Raiffeisen lakáshitel kalkulátor 2024

Raiffeisen

Raiffeisen Lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Közjegyzői díj visszatérítés max. 50 ezer Ft-ig

THM 6,53% - 6,90% Kamat: 6,34% - 6,69%
Futamidő 132 - 300 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 120.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Raiffeisen lakáshitelek

A Raiffeisen lakáshitel felvétele szinte mindig hosszú távú döntés. Évekre vagy akár évtizedekre is elkötelezhetjük magunkat, így lényeges, hogy körültekintőek legyünk, amikor kiválasztjuk a Raiffeisen lakáshitelünket. Ahhoz, hogy egy lakást hitelből meg tudjunk venni, szükségünk lesz sajáterőre. A sajáterő nagyságával már a Raiffeisen hitel felvétele előtt tisztában kell lennünk, mert rendelkeznünk kell akkora megtakarítással ahhoz, hogy fel tudjuk venni a Raiffeisen lakáshitelt. Az igényelhető Raiffeisen lakáshitel legmagasabb összegét a jövedelmünk és a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értéke határozza meg. A bankok általában az ingatlan értékének maximum 80 százalékáig adnak hitelt, de ez akár 40 százalékra is lecsökkenhet az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, és a pénzintézet hitelezési politikájának függvényében. A nyolcvan százalék tehát a maximum, a százalék pedig függ attól, hogy a megvásárolni kívánt lakás a fővárosban vagy egy vidéki nagyvárosban található, esetleg egy vidéki kisebb településen. A főváros kerületei között is van különbség a pénzintézeteknél, és azt is tudnunk kell, hogy magasabb hitelezési százalékot engedélyeznek a nagyvárosokban, mint egy kistelepülésen. Egy vidéki településen gyakran csak a lakás értékének 40 vagy 50 százalékát hitelezik meg, a főváros egyes kerületeiben elérhetjük az akár 80 százalékot is.

Raiffeisen lakáshitel és a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató

A JTM határozza meg, hogy a fizetésünk hány százalékig lesz terhelhető a törlesztőrészletettel. A szabályozás nem engedi, hogy 600 ezer forint nettó havi fizetés alatt 50 százaléknál jobban megterheljék a jövedelmünket, és 600 ezer forint nettó havi jövedelem felett is csak 60 százalékos terhelhetőségre van lehetőség. Ez a szabály azonban módosulhat a hitel típusától függően, Raiffeisen lakáshiteleknél általában kisebb terhelés a megengedett. A JTM tehát meghatározza a maximális törlesztő részletünk nagyságát, és így a felvehető Raiffeisen lakáshitelünk legnagyobb összegét is.

Raiffeisen Bank lakáshitel – kedvezményekkel

A Raiffeisen Bank lakáshitele elérhető kedvezménnyel is. Nagyon sok nulla lesz az ajánlatban, ha a Raiffeisen Banknál igényelünk lakáshitelt. Mi lesz nulla forint? Nulla forint lesz az értékbecslés díja. Nulla forint lesz a hitelbírálat díja. Nulla forint lesz a fedezetellenőrzés díja. Nulla forint lesz a térképmásolat díja. Nulla forint lesz a zálogjog földhivatali bejegyzésének díja. Ennyi nullával érdemes lakáshitelt igényelni. És többféle kamatkedvezményt is kaphatunk. A kamatozás is fix lesz, és videobank előszűréssel gyorsan megy majd az igénylés. Ugye, hogy jó? Irány a Raiffeisen Bank!

Raiffeisen lakáshitel – lakásvásárlásra

Használt és új lakásra is igényelhetünk Raiffeisen lakáshitelt. Egy család számára az otthona a legfontosabb. Otthont teremthetünk magunknak Raiffeisen lakáshitelből. Akár használt, akár új ingatlant vásárolunk, az már a miénk lesz. Az meg már csak rajtunk múlik, hogy hogy lesz a lakásból otthon. Egy olyan hely, ahol jól érezzük magunkat. Egy olyan hely, amihez a Raiffeisen lakáshitelen keresztül vezet az út. Igényeljünk Raiffeisen lakáshitelt, és teremtsünk otthont magunknak.

Raiffeisen lakáshitel – Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

A Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt csak ingatlannal kapcsolatos céljainkhoz használhatjuk fel. A hitelcél kötött, a lakáshitelt nem használhatjuk fel szabadon. Lakásvásárlás esetén csak az adott ingatlant vehetjük meg belőle, lakásbővítésnél pedig számlákkal kell igazolnunk, hogy mire költöttük el a felvett Raiffeisen hitelt. A lakáscél az egyik leggyakoribb hitelcél a magyar családoknál. Ehhez a legjobb megoldás lehet a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, ami a hosszú futamidejével és a magas hitelösszegével elérhetővé teszi számunkra a kiválasztott ingatlan megvásárlását.

A fogyasztóbarát minősítés már évekkel ezelőtt megjelent meg a lakásbiztosítások piacán. Az Magyar Nemzeti Bank közlése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel bevezetése előtt minden pénzintézet véleményét meghallgatta, és figyelembe vett minden lehetőséget a lakáshitelek különböző típusainak a megreformálására. Ezzel az MNB szerint erősödött a piaci verseny, és az ügyfelek igényeihez legjobban igazodó hiteltermék jött létre. A hitelfelvétel egyszerűbbé vált, és a különböző konstrukciók között könnyebb eligazodni, és jóval könnyebb összehasonlítani is azokat. Ha összehasonlítjuk a hagyományos lakáshitelekkel a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt, sok előnyt találhatunk. Az egyik legnagyobb előny, hogy az úgynevezett hagyományos konstrukcióknál a kamatok meghatározása a Raiffeisen hitel igénylője számára sokszor követhetetlen, míg a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel átlátható. A Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél meghatározták a maximális kamatfelárat, ezért összehasonlíthatóvá váltak az addig megkülönböztethetetlen díjak. A Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél fontos az ügyfelek tájékoztatása, a Raiffeisen Bank ezért nagyobb hangsúlyt fektetn a felvilágosításra.

Raiffeisen lakáshitel – CSOK

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye, röviden CSOK, a kormány által nyújtott vissza nem térítendő családtámogatási forma. A Raiffeisen Banknál is elérhető. De mi az a CSOK? És mi az a CSOK hitel? És mikor vehetjük igénybe? CSOK Raiffeisen feltétel? Tájékozódjunk. Megéri.

A vissza nem térítendő támogatás attól vissza nem térítendő, hogy a kapott összeget soha nem kell majd visszaadnunk. A Családok Otthonteremtési Kedvezményét már egy gyerek után igényelhetjük, de a maximális tízmillió forintos összeget csak három gyerek esetén kapjuk meg. A támogatás összege függ a megvásárolni kívánt ingatlan nagyságától is, mert az állam minimum négyzetmétert határozott meg a finanszírozható lakásokra. Attól is függ a Családok Otthonteremtési Kedvezményének mértéke, hogy új vagy használt lakást vásárlunk vagy bővítünk, és függ a már meglévő illetve a vállalt gyerekek számától is. A CSOK hitelt azok igényelhetik, akik jogosultak a CSOK támogatásra. A CSOK hitel kamata fix 3 százalék, ami komoly segítség egy ingatlan megvásárlásakor. A CSOK hitel kamatát az állam támogatja, így juthatunk hozzá ehhez a kedvező kamatozású hitelhez.

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor

Raiffeisen lakáshitel – Egyetlen hitel – hitelkiváltásra

A Raiffeisen hitelkiváltás a meglévő hitelünk kedvezőbbre cserélése. Ez az Egyetlen hitel a Raiffeisen Banktól. Sokaknak van még manapság is olyan hitelük, aminek a kondíciói elavultak, vagy a fizetésük nehézkes. A Raiffeisen hitelkiváltás lehetőségével nem csak komoly összegeket tudunk megspórolni, és a havi kiadásainkat is csökkenthetjük. A Raiffeisen hitelkiváltás a korábbi hitelhez képest alacsonyabb kamatokat, stabil, fix törlesztőrészleteket, és ezáltal anyagi stabilitást eredményez, amit érdemes mindenkinek fontolóra vennie. Ahhoz, hogy elérhető legyen, nem kell mást tenni, mint megtalálni azt a hitelkonstrukciót, aminek kedvezőbbek a kondíciói, azaz alacsonyabb a kamata, más a futamideje, és alacsonyabb a törlesztő részlete.

Raiffeisen lakáshitel – szabad felhasználásra

Ha szabad felhasználásra keresünk Raiffeisen hitelt, többféle lehetőség közül is választhatunk. A Raiffeisen személyi kölcsön egy egyszerűen és könnyen igényelhető Raiffeisen hitel, gyorsan hozzájuthatunk. Raiffeisen személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, a jövedelmünk elég lesz az igényléshez. A jelzálog alapú szabad felhasználású Raiffeisen hitelekhez viszont ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. Kell, hogy legyen ingatlanunk, erre pedig a Raiffeisen Bank jelzálogjogot jegyeztet majd be. Hitelfelvételnél a pénzintézetek mindig elvárnak egy biztosítékot, és ez a szabad felhasználású Raiffeisen jelzáloghitel esetén egy ingatlan lesz. A szabad felhasználású Raiffeisen hiteleket szabadon felhasználhatjuk, bármire elkölthetjük. Akár egy nyaralást is kifizethetünk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelhasználás, de a szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek korlátai. Számlát sem kell utólag a pénzintézetnek bemutatnunk, arra költjük a Raiffeisen hitelt, amire csak akarjuk. A szakértők megállapították, hogy a szabad felhasználású hiteleket egy bizonyos célra használják fel az igénylők. Ez általában egy autó, valamilyen lakberendezési tárgy vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni a Raiffeisen szabad felhasználású jelzáloghitelt. Ez pedig egy olyan előny, amivel nehéz versenyezni.

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor

A Raiffeisen kölcsön kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezzük el magunkat, jól kell döntenünk. Számtalan konstrukció közül tudunk választani. Szakértő weboldalak segíthetnek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik Raiffeisen kölcsön lesz számunkra a megfelelő. A Raiffeisen hitelkalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt. A Raiffeisen lakáshitel kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk a konstrukció kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a bankfiókban megkeresnünk a legjobb Raiffeisen hitelt. Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk a Raiffeisen lakáshitel kalkulátort, érdemes.

A kamat vagy a THM fontosabb, ha Raiffeisen lakáshitelt igényelünk?

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az irányadó, a kamattal tudtuk összehasonlítani a Raiffeisen hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy Raiffeisen hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lesz díja a kötelezően megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. Raiffeisen jelzáloghitel esetén más jellegű kiadásaink is lesznek. Számolnunk kell az értékbecslés díjával és a helyszíni szemle díjával is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás is bennünket terhel, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog-bejegyzés is. A Teljes Hiteldíj Mutató ezeket mind tartalmazza, összehasonlíthatóvá téve ezzel a különböző konstrukciókat. A THM segítségével tehát kiválaszthatjuk magunknak a legmegfelelőbb Raiffeisen hitelt.

Hitelfedezeti biztosítás Raiffeisen lakáshitelhez

A Raiffeisen hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű Raiffeisen hitel alatt. A Raiffeisen hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a Raiffeisen Bank. És kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy Raiffeisen hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó problámatmagának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás hitelfedezeti biztosítással lehetséges. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

A legjobb Raiffeisen lakáshitel – mitől a legjobb?

A Raiffeisen lakáshitel kiválasztásánál körültekintően kell eljárni. Miért? Mert a Raiffeisen lakáshitel igénylése hosszú távon határozza meg az életünket. Akár évtizedekig is fizetnünk kell a részleteket. Az nagyon jó, hogy a szeretteinkkel egy saját ingatlanban élhetünk, de fontos az is, hogy ezt úgy tehessük meg, hogy közben mindig időben fizetjük a Raiffeisen lakáshitel törlesztőrészletét. Tudnunk kell, hogy a kötelezettségünket mindig, időben rendezni tudjuk. És arra is gondolnunk kell, hogy közben más kiadásaink is lesznek. Ezért csak annyi Raiffeisen lakáshitelt igényeljünk, amit biztosan ki is tudunk fizetni. A legjobb Raiffeisen lakáshitel számunkra az, ami nem terheli meg túlságosan a pénztárcánkat, és amiből olyan ingatlant tudunk vásárolni, amiben szívesen élünk majd. A Raiffeisen hitelkalkulátor segíthet ebben. De hogy működik a Raiffeisen hitelkalkulátor?

Hogyan találhatjuk meg a legjobb Raiffeisen lakáshitelt?

A Raiffeisen hitelkalkulátor egy olyan program, ami segít kiválasztani a legjobb Raiffeisen hitel konstrukciót. A Raiffeisen hitelkalkulátor a megadott adatok alapján kiszámítja a havi törlesztőrészletet, és mi ez alapján dönthetjük el, hogy az megfelelő-e a számunkra. A Raiffeisen hitel kalkulátor kérni fogja a tervezett futamidőt és a hitelösszeget. A beírt adatokból a Raiffeisen hitel kalkulátor azonnal kiszámolja a legfontosabb adatot: a havi törlesztőrészlet nagyságát. És nem csak ezt tudjuk meg. A Raiffeisen hitel kalkulátor megadja a teljes visszafizetendő összeg nagyságát, a kamatot, és a THM is látható lesz. A Raiffeisen kölcsön kalkulátor használata igazán egyszerű. És gyors. És persze otthonról használható a Raiffeisen kölcsön kalkulátor, ki sem kell mozdulnunk. nagy előny. Nem kell bemennünk egy bankfiókba, hogy megtudjuk ezeket az adatokat. Mert a Raiffeisen kölcsön kalkulátor online segít a döntésben. Minden esetben, ha Raiffeisen lakáshitel igénylés előtt állunk, használni kell a Raiffeisen kölcsön kalkulátort!

Raiffeisen ingatlan hitel folyósítása

A Raiffeisen ingatlan hitel folyósítása az elbírálás után következik. Pozitív elbírálás után kapjuk meg az igényelt Raiffeisen lakáshitel összegét. Miért fontos a Raiffeisen ingatlan hitel folyósítása? A Raiffeisen ingatlan hitel folyósítása azért nagyon lényeges, mert tisztában kell lennünk az időpontjával ahhoz, hogy megköthessük az adásvételi szerződést. Az adásvételi szerződésben rögzítik a felek, hogy mikor történik meg a vételár kifizetése, és mikor történik meg az ingatlan birtokba adása. Ezt mindkét félnek tudnia kell a költözés miatt. Gyakori eset, hogy nem csak egy ingatlan adásvételéről van szó, hanem egy láncolatról. Aki elad, az vásárol is ingatlant, így még fontosabb az időpont. Amikor a Raiffeisen ingatlan hitel folyósítása megtörténik, az nem csak két embert érint, hanem akár hármat, négyet is.

Raiffeisen lakáshitel igénylés

A Raiffeisen lakáshitel igénylés összetett folyamat. Mire kell számítanunk egy Raiffeisen lakáshitel igénylés elindításakor? Mire készüljünk? Milyen költségek lesznek? Mennyire bonyolult egy Raiffeisen lakáshitel igénylés? Egy Raiffeisen lakáshitel igénylés jóval bonyolultabb, mint egy Raiffeisen személyi kölcsön igénylés. A Raiffeisen személyi kölcsön igényléséhez csak egy jövedelemre van szükség. Nem kell ingatlanfedezet, és nem kell meghatározni a hitel célját sem. Amikor Raiffeisen lakáshitelt igényelünk, szükség lesz egy ingatlanra, ami fedezetté válik, és az igényelt összeget csak ennek az ingatlannak a magvásárlására fordíthatjuk. Ezt adásvételi szerződéssel kell igazolni. Az ingatlant pedig fel kell értékeltetni, biztosítást kell rá kötni, és közjegyző előtt is okiratba kell foglalni a hitelszerződést. Emiatt egy Raiffeisen lakáshitel igénylés átlagosan négy hétig tart, szemben a Raiffeisen személyi kölcsön néhány napos elbírálásával.

Bár egy Raiffeisen lakáshitel igénylés tovább tart, és több teendővel is jár, a Raiffeisen bank kollégái végig segíteni fognak, és tájékoztatnak majd a következő lépésekről.

Raiffeisen lakáshitel igénylés önerővel

A Raiffeisen lakáshitel igénylésekor mindig szükség lesz önerőre. Ennek a mértékét a Raiffeisen Bank egyedileg is meghatározhatja. A sajáterő mértéke függ attól, hogy lakást vagy családi házat szeretnénk vásárolni, és függ az ingatlan elhelyezkedésétől is. A főváros egyes kerületei között is van eltérés, a nagyobb városokat szeretik a bankok, a hátrányos helyzetű kistelepüléseken pedig nehéz lesz Raiffeisen Bank hitel igénylése. Általában 80 százalékát hitelezik meg a bankok az ingatlan forgalmi értékének, de ez egy hátrányos helyzetű kistelepülésen lemehet akár 50 százalékig is. A Raiffeisen Bank számára fontos, hogy az ingatlan forgalomképes legyen, ezért még az is előfordulhat, hogy azért utasítják el a hitelkérelmünket, mert a Raiffeisen Bank eladhatatlannak találja az általunk kiválasztott ingatlant. Az ingatlan mindig biztosíték lesz, ezért egy piacképtelen ingatlan megvásárlását túlzott kockázatúnak ítélhetik.

Raiffeisen Bank lakáshitel

Raiffeisen lakáshitel – csak bizonyos ingatlanokra

A kiválasztott ingatlanra nem mindig kapunk Raiffeisen lakáshitelt. Az ingatlannak belterületen kell állnia, lakhatónak és piacképesnek kell lennie. Előfordulhat, hogy a megvásárolni kívánt ingatlant annyira piacképtelennek tartja a Raiffeisen Bank, hogy elutasítja a Raiffeisen lakáshitel igénylésünket. Ez főleg vidéki kistelepülésen fordulhat elő.

Mi az a reprezentatív példa? És mire jó?

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e. De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztése

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés bármikor felmerülhet, mint lehetőség. Lehet, hogy nagyobb összeghez jutunk, de az is lehet, hogy egy kedvezőbb konstrukcióval tudjuk elő vagy végtörleszteni a Raiffeisen lakáshitelünket. Azt érdemes kiszámolnunk, hogy valóban megéri-e a Raiffeisen lakáshitelünk előtörlesztése. Ehhez tudnunk kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen például az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ezt bizonyos esetekben elengedi a bank. Mégsem ez a jellemző, a bankok legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a lakáshitelünket. Fontos kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztése saját forrásból

Pénzt takaríthatunk meg, ha előtörlesztjük a Raiffeisen lakáshitelünket. Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból, vagy örökölünk némi pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk a Raiffeisen lakáshitel előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a Raiffeisen lakáshitel jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés másik lakáshitellel

Egy másik lakáshitelből is elő tudjuk törleszteni a Raiffeisen lakáshitelt. A felvett lakáshiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi lakáshitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a Raiffeisen lakáshitel törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a Raiffeisen lakáshitel előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést.

A Raiffeisen lakáshitel elő és végtörlesztése – pénzbe fog kerülni

Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor nem csak a Raiffeisen lakáshitelt, de minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a Raiffeisen Bank hitel felvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású lakáshitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket.

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés nem lesz díjmentes

Amikor Raiffeisen lakáshitelt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a Raiffeisen lakáshitel felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel.

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés menete

A Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a Raiffeisen lakáshitelt. Nehezen váltható pénzre az ügyintézéssel töltött idő, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár egy bankfiókba is be kell mennünk, ha Raiffeisen lakáshitel előtörlesztés mellett döntöttünk. És persze ott lesz a pénz is. Ha az előtörlesztésnek van díja, azt bizony ki kell fizetnünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek. Mérlegeljünk mindent, és ha jól járunk vele, törlesszük elő a Raiffeisen lakáshitelünket.

Lakásbiztosítás Raiffeisen lakáshitelhez – kötelező

A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Ismertsége vetekszik a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítással (KGFB). A lakásbiztosítással a biztosított az ingatlanát és az ingóságait védheti a káreseményektől. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Ahogy élet és balesetbiztosítás is. A lakásbiztosítás olyan károk esetén fizethet, amiket az ingatlan tulajdonosa nem tud kivédeni. Ilyen a betöréses lopás, az elemi kár, a tűz és vízkár is. A lakásbiztosítás célja, hogy a tulajdonos meg tudja őrizni az ingatlan és a berendezési tárgyak értékét akkor is, ha nem várt esemény következik be. Ez lehet üvegtörés, de akár egy elromló ajtózár is. Mivel az ingatlan nagy érték, azt meg kell óvni. Olyan károk is érhetik ugyanis a tulajdonost, aminek a helyreállítása meghaladja az anyagi lehetőségeit. Az is előfordulhat, hogy a teljes ingatlan megsemmisül. A lakásbiztosítás az ilyen esetekben lehetővé teszi azt, hogy a havi díjak ellenében a biztosító akár több tízmilliós összeget is kifizessen a károk ellenértékeként a biztosítottnak. A lakásbiztosítás olyan biztonságot nyújt a biztosítottnak, amit ő egyedül nem képes elérni. Egy élet munkájával megteremtett családi otthont ért kár tönkretehet egy családot anyagilag, ha az ingatlan nincs biztosítva. A lakásbiztosítás az az eszköz, amivel az ingatlan értéke megóvható. Történjen ugyanis bármilyen súlyos káresemény, a helyreállítás költségeit a biztosító kifizeti. A kár akár akkora is lehet, hogy azt az ingatlan tulajdonosa nem tudná megfizetni saját erőből. Ebben az esetben pedig elveszne az ingatlana, vagy az értéke csökkenne jelentősen. Az ingóságok is biztonságban vannak. A lakásbiztosítás ugyanis kiterjed a berendezési tárgyakra is. Így elemi kár vagy egy lopás esetén is megtérül a biztosított kára. Egy tűzben vagy egy betöréskor megsemmisülhet vagy megrongálódhat bármilyen berendezési tárgy. Nagy értékű műszaki cikkek és drága bútorok tűnhetnek el vagy sérülhetnek meg. Ezeket a károkat egy megfelelő lakásbiztosítás fedezi. A lakásbiztosítás mindig kötelező Raiffeisen lakáshitel mellé.

Baleset és életbiztosítás, sőt, felelősségbiztosítás is köthető a lakásbiztosítás mellé külön díj ellenében. Hogy teremt biztonságot egy lakásbiztosítás? Kétféleképpen is. Először is, aki rendelkezik lakásbiztosítással, az nyugodtan aludhat. Abban a tudatban hajthatja álomra a fejét, hogy tudja, az ingatlan, amiben él, védve van a nem várt, negatív eseményektől. Tudhatja, hogy bármilyen kár éri, a biztosító fizetni fog. Beázik a tető? Nem saját zsebből kell kifizetni az elázott parkettát. Ez a fajta biztonságérzet kihat a mindennapokra, és nyugodt, boldog életet biztosít annak, aki rendelkezik lakásbiztosítással. Másodszor: a lakásbiztosítás konkrét biztonságot is ad, nem csak lelkit. A biztosító ugyanis azt vállalja, hogy havidíj ellenében a keletkező károk ellenértékét kifizeti a biztosítottnak. Kifizeti azokat a károkat, amiket nem lehetett megelőzni vagy elkerülni. Betörés? Jégeső? A kárt a biztosító pénzben kifizeti és azt a károk elhárítására lehet fordítani. Biztonságban van tehát a biztosított pénztárcája. Egy váratlan esemény nem fogja nagy kiadásokkal megterhelni. Ha van lakásbiztosítása. Egy megfontolt, a jövőjét szem előtt tartó személy arra törekszik, hogy a megszerzett javait bármi áron megóvja. Pontosan tudja, hogy nem elég megszerezni az anyagi javakat, azoknak az állagát és értékét is meg kell óvni. A sok munkával megszerzett ingatlan fontos érték egy családban. Gyakran a legértékesebb vagyontárgy az a lakás, amiben élnek. Ez még fontosabbá teszi azt, hogy mindenáron megvédjék. Lehet biztonsági zárat szereltetni a bejárati ajtóra, lehet kamerákat és riasztórendszert telepíttetni, és persze lehet lakásbiztosítást is kötni. A lakásbiztosítás tökéletes módja a vagyon megvédésének. Lakásbiztosítással káreseménykor sem kerül nehéz anyagi helyzetbe a biztosított. Az ingatlant helyre tudja állítani, az ingóságokat pótolni tudja anélkül, hogy anyagi kár érné.

A Teljes Hiteldíj Mutató szerepe a Raiffeisen lakáshitel igénylésekor

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a Raiffeisen lakáshitelnek, mert egy Raiffeisen Bank hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a kötelezően megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

A Központi Hitelinformációs Rendszerről

Minden hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják.

A túlzott eladósodás kockázata Raiffeisen Bank hitel igénylésekor

Raiffeisen Bank hitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik Raiffeisen lakáshitel felel meg legjobban az igényeinknek. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly veszélynek tartja. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorolhat nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor! Válasszuk a legmegfelelőbb Raiffeisen lakáshitelt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Raiffeisen lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem. A Raiffeisen Banknál csak abban az esetben kell a hitelbírálati díjat kifizetni, ha a hiteligénylés elfogadásra kerül. Ha nem kapunk hitelt, nem fizetünk.

Igen. A Teljes Hiteldíj Mutató, ahogy a nevében is benne van, összehasonlítható módon megmutatja nekünk, hogy mennyibe is kerül a hitel, mekkora összköltségre számíthatunk. Fontos azonban tudnunk, hogy a kamat mellett egyéb költségek is beleszámítanak a THM-be.

Igen. Nem csak az ingatlan tulajdonosa vehet fel hitelt az adott ingatlanra. Az ingatlan jelzáloggal történő megterheléséhez azonban az ingatlan tulajdonosának hozzájárulására is szükség van.

A törlesztő részletnek megfelelő összegnek havonta rendelkezésre kell állnia a hitelszerződésben megjelölt törlesztési számlán. Ez átutalással vagy pénztári befizetéssel teljesíthető. A bankfiókokban a pénz befizethető az adott számlára. 

A hitelkalkulátor megmutatja a törlesztő részlet nagyságát a hitelösszeg és a futamidő megadása után. Pontosan tudhatjuk, mennyit kell fizetnünk és mennyi ideig. Megmutatja a kamatot és a THM-t, és azt is, hogy mennyi a teljes visszafizetendő összeg. Forintra pontosan kiszámolja, hogy mennyi lesz a hitel teljes díja.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával