Céges egészségbiztosítás 2024

Mitől céges a céges egészségbiztosítás?

A céges egészségbiztosítás egy kiegészítő szolgáltatás, amelyet egy vállalat nyújthat az alkalmazottainak, annak érdekében, hogy javítsa munkavállalói jólétét.

Ez a típusú biztosítás lehetővé teszi, hogy a munkavállalók hozzáférjenek magasabb színvonalú orvosi ellátáshoz, amit így a munkáltató fizet ki.

A céges egészségbiztosítás előnyei közé tartozik az alkalmazottak munkahelyi elégedettségének növelése, a tehetséges munkaerő megtartása és megszerzése, valamint a munkahelyi stressz csökkentése.

Az ilyen típusú biztosítások orvosi ellátásokat, fogorvosi kezeléseket, szemészeti vizsgálatokat, gyógyszereket és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat tartalmazhatnak.

A céges egészségbiztosítást munkáltatók finanszírozzák.

A vállalkozói egészségbiztosítás lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy gyorsabban hozzáférjenek az orvosi ellátáshoz, ami növelheti a termelékenységet, és csökkentheti a betegségből eredő hiányzást.

Az ilyen típusú biztosítások rugalmasak, és a munkáltatók szabhatják meg, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak alkalmazottaiknak. Ez lehetővé teszi, hogy az egészségbiztosítás a vállalat különleges igényeire, és az alkalmazottak egészségügyi követelményeire szabható legyen.

Lényeges, hogy a céges egészségbiztosítás kiegészítő jellegű, és nem helyettesíti a kötelező egészségbiztosítást (TB).

Az ilyen típusú biztosítások célja, hogy javítsák és kibővítsék az alapvető egészségügyi ellátást.

A céges egészségbiztosítás eredménye a munkavállalók és családtagjaik jobb egészségi állapota, valamint a munkáltatók számára a versenyképesség javítása a tehetséges munkaerő felvételében és megtartásában.

Az egészségesebb alkalmazottak kevesebbet hiányoznak a munkából, és hosszabb távon hozzájárulhatnak a vállalat sikeréhez.

Az egészségbiztosításnak rendkívüli értéke van mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók számára.

Miben különbözik a céges egészségbiztosítás a magán egészségbiztosítástól?

A céges egészségbiztosítás egy magán egészségbiztosítás, amit vállalkozások igényelhetnek legalább öt taggal. A céges egészségbiztosítást nyújtó biztosítótársaság megszervezi és finanszírozza a munkavállalók egészségügyi vizsgálatát és szűrését.

A vállalkozás fizeti, nem az alkalmazott, és így a vállalkozás rendelkezhet arról, hogy ki léphet be. A díja kedvezményesebb lehet, és több szolgáltatás nyújthat azonos áron. Ráadásul a szolgáltatások a már meglévő betegségekre is kiterjeszthetőek.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Mennyibe kerül az egészségbiztosítás a vállalkozásnak?

Egy egészségbiztosítás egy vállalkozásnak már néhány ezer forinttól elérhető havonta személyenként. Ez a díj függ a kiválasztott biztosítótársaságtól, a kiválasztott szolgáltatási csomagtól és a belépő tagok számától is.

A céges egészségbiztosítás adózása

A törvény szerint a biztosítás díjának a biztosítottra arányosan jutó része lesz az adóköteles biztosítási díj, ez pedig jövedelemként adózik, vagyis a munkáltatónak és a munkavállalónak is keletkezik adózási kötelezettsége, valamint ha a biztosítottra jutó díj arányosítással sem állapítható meg, akkor a csoportos biztosítás teljes díja lesz az adó alapja. Ebből kell személyi jövedelemadót és szociális hozzájárulást fizetnie a vállalkozásnak.

Mi az a csoportos egészségbiztosítás?

A csoportos egészségbiztosítás egy olyan egészségügyi biztosítás, amelyet egy csoport, például egy munkahelyi kollektíva vesz igénybe egy szerződés alapján.

Ebben a rendszerben a munkáltató szervezi meg az egészségbiztosítást a dolgozók számára, és lehetőséget biztosít számukra arra, hogy csatlakozzanak egy közös biztosításhoz.

A csoportos egészségbiztosításnak számos előnye van mind a munkáltató, mind pedig a dolgozó számára.

Nagyobb csoportok esetén az egységes csoportos szerződés lehetővé teszi a jobb árak és feltételek kialakítását.

A csoportos biztosítások olcsóbbak egyéni biztosításoknál, mivel a biztosítóknak egyszerre kell kezelniük több embert.

A munkáltató gondoskodik a biztosítás adminisztrációjáról, ami egyszerűsítheti az alkalmazottak számára a hozzáférést az egészségügyi ellátáshoz.

A csoportos egészségbiztosítás vonzó lehetőség a tehetséges munkaerő megtartására, valamint a munkahelyi elégedettség növelésére.

Sok csoportos egészségbiztosítás tartalmaz megelőző egészségügyi szolgáltatást (szűrés), amely segítheti az alkalmazottakat az egészségmegőrzésben.

Lényeges, hogy a csoportos egészségbiztosítás nem helyettesíti a kötelező országos egészségbiztosítást (TB), hanem azt kiegészíti.

Az egyének továbbra is jogosultak a kötelező egészségügyi ellátásra, de a csoportos biztosítás extra szolgáltatásokat és rugalmasságot kínál.

A céges biztosítás díja

Vállalati biztosítás esetén kedvezőbb díjazással találkozhatunk, mint egyéni biztosításnál.

Ez annál észrevehetőbb, minél nagyobb létszámú a biztosításba bevont személyek száma.

Köszönhető ez annak, hogy a csoportos biztosításba belépő tagok biztosítását nem egyénenként, hanem egyetlen biztosítási kötvényben érvényesítik, és ennek köszönhetően jelentős mértékben csökkennek a biztosítások adminisztrációs terhei.

A csoportos konstrukcióból adódóan nagymértékben csökken a biztosító kockázatvállalása is, és vele fordított arányban növekszik a lehetősége az ajánlatadásra. Ezért lehetséges , hogy egy vállalati biztosítás esetén olyan események után is fedezetet nyújthat a biztosító, amelyeket az önálló biztosítások esetében nem, vagy csak nagyon magas díjért kaphatnánk meg.

A céges biztosítás díját az határozza meg, hogy:

 • a biztosítás típusa

 • a csomag típusa (milyen esemény bekövetkezése esetén mekkora összeget térít a biztosítótársaság)

 • a belépő tagok száma

 • a biztosítottak átlagéletkora

Érdemes vállalkozói biztosítást kötni?

 • az alkalmazottak számára a vállalati egészségbiztosítás könnyebb hozzáférést biztosít az orvosi ellátáshoz

 • csökkentheti a munkavállalói jövedelemveszteséget, mivel a betegség vagy sérülés esetén az orvosi kezelések költségeit a vállalati biztosítás fedezi

 • a vállalati egészségbiztosítás növelheti a munkáltató vonzerejét, segítve a munkaerő megtartását és a munkavállalók toborzását

 • a munkavállalók egészségesebbek lehetnek, ami javíthatja a teljesítményüket és csökkentheti a hiányzások számát

Miért jó egy vállalkozásnak, ha biztosítja a munkavállalóit?

A munkavállalók biztosítása vállalkozások számára nem csupán morális kötelesség, hanem számos előnnyel jár, amelyek hozzájárulhatnak a vállalat hosszú távú sikeréhez.

Első és legfontosabb előnye, hogy a munkavállalók biztosítása javítja az alkalmazottak jólétét. Az egészségesebb munkaerő produktívabb lehet, és kevesebbet hiányzhat a munkából.

Ezen kívül a magán egészségbiztosítás vonzóbbá teszi a vállalatot a tehetséges munkaerő számára. Az alkalmazottak számára az egészségbiztosítás olyan előny, amelyet értékelhetnek a munkahelyválasztás során, és ez segíthet a vállalatnak a versenytársakkal szembeni előny megszerzésében.

Az alkalmazott biztonságérzete is nőhet, hiszen tudják, hogy vállalatuk gondoskodik róla és a családjáról. Ez a lojalitást és elkötelezettséget eredményezhet, ami hosszú távon stabil munkaerőt biztosít.

A munkavállaló biztosítása csökkenti a munkavállalók fluktuációját. Az alkalmazottak hosszabb ideig maradnak a vállalatnál, így csökkennek a toborzási és betanítási költségek, valamint a tapasztalatlan munkaerőből adódó hibák.

Az egészségbiztosítás a vállalat jó megítélését is erősítheti. A vállalat, amely törődik alkalmazottaival, pozitív képet mutat a külvilág felé, ami hozzájárul az ügyfelek és partnerek bizalmához.

Az egészségbiztosítás emellett segíthet a munkáltatóknak az egészségmegőrzés terén is. Preventív szűrések és egészségprogramok révén az alkalmazottak egészsége javulhat, és csökkenhetnek a hosszú távú egészségügyi költségek.

Az alkalmazottak biztosítása az alkalmazottak és a munkáltatók közötti kapcsolatot is erősíti. Az alkalmazottak értékelik a munkáltatók gondoskodását, és ez pozitív hatással van a munkahelyi légkörre.

céges egészségbiztosítás kötés

Egy biztosan megtérülő befektetés – egészségbiztosítás cégeknek

A munkavállalók biztosítása nem csak a munkavállalók, hanem a vállalat számára is számos előnnyel jár. Javítja az alkalmazottak jólétét, segít a tehetséges munkaerő megtartásában, csökkenti a fluktuációt, erősíti a vállalat jó hírét, támogatja az egészségmegőrzést, és erősíti a munkahelyi kapcsolatokat.

Mindezek alapján a munkavállalók biztosítása egy befektetés a vállalat hosszú távú sikerébe.

Az alkalmazottak biztosítása ráadásul olyan befektetés, amely hosszú távon meg is térülhet. Az egészséges és elégedett munkaerő nemcsak produktívabb, de hajlandó lehet többet hozzátenni a vállalat sikeréhez.

A hosszú ideje dolgozó alkalmazottak a vállalat kultúráját is erősítik, és megteremtik a stabilitást, ami elengedhetetlen a növekedéshez.

Az egészségügyi problémák elkerülése, és a korai diagnózisok lehetősége a munkavállalók részére szintén értékes. Az egészségbiztosítás által kínált prevenció és rendszeres szűrések segíthetnek az egészségproblémák korai azonosításában, ami hosszú távon csökkentheti az egészségügyi költségeket mind az alkalmazottak, mind a vállalat számára.

A munkáltatók számára az egészségbiztosítás előnyt jelenthet a munkavállalók megtartásában és toborzásában. A versenytárs vállalatok között kiemelkedni nemcsak a termékek és szolgáltatások minőségével, hanem a munkavállalók jólétének biztosításával is lehet. Az egészségügyi ellátás és a biztosítás lehet a kulcs a legjobb munkatársak megszerzéséhez.

Az egészségbiztosítás összekötő kapocs lehet a munkáltató és alkalmazottai között. Az alkalmazottak értékelik, ha munkáltatójuk gondoskodik róluk és családjukról, és hajlandók elkötelezni magukat a vállalat mellett hosszú távon.

Az egészségbiztosítás tehát sokoldalú és hosszú távú előnyökkel jár mind a munkáltatók, mind pedig a munkavállalók számára.

A vállalatok, amelyek elköteleződnek alkalmazottaik egészsége iránt, gyakran eredményesebbek, stabilabbak és versenyképesebbek a piacon. Az egészségügyi ellátás nemcsak költség, hanem beruházás a vállalat jövőjébe.

Az céges egészségbiztosítás a vállalatok számára nem csak egy kiadás – több annál

Az egészségbiztosítás a vállalatok számára nem csupán egy kiadás, hanem egy stratégiai befektetés a sikerbe és a munkaerő megtartásába. A megfelelő egészségbiztosítás vonzza a tehetséges munkaerőt, és segíthet a versenytársakkal szembeni előny megszerzésében.

A munkavállalók számára az egészségbiztosítás fontos szempont lehet a munkahely kiválasztásakor. Egy vonzó egészségügyi ellátási csomag jelentős előny lehet a munkáltatók versenyében.

Az egészségbiztosítás erősítheti a munkavállalók hűségét és elkötelezettségét a vállalat iránt, mivel érzik, hogy a vállalat törődik az egészségükkel. Az egészséges munkaerő kevesebbet hiányzik a munkából, és termelékenyebbek. Ezáltal növeli a vállalat hatékonyságát és profitabilitását.

Az egészségbiztosítás segíti a munkáltatókat abban, hogy megőrizzék alkalmazottaikat hosszú távon, így csökkentsék a fluktuációt. A megfelelő egészségbiztosítás növeli a munkahelyi elégedettséget, ami pozitívan hat a vállalati kultúrára és a munkahelyi légkörre.

A csoportos egészségbiztosítás rugalmas és testre szabható, hogy megfeleljen a vállalat egyedi igényeinek.

Az egészségbiztosítás lehetőséget nyújt a munkáltatóknak az egészségmegőrzés területén is. Prevenció és szűrővizsgálatok segítenek az egészségproblémák korai azonosításában. Az alkalmazottak biztonságérzete nő, hiszen tudják, hogy a vállalat gondoskodik róluk.

Az egészségbiztosítás nemcsak az alkalmazottaknak, hanem a vállalatnak is előnyös hosszú távon.

A munkáltatók által kínált egészségügyi ellátás javítja az alkalmazottak jólétét, és hozzájárul a vállalat hosszú távú sikeréhez. Az egészségügyi ellátás lehetőséget ad az alkalmazottaknak és (egyes esetekben) családtagjaiknak is a gyors orvosi ellátásra.

Az egészségbiztosítás segít a vállalatoknak a munkavállalók elégedettségét és lojalitását növelni. Az egészségbiztosítás nem csupán egy kiadás, hanem egy befektetés a vállalat hosszú távú fenntarthatóságába.

Összefoglalás – biztos, hogy mindenkinek jó ez

Az előnyöknek se vége, se hossza. Az előnyök végtelensége a megfelelő kontextusban alkalmazott értékelő kritériumoktól függ. Egy adott szolgáltatás előnyei két fő kategóriába sorolhatók: az objektív és a szubjektív előnyök.

Objektív előnyök: ezek a mérhető, valós előnyök, amelyek számszerűsíthetők. Például alacsonyabb ár vagy nagyobb munkateljesítmény.

Szubjektív előnyök: ezek az előnyök a felhasználó személyes véleményére épülnek. Ilyenek lehetnek a vonzerő, a kényelem vagy a hűség.

Az előnyök idővel változhatnak, de a vállalati egészségbiztosítás előnyei évről évre nagyobbak. Egy szolgáltatás előnyei eltérőek lehetnek, de néhány esetben mindkét fél megelégedésére szolgálnak. Vagyis mindenkinek jó ez.

Órákig lehetne sorolni az előnyöket. és akkor sem jutnánk a végére. Egy elégedett alkalmazott nagy áldás egy vállalkozásnak. És ehhez nem kell sokat tenni. Elég egy vállalkozói egészségbiztosítást kötni.

Vannak olyan kiadások, amik csak viszik a pénzt. A vállalkozói egészségbiztosítás nem ilyen. Jól érzékelhető pozitív hatása van a közösségre. És persze a profitra is.

Egy megoldás, ami mindenkinek jó, egy megoldás, amivel mindenki csak nyer. nem kell ennél több, hogy meggyőzzünk egy cégvezetőt a szükségességéről.

Egy megoldás, amit helyes megtenni, és még hasznos is. Ami tényleg mindenkinek jó. Ha megkérdezzük az embereket, az egészségüket a fontossági sorrendben mindig legelőre sorolják. Az egészség minden ember számára fontos. Legyen az fiatal vagy öreg. Legyen az vállalkozó vagy alkalmazott.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói egészségbiztosítás egy juttatás, amelyet a munkáltatók nyújthatnak a munkavállalóknak. Ez a biztosítás magában foglalhatja a kórházi kezelést, a sürgősségi ellátást, a gyógyszerek árát és a fogászati ellátást is.

A vállalkozói egészségbiztosításra a munkáltatónál dolgozó munkavállalók jogosultak. A jogosultság feltételei azonban eltérőek lehetnek a különböző munkáltatóknál. Egyes munkáltatók például csak a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalókat támogatják, míg mások a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalókat is.

A vállalkozói egészségbiztosítás egy biztosítótársaságon keresztül működik. A munkáltató fizet egy meghatározott összeget a biztosítótársaságnak, és a biztosítótársaság fizeti a munkavállalók egészségügyi ellátásának költségeit.

 • Csoportos egészségbiztosítás: Ez a típusú biztosítás a legegyszerűbb és legolcsóbb. A biztosítótársaság egy meghatározott összeget fizet az egészségügyi ellátásért, függetlenül attól, hogy az mennyibe kerül.

 • Választható egészségbiztosítás: Ez a típusú biztosítás lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kiválasszák a számukra megfelelő egészségügyi ellátási tervet. A biztosítók különböző lehetőségeket kínálnak különböző költségekkel és fedezetekkel.

 • Egyéni egészségbiztosítás: Ez a típusú biztosítás nem kapcsolódik a munkáltatóhoz. A munkavállalók maguk fizetik a biztosítási díjat.

Olcsóbb, mint az egyéni egészségbiztosítás: a munkáltatók jelentős támogatást nyújthatnak a céges egészségbiztosításhoz, így az a munkavállalók számára olcsóbb lehet, mint az egyéni egészségbiztosítás.

Jobb fedezet: a céges egészségbiztosítások gyakran jobb fedezetet kínálnak, mint az egyéni egészségbiztosítások. Ez magában foglalhatja a fogászati ellátást, a szemészeti ellátást és a mentális egészségügyi ellátást.

Könnyebb igénybe venni: a vállalkozói egészségbiztosításokat könnyebb igénybe venni, mint az egyéni egészségbiztosításokat. Ez azért van, mert a munkáltatók rendelkezhetnek egy profi egészségügyi szolgáltatási csapattal, amely segít a munkavállalóknak az igénylés folyamatában.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával