OTP lakáshitel kalkulátor 2024

OTP

Végig Fix Lakáshitel Egyszeri kamatcsökkentéssel

Több induló díj is elengedésre kerül

THM 7,3%
Futamidő 132 - 360 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 130.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP Bank lakáshitel – OTP lakáshitelek

Az OTP lakáshitelek ingatlanfedezetes jelzáloghitelek lakáscélra. Bármilyen, ingatlannal kapcsolatos célra felhasználhatóak, gyorsan és egyszerűen igényelhetőek. Az OTP lakáshitelek népszerűek és ismertek, ugyanúgy, mint az OTP Bank. Ha egy régi, megbízható pénzintézet segítségével vásárolnánk ingatlant, az OTP Bank jó választás lehet.

OTP lakáshitel – használt ingatlan vásárlásához

A használt ingatlan vásárlása a leggyakoribb hitelcél az OTP lakáshiteleknél. Ha használt lakást, házat vagy üdülőt vásárolnánk, az OTP Bank segít megtalálni a pénzügyi megoldást. Az OTP Évnyerő lakáshitel és az Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatás még könnyebbé teszi az igényelt hitelösszeg visszafizetését. Hosszú futamidő, kedvező kamatozás. Ez az OTP lakáshitel használt ingatlan megvásárlásához.

OTP lakáshitel – új ingatlan vásárlásához

Ha új építésű lakást, házat vagy telket akarunk vásárolni, az OTP Bank megtalálja nekünk a legjobb pénzügyi megoldást. Új ingatlant vásárolhatunk türelmi idővel, egyszeri kamatcsökkentéssel vagy kamatkedvezménnyel. Gondoljunk az OTP Bankra, ha új ingatlant szeretnénk vásárolni. És ha információra van szükségünk, kérjünk visszahívást, vagy foglaljunk időpontot egy OTP bankfiókba.

OTP lakáshitel – építéshez

Ha új házat építenénk, vagy új emeletet alakítanánk ki, az OTP Bank segít megtalálni a pénzügyi megoldást. Építkezhetünk türelmi idővel, egyszeri kamatcsökkentéssel vagy kamatkedvezménnyel. Hogy az építkezés terhe könnyűvé váljon. Ez az OTP lakáshitel építéshez.

OTP lakáshitel – korszerűsítéshez, felújításhoz, bővítéshez

Ha energiatakarékossá, nagyobbá vagy szebbé szeretnénk tenni az otthonunkat, az OTP segít megtalálni a pénzügyi megoldást. És ki ne akarna egy szebb, modernebb vagy nagyobb ingatlanban élni? És ez egyszerűen elérhető egy OTP lakáshitellel.

OTP lakáshitel – hitelkiváltásra

Hitelkiváltáskor a hitelünket egy kedvezőbb konstrukcióra cseréljük. Nagy kamatkülönbséggel találhatunk új kölcsönt, a megtakarításunk pedig nagy is lehet. A hitelkiváltásnál több lehetőségünk is van a költségek csökkentésére. Az egyik, hogy alacsonyabb törlesztőrészlet mellett változatlan hosszúságú futamidővel fizetünk tovább. A másik, hogy a futamidő ugyan rövidebb lesz, de törlesztőrészlet nem változik. Mindkét eset eredményezhet nagy összegű megtakarítást.

OTP lakáshitel – hitelkiváltás nyereséggel

A klasszikus hitelkiváltás azt jelenti, hogy a kedvezőbb hitelből ennyit igényelünk, hogy sem a futamidőt, sem a havi törlesztőrészleteket nem változtatjuk meg. Ilyenkor ugyanannyit fizetünk, ugyannyi ideig, de a kedvezőbb kamatozás miatt magasabb hitelösszeggel gazdálkodhatunk. A többletet pedig arra költjük, amire csak akarjuk. Ebben az esetben tehát nem másról van szó, mint arról, hogy egy kedvező kamatozású hitel felvételekor az addig meglévő hitelünket visszafizetjük, és egy magasabb összeghez jutunk, mint eredetileg. Ha elegendő az a hitelösszeg, amit a változatlan futamidő és törlesztőrészlet mellett kapunk, akkor nem kell változatnunk sem a futamidőn, sem a törlesztőrészleten, ha azonban magasabb összegre van szükségünk, akkor változhat a futamidő és a törlesztőrészlet is.

OTP lakáshitel – szabad felhasználásra

Amikor szabad felhasználásra keresünk hitelt, többféle lehetőség közül választhatunk. Az OTP személyi kölcsön egy egyszerűen és könnyen igényelhető kölcsön, gyorsan hozzájuthatunk. OTP személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, a jövedelmünk elég lesz az igényléshez. A jelzálog alapú szabad felhasználású hitelekhez viszont ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. Kell, hogy legyen ingatlanunk, erre pedig a pénzintézet jelzálogjogot jegyeztet majd be. Hitelfelvételnél az OTP Bank elvár egy biztosítékot, és ez a szabad felhasználású jelzáloghitel esetén egy ingatlan lesz.

Az OTP szabad felhasználású jelzáloghitel költségei

Az OTP szabad felhasználású jelzáloghitelhez kell egy ingatlan, amit felajánlunk biztosítékként. A fedezeti ingatlant az OTP Bank fel fogja értékeltetni, és ez az érték lesz az alapja az igényelésnek. Arra kell számítani, hogy OTP szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor még a hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslőt és a közjegyzőt is, aki okiratba foglalja majd a hitelszerződést. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Ez költség pedig bennünket fog terhelni. Elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeztethetnek az ingatlanra, és az ingatlan-nyilvántartási ügyintézésnek is van díja. A pénzintézet kötelezően előírhatja egy lakásbiztosítás megkötését is, ezt is fizetnünk kell majd havonta a törlesztő részletekkel együtt. Ezeknek a díjaknak változó a mértékük, és az is előfordul, hogy sikeres elbírálás esetén a pénzintézet valamelyiket, vagy akár mindegyiket átvállalja tőlünk. Az induló költségeken felül arra is gondolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz igénybe. Bár ez ideális esetben egy hónapon belül megtörténik, fontos lehet, hogy tudjuk, mikor jutunk hozzá az igényelt kölcsönösszeghez.

OTP lakáshitel igénylés adóstárssal

Az OTP lakáshitel igénylésekor szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adós és az adóstárs jövedelmét is.

Az OTP lakáshitel igénylés előtti költségei

OTP lakáshitel igényléshez kell egy ingatlan, amit felajánlunk biztosítékként. Arra kell számítani, hogy OTP lakáshitel igénylésekor még a hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslőt és a közjegyzőt is, aki okiratba foglalja a hitelszerződést. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeztethetnek az ingatlanra, és az ingatlan-nyilvántartási ügyintézésnek is van díja. A pénzintézet kötelezően előírhatja egy lakásbiztosítás megkötését is, ezt is fizetnünk kell majd havonta a törlesztő részletekkel együtt. Ezeknek a díjaknak változó a mértékük, és az is előfordul, hogy pozitív elbírálás esetén a pénzintézet valamelyiket, vagy akár mindegyiket átvállalja tőlünk. Az induló költségeken felül arra is gondolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz igénybe. Bár ez ideális esetben egy hónapon belül megtörténik, fontos lehet, hogy tudjuk, mikor jutunk hozzá az igényelt kölcsönösszeghez.

OTP lakáshitel – a költségek fontosak!

Az OTP lakáshitel felvétele pénzbe kerül. Ráadásul lesznek a banktól független költségeink is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. Az OTP lakáshitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy ebből mennyit írnak majd jóvá számunkra az OTP lakáshitel folyósítása után.

OTP lakáshitel – döntés és a költségek

Az OTP lakáshitelnek vannak költségei, de ennek egy részét a bank beleépíti a törlesztő részletekbe. Ilyen például a kamat. A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalandó összegből. OTP lakáshitelnél az ingatlan minden esetben fedezetté válik, és ennek költségei lesznek. Fel kell értékeltetni, be kell jegyeztetni a földhivatalnál, és közjegyző előtt is vállalnunk kell a hitel visszafizetését, ami szintén pénzbe kerül. Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően. Hitelfelvételkor lesznek egyéb, a lakáshitellel nem szorosan összefüggő kiadásaink is. Érdemes tájékozódnunk az egyéb várható kiadásainkról.

OTP lakáshitel kalkulátor

Az OTP lakáshitel kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel. Az OTP lakáshitel kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. A legjobb konstrukció az OTP lakáshitel kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy OTP lakáshitel kalkulátor a legalkalmasabb. Használjuk az OTP lakáshitel kalkulátort!

OTP lakáshitel kalkulátor

OTP lakáshitel kedvezmények – Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatás

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással most lehetőségünk van arra, hogy az OTP lakáshitel futamideje alatt egy alkalommal, (ha a piaci körülmények kedvezően változnak), akkor egyszerűen és díjmentesen csökkentsük hitelünk kamatát.

OTP lakáshitel kedvezmények – Hűség szolgáltatás kamatkedvezmény

Ha folyamatosan magas jövedelem érkezik munkabér vagy nyugdíj jogcímén arra az OTP lakossági fizetési számlára, ahonnan a hitelünket törlesztjük, akkor kamatkedvezményt kaphatunk.

OTP lakáshitel kedvezmények – OTP Évnyerő lakáshitelek

A türelmi idős lakáshitelek azoknak szólnak, akik az első évben kevesebbet akarnak fizetni. A türelmi idős lakáshitel lehetővé teszi az igénylőknek, hogy 12 hónapig csak a kamatot fizesse. Így a törlesztőrészlet az első évben alacsonyabb lesz. Az OTP türelmi idős lakáshitel is OTP lakáshitel. Csak az első évben nem kell még törleszteni a tőkét. Elég a kamatokat fizetni. Ez a türelmi idő lényege. Nincs tőketörlesztés 12 hónapig. Az OTP Bank türelmesen vár egy évet. Az OTP türelmi idős lakáshitel egy új hiteltermék, amit azért alkottak meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz. Hiszen egy ingatlan megvásárlása után több kiadása is lesz a vásárlónak. Ezeket pedig könnyebb kifizetni, ha valaki OTP Évnyerő lakáshitelt igényel.

A reprezentatív példa

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e. De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

OTP lakáshitel hitelfedezeti biztosítással

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Az ingatlan a legtöbb családban a vagyon legnagyobb része. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás. De miért kell védeni a lakáshitelt? Az OTP lakáshitel védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha az OTP hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti az ingatlant. Ezzel a család legjelentősebb vagyontárgya veszik el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

OTP lakáshitel hitelfedezeti biztosítással biztonságos

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Ahogy fent már írtuk, az ingatlant meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett kötve hitelfedezeti biztosítás a szerződés aláírásakor, akkor azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

Jó a hitelfedezeti biztosítás?

A hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. A hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a pénzintézet. És kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat.

OTP lakáshitel lakásbiztosítással

A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Fedezetként bevont ingatlanra OTP lakáshitelhez mindig kötelező lakásbiztosítást kötni.

OTP CSOK hitel

Lakást vásárlóknak a szuper kedvezményes CSOK hitel is elérhető az OTP Banknál. Az OTP Bank CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. Az OTP Bank CSOK hitel azok igényelhető, akik jogosultak a CSOK támogatásra. Az OTP Bank CSOK hitel kamata fix 3 százalék, ami komoly segítség egy ingatlan megvásárlásakor. Az OTP CSOK hitel kamatát az állam támogatja, így juthatunk hozzá ehhez a kedvező kamatozású hitelhez. OTP CSOK hitelre akkor vagyunk jogosultak, ha a CSOK-ra is azok vagyunk. Ha megfelelünk a feltételeknek, és ingatlan vásárlásán gondolkodunk, mindenképpen vegyük figyelembe ezt a lehetőséget. Három százalékos kamattal sokat takaríthatunk meg, és a megtakarítást a családunkra költhetjük.

Hogyan találhatjuk meg a legjobb OTP lakáshitelt?

Lakáshitel kalkulátor OTP. Ez a három szó az, ami segít nekünk. Lakáshitel kalkulátor OTP. Csak ezt kell megjegyeznünk, hogy megtalálhassuk a legjobb OTP lakáshitel konstrukciót. Ami igazán jó nekünk. De mi az a lakáshitel kalkulátor OTP? Az OTP Bank lakáshitel kalkulátor OTP Bankos lakáshitel igénylés előtt használható. De mire jó az OTP Bank lakáshitel kalkulátor? Az OTP Bank lakáshitel kalkulátor néhány adat megadása után kiírja a havi törlesztőrészlet nagyságát. És mi dönthetünk. Hogy ez jó lesz-e nekünk. De milyen adatokat kér az OTP ingatlan hitel kalkulátor? Be kell írnunk az OTP ingatlan hitel kalkulátor rubrikáiba a hitelösszeget és a futamidőt. Ezután, néhány pillanat alatt, az OTP ingatlan hitel kalkulátor kiszámolja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlet havonta. Az OTP ingatlan hitel kalkulátor használata egyszerű és gyors. Mindig vegyük igénybe a lakáshitel OTP kalkulátor segítségét. Hiszen a lakáshitel OTP kalkulátor pontosan, forintra pontosan adja meg az összeget, amit mindenképpen tudnunk kell. Azt az összeget, amit majd havonta fizetnünk kell, ha OTP lakáshitel igénylésen gondolkozunk. A lakáshitel OTP kalkulátor egy igazán hasznos segítség. A lakáshitel OTP kalkulátor gyors. A lakáshitel OTP kalkulátor egyszerű. A lakáshitel OTP kalkulátor a legjobb barátunk, ha a legjobb OTP lakáshitelt szeretnénk megtalálni. Mindig használjuk a lakáshitel OTP kalkulátor programot.

Lakáshitel OTP – miért ezt válasszuk?

Lakáshitel OTP? Igen. Ha lakáshitel, akkor OTP Bank lakáshitel. A lakáshitel OTP Banknál történő igénylése a legjobb döntés lehet, hiszen egy nagy múltú, hazai pénzintézettől vehetünk fel lakáshitelt.

A fix kamat és az OTP Bank lakáshitel

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású OTP Bank lakáshitel éppen ezért rendkívül kedvelt. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix OTP Bank lakáshitel kiválasztása egyszerű. Egy OTP Bank lakáshitel kalkulátor kell hozzá. Az OTP Bank lakáshitel kalkulátor felsorolja az aktuális OTP hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik OTP hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. OTP Bank lakáshitel kalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható felelős döntés. Használni kell az OTP Bank lakáshitel kalkulátort!

A fix kamatozású OTP Bank lakáshitel előnyös – miért?

A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel kölcsön. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix OTP Bank lakáshitel. Ez a megoldás. A fix kamatozású OTP Bank lakáshitel törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a kölcsön az egész futamidő alatt. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is. A változó és fix kamatozású OTP lakáshitel árazása különbözik. A fix, nem változó kamatozású OTP lakáshitel általában drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások.

A szabad felhasználású OTP lakáshitel költsége

A szabad felhasználású OTP lakáshitel igénylésének mindig vannak kezdeti költségei, amiket ki kell fizetnünk. Lakásbiztosítás, közjegyzői díj, ingatlan-nyilvántartásba vétel, ingatlan értékbecslés. Ezekért fizetnünk kell. Mikor lehet ez lényeges? Akkor, ha ezek a költségek már olyan magasak, hogy egy másik hitelfajtával, például egy szintén szabadon felhasználható személyi kölcsönnel jobban járunk. De magas hitelösszegnél a szabad felhasználású jelzáloghitel a megoldás. Amikor szabad felhasználású OTP hitel felvétele mellett döntünk, felmerülhet bennünk a gondolat, hogy ingatlanfedezetes hitelt igényeljünk vagy fedezetlent. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához számolnunk kell. Először is tudnunk kell, hogy mennyire gyorsan van szükségünk az OTP hitelre. Ha egy hónapon belül, vagy akár pár napon belül akarunk OTP hitelhez jutni, akkor csak az OTP személyi kölcsönt választhatjuk. Ha van időnk várni, akkor mindkét hitelfajtával tervezhetünk. Nagyobb hitelösszegnél általában nem okoz problémát az egy hónapos elbírálás.

A jelzálog alapú szabad felhasználású OTP hitel

Ezt a magasabb összegű hitelnél érdemes igényelni. Akkor éri meg az induló költségeket kifizetni, ha ezek később megtérülnek az alacsonyabb kamat miatt. A jelzálog alapú OTP hitelek kamata szinte mindig alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké. Itt kell elvégeznünk a már említett számítást, mert csak akkor éri meg a szabad felhasználású jelzáloghitelt felvenni, ha kamatokon többet nyerünk, mint amennyivel többet költöttünk a szabad felhasználású OTP lakáshitel felvétele előtt értékbecslésre, közjegyzőre és a zálogjog bejegyzésre. Ez csak magasabb hitelösszeg esetén valószínű, mégis fontos, hogy gondoljunk erre, mert egy magas hitelösszeg és hosszabb futamidő esetén óriási lehet az eltérés. Van még egy eset, amikor az OTP személyi kölcsön nem jöhet szóba. Ez pedig az az eset, amikor 10 millió forintnál több OTP hitelt akarunk igényelni. Bár ez ritka a szabad felhasználású jelzálogkölcsönöknél, de előfordulhat. Ebben az esetben semmiképpen nem igényelhetünk OTP személyi kölcsönt, ugyanis a maximális hitelösszeg, amit személyi kölcsön igénylésekor kaphatunk, az 10 millió forint. Ha ez az összeg nem elegendő a céljainkhoz, akkor csak a szabad felhasználású OTP lakáshitel marad, nem választhatunk más megoldást.

OTP hitel gyorsan

A szabad felhasználású hiteleknek két típusa van. A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Amennyiben gyorsan és egyszerűen szeretnénk hitelhez jutni, a legjobb választás a személyi kölcsön. Személyi kölcsönhöz átlagosan két-három napon belül már hozzájuthatunk, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek egy napon belül utalják az összeget. A hitelbírálat is csupán néhány percig tart, és személyi kölcsönt online is igényelhetünk, vagyis anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról.

Szabad felhasználású OTP lakáshitel alacsonyabb kamattal

Ha nem a gyorsaság az elsődleges szempont, és egy komolyabb összegre van szükségünk, akkor a szabad felhasználású OTP lakáshitel lehet a megoldás. Az OTP lakáshitel kamata alacsonyabb, hiszen ellentétben a személyi kölcsönökkel, itt van fedezete a hitelnek. Az alacsonyabb kamat azonban nem feltétlenül éri meg, azzal is számolnunk kell, hogy a jelzáloghitelnek jelentősen magasabbak az induló költségei, mint a személyi kölcsönnek. Jelzáloghitelnél számolnunk kell az értékbecslés díjával, a közjegyzővel és jelzálogjog bejegyzésének is lesz díja. Fontos tehát, hogy utánaszámoljunk, hogy a kamaton realizált nyereségünk magasabb legyen ezeknél a díjaknál, különben nem éri meg a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani. Amire figyelnünk kell tehát, az az, hogy bár a szabad felhasználású jelzáloghitelek olcsóbbak lehetnek, az indulási költségei magasabbak. Szinte csak magas hitelösszeg esetén érdemes jelzáloghitelben gondolkodni, hiszen a személyi kölcsön igénylése jóval egyszerűbb és gyorsabb is, mert a jelzálogkölcsönt csak négy hét alatt bírálják el, szemben a személyi kölcsön akár egy napos elbírálási idejével. Személyi kölcsönt tehát jóval egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb induló költségekkel kaphatunk. Néhány perces utánajárással azonban könnyen megtudhatjuk, melyik hitelfajta a kedvezőbb számunkra.

Szabad felhasználású OTP lakáshitel, OTP személyi kölcsön – mi a különbség?

A személyi kölcsön igénylésénél a bankok a bírálatnál az igénylő igazolható nettó jövedelmét veszik figyelembe. Nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására. Személyi kölcsönhöz gyorsan, néhány nap alatt hozzájuthatunk. Sőt, néhány bank egy napon belül kiutalja az összeget a pozitív hitelbírálatot követően. A hitelbírálat gyakran csak néhány percig tart. Az összeg szabadon, bármire felhasználható. A gyorsasága és egyszerűsége miatt magasabb kamattal kell számolnunk, mint egy ingatlanfedezetes hitelnél. Nincsenek előzetes költségek. Online is igényelhető. A személyi kölcsön Magyarországon az egyik legnépszerűbb hitelfajta. Van azonban olyan eset, amikor egy szabad felhasználású jelzáloghitel kedvezőbb lehet számunkra.

Mikor válasszunk szabad felhasználású OTP lakáshitelt OTP személyi kölcsön helyett?

A szabad felhasználású OTP jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a személyi kölcsönöknél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek lehetnek az OTP személyi kölcsönnél. Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású OTP jelzáloghitel jobb választás lehet. Az alacsonyabb kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a személyi kölcsönénél. Megérheti nekünk az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz. Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat. A szabad felhasználású OTP lakáshitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis megérheti nekünk.

OTP Bank lakáshitel

OTP lakáshitel, mint befektetés? – az is lehet

Amikor lakást vásárolunk, azt többnyire nem befektetési céllal tesszük. De egy ingatlan megvásárlása lehet befektetés, még akkor is, ha azt azért vásároljuk, hogy benne éljünk a családunkkal. Miért számít befektetésnek egy ingatlanvásárlás? Azért, mert az ingatlan értéke folyamatosan növekszik. Ez az elmúlt időszakra volt jellemző, de fontos tudni, hogy ez nem garancia arra, hogy ezután is így lesz. Ha OTP lakáshitel segítségével vásárolunk ingatlant, azzal szembesülhetünk, hogy megérte OTP lakáshitel segítségével megvenni a lakást, mert az ingatlan értéke jobban növekedett, mint amennyit az OTP lakáshitel után fizetünk. Az ingatlan is lehet tehát befektetés. De mi a fontos egy befektetésnél általában? Mire figyeljünk? Egy hosszú távú befektetés akkor jöhet szóba, ha a befektetett összeget évekig nélkülözni tudjuk. A hosszú távú befektetés magas hozamot hozhat, van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelnünk. A hosszú távú befektetések nagy türelmet igényelnek, hiszen gyakran tíz évnél is hosszabb időre kötjük le a pénzünket. A befektetés ideje alatt viszont nem igényelnek napi figyelmet. Mivel hosszabb távon fektetünk be, a piacot jellemző árfolyam-ingadozások nem befolyásolják a hozamot, ami hosszú távú befektetések esetén jellemzően magas. A hosszú távú befektetés kiválasztásához szakértelemre, és tapasztalatra van szükség. Nem lesz könnyű megtalálni a számunkra legmegfelelőbb befektetési formát. Alaposan meg kell fontolnunk a döntésünket, mert évekig nem tudunk majd azon változtatni. A rövid távú befektetéseknél a keletkező profitot újra befektethetjük, a hosszú távúaknál erre nincs lehetőségünk.

A diverzifikáció a pénzünk több befektetésbe történő elhelyezését jelenti. Ez általában kisebb kockázatot jelent, hiszen nem függünk egy cég vagy befektetési forma hozamától. Ha csak egy vállalatba fektetünk, minden nyereségünk egy vállalat teljesítményétől függ. Nagyot is nyerhetünk ezen, azonban hosszú távon talán nem vállalható kockázatot jelent a számunkra. A pénzügyi piac hullámzik, a teljesítménye nem egyenletes. Amikor hosszú távra fektetünk be, ez kevésbé lesz fontos a számunkra, hiszen a kisebb árfolyam-ingadozások nem fogják befolyásolni a hozamunkat. A befektetés kezdetén érdemes persze megvizsgálni a piacot, de szemben a rövid távú befektetésekkel, jóval kisebb jelentősége lehet, hogy mikor lépünk be a pénzpiacra vagy az ingatlanpiacra vásárlóként. Bár a hosszú távú befektetéseknél ez kevésbé fontos, időnként célszerű megnézni, hogy áll a befektetésünk. Ha befektetési alapba helyezzük a pénzünket, akkor évente kimutatást kaphatunk arról, hogy mennyi az aktuális egyenlegünk. Vannak azonban olyan befektetések is, amiknél nekünk kell ezt megnéznünk. Célszerű lehet negyedévente vagy akár havonta is lekérni az egyenlegünket, hogy tudjuk, jó helyen van a pénzünk.

Hogyan találjuk meg a megfelelő befektetési formát?

Ehhez kérhetjük szakértő segítségét is, de mi magunk is utánajárhatunk, hogy hol számíthatunk az elvárt hozamra. Fontos, hogy az elvárásaink legyenek reálisak. Nem egy, túl jónak tűnő befektetésről derült ki később, hogy nem az, aminek látszik, sőt, visszaélésekről is lehet hallani. Legyünk körültekintőek. A befektetések egyik alapköve, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Akár olyan helyre is befektethetjük a pénzünket, ahol adott esetben a teljes tőkét is elveszíthetjük. Mindig csak akkora összeget fektessünk be, amit megengedhetünk magunknak, és aminek az esetleges elvesztése sem okoz számunkra megoldhatatlan problémát. Az ingatlan jó befektetés lehet, és az egyszerűsége miatt sokan választják befektetésnek. A részvények kockázata már nagyon magas, de a várható nyereség is az. Általánosságban elmondható, hogy a befektetésünk kockázata egyenesen arányos a várható hozammal. De ne feledjük: veszíthetünk is. A részvénybe fektetés előnye, hogy kisebb összeget is befektethetünk, mint egy ingatlanbefektetésnél. A befektetési alap jó választás lehet, bár itt is magas a kockázat, a befektetési alapoknál viszont kevésbé lesz szükség a szakértelmünkre, hiszen ebben az esetben a pénzünket pénzügyi szakemberek fektetik majd be, jellemzően több részvénybe vagy kötvénybe. Állampapírt is vásárolhatunk, aminek rendkívül alacsony a kockázata, hiszen a kibocsátó, vagyis az állam, szavatolja a visszafizetést. Itt az állampapír típusának kiválasztásán lesz a hangsúly, állampapírból is elérhető több féle, és nekünk kell eldöntenünk azt, hogy hosszú távon melyik lehet jó nekünk. A befektetéseknél ugyanúgy fontos, hogy megóvjuk a már megszerzett javainkat, mint például az ingatlanunknál. Ha már megszereztük, ne hagyjuk elveszni. Fektessünk be bölcsen.

OTP lakáshitel mellé OTP személyi kölcsön

Amikor hitelt igényelünk, a pénzintézetek a már fennálló hiteleinket is figyelembe veszik a bírálatnál. A figyelembe vett nettó jövedelmünket ilyenkor csökkentik a törlesztőrészlet összegével. Annak kell kiderülnie, hogy így is tudunk-e majd fizetni. És a törvény is szabályozza, hogy egy jövedelmünk milyen mértékig terhelhető. Ha a meglévő OTP lakáshitelünk mellé OTP személyi kölcsönt akarunk igényelni, akkor több tényezőt is megvizsgál majd a bank. A jó hír, hogy hitelképesek voltunk egy magasabb hitelösszegre, és ezt a hitelező bankunk mellett a többi pénzintézet is tudja már. De kaphatunk-e újabb hitelt? A legfontosabb, amit az OTP Bank vizsgálni fog az a JTM, vagyis a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató. Alaphelyzetben ötven százalékig engedi terhelni a havi jövedelmünket a törvény, de a pénzintézetek eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelek elbírálásánál. A terhelhetőség mértéke ráadásul függ a jövedelem nagysága mellett a felvenni kívánt kölcsön fajtájától és kamatperiódus hosszától is. Akkor leszünk jogosultak újabb OTP hitelre, ha a két törlesztőrészlet együttes összege sem haladja meg a JTM által előírt mértéket. Abban az esetben ugyanis, ha átlépjük a két törlesztőrészlettel a hitelezhetőségünk határát, a bank el fogja utasítani az igénylésünket.

OTP lakáshitel mellé OTP személyi kölcsön – amikor még pénzre van szükségünk

Egy OTP lakáshitel igénylésekor évtizedekre elkötelezzük magunkat, de közben kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor azonnal pénzre lesz szükségünk. Fontos tudni, hogy nincs semmi akadálya annak, hogy egy embernek több OTP hitele is legyen. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató a Magyar Nemzeti Bank által kidolgozott adósságfék rendszer egyik eleme. Az MNB konkrét százalékban határozza meg a jövedelem terhelhetőségét, és ettől a bankok csak negatív irányba térhetnek el. A gyakorlati a tapasztalatok azt mutatják, hogy a pénzintézetek szigorúbb feltételekkel dolgoznak, mint amit a törvény megenged számunkra. Összefoglalva: ha az OTP lakáshitelünk mellé OTP személyi kölcsönt is igénylünk, a pénzintézet először azt vizsgálja meg, hogy a törlesztőrészletünk belefér-e a jövedelmünkbe. Ha igen, akkor jóváhagyhatják az igénylésünket. Ilyenkor pedig már ránk hárul a feladat, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb OTP személyi kölcsönt.

Ha az igényelt összeg magasabb, mint amit a jövedelmünk elbírna, választhatunk hosszabb futamidőt. A hosszabb futamidő miatt alacsonyabb lesz a törlesztőrészletünk, így már elég lehet a havi nettó jövedelmünk. Megoldás lehet az is, ha egy adóstársat vonunk be a hitelügyletbe. Az adóstárs jövedelme is növeli az esélyünket, hogy megkapjuk az igényelt kölcsönt. Adóstársnak lenni nem egyszerű persze, mert adóstársként ugyanakkora a felelősségünk, mint az adósé. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor valakit adóstársnak kérünk fel. A törvény által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztési Mutató százalékát megváltoztatni nem tudjuk, de ahogy látható, van lehetőségünk arra, hogy befolyásoljuk a bank döntését. Egy hosszabb futamidő vagy egy adóstárs bevonása kedvezően hathat az elbírálásra. Ha szükségünk van egy OTP személyi kölcsönre még az OTP lakáshitelünk mellé, megkaphatjuk azt. Általánosan kijelenthető, hogy nincs semmi akadálya annak, hogy OTP lakáshitelünk mellett OTP személyi kölcsönünk is legyen. Így azonban két OTP hitelünk lesz, és két törlesztőrészletet is kell fizetnünk. Ezzel mindenképpen számoljunk, hogy felelős döntést tudjunk hozni. Felvehetünk tehát még egy OTP hitelt, ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk van rá. A Magyar Nemzeti Bank nem csak tájékozatókkal, hanem szabályozással is véd bennünket a túlzott eladósodástól. De a döntés mindig a miénk, és így a felelősség is. Egy hitel áldás lehet, segíthet egy átmeneti pénzzavarban, vehetünk belőle új autót vagy bútort. Körültekintő döntéssel jobbá tehetjük vele a saját életünket és szeretteinkét is. Döntsünk jól, és az OTP lakáshitel mellé felvett OTP személyi kölcsönünk sok örömet fog okozni nekünk.

A pénzünk biztonságban van az OTP Bankban

Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk, az OTP Bankban is. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

Az OTP lakáshitel és az azonnali utalás

Az OTP Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás egy OTP lakáshitel esetén?

Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség, így egy ingatlan megvásárlásánál is.

A túlzott eladósodás kockázata OTP lakáshitel igénylésekor

OTP lakáshitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik OTP lakáshitel felel meg legjobban az igényeinknek. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorolhat nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor! Válasszuk a legmegfelelőbb OTP lakáshitelt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az OTP lakáshitel felhasználható használt vagy új ingatlan vásárlásához, építéshez, bővítéshez, felújításhoz, korszerűsítéshez vagy hitelkiváltásra (lakáscélú hitel kiváltására). És van szabad felhasználású jelzáloghitel is az OTP Banknál.

Az OTP lakáshitel felhasználása kötött, csak lakáscél megvalósítására használható fel, míg a az OTP személyi kölcsön egy bármire elkölthető, szabad felhasználású hitelfajta.

Igen, minden esetben. A saját erő mértéke minimum 20 százalék. A saját erő mértékét egyedileg is meghatározhatja az OTP Bank.

Igen. Az OTP lakáshitel biztosítéka az ingatlan, amit megvásárolunk. Az ingatlanra jelzálogjog bejegyzés kerül, és elidegenítési tilalmat is bejegyeznek.

Az OTP lakáshitel elbírálási ideje körülbelül egy hónap. Ez azonban különböző okok miatt változhat. A várható pontos elbírálási időről érdemes tájékozódni hiteligénylés előtt.

Az OTP Bank az OTP lakáshitelt a hitelbírálat függvényében nyújtja. Ehhez meg kell felelni az alapfeltételeknek, és be kell nyújtani a kért dokumentumokat.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Tovább olvasom
Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

2024.02.21.

A Babakötvény nem érhető el korlátlanul. A kormány 1,2 millió forintban maximalizálta az évente befizethető összeget. Miért fontos ez? Mit jelent ez a változtatás a befektetőknek? Érdemes így is befizetni a Babakötvénybe? A változás fontos, ezért utánajártunk. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom