MBH számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

MBH

MBH Kedvezmény Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Számlavezetési díj 572 Ft
Választható kártya Mastercard, Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

MBH számlacsomagok – Számlacsomagok MBH

MBH számlacsomagok: kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Számlacsomagok MBH.

MBH Belépő számlacsomag. Nem szeretnénk elköteleződni, de szükségünk van egy bankszámlára? Az MBH Belépő számlacsomagot kedvező havidíjért vehetjük igénybe jövedelem jóváírási kötelezettség nélkül. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MBH Internetbank és MBH Mobil App szolgáltatás jár az MBH Belépő számlacsomag mellé. Belépő számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az Belépő számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH Kedvezmény / MBH Kedvezmény Plusz / MBH Extra számlacsomag. Intézzük a pénzügyeinket kényelmesen. A Kedvezmény / Kedvezmény Plusz / Extra számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. Feltétel: A számlacsomagban foglalt havi rendszeres jóváírás teljesítése. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MBH Internetbank és MBH Mobil App szolgáltatás jár a Kedvezmény / Kedvezmény Plusz / Extra számlacsomag mellé. Kedvezmény / Kedvezmény Plusz / Extra számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. A Kedvezmény / Kedvezmény Plusz / Extra számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH Partner / MBH Partner Plusz számlacsomag. Exkluzív banki kedvezmények az igényeinkre szabva. Feltétel: MBH Partner Programban érintett Munkáltató Munkavállalója és havonta legalább 100.000 Ft jóváírás. A Partner Program akkor érhető el, ha az MBH Bankkal már meglévő együttműködési megállapodással rendelkezik a munkáltatónk. A Partner / Partner Plusz számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes Internetbank és MBH Mobil App szolgáltatás jár a Partner / Partner Plusz számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. Partner / Partner Plusz számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. A Partner / Partner Plusz számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH Prémium számlacsomag. Feltétel: meghatározott összegű elhelyezett megtakarítás folyamatos biztosítása az MBH Banknál. A Prémium számlacsomagot 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes Internetbank és Mobil App szolgáltatás jár a Prémium számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. Prémium számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. A Prémium számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH Menedzser számlacsomag. Céges folyószámla mellé extra kedvezményes lakossági számlacsomag. Feltétel: MBH vállalkozási számlát vezető cég vezető tisztségviselője, cégtulajdonos és az ügyvezető számára érhető el. A Menedzser számlacsomagot akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes Internetbank és Mobil App szolgáltatás jár a Menedzser számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. Menedzser számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. A Menedzser számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH Diák számlacsomag. Kedvező kondíciókkal diákoknak. Feltétel: Tanulói jogviszony, 14 és 25 közötti életkor. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

A díjmentes készpénzfelvétel mindenkinek jár

Bármelyik MBH számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MBH Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. Díjmentes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatot kizárólag az érintett számla tulajdonosa, és kizárólag egy fizetési számlájára adhat le, bankfiókban, vagy amennyiben az adott számlához internetbanki szolgáltatással rendelkezik, akkor az internetbanki szolgáltatás felületen keresztül. Amennyiben a nyilatkozaton a bankszámlát a bankkártya számmegadásával jelöljük meg, a kedvezmény a kártya mögött beállított bankszámlán kerül biztosításra. Adott hónap 20. napjáig leadott érvényes nyilatkozat esetében a következő naptári hónaptól, a hónap 20. napját követően leadott nyilatkozat esetén a második naptári hónaptól leszünk jogosultak a díjmentes készpénzfelvételre. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik. A díjmentes tranzakciók sorrendjének megállapítása a készpénzfelvétel valódi időpontja szerint történik. Ha a fentiek szerinti díjmentes körbe tartozó első két tranzakció együttes összege meghaladja a 150 ezer forintot, akkor 150 ezer forint feletti összegre már a normál tranzakciós díj százalékos része kerül felszámításra a maximum díjtétel figyelembe vételével. Ha a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével jogosulatlanul élünk, vagy a nyilatkozatban valótlan adatokat közöltünk, akkor az MBH Bank jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg egy összegben követelni. A díjmentes pénzfelvételi lehetőséget érdemes beállítani, és pénzfelvételkor számon tartani a lehetőségeinket. Ezzel havi akár több ezer forint kiadástól kímélhetjük meg magunkat. És ehhez, csak egy bejelentés, és egy kis odafigyelés kell. Semmi más.

Online számlanyitás

Egyszerűen, gyorsan, kényelmesen.

Termékválasztás.

Kiválasztjuk a MBH folyószámla csomagot és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

Adatok és nyilatkozatok megadása.

Megadjuk az adatainkat vagy bejelentkezünk az Internetbankba.

Videochat indítása.

A szükséges technikai feltételeket automatikusan ellenőrizik.

Azonosítás és szerződéskötés.

Kényelmesen, otthonról, videóchat-en keresztül.

Visszaigazolás.

A MBH folyószámla megnyitásáról e-mailben kapunk visszaigazolást.

Az online számlanyitás előnyei elvitathatatlanok. Kényelmes, gyors és egyszerű. Modern megoldás a számlatulajdonos kényelméért. Olyan szokások vannak kialakulóban, ahol a régi, járjunk bankba, és intézzük ott az ügyeinket, feledésbe merül. Már nem szükséges bankba járni. Számlanyitás miatt sem. Nyissunk számlát online. Kényelmesen, gyorsan és egyszerűen.

MBH számlacsomagok – bankkártya

Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa. Ez MBH számlacsomag mellé is természetes.

MBH számlacsomagok – folyószámlahitel

A számlacsomag mellé igényelhetünk folyószámlahitelt is. Miért jó egy számlacsomag folyószámlahitel? A számlacsomag folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit. Ez a biztonság MBH számlacsomag folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak. A folyószámlahitel egy keretösszeg. A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll. Követhetőek a gazdasági változások. A számlacsomag folyószámlahitel törlesztése automatikus. Az MBH bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra. Az MBH számlacsomag folyószámlahitel költségei több részből állnak. A folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. A hitelbírálatnak is lehet díja. A számlacsomag folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez eltérhet. A hitel felhasználásakor már nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. A számlacsomag folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet MBH számlacsomag folyószámlahitelt igényelni? Az számlacsomag folyószámlahitel a bankszámla hitele lesz. A számlacsomag folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. Az MBH Bank bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel keretösszegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. A folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg. A szerződés végén kérhető a folyószámlahitel szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függhet az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt valaki igényelné. Bankkártyával is fel lehet használni a folyószámlahitelt. A folyószámlahitel-keret felhasználható bankkártyával. Ha a bankszámlához igényeltünk bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen. Nagyon egyszerűen az igénylés. MBH számlacsomag folyószámlahitel könnyen és gyorsan. A folyószámlahitel igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank az MBH bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a számlamúltat is ismeri. Az MBH Bank már ismeri a pénzügyi szokásokat, a pénzforgalmat és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

A folyószámlahitel visszafizetésének menete is egyszerű. A folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A bankszámla egyenlege mindig az aktuális egyenleget mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után. A folyószámlahitel a pénzforgalmi számlához kapcsolódik. Ha az igénylő pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és az MBH folyószámla hitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha van folyószámlahitelünk. A folyószámlahitel az MBH folyószámla segítségével igénybe vehető MBH Bank hitel. Amikor nincs pénz a számlán, az folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen a folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján viszont a teljes összeget vissza kell fizetni.

A folyószámlahitel szabad felhasználású hitel. A folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. Bármire elkölthető. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle az igénylő, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is. A folyószámlahitel vagy a hitel a jobb? A folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy családra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a család a folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

MBH Bank Szép kártya. Szép kártya. Utazásra, étkezésre, szórakozásra. A Szép kártyával hazai szállás és vendéglátóhelyeken fizethetünk, és kultúrával, sporttal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokat vehetünk igénybe.

Az MBH lakossági számlacsomagok költségei

Az MBH lakossági számlacsomagok költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk. A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak. Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is. Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk. Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk MBH lakossági számlacsomagok igénylésekor. Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk. Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást. Az MBH lakossági számlacsomagok költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik MBH lakossági számlacsomagot választjuk. Ezzel éves szinten egy nagyobb összeg s a zsebünkben maradhat. vagyis a bankkártyánkon.

MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása

Az MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása fontos? Igen, rendkívül fontos a számlacsomagok összehasonlítása. Miért? Amikor MBH bankszámlát akarunk nyitni, olyat kell választanunk, ami a legjobb a számunkra. Olyat, ami leginkább követi a pénzügyi szokásainkat. Hogy lehet ezt megtalálni? Az MBH számlacsomagok összehasonlítása segít megtalálni a legjobb megoldást. MBH számlacsomag kalkulátor, szakértő weboldalak cikkei adhatnak olyan információkat, amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. És ez az MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása révén sikerülhet. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít. Használni kell az MBH számlacsomag kalkulátor programot, mert az MBH számlacsomag kalkulátor tényleg segít.

MBH Bank számlacsomagok

MBH számlacsomagok – bankváltás

Az MBH számlacsomag akkor is elérhető számunkra, ha van már bankszámlánk. Bankváltással.

Amikor megtetszik egy MBH számlacsomag, vagy már van MBH bankszámlánk, de optimalizálnánk a MBH bankszámla költségeit, akkor fel kell keresnünk egy MBH fiókot, és a megbízásainak átirányítását rájuk bízni. Miért lehet jó nekünk a számlaváltási szolgáltatást? Mert ügyfélbarát , mindent elintéznek helyettünk. Mert rugalmas. Mi határozhatjuk meg, hogy a megbízásaink közül melyeket akarjuk áttenni egyik bankszámlájáról a másikra. Mert gyors. Két hét alatt megtörténhet a meghatározott megbízások átirányítása a két bankszámla között. Mi történik, ha kérjük a számlaváltási szolgáltatást? A következő megbízások közül mindegyiket, vagy csak az általunk kiválasztott tranzakciók áthelyezését is kérhetjük: rendszeres átutalási megbízások, beszedési felhatalmazások, beérkező rendszeres átutalások.

Amennyiben valamennyi fenti megbízásokat vagy azok egy részét áthelyezzük a MBH számlacsomagunkba, akkor lehetőségünk van az előző bankszámlánk megszüntetésének kezdeményezésére, és a bankszámla egyenlegének átutalására is. A bankszámla megszüntetés időpontját is meghatározhatjuk, figyelembe véve a számlaváltási szolgáltatás határidőit. Meghatározhatjuk azt is, hogy a rendszeres átutalások és beszedési felhatalmazások mikortól teljesüljenek a MBH vezetett bankszámláról, és hogy a számlaszám megváltozásáról értesítsék-e a beszedésre jogosult szolgáltatókat és a bankszámlára átutalókat. Ha az értesítést a MBH Bankra bízzuk, akkor az ehhez szükséges adatok átadására is szükség lesz.

Nem kell mást tennünk, mint jelezni valamelyik MBH fiókban a bankváltás szándékát.

Az MBH számlacsomagok magányszemély részére kerültek kialakításra. Figyelembe vették a különböző elvárásokat, és eszerint alakították ki az MBH számlacsomagok magányszemély részére paramétereit. Hogy mindenki tudjon választani. Könnyen.

MBH számlacsomag – MBH bankszámlák – alacsony havidíjjal a legjobb

Az MBH számlacsomag kiválasztásánál talán a legfontosabb szempont az, hogy olcsó legyen. Minél olcsóbb legyen, és persze sok szolgáltatása legyen. De mitől lesz kedvező a MBH bankszámlák díja? Az MBH bankszámlák díját befolyásolja, ha a jövedelem a bankszámlára érkezik. Az MBH számlacsomag kedvezőbb lesz, ha havonta rendszeres utalás érkezik a számlára jövedelem-átutalás formájában. Ebben az esetben akár ingyenessé is válhat az MBH számlacsomag. Fontos tudni az MBH bankszámlák választásánál, hogy nem csak havidíj van. A havidíj csak az MBH számlacsomag egyik költsége. Fizetnünk kell az utalásokért, a bankkártyának is van díja, ahogy a készpénzfelvételnek is. A készpénz szerepe a MBH bankszámlák díjában, akkor fontos, ha az MBH bankszámlák készpénzes tranzakcióinak száma magas. MBH bankszámlák esetén ugyanis minden készpénzmozgás díjköteles. Nem csak a készpénz felvételének, de a befizetésnek is van költsége. Ha gyakran használunk készpénzt, fontos lehet a döntésnél, hogy melyik MBH számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat. Azt sem szabad elfelejtenünk, amikor MBH számlacsomagot keresünk, hogy az akció egyszer véget ér. Bármilyen vonzó is egy első éves kártyadíj elengedés, vagy egy időszakosan kedvező havidíj, az MBH bankszámlák esetében is fontos tudni, hogy mi lesz az akciós időszak után. Egy MBH Bank számlacsomag igénylése általában hosszú távú döntés, ezért kiemelten fontos, hogy a kedvezményes időszak után mennyit fogunk majd fizetni. Konkrét lépéseket is tehetünk, hogy az MBH számlacsomag olcsóbb legyen. A havi kiadásaink SMS értesítés nélkül alacsonyabbak lesznek. Az MBH bankszámlák összköltsége több részből áll össze. Ezek egyik része az, hogy a tranzakcióinkról SMS értesítést kérünk. Ha tudatos felhasználók vagyunk, akkor megtehetjük azt, hogy nem igényeljük ezt a plusz szolgáltatást. Az SMS értesítés díja éves szinten sok ezer forint. Ezt takaríthatjuk meg olyan módon, hogy a mobilbankunk segítségével követjük nyomon a költéseinket. Így alacsonyabb lesz az MBH számlacsomag költsége. Megtehetjük azt is, hogy csak elektronikusan utalunk. Ilyenkor ugyanis azt a megoldást választjuk, ami legkisebb kiadással jár a számunkra. Egy elektronikusan mobilbankból indított utalás többnyire kedvezőbb árú, mintha azt az utalást a bankfiókból indítanánk. Az MBH számlacsomag egy összetett termék. Ha nem akarunk az MBH bankszámlák után felesleges kiadásokat magunknak, akkor a fentiekre figyelme kedvezőbb MBH Bank számlacsomag díjakat tudunk elérni.

Az MBH Bank az Országos Betétbiztosítási Alapban – mire jó ez?

Az MBH Bank is tagja az Országos Betétbiztosítási Alapnak, így az alábbi feltételekkel teljes biztonságban tudhatjuk az MBH lakossági számlacsomagokban tartott pénzünket. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

MBH számlacsomagok – azonnali utalás – Azonnali Fizetési Rendszer

Az MBH Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők. Mikor lehet jó az azonnali utalás egy MBH számlacsomagok esetén? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárláskor akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon, fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

MBH számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MBH számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MBH számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MBH számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • MBH Belépő számlacsomag

  • MBH Kedvezmény / MBH Kedvezmény Plusz / MBH Extra számlacsomag

  • MBH Partner / MBH Partner Plusz számlacsomag

  • MBH Prémium számlacsomag

  • MBH Menedzser számlacsomag

  • MBH Diák számlacsomag

Igen, lehet. Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa. Ez MBH Bank számlacsomag mellé is természetes.

Igen, lehet. Nincs akadálya. Az MBH Bank számlacsomag mellé MBH folyószámla hitel is igényelhető.

Igen, lehet. Az MBH Bank számlacsomag egyszerűen, gyorsan, online is igényelhető.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával