Gránit Bank lakáshitel kalkulátor 2024

granitbank

GRÁNIT Lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Díjkedvezmény, akár 100 000 Ft értékben

THM 6,46% Kamat: 6,18%
Futamidő 60 - 420 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Gránit Bank lakáshitel

Gránit Bank lakáshitel akciós kamattal, 5 perces előbírálattal, és akár türelmi idővel is igényelhető. A türelmi idő akár két év is lehet. A türelmi idő alatt csak a kamatot kell fizetni.

A türelmi idős Gránit Bank lakáshitel is lakáshitel. Csak az első két évben nem kell még törleszteni a tőkét. Elég a kamatokat fizetni. Ez a türelmi idő lényege.

Nincs tőketörlesztés huszonnégy hónapig. A Gránit Bank türelmesen vár két évet.

A türelmi idős Gránit Bank lakáshitel egy új hiteltermék, azért alkották meg, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz. Hiszen egy ingatlan megvásárlása után több kiadás is várja a vásárlót. Ezeket a kiadásokat pedig könnyebb teljesíteni, ha valaki türelmi idős Gránit Bank lakáshitelt igényel.

Magas hitelösszeg és rugalmas futamidő. Ez a Gránit Bank lakáshitel. A GránitBank lakáshitel ingatlannal kapcsolatos célok elérésében segítheti az igénylőt. A Gránit Bank lakáshitelhez minden esetben szükség van fedezetre, ami többnyire a megvásárolt ingatlan.

A hitelcél kötött, a Gránit Bank lakáshitel nem használható fel szabadon. Meg kell határozni, mely ingatlant szeretnénk megvásárolni, és a Gránit Bank hitelt csak ennek az ingatlannak a megvásárlására fordíthatjuk. Ahogy a nevében is benne van, a Gránit Bank lakáshitel egy lakásvásárlási hitel. Új és használt ingatlan megvásárlására igényelhető, de felhasználható építéshez és hitelkiváltáshoz is.

A Gránit Bank lakáshitel igénylésének folyamata

A Gránit Bank lakáshitel igénylés folyamata szinte azonos minden kölcsönnel. Az igényléshez meg kell felelnünk az alapfeltételeknek. Ha megfelelünk a feltételeknek, és az előzetes, öt perces hitelbírálat alapján jogosultak leszünk a hitelre, akkor be kell nyújtanunk a kért dokumentumokat.

A személyes okmányainkat, és a jövedelemigazolásunkat is kérni fogják. Ez lehet munkáltatói igazolás, nyugdíjszelvény vagy NAV jövedelemigazolás. Az utolsó havi bankszámlakivonatunk is kelleni fog. Gránit Bank lakáshitel igénylésénél a Gránit Bank el fogja várni tőlünk, hogy a fedezetként felajánlott ingatlant felértékeltessük.

Egy a Gránit Bank által kijelölt ingatlan értékbecslő fogja ezt megtenni. Az értékbecslés időbe telik, és a költségét nekünk kell állnunk. Ezután következik az időpont egyeztetés a közjegyzővel, és végül aláírhatjuk a hitelszerződést. A Gránit Bank pedig pozitív elbírálás esetén, néhány napon belül utalja számunkra az igényelt hitelösszeget.

Gránit Bank lakáshitel előminősítés – csak 5 perc

Gránit Bank lakáshitelnél lehetőség van előminősítésre. De mi az az előminősítés? Az előminősítés során a Grámit Bank rövid idő alatt tájékoztat bennünket arról, hogy megkapjuk-e a hitelt, és ha igen, akkor mekkora összegre számíthatunk az általunk megadott adatok alapján. Használjuk ezt a lehetőséget, hiszen fontos tudni, hogy kaphatunk-e hitelt, és azt is tudnunk kell, hogy mekkora összeget költhetünk majd a kiválasztott ingatlan megvásárlására.

A Gránit lakáshitel költségei

Gránit Bank lakáshitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a THM-eket, ez azonban nem tartalmaz minden, a Gránit Bank lakáshitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségeink is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem.

A Gránit Bank lakáshitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra a Gránit Bank lakáshitel folyósításakor. A Gránit Bank lakáshitelnek lesznek költségei, de ennek egy részét a Grámit Bank beleépíti a törlesztőrészletekbe. Ilyen például a kamat.

A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalt összegből. Gránit Bank lakáshitelnél a megvásárolni kívánt ingatlan minden esetben fedezetté válik, és ennek költségei vannak. Fel kell értékeltetni, be kell jegyeztetni a földhivatalnál, és közjegyző előtt is vállalnunk kell a Gránit Bank lakáshitel visszafizetését, ami szintén pénzbe kerül.

Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani, mert például lejár egy lakás-takarékpénztári megtakarításunk. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően.

A Gránit Bank lakáshitel igénylésénél felmerülő költségek:

  • Értékbecslés díja.
  • Helyszíni szemle díja.
  • Közjegyző díja.
  • Jelzálogjog bejegyzés díja.
  • Lakásbiztosítás díja.
  • Számlavezetési díj.
  • Tulajdoni lap díja.
  • Térképmásolat díja.

Gránit Bank egyes esetekben egyes díjakat elengedhet. Hitelfelvételkor lesznek egyéb, a hitellel nem szorosan összefüggő kiadásaink is. Terhet jelenthet, hogy minél nagyobb sajáterővel igényeljük a hitelt, az ügyvédnek is fizetni kell az adásvételi szerződés elkészítéséért, vagyonszerzési illetéket is kell majd fizetnünk, és az új ingatlant bizonyára szeretnénk a kedvünkre alakítani. Ez mind pénzbe kerül.

Ezen kívül tájékozódnunk kell majd az egyéb várható kiadásainkról is. Egy szakértő nagy segítség lehet ebben. Nem csak abban tud segíteni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, elmondhatja azt is, hogy mire kell még pénzt fordítanunk, mire végre tulajdonosaivá válunk a kiválasztott ingatlannak.

Egy jó hitel megtalálása nem bonyolult dolog. Időt és energiát kell rá szánnunk, de biztosan megtaláljuk az optimális megoldást. Egy ingatlan megvásárlása a családok többségénél életük legnagyobb beruházása. Döntsünk helyesen, miután körültekintően tájékozódtunk a lehetőségeinkről.

Gránit CSOK hitel

Gránit Bank CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A Gránit CSOK hitelt azok igényelhetik, akik jogosultak a CSOK támogatásra.

Gránit CSOK hitel kamata fix 3 százalék, ami komoly segítség egy ingatlan megvásárlásakor. A Gránit Bank CSOK hitel kamatát az állam támogatja, így juthatunk hozzá ehhez a kedvező kamatozású hitelhez. Gránit CSOK hitelre akkor vagyunk jogosultak, ha a CSOK-ra is azok vagyunk. Ha megfelelünk a feltételeknek, és ingatlan vásárlásán gondolkodunk, mindenképpen vegyük figyelembe ezt a lehetőséget.

Három százalékos kamattal sokat takaríthatunk meg, és a megtakarítást a családunkra költhetjük.

Gránit lakáshitel kalkulátor

Gránit Bank lakáshitel online

Gránit Bank lakáshitel online igénylés folyamata. A Gránit Bank lakáshitel kalkulátor segítségével ki lehet számolni a várható törlesztőrészletet. Ki kell tölteni a kérdőívet. Ez alapján a Gránit Bank megtalálja számunkra a legoptimálisabb megoldást, és megtudhatjuk, hogy mekkora önerőre lesz szükségünk, és azt is, hogy mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk.

Gránit Bank lakáshitel kalkulátor

Igazán jó Gránit lakáshitelt Gránit Bank lakáshitel kalkulátorral találhatunk. De honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk a legjobbat? Amikor Gránit lakáshitel igénylése mellett dönt valaki, rákereshet a Gránit lakáshitel szóra az interneten.

Az interneten keresni jó ötlet, gyors és egyszerű megoldás, és a keresés után még számtalan hirdetéssel fogunk találkozni. Megkérdezhetjük a szomszédunkat vagy a barátainkat is. Gránit Bank lakáshitel kalkulátor is igénybe vehető a kereséshez.

Mik a Gránit lakáshitel kalkulátor használatának előnyei? Nem kell utazni ahhoz, hogy a legjobb hitelkonstrukció kiválasztható legyen. Nem kell parkolóhelyet keresni egy bankfiók előtt, nem kell sorban állni. Otthonról elvégezhető a keresés. 

Minden Gránit lakáshitel megtalálható egy helyen. Számtalan adat elérhető a hitelekről: kamat, THM, teljes visszafizetendő összeg. 

Összehasonlíthatóak a konstrukciók. Egyszerű és gyors. Biztos jó megoldás, mert egy program segít a keresésben.

Használni kell a Gránit lakáshitel kalkulátort! A Gránit Bank hitelkalkulátor segíteni fog. Mert a Gránit Bank hitelkalkulátor értünk van.

Gránit lakáshitel – előtörlesztés

Néha kénytelenek vagyunk hosszú futamidőt választani, de később alakulhat úgy éltünk, hogy egy nagyobb összeg visszafizetésével csökkenthetjük a fennálló tartozásunkat. Az előtörlesztéssel csökkennek az összköltségeink, hiszen a visszafizetett összegre már nem kell kamatot fizetnünk. Mielőtt azonban előtörlesztenénk, vizsgáljuk meg, hogy ez megéri-e nekünk, hiszen az előtörlesztésnek is van díja. Hosszú futamidő esetén sem kell beletörődnünk a magas költségeinkbe, hiszen a hitelünket bármikor kiválthatjuk, lecserélhetjük egy kedvezőbbre.

A Gránit lakáshitel átfutási ideje

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett Gránit hitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a Gránit hitel összegét.

Tudnunk kell, mikor költözhetünk be az új ingatlanunkba, és azt is, hogy a sajátunkból mikor kell kiköltöznünk, hiszen jellemzően azt is értékesítjük. Mégis mennyi idő alatt kapjuk mag a Gránit hitel összegét?

Mennyi idő telik el a hitelügylet elindításától, amíg megérkezik a számlánkra a pénz? Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt összeghez, több tényezőn is múlik. Általánosságban elmondható, hogy egy Gránit lakáshitelt a hiteligényléstől számítva négy hét alatt utalnak ki számunkra.

Az első lépés az előminősítés. Ez 5 perc. Itt azt vizsgálják, hogy van-e valami kizáró ok, ami miatt nem kaphatunk Gránit lakáshitelt. Ha megfeleltünk az előminősítésen, a Gránit Bank megrendeli az értékbecslést.

Az értékbecslés egy hét alatt biztosan megtörténik. Ezután jön a végleges hitelbírálat, majd jóváhagyják a Gránit lakáshitelünket. Újabb egy hét telik el közben. Aztán mehetünk a közjegyzőhöz és a földhivatalba.

Aztán már csak a kiutalás van hátra, ami még néhány nap.

Van néhány olyan rajtunk kívül álló ok, ami miatt a négy hét további napokkal, esetleg hetekkel meghosszabbodhat. Külföldi eladó esetén hosszabb várakozási időre kell számítanunk.

Ha Otthonteremtési támogatás miatt vagy önkormányzati jelzálogjog miatt további bejegyzések vannak a tulajdoni lapon, további hozzájáruló nyilatkozatra lehet szükség. Ez újabb napokat vagy heteket jelenthet.

A megvásárolni kívánt ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, a közös tulajdonú ingatlan és a külföldi tulajdonos is plusz napokat jelenthet. A helyzet összetettsége miatt célszerű szakértő segítségét kérni. A hosszú átfutási idő elsőre ijesztőnek tűnhet, de a dolgok szépen haladnak majd a medrükben. Nekünk csak egy kis türelemre lesz szükségünk, és birtokba vehetjük az új otthonunkat.

Gránit lakáshitel hitelfedezeti biztosítással

Megszabadulhatunk a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos Gránit hitel törlesztés már nem illúzió. Biztonságra vágyunk egy váratlan élethelyzetben? Megoldható. A hitelfedezeti biztosítás nem új biztosítási forma, sokan megkötötték már.

Ők azok, akik mindent megtettek a szeretteik és a saját biztonságos jövőjükért, és megóvták a hitellel szerzett javaikat. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. A tartozás kifizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű Gránit hitel alatt.

Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő kölcsöneinket azonban fizetnünk kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a Gránit Bank. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás.

Egy Gránit Bank hitel törlesztőrészletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Most akarunk hitelt felvenni? Vagy már régóta törlesztjük a lakáshitelünket, de felmerült bennünk, hogy probléma esetén mit is tehetnénk? A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás, vagy egy új autó beszerzése hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Biztonság a Gránit Bank hitel mellé

Ha van már Gránit hitelünk, akkor szükségünk lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötöttünk a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? Nem probléma.

A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthetjük.

Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. Személyi hitelünk van? Arra is.

Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a Gránit Bank hitelünk mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a Gránit Bank hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ezt nem tettük meg, később, bármikor a futamidő alatt van erre lehetőségünk.

Hitelfedezeti biztosítás és a Gránit Bank lakáshitel

Gránit hitelünk mellé kötött hitelfedezeti biztosítás esetén a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem tudjuk azt kifizetni.

Lehet szó keresőképtelenségről, munkanélküliségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy rokkantságról és halálról. Senki nem vár sötét jövőt, de az előrelátás megkímélhet bennünket egy sor kellemetlenségtől.

A hitelfedezeti biztosítással akkor élhetünk, ha bajba kerülünk. A bajt a biztosítás nem szünteti meg, de azt elkerülhetjük vele, hogy a bajt egy másik kövesse. Az anyagi biztonság kiemelten fontos egy krízishelyzetben.

Miért érdemes megkötni a hitelfedezeti biztosítást a Gránit lakáshitel mellé?

Nem várt esemény? Munkanélküliség? Baleset? Betegség? Mindenki el tudja dönteni, mennyire fontos neki a biztonság.

Ha úgy gondolkozunk, hogy nem tudhatjuk, mikor történik valami rossz az életünkben, és szeretnénk, ha probléma esetén is lenne, aki fizeti a hitelünk törlesztőrészleteit, akkor a hitelfedezeti biztosítás jó megoldás lehet. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatunk hozzá.

Így nem tolódik ki a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyettünk. Senki nem várja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.

Semmiképpen sem. Öt év? Húsz év? Ennél is hosszabb lehet egy Gránit Bank hitel futamideje. Nem kell előre látnunk, hogy mit tartogat számunkra a jövő. Ez nem is lehetséges.

Nincs varázsgömbünk. Viszont van olyan biztosítási termék, ami csökkenti a kockázatunkat. Egy nem várt, negatív jövőbeni esemény elkerülhetetlen lehet, de a hatásait enyhíthetjük, vagy teljesen kiküszöbölhetjük.

Nem fog gondot okozni a havi törlesztőrészlet elutalása, hiszen a biztosító segítő kezet nyújthat nekünk. Hogyan?

Hitelfedezeti biztosítás, ez a kulcsszó. Mit jelent ez pontosan? Mit biztosít? Mikor fizet és mennyit? Vettünk fel Gránit hitelt, és nem tudunk fizetni.

A legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat ilyen élethelyzet. Ha van törlesztésvédelmünk, az alábbi, nagyon nem várt események esetén a biztosító fizet helyettünk: ha két hónapja betegség miatt nem tudunk már dolgozni, kifizetik a törlesztőrészleteket (ezt a szolgáltatást kétévente csak egyszer vehetjük igénybe) Kórházba is kerülhetünk.

Tíz nap után már jár nekünk a segítség, és mi csak a felépülésünkre koncentrálhatunk. Nem kell, hogy a hitelünk miatt is aggódjunk. Elvesztettük a munkánkat, és két hónapja nem találunk új állást? Nagyon kellemetlen helyzet.

És munkanélküliség esetén minden segítség jól jön, hiszen vannak kiadásink, de bevételünk nincs. Még jó, hogy előre gondolkodtunk. Fizetnek helyettünk, így nekünk nem kell foglalkoznunk a havi törlesztőrészletünkkel.

Ha a biztosított balesetben vagy betegségben elhuny, fizetnek. Igaz ez maradandó egészségkárosodás, rokkantság esetén is. A pontos, naprakész feltételek megtalálhatók a biztosítási feltételekben. Érdemes áttanulmányozni szerződéskötés előtt.

Így tudni fogjuk, hogy milyen esetekben, mennyi segítségre számíthatunk, hogy áthidaljuk a pénzügyi nehézségeinket.

Hitelkiváltás – Gránit lakáshitellel

A hitelkiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. De megéri. Óriási összeget takaríthatunk meg. De mégis mekkora az az óriási összeg? Hitelkiváltáskor a hitelünket egy kedvezőbb konstrukcióra cseréljük. Egy Gránit lakáshitelre.

Nagy kamatkülönbséggel találhatunk új kölcsönt, a megtakarításunk pedig akár a több millió forintot is elérheti. Érdemes időközönként újra vizsgálni a lehetőségeinket, mert lehet, hogy a régi hitelünket egy modernebb, kedvezőbb módozattal helyettesíthetjük. A Gránit hitelkiváltás bármikor jó lehet.

Fontos tudnunk, hogy a hitelkiváltást nem feltétlenül egy rossz múltbéli döntésünk eredményezi. Körültekintő kiválasztás, és rendkívül alapos elemzés után meghozott döntésünkön is lehet később javítani. Amikor felveszünk egy kölcsönt, csak az adott kölcsönökből tudunk választani. A kamatok azonban változhatnak, ahogy a pénzintézetek hitelezési gyakorlata is.

A gazdasági környezet annyira összetett, és a folyamatokat csak megjósolni lehet, de biztosat még a szakértők sem mondhatnak.

Gránit hitelkiváltás

A hitelkiváltásnál több lehetőségünk is van a költségek csökkentésére. Az egyik, hogy alacsonyabb törlesztőrészlet mellett változatlan hosszúságú futamidővel fizetünk tovább. A másik, hogy a futamidő ugyan rövidebb lesz, de törlesztőrészlet nem változik.

Mindkét eset eredményezhet nagy összegű megtakarítást. A klasszikus hitelkiváltás azt jelenti, hogy a kedvezőbb hitelből ennyit igényelünk, hogy sem a futamidőt sem a havi törlesztőrészleteket nem változtatjuk meg. Ilyenkor ugyanannyit fizetünk, ugyannyi ideig, de a kedvezőbb kamatozás miatt magasabb hitelösszeggel gazdálkodhatunk.

A többletet pedig arra költjük, amire csak akarjuk. Ebben az esetben tehát nem másról van szó, mint arról, hogy egy kedvező kamatozású hitel felvételekor az addig meglévő hitelünket visszafizetjük, és egy magasabb összeghez jutunk, mint eredetileg. Ha elegendő az a hitelösszeg, amit a változatlan futamidő és törlesztőrészlet mellett kapunk, akkor nem kell változatnunk sem a futamidőn, sem a törlesztőrészleten, ha azonban magasabb összegre van szükségünk, akkor változhat a futamidő és a törlesztőrészlet is.

A hitelkiváltás alapfeltételei: akár személyi kölcsönt, akár Gránit Bank lakáshitelt veszünk fel hitelkiváltásra, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Nem szerepelhetünk tehát a KHR-ben negatív adósként, és megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és lehet, hogy ingatlannal is, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe.

Ha az előző hitelfelvételnél már megfeleltünk a feltételeknek, és azóta nem állt be változás az élethelyzetünkben, akkor nagy valószínűséggel újra kaphatunk hitelt. Ez persze egyáltalán nem biztos, még akkor sem, ha a kölcsönt a számlavezető bankunktól igényeljük. Igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

Gránit Bank lakáshitel hitelkiváltás költségei

Figyelnünk kell a költségekre. A Gránit hitelkiváltás célja, hogy egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelt találjunk, és erre cseréljük le a meglévő hitelünket. Amikor a régi hitelünket akarjuk lecserélni egy új Gránit Bank hitelre, számolnunk kell.

Fontos, hogy összehasonlítsuk a régi és az új kölcsönünk havi törlesztőrészleteit, és kiszámoljuk, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg, ha az új hitelt veszünk fel. Akkor éri meg a Gránit hitelkiváltás, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségeink.

A hitelkiváltás ugyanis nem ingyenes. És nem csak az új hitelünk igénylésének költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi kölcsön felmondásakor a bankok díjat kérnek majd a végtörlesztésért. Ez többnyire egy százalék körül van, de a díjak pénzintézetenként eltérhetnek.

Az új kölcsönszerződés megkötése is pénzbe kerül. Ha a csere költsége magasabb, mint az alacsonyabb kamatok miatt elért nyereségünk, akkor nem érdemes kiváltanunk a hitelünket.

Gránit Bank lakáshitel – hitelkiváltás vagy adósságrendezés

Az adósságrendezés célja az egyszerűség. Amikor több hitelünk van, és azokat lecseréljük egyetlen kölcsönre, a kiadásaink átláthatóbbá válnak, könnyebb lesz őket kezelni. Ilyenkor ugyanis már csak egy törlesztőrészletet kell havonta fizetnünk.

Több hitelből lesz egy, így egyszerűbbé válnak a mindennapjaink. Csökkennek a költségeink, mert az adósságrendezés célja minden esetben az, hogy kevesebbet fizessünk a hiteleinkért. De az is lehet, hogy újabb kölcsönre van szükségünk, és annak igénylésekor szabadulunk meg a többi hitelünk törlesztőrészletétől. Az adósságrendezés nem más, mint hogy minden meglévő hitelünket egyszerre váltjuk ki.

Gránit Bank lakáshitel

Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású hiteleknek két típusa van. A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Amennyiben gyorsan és egyszerűen szeretnénk hitelhez jutni, a legjobb választás a személyi kölcsön.

Személyi kölcsönhöz átlagosan két-három napon belül már hozzájuthatunk, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek egy napon belül utalják az összeget. A hitelbírálat is csupán néhány percig tart, és személyi kölcsönt online is igényelhetünk, vagyis anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról. Ha nem a gyorsaság az elsődleges szempont, és egy komolyabb összegre van szükségünk, akkor a Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel lehet a megoldás.

A jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, hiszen ellentétben a személyi kölcsönökkel, itt van fedezete a hitelnek. Az alacsonyabb kamat azonban nem feltétlenül éri meg, azzal is számolnunk kell, hogy a jelzáloghitelnek jelentősen magasabbak az induló költségei, mint a személyi kölcsönnek. Jelzáloghitelnél számolnunk kell az értékbecslés díjával, a közjegyzővel és jelzálogjog bejegyzésének is lesz díja. Fontos tehát, hogy utánaszámoljunk, hogy a kamaton realizált nyereségünk magasabb legyen ezeknél a díjaknál, különben nem éri meg a szabad felhasználású jelzáloghitelt választani.

Amire figyelnünk kell tehát, az az, hogy bár a Gránit szabad felhasználású jelzáloghitelek olcsóbbak lehetnek, az indulási költségei magasabbak. Szinte csak magas hitelösszeg esetén érdemes jelzáloghitelben gondolkodni, hiszen a személyi kölcsön igénylése jóval egyszerűbb és gyorsabb is, mert a jelzálogkölcsönt csak két-három hét alatt bírálják el, szemben a személyi kölcsön két-három napos elbírálási idejével. Személyi kölcsönt tehát jóval egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb induló költségekkel kaphatunk. Néhány perces utánajárással azonban könnyen megtudhatjuk, melyik hitelfajta a kedvezőbb számunkra.

Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel vagy személyi kölcsön?

A személyi kölcsön igénylésénél a bankok a bírálatnál az igénylő igazolható nettó jövedelmét veszik figyelembe. Nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására. Személyi kölcsönhöz gyorsan, néhány nap alatt hozzájuthatunk. Sőt, néhány bank egy napon belül kiutalja az összeget a pozitív hitelbírálatot követően.

A hitelbírálat gyakran csak néhány percig tart. Az összeg szabadon, bármire felhasználható. A gyorsasága és egyszerűsége miatt magasabb kamattal kell számolnunk, mint egy ingatlanfedezetes hitelnél. Nincsenek előzetes költségek.

Online is igényelhető. A személyi kölcsön Magyarországon az egyik legnépszerűbb hitelfajta. Van azonban olyan eset, amikor egy Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel kedvezőbb lehet számunkra.

A Gránit szabad felhasználású jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk.

A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a személyi kölcsönöknél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek lehetnek a személyi kölcsönnél.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású jelzáloghitel jobb választás lehet. Az alacsonyabb kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a személyi kölcsönénél. Megérheti nekünk az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz.

Gránit Bank lakáshitel lakásbiztosítással

Gránit lakáshitel mindig ingatlanfedezetes hitel. A megvásárolni kívánt lakást a pénzintézet fedezetként vonja be a hitelügyletbe, és kötelezően elvárja a lakásbiztosítás megkötését. Ez nekünk is jó, hiszen ezzel biztosítjuk a lakásunkat, de az ezzel járó kiadással is számolnunk kell, hiszen a lakásbiztosítás díját is ki fizetnünk.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM)

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is.

Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor.

Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

A Központi Hitelinformációs Rendszer

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek.

negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják.

A túlzott eladósodás kockázata Gránit lakáshitel igénylésekor

Gránit lakáshitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik Gránit lakáshitel felel meg legjobban az igényeinknek.

A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly veszélynek tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet.

Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorolhat nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor! Válasszuk a legmegfelelőbb Gránit lakáshitelt.

A Gránit lakáshitel, mint befektetés

Egy ingatlan megvásárlása lehet befektetés, még akkor is, ha azt azért vásároljuk, hogy benne éljünk a családunkkal. Miért számít befektetésnek egy ingatlanvásárlás? Azért, mert az ingatlan értéke folyamatosan növekszik. (Ez az elmúlt időszakra volt jellemző, de fontos tudni, hogy ez nem garancia arra, hogy ezután is így lesz.)

Ha Gránit lakáshitel segítségével vásárolunk ingatlant, azzal szembesülhetünk, hogy megérte Gránit hitelre megvenni a lakást, mert az ingatlan értéke jobban növekedett, mint amennyit a Gránit hitelért fizetünk. Az ingatlan is lehet tehát befektetés.

De mi a fontos egy befektetésnél általában? Mire figyeljünk? Egy hosszú távú befektetés akkor jöhet szóba, ha a befektetett összeget évekig nélkülözni tudjuk. A hosszú távú befektetés magas hozamot hozhat, van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelnünk.

A hosszú távú befektetések nagy türelmet igényelnek, hiszen gyakran tíz évnél is hosszabb időre kötjük le a pénzünket. A befektetés ideje alatt viszont nem igényelnek napi figyelmet. Mivel hosszabb távon fektetünk be, a piacot jellemző árfolyam-ingadozások nem befolyásolják a hozamot, ami hosszú távú befektetések esetén jellemzően magas.

A kiválasztásához szakértelemre, és tapasztalatra van szükség. Nem lesz könnyű megtalálni a számunkra legmegfelelőbb befektetési formát. Alaposan meg kell fontolnunk a döntésünket, mert évekig nem tudunk majd azon változtatni. A rövid távú befektetéseknél a keletkező profitot újra befektethetjük, a hosszú távúaknál erre nincs lehetőségünk.

A diverzifikáció, vagy porlasztás, a pénzünk több befektetésbe történő elhelyezését jelenti. Ez általában kisebb kockázatot jelent, hiszen nem függünk egy cég vagy befektetési forma hozamától.

Ha csak egy vállalatba fektetünk, minden nyereségünk egy vállalat teljesítményétől függ. Nagyot is nyerhetünk ezen, azonban hosszú távon talán nem vállalható kockázatot jelent a számunkra. A pénzügyi piac hullámzik, a teljesítménye nem egyenletes.

Amikor hosszú távra fektetünk be, ez kevésbé lesz fontos a számunkra, hiszen a kisebb árfolyam-ingadozások nem fogják befolyásolni a hozamunkat. A befektetés kezdetén érdemes persze megvizsgálni a piacot, de szemben a rövid távú befektetésekkel, jóval kisebb jelentősége lehet, hogy mikor lépünk be a pénzpiacra vagy az ingatlanpiacra vásárlóként.

Bár a hosszú távú befektetéseknél ez kevésbé fontos, időnként célszerű megnézni, hogy áll a befektetésünk. Ha befektetési alapba helyezzük a pénzünket, akkor évente kimutatást kaphatunk arról, hogy mennyi az aktuális egyenlegünk. Vannak azonban olyan befektetések is, amiknél nekünk kell ezt megnéznünk. Célszerű lehet negyedévente vagy akár havonta is lekérni az egyenlegünket, hogy tudjuk, jó helyen van a pénzünk.

Nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő befektetési formát. Ehhez kérhetjük szakértő segítségét is, de mi magunk is utánajárhatunk, hogy hol számíthatunk az elvárt hozamra. Fontos, hogy az elvárásaink legyenek reálisak.

Nem egy, túl jónak tűnő befektetésről derült ki később, hogy nem az, aminek látszik, sőt, visszaélésekről is lehet hallani. Legyünk körültekintőek. A befektetések egyik alapköve, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal.

Akár olyan helyre is befektethetjük a pénzünket, ahol adott esetben a teljes tőkét is elveszíthetjük. Mindig csak akkora összeget fektessünk be, amit megengedhetünk magunknak, és aminek az esetleges elvesztése sem okoz számunkra megoldhatatlan problémát. Az ingatlan jó befektetés lehet, és az egyszerűsége miatt sokan választják befektetésnek.

Tíz év alatt akár meg is térülhet, és kockázata is csekély. A részvények kockázata már nagyon magas, de a várható nyereség is az. Általánosságban elmondható, hogy a befektetésünk kockázata egyenesen arányos a várható hozammal.

De ne feledjük: veszíthetünk is. A részvénybe fektetés előnye, hogy kisebb összeget is befektethetünk, mint egy ingatlanbefektetésnél. A befektetési alap jó választás lehet, bár itt is magas a kockázat, a befektetési alapoknál viszont kevésbé lesz szükség a szakértelmünkre, hiszen ebben az esetben a pénzünket pénzügyi szakemberek fektetik majd be, jellemzően több részvénybe vagy kötvénybe.

Állampapírt is vásárolhatunk, aminek rendkívül alacsony a kockázata, hiszen a kibocsátó, vagyis az állam, szavatolja a visszafizetést. Itt az állampapír típusának kiválasztásán lesz a hangsúly, állampapírból is elérhető több féle, és nekünk kell eldöntenünk azt, hogy hosszú távon melyik lehet jó nekünk.

Óvatosan válasszunk, és ne mindent higgyünk el, amit olvasunk. Ráadásul az, hogy egy befektetési forma a múltban sikeres volt, és magas hozamot ért el, nem garancia arra, hogy ez a jövőben is így lesz.

A befektetéseknél ugyanúgy fontos, hogy megóvjuk a már megszerzett javainkat, mint például az ingatlanunknál. Ha már megszereztük, ne hagyjuk elveszni. Fektessünk be bölcsen.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gránit Bank lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gránit Bank lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gránit Bank lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gránit Bank lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Gránit lakáshitel tökéletes választás lakáscéljaink eléréséhez. A Gránit Bank professzionális módon kialakított hitelkonstrukciója optimális módon alkalmazkodik minden igényhez.

A Gránit lakáshitel felhasználható új és használt lakás vásárlására, telek vásárlásra, lakásépítésre és korszerűsítésre.

A Gránit lakáshitel igényléshez két alapvető dologra van szükség. Kell egy ingatlan, amit meg szeretnénk vásárolni, és szükség lesz megfelelő nagyságú, rendszeres jövedelemre.

A Gránit lakáshitel akciós kamattal, 5 perces előbírálattal, és türelmi idővel is igényelhető.

A Gránit Bank egy igazi digitális bank. Ultramodern megoldások és ügyfélbarát hozzáállás jellemzik a Gránit Bankot. Praktikus, könnyen kezelhető online felület. Igazi huszonegyedik századi megoldások.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

2024.07.17.

A Gránit Bank eddig is lehetővé tette az online igénylést a termékeinél, és ez a lehetőség most az Otthonfelújítási támogatásnál is elérhető. De miért jó ez az igénylőnek? Érdemes online igényelni egy támogatást? Hogy kapunk segítséget, ha elakadtunk? Minden válasz egy helyen, röviden, közérthetően.

Tovább olvasom
Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

2024.07.12.

2024-ben Magyarországon ismét napirendre került a tranzakciós illeték kérdése, hiszen a kormány bejelentette, hogy jelentős emelés várható. Ez a változás számos kérdést és aggodalmat vetett fel mind a lakosság, mind a vállalkozások körében. Utánajártunk és részletesen bemutatjuk, hogy miért történik az emelés, hogyan hat ez az átlagemberek pénzügyeire, és milyen várható gazdasági következményei lehetnek.

Tovább olvasom
Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

2024.07.10.

Jó hír érkezett azoknak, akik még nem teljesítették a gyermekvállalási feltételét a Babaváró támogatásnak. Mert ha nem születik meg a vállalt gyermek, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Az eddigi határidő azonban változik, így azok, akiknek még nem született gyermekük, kaptak egy újabb esélyt, de haladékot mindenképpen. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Részvény és kötvény: ismerd meg a legfontosabb különbségeket!

Részvény és kötvény: ismerd meg a legfontosabb különbségeket!

2024.07.09.

A részvények és kötvények a befektetési eszközök két alapvető típusa, amelyek eltérő jellemzőkkel és kockázatokkal rendelkeznek. Mikor melyikbe fektessünk? Mikor melyiket válasszuk? Ismerjük meg a legfontosabb különbségeket közöttük!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával