OTP számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek

Unicredit

Mobil Aktív Plusz számlacsomag

Most akár 35.000 Ft jóváírással*

Számlavezetési díj 363 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Raiffeisen

Díjnyertes Számla

50 000 Ft jóváírás + 20 000 Ft, ha havonta félreteszel*

Számlavezetési díj 143 Ft
Választható kártya Mastercard, VISA
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

granitbank

Gránit Kamat Plusz számlacsomag

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

OTP

Smart számlacsomag

18-35 év közöttieknek ajánljuk

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

OTP számlacsomagok

OTP Bázis számlacsomag. Az OTP Bázis számlacsomagnál választhatjuk és módosíthatjuk a számlacsomag elemeket. Az OTP Bázis számlacsomag igénylésekor életkorhoz és jövedelemhez kötött kedvezményeket kaphatunk. A számlacsomagot kezelhetjük internetbankon vagy mobilalkalmazásból. Az OTPdirekt lehetőséget ad további elektronikus szolgáltatások igénybevételére is. Betéti kártyát is igényelhetünk a számlacsomaghoz. Választhatunk Mastercard Online betéti kártyát, Mastercard Prémium betéti kártyát, Mastercard Standard betéti kártyát, Visa Online betéti kártyát, Visa Classic betéti kártyát és Mastercard webKÁRTYÁT is.

OTP Smart számlacsomag. OTP Smart számlacsomag akár díjmentes számlavezetéssel. Az OTP Smart számlacsomag szolgáltatásai módosíthatók, akár a mobilbankban is. Rendelkezésünkre állnak a Smart Takarékszámlák is, és OTP Csoporttagi kedvezményt is kaphatunk. Mastercard Online Smart betéti kártyával is igényelhető.

OTP Junior számla. Az OTP Junior számla számlavezetési díja nulla forint. Egy OTP Junior bankkártya kibocsátási és első éves díja is elengedésre kerül.

OTP Jump számlacsomag. Az OTP Jump számlacsomag már nem választható, de a már meglévő Jump számlacsomaghoz még igényelhetünk szolgáltatásokat.

OTP Alap számlacsomag. Az OTP Alap számlacsomag már nem választható, de a már meglévő Alap számlacsomaghoz még igényelhetünk szolgáltatásokat.

OTP Tempó számlacsomag. Az OTP Tempó számlacsomag már nem választható, de a már meglévő Tempó számlacsomaghoz még igényelhetünk szolgáltatásokat.

OTP Net számlacsomag. Az OTP Net számlacsomag már nem választható, de a már meglévő Net számlacsomaghoz még igényelhetünk szolgáltatásokat.

OTP Prémium Plusz számlacsomag. Az OTP Prémium Plusz számlacsomag már nem választható, de a már meglévő Prémium Plusz számlacsomaghoz még igényelhetünk szolgáltatásokat.

OTP Speciális számlacsomagok

OTP EU alapszámla. Az OTP EU alapszámla havidíja alacsony. Havonta két alkalommal díjmentesen vehetünk fel készpénzt belföldön, összesen maximum 150 ezer forintig. A készpénzfelvétel csak akkor díjmentes, ha nyilatkozatot teszünk az OTP Banknál, és magyarországi ATM-ből vesszük fel pénzt betéti kártyával, forintban. Az OTP Bank fiókjaiban betéti kártya nélkül is vehetünk fel készpénzt díjmentesen havonta egyszer, maximum 50 ezer forintot. Négy eseti és korlátlan számú rendszeres átutalási megbízást is megadhatunk díjmentesen, havonta 100 ezer forintig. A EU alapszámlához igényelt betéti kártya kibocsátása díjmentes. A betéti kártyával belföldön és külföldön is díjmentesen vásárolhatunk. Az OTP Bank fiókjaiban történő készpénzbefizetés belföldön, forintban szintén díjmentes. És a csoportos beszedések is díjmentesek.

OTP Devizaszámla. Az OTP Devizaszámla számlavezetési díja rendkívül alacsony, és megtakarítási formák választására is van lehetőség. Akár Masrercard devizakártyával.

OTP Grátisz számlacsomag. Az OTP Grátisz számlacsomag számlavezetése díjmentes, ha a számlához minimum kedvezmény kapcsolódik. A betéti kártya éves díját elengedik a számlanyitást követő évben. Minimum kedvezménnyel nem kötelező betéti kártyát igényelni. Az OTP Grátisz számláról díjmentesen törleszthetjük az OTP lakossági hitelünket. Az OTP Grátisz számlának lehet társtulajdonosa, és társkártyát is igényelhetünk. Betéti kártyát is igényelhetünk a számlacsomaghoz. Választhatunk Mastercard Online betéti kártyát, Mastercard Prémium betéti kártyát, Mastercard Standard betéti kártyát, Visa Classic betéti kártyát is.

OTP Class számla. Az OTP Class számla segítségével az osztály pénzügyei biztonságosan kezelhetőek. A kiadások és a bevételek könnyen nyomon követhetők. Társkártyát is igényelhetünk, így többen is kezelhetik az osztályunk pénzügyeit. A diákoknak nem kell befizetniük, azokat a szülők intézik átutalással. OTP Junior kártyával még kedvezőbb feltételekkel igényelhető.

OTP Osztálypénz számla. Az OTP Osztálypénz számla esetén zöld bankszámlakivonattal díjmentes lehet a számlavezetés. Ehhez az osztályban legalább öt tanulónak Junior fizetési számlával kell rendelkeznie. OTP Bank fiókban történő készpénzbefizetés és készpénzfelvétel belföldön, forintban díjmentes. A számlaegyenleg könnyen ellenőrizhető a havi számlakivonaton, az internetbankban vagy a mobilalkalmazásban. A meghatalmazott személye megváltoztatható. Fontos, hogy az OTP Osztálypénz számlának nem lehet társtulajdonosa, és nem igényelhetünk hozzá társkártyát. Nem szüneteltethetjük a számlát, és nem kérhetünk hozzá folyószámlahitelt. És nem adhatunk meg hozzá csoportos vagy azonnali beszedési megbízást, és rendszeres átutalási megbízást sem.

OTP Munkáltatói bankszámlák. Jelentős kedvezményt vehetünk igénybe az OTP Banknál, ha a munkáltatónknak együttműködési megállapodása van OTP Munkavállalói ajánlatra, OTP Munkáltatói Arany, Platina vagy Gyémánt ajánlatra.

Az OTP számlacsomagok összehasonlítása

Az OTP számlacsomagok összehasonlítása fontos? Igen, rendkívül fontos a számlacsomagok összehasonlítása. Miért? Amikor OTP bankszámlát akarunk nyitni, olyat kell választanunk, ami a legjobb a számunkra. Olyat, ami leginkább követi a pénzügyi szokásainkat. Hogy lehet ezt megtalálni? Az OTP számlacsomagok összehasonlítása segít megtalálni a legjobb megoldást. OTP számlacsomag kalkulátor, szakértő weboldalak cikkei adhatnak olyan információkat, amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. És az az OTP számlacsomagok összehasonlítása révén sikerülhet.

OTP számlacsomagok magánszemély részére

Az OTP számlacsomagok magánszemély részére kerültek kialakításra. Figyelembe vették a különböző elvárásokat, és eszerint alakították ki az OTP számlacsomagokat magánszemélynek. Hogy mindenki tudjon választani. Könnyen.

Melyik a legolcsóbb OTP számlacsomag? – költségek

Az OTP számlacsomag költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk.

A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy az ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak.

Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függ az elutalt összeg nagyságától is.

OTP számlacsomaghoz igényelt bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége.

Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk.

OTP számlacsomagok folyószámlahitellel

A folyószámlahitel egyszerűen igényelhető, és bármire felhasználható. A hitelkeret pénzügyi biztonsági tartalékként állandóan rendelkezésünkre áll. Bármikor, bárhol felhasználható. Az OTP számlacsomag folyószámlahitel megakadályozhatja a fennakadásokat a családunk pénzügyeiben. És csak egyszer kell igényelni. Aztán már csak használni kell.

Mire jó a folyószámlahitel? A folyószámlahitel előre nem tervezhető és átmeneti pénzügyi gondokra nyújthat megoldást. A folyószámlahitellel lehetővé válik a pénzügyileg nehéz helyzetek áthidalása, és ha adódik egy lehetőség, ahhoz is rendelkezésre állhat forrásként. Az OTP számlacsomag folyószámlahitel szabadon használható fel, bármikor elkölthető, a családunk helyzetétől vagy a gazdasági helyzet függvényében. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot ad a pénzügyi döntések meghozásakor.

A folyószámlahitel kerete. A folyószámlahitel keretösszegét akkor veszi igénybe a családunk, amikor akarja. És a felhasználása nem kötelező. Egy nem várt helyzet kialakulásakor viszont már nem kell hitelt igényelni, hiszen az már rendelkezésre áll. Így azonnal lereagálhatóak a pénzügyi változások. A törlesztés pedig automatikus. Az OTP bankszámlára érkező jóváírás azonnal csökkenti a folyószámlahitel nagyságát. Ez praktikus megoldás, mert az igénybe vett hitelkeret a beérkező összegekből, például a munkabérből kerül visszafizetésre. A törlesztett hitelösszeg a futamidő alatt újra felhasználható, újra el lehet költeni a család érdekeinek megfelelően.

A folyószámlahitel díjai. Ez a rulírozó hitel lehetővé teszi, hogy a keretösszeg korlátozás nélküli számban felhasználható legyen. Kamatot a felhasznált hitel után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A hitel kamata mellett más díjakkal is számolni kell. Rendelkezésre állásért díjat kell fizetni, és a hitelbírálatnak is lehet költsége. A folyószámlahitel költségei a kamatból és a rendelkezésre állási díjból tevődnek össze, és ezért akár két évig felhasználható hitelkeretet kaphat az igénylő. A felhasználáskor már nem lesz szükség hitelbírálatra, hiszen az már megtörtént. A hitelkeret pedig visszafizetés után újra felhasználható.

Hogyan igényelhető a folyószámlahitel? Az OTP számlacsomag folyószámlahitel igénylésekor OTP bankszámlával kell rendelkezni. A hitelkeret ehhez a bankszámlához fog tartozni. Az OTP Bank egy hitelbírálat után határozza meg a hitelkeret nagyságát, és azt a későbbiekben mindkét irányba módosíthatja. A folyószámlahitel-szerződést többnyire két évre kötik meg. A szerződés lejárta után kérhető a folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege lehet alacsonyabb, de magasabb is előzőnél. Bevett gyakorlat pénzintézeteknél, hogy anélkül is felajánlják a hitelkeret emelését, hogy azt az igénylő kérné.

Bankkártya a folyószámlahitelhez. A folyószámlakeretünk elkölthető bankkártyával is. Amennyiben az OTP folyószámlához tartozik bankkártya, semmi akadálya annak, hogy a hitelkeretet bankkártyás fizetéssel vegyük igénybe. A folyószámlahitelt nem kell készpénzben felvenni ahhoz, hogy az elkölthető legyen.

Egyszerűen igényelhető a folyószámlahitel? Igen. Az OTP számlacsomag folyószámlahitel egyszerűen igényelhető. Jóval egyszerűbb az igénylése, mint a többi hitelé. A pénzintézet a folyószámla megnyitásához kért dokumentumokkal már rendelkezik, ráadásul a számlamúltat is fegyelembe veheti. Ismeri a pénzügyi szokásainkat, a lehetőségeket, és rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan és egyszerűen történik.

A folyószámlahitel visszafizetése egyszerű. A folyószámlahitel visszafizetése nem a hónap egy adott napjához kötött, a visszafizetés folyamatos. Az OTP bankszámlára érkező jóváírásokkal automatikusan csökkenti a fennálló tartozást. Az OTP bankszámla egyenlege mindig a valós pénzügyi helyzetet mutatja meg. A havonta azonban a felhasznált hitelösszeg után kamatot kell fizetni.

Az OTP számlacsomag folyószámlahitel az igénylő pénzforgalmi számlájához tartozik. Ha a saját forrásaink kimerülnek, a hitelösszeg azonnal rendelkezésre áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető pénzintézet feltünteti a valós egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető összeg a valós egyenleg és a folyószámlahitel összeadásával jön ki. Egy átmeneti pénzzavar könnyedén áthidalható, ha rendelkezünk folyószámlahitellel.

A folyószámlahitel használatakor a saját bankszámlánk terhére veszünk igénybe egy kölcsönt. Ha nincs pénz a bankszámlán, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszeg tovább költhető, akár a folyószámlahitel-szerződés lejártáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeg visszafizetése esedékessé válik.

Folyószámlahitel szabad felhasználásra. A folyószámlahitel szabad felhasználású, az bármire, bármikor, bárhol elkölthető. Ezzel szabad kezet kap az igénylő a felhasználásra. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle, és az is, hogy mire költi el azt az igénylő. És az OTP Bank mindössze a felhasznált hitelösszeg után számít fel kamatot.

OTP számlacsomag folyószámlahitel vagy lakossági hitel? Melyik a jobb? Az OTP számlacsomag folyószámlahitel igénylése kedvező döntés lehet egy család számára. Nem lesz mindegy azonban, hogy mire használja fel az igénylő a folyószámlahitelt. Elképzelhető ugyanis, hogy egy beruházáshoz, vagy egy más, de nagyobb összegű kiadáshoz kedvezőbb kondíciókkal juthat kölcsönhöz az igénylő. Érdemes tájékozódni, és megfontolni egy nagyobb kölcsönösszegnél más típusú hitel, személyi kölcsön vagy lakáshitel igénybevételét.

Az OTP bankkártya nem OTP hitelkártya

Az OTP hitelkártyák egyre népszerűbbek. Az OTP Banknál többféle is elérhető. Biztos találunk kedvünkre valót. Többféle OTP hitelkártya közül választhatunk. De mitől hitelkártya az OTP hitelkártya? A hitelkártya különbözik a betéti kártyától. Az OTP betéti kártyáról csak a saját pénzünket költhetjük el, OTP hitelkártyáról viszont a pénzintézet által a rendelkezésünkre bocsátott hitelkeret erejéig költhetünk. Ilyenkor az OTP Bank pénzét költjük el, nem a sajátunkat. A betéti kártyák mindig egy adott folyószámlához kapcsolódnak. Erről az OTP folyószámláról tudunk elektronikusan pénzt költeni. Az OTP hitelkártya nincs összekötve a saját OTP számlánkkal. Az OTP hitelkártya egy elektronikus hitelfajta. A hitelt azonban nem egy összegben kapjuk meg, hanem egy olyan hitelkeret áll a rendelkezésünkre, amit ha visszafizettünk, újra felhasználhatjuk azt.

Amikor a valahol fizetünk, mindegy, hogy a hitelkártyánkat vagy a betéti kártyánkat vesszük elő. A bolt nem is tudja, hogy hitelkártyával fizetünk vagy betéti kártyával. A hitelkártya ugyanolyan lehet, mint egy betéti kártya. A kártya mintázata lehet más persze, de az OTP betéti kártyák sem ugyanúgy néznek ki. Ennek semmi jelentősége nincs a bolt számára, mert nekik mindegy, hogy a saját pénzünkből vagy hitelből vásárolunk. Fizetésnél sincs különbség a kártyák között, a működésük a háttérben azonban egészen más. A hitelkártyáknál a pénzintézet által biztosított hitelkeretet költhetjük el. A pénzintézet egy hitelbírálat után dönt arról, hogy mekkora lesz a hitelkeretünk. Ez a hitelkeret pedig az OTP hitelkártya-szerződés megszűnéséig a rendelkezésünkre áll majd. A forduló napon mindig vissza kell fizethetnünk a felhasznált hitelkeretet vagy annak egy részét.

Az OTP számlacsomagok kiegészítése OTP hitelkártyával

Az OTP Banknál négy hitelkártya közül választhatunk. Milyen hitelkártyák közül választhatunk az OTP Banknál?

OTP Bonus hitelkártya. Ha az OTP Bonus hitelkártyáját választjuk, akkor kétezer forintos belépési bónuszt írnak jóvá a kártyánkon, és egy százalék visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink és a csoportos beszedéseink után. További két százalékot kaphatunk vissza akkor, ha az évszaknak megfelelő kategóriában vásárolunk. Ennek a részleteiről a promócióra vonatkozó részvételi feltételekben olvashatunk. Akár negyvenöt napig kamatmentesen vásárolhatunk vele, ráadásul egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk vásárlásaink után, ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használtuk, és a teljes tartozásunkat visszafizetjük a türelmi időszak végéig. Ilyenkor a felvett hitel ugyanis kamatmentes. Az OTP Bonus hitelkártyáját már havi nettó 100 ezer forinttól igényelhetjük. A Bonus hitelkártyával évente akár harmincezer forintot is visszakaphatunk visszatérítésként. A Bonus hitelkártyával vásárolhatunk az interneten, feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét, és még készpénzt is vehetünk fel, ha szükségünk van rá. Ráadásul erről a számláról csoportos beszedéssel kifizethetjük a közüzemi számláinkat. Arra is van lehetőség, hogy többen is használjuk ugyanazt a hitelkeretet, ilyenkor elég társkártyát igényelnünk.

OTP BonusGold hitelkártya. Ha az OTP BonusGold hitelkártyáját választjuk, akkor kétezer forintos belépési bónuszt írnak jóvá a kártyánkon, és egy százalék visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink és a csoportos beszedéseink után, ugyanúgy, mint a Bonus hitelkártyánál. Itt is további két százalékot kaphatunk vissza akkor, ha az évszaknak megfelelő kategóriában vásárolunk. Ennek a részleteiről a promócióra vonatkozó részvételi feltételekben olvashatunk. Természetesen akár negyvenöt napig kamatmentesen vásárolhatunk vele, ráadásul egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk vásárlásaink után, ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használtuk, és a teljes tartozásunkat visszafizetjük a türelmi időszak végéig. Az OTP BonusGold hitelkártyával évente már ötvenezer forintot kaphatunk vissza. A BonusGold hitelkártyával is vásárolhatunk az interneten, feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét, és még készpénzt is vehetünk fel, ha szükségünk van rá. És a számláról csoportos beszedéssel kifizethetjük a közüzemi számláinkat. Arra is van lehetőség, hogy többen is használjuk ugyanazt a hitelkeretet, ilyenkor elég társkártyát igényelnünk, ebben az esetben is. A BonusGold hitelkártyához beépített családi utasbiztosítás is jár nekünk és a szeretteinknek. A biztosítás teljes körű; baleset, betegség és poggyászkár esetén is megtéríti a kárunkat.

OTP Telekom hitelkártya. Az OTP Telekom hitelkártya egy igazán különleges hitelkártya. Már a belépéskor ötezer forint kapunk, és ötezer forint azonnal érvényesíthető készülékvásárlási kedvezményünk is lesz. Ráadásul a kiválasztott készüléket nulla százalékos kamattal, huszonnégy havi egyenlő részletben fizethetjük ki, ha a Telekomnál vásárolunk. Sőt, ha teljesítjük a feltételeket, akkor nulla forint lesz az első éves kártyadíjunk.

OTP Otthon hitelkártya. Az OTP Otthon hitelkártyáján is kapunk kétezer forintos jóváírást. Ez azonban még nem minden. A szokásos egy százalékos visszatérítés mellett az Otthon hitelkártyával az első évben öt százalék, azt követően pedig három százalék visszatérítést kaphatunk a lakáscélú vásárlásaink után. Otthon Hitelkártyával az első évben összesen százhúszezer forintot kaphatunk vissza. Ráadásul nulla százalék THM-mel fizethetünk vissza bármilyen, legalább húszezer forint értékű lakáscélú vásárlást az első évben, részletfizetés szolgáltatással. Tíz havi kamatmentes részletfizetéssel is berendezhetjük a lakásunkat. Az Otthon Hitelkártya megoldást lehet a lakásvásárlásunkkor előre nem látott kiadásokra, olyanokra, amit lakáshitelből nem tudunk megvásárolni.

Az OTP Bank bankszámla megnyitása

A bankszámlát ma már sok munkáltató kötelezően elvárja, csak számlára utalják a fizetésünket, készpénzben nem kaphatjuk meg azt. A nyugdíjunk is érkezhet OTP bankszámlára. Bár nem feltétlenül kell OTP bankszámlával rendelkeznünk, előbb utóbb mindenki eljut oda, hogy egy számlával könnyebbé válhat az élete. Mire kell figyelnünk az OTP bankszámla megnyitásakor? Mi a számlanyitás menete? A pénzügyi szokásainknak megfelelő OTP Bank számlacsomag kiválasztása fontos lépés. Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk OTP Bank számlacsomagot nyitni, a következő lépés a számunkra legmegfelelőbb számlacsomag kiválasztása lesz. Nem csak abban kell döntenünk, hogy melyik banknál nyitjuk meg a számlát, hiszen egy banknál több számlacsomag közül is választhatunk. A bank kiválasztása után meg kell néznünk, hogy melyik számlacsomag a legtesthezállóbb számunkra. Ebben szakértő weboldalak kalkulátorai is segíthetnek bennünket. Az OTP Bank számlacsomag kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a saját pénzügyi szokásainkat. Ha csak egyszer veszünk fel pénzt a számlacsomagról havonta a fizetésünk utalása után, egész más  számlacsomagot kell nyitnunk, mint amikor az összes költésünknél bankkártyát használunk. Az is lehet, hogy a telefonunkkal vagy az okosóránkkal akarunk fizetni, ilyenkor csak modern szolgáltatásokat nyújtó OTP Bank számlacsomag lesz jó nekünk.

OTP Bank számlacsomag

Az OTP számlacsomagok költségei

Az OTP Bank számlacsomagnak lesznek költségei. Havidíjat kell fizetnünk és az utalásokért is kér majd díjat a pénzintézet. A bankkártyának is lesz díja, és fizetni kell a kártyás költések után is. Egyszerű számlacsomagot akkor érdemes választanunk, ha csak korlátozottan használjuk az OTP kártyánkat, és inkább csak pénzt veszünk le róla. Ha azonban a közüzemi számláinkat is a számláról fizetjük majd, vagy rendszeresen használunk bankkártyát, akkor az ehhez költségekben igazodó OTP Bank számlacsomag lesz jó nekünk. Ne fizessünk olyan szolgáltatásért, amit nem használunk.

Előzetesen nemcsak a kalkulátorokat használhatjuk, a bank weboldalán is részletes leírást találunk az OTP számlatípusokról. Bár a bankban is segítenek majd a választásban, jobb, ha tisztában vagyunk a lehetőségekkel. Az OTP Bank számlacsomag mellett az olyan kiegészítő szolgáltatásokat is vegyük figyelembe, mint a bankkártya, az internetbank, a telefonos fizetés és az SMS értesítés. Ezekért bizonyos OTP Bank számlacsomagoknál külön díjat számol majd fel a bank.

Mik az OTP Bank számlacsomag nyitásához szükséges dokumentumok? Alaphelyzetben személyi igazolványra és lakcímkártyára van szükség egy OTP Bank számlacsomag megnyitásához. A bankban azonosítanak bennünket, és már nyithatjuk is a számlát. Arra is készüljünk fel, hogy internetbank igénylés esetén meg kell majd adnunk egy jelszót, és ha a bankkártyánkhoz utasbiztosítást is kötünk, akkor az útlevelünkre is szükség lehet. Az SMS értesítéshez meg kell majd adnunk egy telefonszámot, azt is gondoljuk végig, hogy melyik legyen ez a telefonszám.

OTP bankkártya az OTP bankszámlához. Bankkártyát is kérhetünk az OTP bankszámlánkhoz. Ez ma már alapszolgáltatás, amiért éves kártyadíjat kell majd fizetnünk. Bizonyos OTP számláknál lehetőség van a bankkártya okosórával vagy telefonnal történő összehangolására. Ha fontos nekünk ez a lehetőség, mindenképpen erre alkalmas számlacsomagot válasszunk, nem minden számlához jár ugyanis ez a szolgáltatás. Az OTP bankkártyánkkal vásárolhatunk majd, és készpénzt is vehetünk fel róla bankautomatából. A törvény szerint havonta kétszer egy számláról maximum százötvenezer forintot díjmentesen vehetünk fel. Ezt írásban kell majd kérnünk a számlanyitással egyidőben. Bár ezt később is megtehetjük, célszerű azonnal beállítatni ezt a lehetőséget.

Az OTP számlacsomagok megnyitása

OTP számlanyitás online vagy inkább a bankfiókban? Amikor bankfiókban akarunk számlát nyitni, célszerű egy olyan időszakot választani, amikor kevesebben vannak a fiókban. A bank weboldalán egy ábra mutatja meg nekünk azokat az időszakokat, amikor kevesebb várakozással nyithatunk számlát. Időpontot is foglalhatunk, így teljesen elkerülhetjük a várakozást. Online számlanyitásnál biztos nem kell sorban állnunk. Nem minden bank, nem minden számláját nyithatjuk meg online, de ahol van ilyen lehetőség, ott kényelmesen, otthonról intézhetjük ezt. Online számlanyitáshoz többnyire videós azonítással történik, ezért szükségünk lesz egy erre alkalmas elektronikai eszközre. Ez lehet egy laptop vagy mobiltelefon is.

SMS értesítés és internetbank az OTP Bank számlacsomag mellé. A megnyitott OTP Bank számlák mellé kérhetünk kiegészítő szolgáltatásokat is, ilyen az SMS értesítés és az internetbank is. Az SMS értesítés legtöbbször fizetős szolgáltatás, néhány száz forintos havidíjért minden az OTP Bank számlák forgalmában történt változás után SMS-ben értesít bennünket a számlánkon történt változásról, és megírják nekünk az egyenlegünket is. Az internetbankért nem kell fizetni. Az internetes bankolás rendkívül kényelmes, telefonon adhatunk meg átutalási megbízásokat, megnézhetjük az egyenlegünket, sőt, még a csoportos megbízásainkat is kezelhetjük. Lehetőség lesz arra is, hogy az adatainkban beállt változásokat az internetbankon keresztül jelentsük be.

Csoportos beszedési megbízások beállítása OTP Bank számlák mellé. A csoportos beszedési megbízásokat beállíthatjuk az internetbankunkon keresztül, így egyszerűbben fizethetjük ki havonta a rezsiköltségeinket. Dönthetünk persze úgy is, hogy nem akarunk internetbankot, ebben az esetben már az OTP Bank számlák megnyitásakor vigyük magunkkal a közüzemi számláinkat. A számlán szereplő azonosító segítségével be tudjuk állítani a beszedési megbízást, és arra is van lehetőség, hogy megadjunk egy limitet, ami felett a szolgáltató már nem vehet le pénzt a számlánkról.

OTP Bank internetbank és OTP Bank mobilbank – OTP digitális megoldások

Az OTP Bank egy igazi digitális nagybank. A legmodernebb, leginnovatívabb megoldásokat vehetjük igénybe, ha OTP számlacsomagok közül igényelünk. Ma már természetes, hogy a pénzügyinket internetbankon is intézhetjük. Otthonról, egy számítógépről. És már az is szinte természetes, hogy van mobilbank. De mi az a mobilbank? Az OTP mobilbank egy applikáció, amit letölthetünk a telefonunkra, és már azon keresztül intézhetünk mindent. Utalhatunk, lekérdezhetjük az egyenlegünket, vagy limiteket állíthatunk be. Az OTP mobilbank használat egyszerű és kényelmes. Egy parkban, egy padon ülve tudhatunk meg mindent az OTP számlánkról. Kezelhetjük a bankkártyáinkat is. Már nem kell bemennünk egy OTP bankfiókba ehhez. Ezzel lényegesen egyszerűbbé válnak a mindennapjaink. Régen még órákat vett igénybe a pénzügyeink intézése. Ma már csak néhány perc az egész. Az OTP mobilbankjával.

OTP kedvezményprogram

Az OTP Bank számtalan programban nyújt kedvezményeket leendő és meglévő ügyfeleinek. Kiemelten figyel az ügyfeleire, és kedvezményekkel jutalmazza a hűséget. Amikor választunk az OTP számlacsomagok közül, mindig tájékozódjunk arról, hogy milyen kedvezmények illetnek meg bennünket, és éljünk velük, hiszen nekünk szólnak az OTP Bank kedvezményei. Ezek a kedvezmények éves szinten komoly megtakarítást hozhatnak. És ez fontos. Ne költsünk olyanra, amire nem muszáj. Csak arra, amire kell. De arra is kedvezménnyel.

OTP lakossági számlacsomagok és pénzügyi tudatosság

Az OTP Bank számlák segítséget nyújtanak nem csak a mindennapi pénzügyek intézésében, de pénzügyi tervezésben is használhatjuk őket. A harmincas éveinkben jelentős események történhetnek velünk. Házasságot köthetünk, gyermekünk születhet, vagy megvehetjük az első saját otthonunkat. Ez az az időszak, amikor már nem csak a jelenre, de jövőre is gondolnunk kell. Mi a fontos? Mire kell figyelni? És hogyan is csináljuk ezt jól? A legfontosabb, hogy OTP lakossági számlacsomagok segítségével tervezzük meg a hosszú távú pénzügyeinket. A harmincas éveinkhez érve kulcsfontosságú lesz, hogy legyenek OTP lakossági számlacsomagok mellé kapcsolódó pénzügyi terveink. Számítanunk kell nem várt kiadásokra, és betervezhetünk nagyobb vásárlásokat is. A gyerek előbb-utóbb egyetemre megy. Fizetni kell az albérletért, vagy vehetünk neki egy lakást. Ezek mind nagyobb kiadások lesznek, amit nem biztos, hogy a havi jövedelmünkből ki tudunk majd fizetni. Fel kell készülnünk erre. Az autót is le kell cserélni időnként, és az is sok pénzünkbe fog kerülni, amíg megtaláljuk álmaink otthonát. Egy okos ember azt mondta, addig kell költözni, amíg meg nem találjuk azt a helyet, ahol igazán jól érezzük magunkat. A tervezéssel, az előre gondolkodással elkerülhetjük azt, hogy olyan helyzetbe találjuk magunkat, amit nem tudunk megoldani. Vannak, lesznek előre látható kiadások, és bizony nem árt felkészülni arra is, hogy nem várt, váratlan kiadásaink is lehetnek. Mindebben az OTP lakossági számlacsomagok lehetnek a segítőink.

Fontos a tudatosság az OTP számlacsomagok használatakor

Pontos célkitűzésre lesz szükség! Célszerű pontosan meghatározni, hogy mit szeretnénk a jövőben. Egy horgásztanyát? Egy kis házat a hegyekben? Egy belvárosi lakást? Ha pontosan tudjuk, hogy mit akarunk, könnyebben tudunk számolni, tervezni. És ahogy a hajósok mondják: soha nem fúj jó irányból a szél annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. A célunk hajszálpontos meghatározása már fél siker.

Havonta takarítsunk meg OTP lakossági számlacsomagok segítségével! Félretehetjük a jutalmainkat, vagy a váratlan bevételeinket is. A szakértők azonban azt javasolják, hogy minden havi bevételünkből takarítsunk meg. Tegyünk félre, ne költsünk el mindent. A hitelfelvétellel is bánjunk óvatosan, legyünk körültekintőek, hitelfelvétel előtt vizsgáljuk meg a hosszú távú hatásokat. A havi megtakarítás előnye, hogy előre láthatjuk, hogy év végén vagy akár tíz év múlva mekkora összeg lesz a megtakarítási számlánkon. Számolhatunk a kamatokkal is, ha megfelelő befektetést választunk. Nem biztos, hogy otthon, a párnánkban kell tartanunk a pénzünket. Jó megoldás lehet az egy rész ide, egy rész oda módszer. Megtakarításnál célszerű egy százalékos értéket meghatározni konkrét összeg helyett. Így amikor növekszik a jövedelmünk, a megtakarításaink is ezzel párhuzamosan fognak emelkedni. A meghatározott százalékot már a hónap elején érdemes elkülöníteni, és úgy tekinteni rá, mintha nem is lenne. Akár egy másik számlára is utalhatjuk, vagy egyből be is fektethetjük. A konkrét célokhoz akár külön számlát is nyithatunk. Nyithatunk egy számlát továbbtanuláshoz, egy nagyobb utazáshoz, gyűjthetünk autóra vagy új bútorra a nappaliba. Így elkülönülnek a célokra szánt összegek, és számunkra is teljesen világos lesz, hogy mire gyűjtünk éppen. Bár még korainak tűnhet harminc évesen, de a nyugdíjra is gondolnunk kell. Kiváló nyugdíjcélú megtakarításokat találhatunk, akár adójóváírással is. Ha úgy tudunk megtakarítani, hogy ahhoz az állam is hozzájárul, éljünk ezzel a lehetőséggel. A cél, hogy egy nyugodt, békés öregkort megélve, pénzügyi nehézségek nélkül élhessünk.

Az OTP számlacsomagok védelme a mi érdekünk

És azt is védeni kell, ami már megvan. Az évek, évtizedek alatt felhalmozott megtakarításunkat meg is kell óvnunk. Ez ma már nem nehéz, nem kell puskát tartanunk az ajtó mögött, kiváló biztosítási termékek vannak. A lakásbiztosítás megkötése rendkívül fontos. A szakértők óriási felelőtlenségnek tartják, hogy a legnagyobb értékünket, az otthonunkat, nem biztosítjuk. Havi néhány ezer forintos kiadás megóvja a lakásunk értékét, bármi is történjen. Egy sok tízmilliós értékről lehet szó, aminek az elvesztése pótolhatatlan kárt okozhat nekünk. De védenünk kell az autónkat is, a nyaralónkat, sőt, saját magunkat is. Baleset, betegség biztosítást köthetünk, de vannak már rendkívül speciális biztosítások is, például munkanélküliség esetére. Egy szakértő segíthet nekünk kiválasztani a legmegfelelőbb konstrukciókat, testre szabott védelmet kaphatunk. Járjunk alaposan utána, és előzzük meg, hogy az esetleg bekövetkező baj, még pénzügyi problémát is okozzon nekünk. A biztosítások megkötése ma már rendkívül egyszerű. Szakértő weboldalakon tájékozódhatunk, és akár online is megköthetjük a kiválasztott termékre a szerződést. A biztosítás az előrelátó, biztonságra törekvők eszköze. Nem csodaszer, de segítség lehet a bajban. Nem akarunk mást, mint megóvni azt, amit már megteremtettünk. Megdolgoztunk érte, ne hagyjuk elveszni. Maradjon a miénk.

Az OTP Bank és az Országos Betétbiztosítási Alap

Az OTP Bank is tagja az Országos Betétbiztosítási Alapnak, így (az alábbi feltételekkel) teljes biztonságban tudhatjuk az OTP lakossági számlacsomagokban tartott pénzünket. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBA-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

OTP számlacsomagok – azonnali utalás – az Azonnali Fizetési Rendszer

Az OTP Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás egy OTP számlacsomagok esetén? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

OTP Bázis számlacsomag, OTP Smart számlacsomag, OTP Junior számlacsomag, OTP Jump számlacsomag, OTP Alap számlacsomag, OTP Tempó számlacsomag, OTP Net számlacsomag, OTP Prémium Plusz számlacsomag, OTP EU alapszámla, OTP Devizaszámla, OTP Grátisz számlacsomag, OTP Class számla, OTP Osztálypénz számla, OTP Munkáltatói bankszámlák. Az OTP Banknál tíz számlacsomag közül lehet választani. Biztos, hogy mindenki talál olyat, ami neki a legmegfelelőbb.

Az lesz számunkra a legjobb OTP bankszámla. ami a legjobban megfelel a pénzügyi szokásainknak, a legjobban tudja azt kiszolgálni. A legjobb OTP számlacsomag kiválasztásánál mindig azt kell figyelembe vennünk, hogy mit várunk egy bankszámlától. Pontosan tudnunk kell, hogy elektronikusan akarunk bankolni vagy csak néhány készpénzfelvételre lesz szükségünk az OTP bankszámláról. És azt is, hogy szükségünk van-e internetbankra és mobilbankra, és azt is, ha csak utalásokra használnánk az OTP számlacsomagunkat.

Igen. Az OTP Bank digitális szolgáltatásai első osztályúak. Az okostelefonra letölthető applikáció, a mobilbank segítségével szinte az összes számlaművelet elvégezhető. Utalhatunk, költési limiteket állíthatunk be, és ellenőröztetjük az aktuális OTP bankszámla egyenlegünket is.

Igen. Az OTP számlacsomagok mellé igényelhető OTP bankkártya is. Bankkártyával vásárolhatunk üzletekben vagy az interneten. A bankkártyás költéseinket pedig a mobilbankon követhetjük.

Az OTP bankszámla kiválasztásánál nem csak az árat kell figyelembe venni. Az lesz a fontos, hogy az OTP számlacsomag legjobban illeszkedjen a költési szokásainkhoz. Ezután már csak meg kell találnunk a legkedvezőbb árú OTP bankszámlát. Az lesz a legolcsóbb számlacsomag, amelyik költsége a legalacsonyabb, és ki tud szolgálni bennünket minden pénzügyi területen.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

2024.05.21.

A pénzügyi stabilitás és függetlenség elérése mindannyiunk számára fontos cél, azonban sokan elkövetnek olyan hibákat, amelyek akadályozzák ezt az utat. Ebben a cikkben bemutatjuk a tíz leggyakoribb pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni, hogy megalapozottabb és biztosabb pénzügyi jövőt építhessünk.

Tovább olvasom
Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

2024.05.21.

Az OTP Bank egy új megoldást kínál az ügyfeleinek: egyszerre lehet falusi CSOK-ot és CSOK Plusz hitelt igényelni. Ezzel a megoldással pedig hamarabb elkezdődhetnek a munkálatok, és még a hitelösszeg is magasabb lehet. De jó ez az ügyfeleknek? Igen jó. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával