Biztosítás 2024

Biztosítás szerződésedet, kényelmesen megkötheted online a kalkulátoraink segítéségével. Minden biztosítás megtalálható kínálatunkban, amit azonnal igényelni is tudsz. Válogathatsz a legkiválóbb és széleskörűbb termékek kínálatából, több szász ajánlat közül. 

A megfelelő biztosítás kiválasztásához segítséget nyújt a részedre, hogy kategóriára bontottuk az ajánlatokat, hogy egyszerűbb legyen a választás. Minden biztosítási termékről részletes leírást találsz, hogy egyszerűbb legyen a választás.  

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítás nem más, mint lehetőség az egészségügyi szolgáltatások igénybe vételére. Az állami egészségbiztosítás kiegészíthető egy magán egészségbiztosítással. Ezáltal magasabb színvonalú ellátáshoz juthatunk.

Kalkuláció

Céges egészségbiztosítás

A céges egészségbiztosítást a vállalkozás köti a biztosítóval, és a munkavállalók lesznek a biztosítottak. Ez mindkét fél számára előnyös, mivel a dolgozók biztonságban érezhetik magukat és a vállalkozás is aktív munkatársként számíthat a dolgozóira.

Kalkuláció

Megtakarításos életbiztosítás

A megtakarításos vagy unit-linked életbiztosítás egy befektetéssel kombinált életbiztosítás. Tökéletes befektetés lehet, hiszen nem más, mint egy megtakarítással kombinált életbiztosítás. Az azonban, hogy megéri-e, több mindentől függ.

Kalkuláció

Csoportos életbiztosítás

A csoportos életbiztosítás az egyéni életbiztosítás egyik változata, amikor nem az egyén, hanem egy csoport lesz a biztosított fél. A csoportos biztosítás több előnnyel jár, és gyakran a munkáltató köti azt meg az alkalmazottaira. Így a cég és a munkavállalók is jól járhatnak.

Kalkuláció

Kötelező biztosítás

Kötelező felelősségbiztosítást minidig szükséges kötni, független az új vagy használt gépjárművásárlástól. Kalkulátorunk segítségével összehasonlíthatod az összes biztosító ajánlatát és meg is kötheted a szerződésedet, percek alatt.

Kalkuláció

Életbiztosítás

Az életbiztosítás talán a legismertebb biztosítás. Megtakarítási céllal kötik a legtöbben. Biztosítás és megtakarítás (befektetés) egyben. Ez az életbiztosítás. Egy befektetés életbiztosítással a legbiztonságosabb.

Kalkuláció

Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás egy megtakarítási forma, amit az aktív éveink után használhatunk fel. A nyugdíjbiztosítás lehetővé teszi számunkra, hogy egész életünkben boldog, teljes életet éljünk, mert nyugdíjba vonulás után sem kell lemondanunk azokról a dolgokról, amiket szeretünk.

Kalkuláció

Vállalati biztosítás

A vállalati biztosítás egy összefoglaló kifejezés. Vállalati biztosítás sokféle van. Sokféle, sok területre. Hogy a vállalkozás minden területe biztonságban legyen. Vállalati biztosítással.

Kalkuláció

Casco biztosítás

Válogass a legjobb casco biztosítási termékek között, használd kalkulátorunkat és számold ki a megadott paraméterek alapján a várható díjakat. A legtöbb biztosítónak az ajánlatát megtekintheted online, akár pár perc alatt. Kalkulálj, válogass, igényelj.

Kalkuláció

Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás. Szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy az értékeik biztosítása nem kerül sokba. A lakásbiztosítás sem. És ha van lakásbiztosításuk, nem kell aggódniuk, hogy egy káresemény bekövetkezésénél miből fedezzék a kárukat.

Kalkuláció

Utasbiztosítás

Utazásra készülsz? Akkor mindenféleképpen tekintsd meg online utasbiztosítás kalkulátorunkat, adatok megadását követően a legtöbb biztosító ajánlatát megtekintheted és az utazásod előtt közvetlen meg is kötheted biztosítást.

Kalkuláció

Munkanélküliség biztosítás

A munkanélküliségi biztosítás egy kevésbé ismert, ugyanakkor vágyott biztosítási forma. A legnagyobb félelem lehet a munkanélküliséggel együtt járó jövedelem-kiesés. Van azonban megoldás. Erre is lehet ugyanis biztosítást kötni.

Kalkuláció

Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás klasszikus értelemben vett életbiztosítás. Ha életbiztosításról beszélünk, akkor erre gondolunk. Az életbiztosítás egy biztosítási mód, ami a biztosított halála esetén egy adott összeget fizet ki a kedvezményezettnek.

Kalkuláció

Balesetbiztosítás

A balesetbiztosítás baleset estén fizet. A balesetbiztosítás biztonságot ad nekünk és a szeretteinknek. A balesetbiztosítás egy kiegészítő biztosítás, amit egy másik biztosításunk mellé köthetünk meg.

Kalkuláció

Betegbiztosítás

A betegbiztosítás egy olyan biztosítási termék, ami fontos eleme lehet egy család biztosítási portfóliójának. Önmagában is értékes, de kiegészítő biztosításként is nagyon hasznos lehet. A betegségbiztosítás leveheti az anyagi terhet a biztosítottról.

Kalkuláció

Szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás a magán egészségbiztosítás népszerű formája. A biztosítótársaság az egészségügyi kezelés számláját fizeti ki, és nem ad át pénzt a biztosítottnak.

Kalkuláció

Euró alapú megtakarításos életbiztosítás

A megtakarításos életbiztosítás lehet euró alapú is. Ez előnyös lehet egy magas inflációval terhelt gazdasági környezetben. Az eurós megtakarítás életbiztosítás formában járulhat hozzá a reálhozam növekedéséhez, így segítve a befektetési cél elérését.

Kalkuláció

Vállalkozói vagyonbiztosítás

A vagyonbiztosítás egy cégnek is fontos lehet. A magánvagyon mellett a céges vagyont is védeni kell. A cég működéséhez szükséges vagyon védelme elengedhetetlen a megfelelő működéshez. Erre nyújthat megoldást egy vállalkozói vagyonbiztosítás.

Kalkuláció

Kegyeleti biztosítás

A kegyeleti biztosítás egy biztosítás temetésre. Miért lehet szükség egy temetéshez biztosításra? Miért fontos, hogy méltóképpen búcsúzzunk el egy szerettünktől? Mit tehetünk, ha ennek anyagi akadálya van? Minden egy helyen a kegyeleti biztosításról.

Kalkuláció

Vállalkozói felelősségbiztosítás

A felelősségbiztosítás egy speciális biztosítás vállalkozások számára. Megtérítheti a harmadik személynek okozott károkat, így tehermentesítve a vállalkozást egy nem várt esemény negatív pénzügyi hatásától, és az esetleges jogi következményektől.

Kalkuláció

Szállítmánybiztosítás

A szállítmányozási biztosítás egy olyam biztosítási forma, amire minden vállalkozásnak szüksége lehet. A szállított áruk, termékek, alapanyagok vagy értékek biztosítása elengedhetetlen egy cég stabil működéséhez. A stabilitás pedig miden vállalkozás alapköve.

Kalkuláció

Mezőgazdasági biztosítás

Az időjárásnak legjobban kitett üzletág a mezőgazdaság. De az itt működő vállalkozások számíthatnak a biztosításra. És szükségük is lehet rá. És nem csak a terményt kell védeni. Az állatokat, az épületeket, a gépeket, az eszközöket és egyéb vagyonértékeket is.

Kalkuláció

Gépbiztosítás

A gépbiztosítás egy vagyonbiztosítási módozat. A gépek és berendezések kulcsfontosságú eszközök minden vállalkozás számára. Ezzel a biztosítással ezeknek az eszközöknek óvható meg az értéke. Hogy a vállalkozás zökkenőmentesen működhessen. Minden körülmények között.

Kalkuláció

Építés-szerelés biztosítás

Az építés-szerelés biztosítás jó kiegészítője az építőiparnak. Még egy laikus is tisztában van azzal, hogy egy építkezés veszélyeket hordoz. A kockázatok azonban csökkenthetők egy építés-szerelés biztosítás (C.A.R.) segítségével.

Kalkuláció

Jogvédelmi biztosítás

A jogvédelmi biztosítás kifizetheti a vállalkozás jogi költségeit. Amennyiben egy vállalkozásnak sok peres ügye van, vagy várhatóan sok lesz, ez a biztosítás segíthet abban, hogy pénzügyi terheket vesz le a cégről.

Kalkuláció

Gyakran Ismételt Kérdések

Mindenki találkozott már életében biztosítással, ha mással nem, gépkocsiján van kötelező biztosítás, esetleg casco, illetve jó eséllyel lakásbiztosítással is rendelkezik. A biztosítás egyfajta védelmet jelent, méghozzá olyan események okozta károk ellen, amelyek véletlenszerűen, előre ki nem számíthatóan következnek be.

Aki biztosítást köt (mindegy, hogy milyet) rendszeresen biztosítási díjat fizet egy biztosítótársaságnak, amely a díj fejében, meghatározott feltételek mellett szolgáltatást nyújt. Ez a szolgáltatás arra terjed ki, hogy (ha a feltételek megfelelnek a szerződésben leírtaknak) a káresemény bekövetkeztét követően kártalanítja az ügyfelet, egészen pontosan a biztosítás kedvezményezetjét.

Szinte mindenre lehet biztosítást kötni és a különböző szolgáltatások kombinálhatóak. Például van élet-, baleset-, betegség-, lakás-, kötelező gépjárműfelelősség-, casco-, nyugdíj-, és utasbiztosítás. A felsorolás messze nem teljes, hosszú a sor, ráadásul számtalan variáció is létezik, ha többféle biztosítást szeretnénk összekapcsolni. Ilyen például a lakásbiztosítás, amelynek lehetnek élet-, baleset-, vagy egészségbiztosítási részei is.

Igen, van. A biztosíthatóságnak akadnak bizonyos kritériumai. Emellett vannak olyan kockázatok, amelyeket a biztosító nem akar vállalni, ezek a kizárás, vagy mentesülés címkét kapják. A kizárást előre megadják, ilyen például egy háború, vagy egy atomcsapás bekövetkezte. A mentesülés akkor lép életbe, ha a biztosított gondatlanul jár el, azaz ő tehet a kárról (vagy része van benne), amit elszenvedett.

A biztosítási szolgáltatás mértéke az esetek többségében igazodik a bekövetkező kár mértékéhez, azonban a különböző biztosítási típusoknál jelentős eltérések akadnak. Abban az esetben, ahol a kárösszeg meghatározható, a biztosító mindig a bekövetkezett kár mértékében térít, a törvény szerint a biztosítási szolgáltatás nem vezethet gyarapodáshoz, vagyonosodáshoz. Másrészt, nem meghatározható mértékű kár esetén, a biztosítók a maximálisan kifizethető biztosítási összeget állapítják meg biztosítási ajánlatukban. Ezekben az esetekben ez a megadott biztosítási összeg kerül kifizetésre (például életbiztosítás esetén a biztosított halálakor), vagy maximálisan eddig az összegig térít a biztosító (például felelősségbiztosítás esetén).

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával