Hitelkártya kalkulátor

Unicredit

UniCredit Platina hitelkártya

Hitelkeret maximum értéke 5000000 Ft
THM 39,54%
Főkártya első éves díja 23300 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

MKB EasyCard Standard hitelkártya

Hitelkeret maximum értéke 1000000 Ft
THM 36,7%
Főkártya első éves díja 4900 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

Sberbank Otthon Plusz Hitelkártya

Hitelkeret maximum értéke 1000000 Ft
THM 31,24%
Főkártya első éves díja 4900 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Akinek volt már hitelkártya-adóssága, az tudja, mit jelent a hónapról hónapra görgetett adósság, ami alig akar fogyni. Tudatos pénzkezeléssel azonban akár még pénzt is lehet vele keresni, bár nem kell sok számjegyű összegre gondolni. A hitelkártyák többségéhez gyakran tartozik valamilyen pontgyűjtő, illetve pénz-visszatérítési akció is, amivel a vásárlások után gyakorlatilag pénzt lehet megtakarítani. Többféle plusz szolgáltatás is társul hozzá, mint például az utasbiztosítás, vagy a reptéri exkluzív váró használatának lehetősége, sőt, emellett többféle kedvezmény is kapható a partnerüzletekben a vásárlások összegéből, de a legfontosabb az, hogy kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét, ha időben törlesztjük vissza a felhasznált összeget. Ami a készpénzfelvételt illeti, ez hitelkártyával is lehetséges, de nem érdemes, a díja ugyanis általában nagyon magas.

A hitelkártyákat elfogadják a világ szinte összes országában, és biztonságosan fizethetünk vele az interneten is, éppen ezért lényegesen előnyösebb, mint egy betéti bankkártya, ami folyószámlához kapcsolódik.

És most a térjünk rá a betartandó szabályokra, amik mellőzésével egy hitelkártya birtokosának lenni pénzügyi gondokat jelent. A felhasznált összeget a türelmi időszak végéig vissza kell fizetni, mert ha ez nem történik meg, akkor a kamatot, illetve késedelmi díjat is terhelik, és mindkettő igencsak magas. A hitelkártya ilyen szempontból a legköltségesebb fogyasztási hitel, hiszen amíg egy személyi kölcsön már 10% THM alatt is igényelhető, addig a hitelkártyák kamata 35% feletti, és erre még rájönnek az egyéb díjak is, tehát nyugodtan számolhatunk egy 40%-os THM-mel!

Ha hitelkártyát igényelnél, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, majd válaszd azt, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseidnek! Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelkártya kalkulátor - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelkártya kalkulátor - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelkártya kalkulátor - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelkártya kalkulátor - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelkártya voltaképpen egy speciális bankkártya egy hozzá tartozó hitelkerettel. Ezt a kártyát a finanszírozó pénzintézet állítja ki, s abban különbözik a bankkártyától, hogy vásárlásaink fedezetét nem egy folyószámla pozitív egyenlege adja, hanem az adott pénzintézet által nyújtott hitelkeret. A hitelkártya biztosította kölcsön szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető.

Elsősorban a már említett szabad felhasználhatóság. Emellett költésünk kamatmentes lehet, igaz, ehhez bizonyos feltételeknek meg kell felelni, először is időben vissza kell fizetni az igénybe vett összeget. A hitelkártya egyik legfontosabb értéke, hogy gyakran jár hozzá valamilyen kedvezmény, pontgyűjtés, a vásárlásaink után pénzt kaphatunk vissza, esetleg ingyen utasbiztosítás is lehet a csomag része. A hitelkártyát mindenhol elfogadják, könnyedén tudunk vele vásárolni, megfelel a modern technikai feltételeknek.

A legfőképpen arra, hogy tudatosan kezeljük és mértékletesen bánjunk bele. A hitelkártya használatának értéke attól függ, tudjuk-e jól használni. Ha nem, valóban csak veszíthetünk vele, az eleinte apróságnak tűnő, felelőtlen pénzszórás könnyedén válik olyan mértékű adóssággá, amelyet már nem vagyunk képesek kezelni. A hitelkártyával ugyan lehet készpénzt is felvenni, de ettől érdemes tartózkodni, mert drága, és a legtöbb esetben elbukjuk vele a kamatmentességet.

Van a költési időszak (általában 30 nap), amikor használhatjuk a bank pénzét a rendelkezésünkre bocsájtott hitelkeret erejéig. Ezt követően jön a türelmi időszak, amely általában 15 nap hosszú. Ez idő (általában 45 nap) alatt vissza kell fizetnünk az adósságunkat, már ha szeretnénk megőrizni a kamatmentességet.

Szinte bárki igényelhet hitelkártyát, nincs sok feltétel. Tizennyolc év felettinek kell lenni, legalább 50 ezer forint havi nettó jövedelemmel kell rendelkezni, minimum hat hónapos munkaviszonyt kell igazolni és nem szabad fent lenni a KHR negatív adóslistán.

Amennyiben elcsúszunk a törlesztéssel, nem tudjuk a teljes tartozást kifizetni a türelmi időszak lejártáig, a bank kamatot számol fel. Ez komoly adósságnövekedést jelenthet, a hitelkártya ebben az esetben sokkal költségesebb lehet, mint egy átlagos személyi kölcsön.

Legutóbbi blogbejegyzések

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom
Miért éri meg lakásbiztosítást kötni?

Miért éri meg lakásbiztosítást kötni?

2021.08.02.

Váratlan helyzetek bármikor adódhatnak, ilyenkor a veszteség akár több millió forintig is terjedhet. Emiatt érdemes lakásbiztosítást kötni, hiszen ez a megoldás jelentős anyagi terhet vehet le a biztosított válláról baj esetén.

Tovább olvasom
Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

2021.07.30.

Ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, de csak minimálbért tudsz igazolni, akkor ugyan vannak lehetőségeid, de nehezebb dolgod lesz – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

2021.07.28.

A lízingfinanszírozás újra népszerű, és ezt most a vállalkozások is kihasználhatják!

Tovább olvasom