérjünk átutalási kedvezményt a banktól azért, hogy hosszú távon kedvezőbb díjakkal számolhassunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Bankszámla gyakori utaláshoz - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Bankszámla gyakori utaláshoz - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Bankszámla gyakori utaláshoz - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Bankszámla gyakori utaláshoz - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A bankszámla számlavezetési díja mellett az utalásoknak van külön díja is. Ezek a díjak függenek az utalási összeg nagyságától. Fontos ismerni ezeket a díjakat, ha gyakran utalunk.

Az utalások státusza könnyen ellenőrizhető, akár mobilbank segítségével is. A tranzakciós díjakat a havonta küldött elektronikus számlakivonaton részletezi a pénzintézet.

Igen, lehet limit utalásszámra és utalási összegre is. Ezek a limitek nem mindig módosíthatóak, ilyenkor bankszámlacsomagot kell váltani, ha a meglévő nem felel meg az elvárásainknak. A legjobb megoldás egy olyan bankszámla megnyitása, ahol korlátozás nélkül lehet utalni.

Meg kell adni a számlaszámot. Ez az azonosító minden olyan információt tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy az utalás sikeres legyen. A pénzintézetek gyakran kérik a számla tulajdonosának a nevét, és lehetőség van úgynevezett másodlagos azonosítóra is utalni. (e-mail cím, telefonszám)

Az Azonnali Fizetési Rendszerben elküldött utalások 10 millió forint alatt azonnal teljesülnek, 10 millió forint felett pedig banki munkanapokon néhány órán belül.

Igen. Lehet megadni állandó átutalási megbízást, és lehetőség van az utalás ütemezésére is egy másik napra.

A pénzügyi adatok védelme kiemelten fontos, hogy a csalásokat megelőzhessük. Semmiképpen ne adjuk ki a PIN kódunkat, a belépési adatainkat, és ne adjuk át másnak a telefonunkat sem.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

2024.05.21.

A pénzügyi stabilitás és függetlenség elérése mindannyiunk számára fontos cél, azonban sokan elkövetnek olyan hibákat, amelyek akadályozzák ezt az utat. Ebben a cikkben bemutatjuk a tíz leggyakoribb pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni, hogy megalapozottabb és biztosabb pénzügyi jövőt építhessünk.

Tovább olvasom
Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

2024.05.21.

Az OTP Bank egy új megoldást kínál az ügyfeleinek: egyszerre lehet falusi CSOK-ot és CSOK Plusz hitelt igényelni. Ezzel a megoldással pedig hamarabb elkezdődhetnek a munkálatok, és még a hitelösszeg is magasabb lehet. De jó ez az ügyfeleknek? Igen jó. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával