Vállalati biztosítás kalkulátor 2023

Vállalati biztosítás

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek biztosítani kívánják tárgyi eszközeiket, és szellemi javaikat, rengeteg lehetőségük akad. A biztosítók sokrétű szolgáltatásokat kínálnak, a vagyonbiztosítástól kezdve egészen a különböző felelősségbiztosításig. Ezek közül a szolgáltatások közül bármely nagyságú vagy foglalkozási körű cég megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Érdemes felmérni azt, hogy milyen nem várt kockázatai lehetnek vállalati tevékenységünknek, és miként lehet ezeket a kockázatokat áthárítani. Könnyedén belátható, hogy egy esetlegesen jelentős kár megelőzhető, kivédhető egy megfelelő biztosítási szerződéssel. A vállalati biztosítás egy összegfoglaló elnevezés, rengeteg minden tartozhat bele, amely egy vállalkozás tárgyi eszközeivel és tevékenységével összefügg.

Vállalati biztosítás – mire jó?

Nyilván minden üzleti tevékenység hordoz kockázatot magában, ezen kockázatok pedig átháríthatóak egy megfelelő vállalati biztosítás megkötésével. A céges biztosítás a vállalati biztosítások széles körét lefedi. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Vagyonbiztosítás

A vállalkozás vagyonát meg kell védeni. Senki nem azért vállalkozik, hogy egy váratlan esemény ellehetetlenítse a vállalkozását. A váratlan negatív eseményt nem lehet kivédeni, de a negatív hatásait lehet csökkenteni. A vállalkozás vagyontárgyainak védelmére legjobb a vállalati biztosítás. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Felelősségbiztosítás

Nem csak a vagyontárgyakat kell azonban védeni. Egy vállalkozásnak ugyanis felelőssége is van. Gondoljunk csak a könyvelőkre. A felelősségbiztosítás széles körben véd. Minden olyan eseményt lehet biztosítani, ahol a vállalkozás kárt okozhat az ügyfeleinek vagy más vállalkozásnak. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Csoportos élet és balesetbiztosítás

A vállalkozás gondoskodhat az alkalmazottai biztonságáról is egy vállalati biztosítással. A vállalkozás köthet csoportos élet és balesetbiztosítást a kollégáira. Ez akár egy plusz juttatás is lehet. És amellett, hogy ez egy juttatás, a vállalat érdekeit is védi. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Jármű biztosítások

A vállalat járműveit is védeni kell. A közúti járművekre a kötelezően megkötendő kötelező biztosítás mellett köthető Casco biztosítás is. De vannak más járművek is. Vizi és légi járművekre is köthető vállalati biztosítás. És drónokra is. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Logisztikai biztosítás

Nem sok vállalkozás van, ahol ne kellene alapanyagot vagy készterméket szállítani. A logisztika veszélyes üzem, baleset történhet az utakon, de akár rakodás közben is. Az elszenvedett károktól megvédheti a céget egy biztosítás. A szállító eszközt és a szállítmányt is meg kell védeni. Hogy a cég normálisan működhessen. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Egyéb lehetőségek

A vállalkozások sokfélék. Nem biztos, hogy a cég vezetője talál olyan vállalati biztosítást, ami éppen megfelel neki. Van azonban erre is megoldás. Hiszen a biztosítók számtalan kiegészítő biztosítást ajánlanak a termékeikhez. Hogy mindenki megtalálja azt a biztosítást, ami a legmegfelelőbb a cége számára. Van vállalati balesetbiztosítás, vannak vállalati felelősség biztosítások, van céges felelősségbiztosítás, vállalati vagyonbiztosítás, vállalati személybiztosítás, vállalati utazás biztosítás, vállalati betegségbiztosítás és van vállalati egészségbiztosítás is.

Vállalati biztosítás – vállalkozói biztosítás – online

A vállalati biztosítás online igénylése igazán egyszerű. A nyilatkozatok kitöltése után csak a szerződéskötés van hátra. És azt is megtehetjük mobilon. Az online igényelés a legkényelmesebb. Otthonról igényelhetünk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Az online vállalati biztosítás feltételei egyes esetekben kedvezőbbek a hagyományos igénylésű vállalati biztosításnál. Egyszerűség, gyorsaság, kényelem és kedvező feltételek. Ez az online igényelhető vállalati biztosítás. Ha az online igénylést választjuk, modern, innovatív módon igényelhetünk biztosítást. Online igényléskor nem kell bemennünk a fiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A vállalati biztosítás kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok kitöltése is online történik. Miért jobb az online igénylés? Az online igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online vállalati biztosítás azért egyre népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez személyesen találkozni az ügyintézővel. Ez nem csak a járványhelyzet miatt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk, gyorsan és egyszerűen intézhetjük az igénylést. Az online igénylés feltételei egyes esetekben kedvezőbbek.

vállalati biztosítás kalkulátor

Online egyszerűbb

Az online igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online vállalati biztosítások igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az online igénylés a biztosító weboldalán történhet, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online igénylés benyújtásának. Ehhez szakértő weboldalak is nyújthatnak segítséget. A vállalati biztosítás kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a biztosító weboldalára, ahol elkezdhetjük az igénylését.

Vállalati biztosítás kalkulátor 2023

A vállalati biztosítások összehasonlítása egy folyamat, ami megelőzi az igénylést. A biztosítást évekre igényelünk, ezért fontos, hogy mielőtt belevágunk, használjunk egy összehasonlító programot. A vállalati biztosítás kalkulátor egy összehasonlító program. A kalkulátorral egyszerű a biztosítások összehasonlítása. A kalkulátor használata előtt érdemes végiggondolni, hogy miért van szükségünk vállalati biztosításra, és hogy mire fogjuk használni. Sok lehetőségünk van, számtalan vállalati biztosítás közül választhatunk. Használjuk a vállalati biztosítás kalkulátort, és megtaláljuk a nekünk valóban legmegfelelőbbet. 

Biztosító váltás

Ha egyik évről a másikra jelentősen megemelkedik a vállalati biztosítás díja, akkor érdemes kedvezőbb ajánlatot keresni. A biztosító váltás feltételeit azonban törvény szabályozza, ezért arra nincs lehetőség, hogy egyik napról a másikra felbontsuk a szerződést, és váltsunk, amikor kedvezőbb ajánlatot találunk. Az évfordulós vállalati biztosítás váltás évente egy alkalommal lehetséges csak. Az árak összehasonlítása sok időt vehet igénybe, mert sok a jó ajánlat. Érdemes a váltás előtt a biztosítókat összehasonlítani egy kalkulátorral, így egyszerűbben és gyorsabban találhatjuk meg a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. Az érvényes szabályok szerint a biztosítási időszak utolsó napja a biztosítási évforduló is egyben. A biztosítási időszak mindig egy év. A biztosítási évforduló kétféle lehet, év végi forduló és év közbeni forduló. Év végi fordulónál az évforduló december 31, a következő biztosítási időszak kezdete január elseje, év közbeni szerződéskötésnél pedig bármilyen nap lehet. A biztosítótársaságoknak kötelező megadni a díjaikat, legalább két hónappal a díj életbe lépése előtt. Év végi évfordulós szerződéseknél ez a dátum november másodika. Ha le akarjuk cserélni a biztosítónkat, akkor a forduló előtt legalább harminc nappal el kell küldeni a felmondásról a nyilatkozatot.

Az együttkötés

A vállalati biztosítás díjára kapható kedvezmény, ha ugyanannál a biztosítónál kötünk meg más biztosítást is. Ez az úgynevezett együttkötés. Kedvezmény persze nemcsak két biztosításnál kapható, kedvezményes lehet például lakásbiztosítással vagy akár egy bankszámlával is az együttkötés, ha a pénzintézet kínál ilyen szolgáltatást. És éppen van ilyen kedvezmény. A vállalati biztosítás megkötése előtt fontos erről tájékozódni. Akár komoly kedvezmény is elérhető ugyanis egy együttkötéssel. Ez pedig éves szinten jelentős megtakarítást jelenthet.

Miért érdemes vállalati biztosítást kötni?

Nehéz tanácsot adni, ha valaki vállalati biztosítás megkötésén gondolkodik. Talán nem is lehet. Legyen szó bármilyen biztosításról. Biztosítással védhetjük az életünket, az életvitelünket, a vagyontárgyainkat. Vannak okok, amiért biztosan érdemes biztosítás kötni. Érv lehet a biztosítás megkötése mellett, hogy a biztosított a saját nyugalmát vásárolja meg. Egy érzést, hogy előrelátó módon gondoskodott a vállalkozásáról.

Ha bekövetkezik egy előre nem látható, nem várt esemény, és emiatt kár éri, akkor számíthat arra, hogy a biztosító megtéríti a kárát. Ez adhat egy olyan biztonságérzetet, ami miatt a gondolatai nem akörül forognak, hogy mi lesz, ha. Ha a biztosított nem, vagy csak ritkán foglalkozik ezzel a kérdéssel vagy ezekkel a kérdésekkel, az nyugodtabb életet biztosíthat számára. Nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, nem fog aggódni és aggodalmaskodni, nem fog szorongani. Egy teljes, boldog élethez pedig szükség van arra, hogy biztonságban érezzük magunkat. És ezt az érzést erősítheti bennünk egy megkötött vállalati biztosítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalati biztosítás egy összegfoglaló elnevezés, rengeteg minden tartozhat bele, amely egy vállalkozás tárgyi eszközeivel, és/vagy tevékenységével összefügg. Az eszközök és a szellemi javak egyaránt biztosíthatóak lehetnek. Nyilván minden üzleti tevékenység hordoz kockázatot magában, ezen kockázatok pedig átháríthatóak egy megfelelő vállalati biztosítás megkötésével.

A legfontosabb talán a vagyonbiztosítás, amely szintén rendkívül sokrétű lehet, például vonatkozhat vállalkozói vagyonra, építésre, géprongálódásra, különböző elektromos berendezések és számítógépek biztosítására. Ott vannak még a felelősségbiztosítások, amelyek lehetnek munkáltatói, szolgáltatói, tevékenységi, vagy akár környezetszennyezési felelősségbiztosítások. Vannak még szakmai felelősségbiztosítások, úgy, mint (a teljesség igénye nélkül): egészségügyi és szociális tevékenységre vonatkozó, építészeti és műszaki, állategészségügyi, vagy például könyvelők és könyvvizsgálók felelősségbiztosítása.

Voltaképpen bárkinek, aki céget vezet, hiszen érdemes felkészülni az egyébként nem várt veszélyekre. A biztosítótársaságok különböző csomagokkal rendelkeznek, amelyek között bárki megtalálhatja a vállalkozásának valót.

A legfontosabb az, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel, vállalkozásunk értékével és a lehetséges kockázatokkal egyaránt. Ezután tudjuk kiválasztani a megfelelő ajánlatot. Ha ez megvan és rábólintunk, akkor következhet a szerződéskötés.

A vállalati biztosítás, ahogyan általában a több biztosítás, havonta megfizetendő díjjal jár. A szerződést az esetek többségében évfordulóhoz köthetően lehet felmondani. Ha nem tudjuk fizetni a díjat, kérhetünk szerződésmódosítást. Az nem túl előnyös, ha a szerződésünk nem fizetés miatt szűnik meg, mert akkor akár komolyabb adósságunk is keletkezhet, amelyet a biztosító követel majd.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

2023.06.02.

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy? Felmerülhet a kérdés, ha szeretnénk befektetni. De melyik nyújtja a jobb hozamot? A kérdés megválaszolásához tudnunk kell, hogy mennyi időre akarjuk vagy tudjuk lekötni a pénzünket. Utánajártunk, hogy néhány hónapos lekötés vagy több éves befektetés esetén melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom
Módosulhatnak a CSOK szabályai is

Módosulhatnak a CSOK szabályai is

2023.05.26.

Módosulhatnak a CSOK szabályai egy társadalmi vitára bocsátott kormányrendelet értelmében. A változtatás még csak terv, és a CSOK szabályainak lényegi részét nem érintik majd. Fontosnak tartjuk a részletek ismeretét is, ezért utánajártunk, hogy milyen módon módosulhatnak a CSOK szabályai. Mutatjuk. Íme.

Tovább olvasom
Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

2023.05.22.

A lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint országos. Nem csak a kisebb településeket és nagyvárosokat, de már a fővárost is elérte a lakásárcsökkenés. Az öröm azonban még korainak tűnik. Mutatjuk, hogy mekkora a lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint.

Tovább olvasom
Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

2023.05.18.

2023. július elsejétől változnak a jövedelem terhelhetőségének szabályai hiteligénylésnél. Mivel a szabály alacsonyabb terhelhetőséget enged meg, a felvehető hitelösszeg is alacsonyabb lesz. Ez azonban nem fog mindenkit érinteni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers