K&H lakáshitel 2024 – Részletek és a folyósítás menete

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 5 éves kamatperiódussal

Induló díjkedvezményekkel

THM 7,0% - 7,6% Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő 60 - 360 hó
Hitelösszeg 4.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Induló díjkedvezményekkel

THM 7,0% - 7,5% Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő 180 - 360 hó
Hitelösszeg 4.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Mi az a K&H lakáshitel?

A K&H lakáshitel ingatlan megvásárlásához vagy felújításához használható fel. A hitelcél kötött, a K&H lakáshitel nem szabad felhasználású hitel. Arra, amire való, arra viszont kiváló. Magas hitelösszeg teszi lehetővé a vágyott ingatlan megvásárlását. Kedvező feltételekkel igényelhető. Egyszerűen igényelhető. És bár kell hozzá ingatlanfedezet, mivel az leggyakrabban a megvásárolt ingatlan lesz, ezért ez sem áll a célunk útjába.

K&H lakáshitel – piaci lakáshitel

A K&H Bank piaci lakáshitele kamatkedvezménnyel és induló díjkedvezményekkel igényelhető. Választható kamatperiódussal vagy végig fix kamatozással is igényelhető. Igénylés előtt, még a szerződés aláírása előtt fontos tisztában lenni minden lehetőséggel, hogy a megfelelő K&H lakáshitelt választhassuk ki.

Mire lehet felhasználni a K&H lakáshitelt?

A K&H lakáshitel felhasználható használt vagy új ingatlan vásárlására, építési telek vásárlására, lakáscélú hitel kiváltására, nyaraló, hétvégi ház vásárlására, gépkocsi tároló vásárlására, és ingatlan építésére, bővítésére, felújítására vagy korszerűsítésére.

K&H Bank lakáshitel költségei

A K&H lakáshitelhez kell egy ingatlan, amit felajánlunk biztosítékként. A fedezeti ingatlant a bank fel fogja értékeltetni, és ez az érték lesz az alapja az igényelésnek. Arra kell számítani, hogy K&H lakáshitel igénylésekor még a hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslőt és a közjegyzőt is, aki okiratba foglalja a hitelszerződést. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Ez költség pedig bennünket fog terhelni. Elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeztethetnek az ingatlanra, és az ingatlan-nyilvántartási ügyintézésnek is van díja. A pénzintézet kötelezően előírhatja egy lakásbiztosítás megkötését is, ezt is fizetnünk kell majd havonta a törlesztő részletekkel együtt. Ezeknek a díjaknak változó a mértékük, és az is előfordul, hogy pozitív elbírálás esetén a pénzintézet valamelyiket, vagy akár mindegyiket átvállalja tőlünk. Az induló költségeken felül arra is gondolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz igénybe. Bár ez ideális esetben egy hónapon belül megtörténik, fontos lehet, hogy tudjuk, mikor jutunk hozzá az igényelt kölcsönösszeghez.

K&H Bank lakáshitel költségek szerepe a döntésben

A K&H lakáshitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a THM-eket, ez azonban nem tartalmaz minden, a K&H Bank lakáshitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségeink is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. A K&H Bank lakáshitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra a K&H Bank lakáshitel folyósítása után.

A K&H lakáshitelnek lesznek költségei, de ennek egy részét a bank beleépíti a törlesztő részletekbe. Ilyen például a kamat. A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalandó összegből. K&H lakáshitelnél az ingatlan minden esetben fedezetté válik, és ennek költségei lesznek. Fel kell értékeltetni, be kell jegyeztetni a földhivatalnál, és közjegyző előtt is vállalnunk kell a hitel visszafizetését, ami szintén pénzbe kerül. Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően.

Hitelfelvételkor lesznek egyéb, a K&H lakáshitellel nem szorosan összefüggő kiadásaink is. Érdemes tájékozódnunk az egyéb várható kiadásainkról. Egy szakértő nagy segítség lehet ebben. Nem csak abban tud segíteni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, elmondhatja azt is, hogy mire kell még pénzt fordítanunk. Egy jó K&H lakáshitel megtalálása nem bonyolult dolog. Időt és energiát kell rá szánnunk, de biztosan megtaláljuk az optimális megoldást. Döntsünk helyesen, miután körültekintően tájékozódtunk a lehetőségeinkről.

K&H lakáshitel előminősítés

A K&H lakáshitelnél lehetőség van előminősítésre. De mi az az előminősítés? Az előminősítés során a K&H Bank rövid idő alatt tájékoztat bennünket arról, hogy megkapjuk-e a hitelt, és ha igen, akkor mekkora összegre számíthatunk az általunk megadott adatok alapján. Használjuk ezt a lehetőséget, hiszen fontos tudni, hogy kaphatunk-e hitelt, és azt is tudnunk kell, hogy mekkora összeget költhetünk majd a kiválasztott ingatlan megvásárlására.

K&H lakáshitel – K&H Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

A K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel egy speciális hiteltermék, olyan, ami ellenőrzött és fogyasztóbarát. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeli az előírások betartását, és csak azok a pénzintézetek használhatják a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kifejezést, amik vállalják a követelmények betartását. Ezek a követelmények pedig fogyasztóbaráttá teszik a lakáshitelt.

Mint minden hitelterméknél, a K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk az igényléskor. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) sem szerepelhetünk negatív adósként. Lényeges, hogy a különböző Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek.

A K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylésekor mindig szükség lesz önerőre. Ennek a mértékét egyedileg határozzák meg. A sajáterő mértéke függ attól, hogy lakást vagy családi házat szeretnénk vásárolni, és függ az ingatlan elhelyezkedésétől is. A főváros egyes kerületei között is van eltérés, a nagyobb város előny, a hátrányos helyzetű kistelepüléseken pedig nehezebb lesz hitelhez jutni. Általában 70-80 százalékát hitelezik meg az ingatlan forgalmi értékének, de ez egy hátrányos helyzetű kistelepülésen lemehet akár 50 százalékig is. A bankok számára fontos, hogy az ingatlan forgalomképes legyen, ezért még az is előfordulhat, hogy azért utasítják el a hitelkérelmünket, mert a bank eladhatatlannak tartja az általunk kiválasztott ingatlant. Az ingatlan mindig a hitel biztosítéka lesz, ezért egy piacképtelen ház megvásárlását túlzott kockázatúnak ítélhetik.

K&H Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel – fontos információk

A kiválasztott ingatlanra nem mindig ad Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt a bank. Az ingatlannak többnyire belterületen kell állnia, lakhatónak és piacképesnek kell lennie. Előfordulhat, hogy a megvásárolni kívánt ingatlant annyira piacképtelennek tartja a bank, hogy elutasítja a hiteligénylésünket. Ez főleg vidéki kistelepülésen fordulhat elő.

Ha negatív adósként szerepelünk a KHR negatív adóslistáján, akkor a pénzintézet nem fog nekünk Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt adni. A KHR-ben azok kerülnek be negatív adósként, akik az előző hitelük valamelyikét nem fizették vissza, vagy késtek a részletekkel. Ezt a pénzintézetek minden igénylésnél vizsgálják, és mivel a KHR-ben szereplők kockázatos adósnak számítanak, így elutasítják a hiteligénylésüket. A jövedelmünknek is igazolhatónak és rendszeresnek kell lennie. Problémás lesz a készpénzben kapott fizetés, és az is, ha a hiteligénylőnek KATA szerint adózó vállalkozása van. A munkaviszonyunk hossza is lényeges, és az is, hogy nem lehetünk próbaidőn, és felmondás alatt sem állhatunk. Vannak másodlagos jövedelmek is, mint a GYES és a GYED. Ezeket a pénzintézetek önállóan nem fogadják, csak kiegészítő jövedelemként, és az is előfordul a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt, hogy a másodlagos jövedelmünket egyáltalán nem veszik figyelembe.

A K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylésekor szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét.

Minél hosszabb a futamideje a K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnek, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanannál a hitelösszegnél. Az alacsony törlesztőrészlet kedvező lehet abból a szempontból, hogy a család havi költségvetését kevésbé terheli meg. Ugyanakkor a hosszabb futamidő miatt jelentősen megnövekedhet a teljes visszafizetendő összeg. Mérlegelni kell tehát, hogy a rövidebb futamidőt válasszuk-e, és ezzel kevesebbet fizetünk vissza összességében, vagy a hosszú futamidőt az alacsonyabb törlesztő részlettel és magasabb összköltséggel.

K&H Bank lakáshitel

K&H lakáshitel – Zöld hitel

A piaci zöld hitel nem azonos a NHP ZOP (Növekedési Hitel Program Zöld Otthon Program) hitelével. Állami támogatás nélkül, mégis kedvező feltételekkel juthatunk zöld lakáshitelhez. A piaci zöld lakáshitel vonzó konstrukció, a feltételei teljesíthetőek, és az eredménye egy olyan ingatlan tulajdonjoga lehet, ami a család számára is hosszú távú előnyöket hoz. Egy olyan ingatlan kerülhet a birtokunkba, ami megfelel a szigorú energetikai előírásoknak. Ez pedig alacsony havi kiadásokat jelent, hosszú évekig, évtizedekig.

A piaci zöld hitelt az alábbi feltételekkel lehet igényelni a K&H Banknál:

 • A megvásárolt ingatlan energetikai besorolása november 1-től érvényes energetikai tanúsítvány esetén minimum A+ (a 2023.12.31-ig elfogadható korábbi energetikai tanúsítvány esetén BB lehet)

 • Az ingatlan primer energiafogyasztása november 1-től érvényes energetikai tanúsítvány esetén legfeljebb 68 kwh/m2/év (a 2023.12.31-ig elfogadható, korábbi energetikai tanúsítvány esetén 80 kWh/m2/év)

 • Korszerűsítés vagy felújítás után a primer energiafogyasztásban legalább 30 százalékos javulást kell elérni

 • Használt ingatlan vásárlás esetén az átépítés után a primer energiafogyasztás legalább 30 százalékkal jobb lesz

A piaci zöld hitel tehát nem csak új ingatlanokra érhető el. A piaci zöld hitel elérhető vásárlásra, építésre, felújításra és korszerűsítésre is. A hitelt ingatlanvásárlással egybekötött korszerűsítésre is fel lehet használni.

A K&H zöld lakáshitel a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kondícióival érhető el az alábbi kedvezményekkel:

 • A K&H zöld lakáshitel elő vagy végtörlesztési díja 1 százalék, és nem lehet több, mint 30 ezer forint

 • Az energetikai tanúsítvány díját is visszatérítésre kerül, legfeljebb 40 ezer forintig
 • A hitelcél teljesülésének ellenőrzéséhez kapcsolódó műszaki ellenőrzés díja szintén visszatérítésre kerül

A K&H piaci zöld hitelhez jutás feltételei korszerűsítés vagy felújítás esetén

A K&H piaci zöld hitelt akkor kapjuk meg, ha az alábbi feltételekből legalább egy teljesül.

 • ha a használt ingatlan még nem éri el az A energetikai besorolást (2023.12.31-ig érvényes korábbi energetikai besorolás alapján rosszabb B-nél), de a felújítást után minimum A energetikai besorolásúvá válik az ingatlan, és az energiaigénye maximum 76 kWh/m2/év lesz, vagy a felújítás 30 százalékos primer energia csökkenést okoz. (a 2023.12.31-ig érvényes korábbi energetikai tanúsítvány esetén BB besorolást, és maximum 80 kWh/m2/év primer energiaigényt),

Korszerűsítésnek számít:

 • napelem vagy napkollektor telepítése

 • szélturbina telepítése

 • árnyékolástechnika telepítése

 • hőszigetelés

 • nyílászárók cseréje

 • hőszivattyú telepítése

 • hő és elektromos tárolóegységek telepítése

 • fűtési, hűtési vagy szellőző rendszerek kiépítése (táv hő-rendszerre történő rácsatlakozás)

 • energiahatékony világítástechnikai megoldások

 • alacsony vízfelhasználású konyhai és fürdőszobai szaniter beépítése

 • épületautomatikai rendszer üzembe helyezése

 • okos mérő eszköz telepítése (áramfelhasználás nyomon követéséhez)

 • okos termosztátok és érzékelők telepítése

A felújítást két éven belük kell befejezni, és a zöld megfelelést műszaki szemlével kell igazolni.

K&H piaci zöld hitel – a klímacél fontos

Néhány éve az országgyűlés feladattal bízta meg a Magyar Nemzeti Bankot. Az eddigi feladatai mellett, a környezeti fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet kell fordítania. Igazi újdonságként a bankok jegybanki finanszírozásból kínálhattak jelzáloghiteleket új ingatlanokra, most először lakossági ügyfeleiknek. A programban résztvevő magányszemélyek új ingatlan vásárlása esetén akkor válnak jogosulttá a zöld otthon kamattámogatott jelzáloghitelére, ha minimum BB energetikai besorolású ingatlant vásároltak. A BB besorolású ingatlanok közel nulla energiaigényűek, és a legkorszerűbb energiaosztályoknál is alacsonyabb az energiafelhasználásuk. A BB besorolású ingatlanokban az összes energiafelhasználás negyedét megújuló energiából kell fedezni. Jelenleg az ingatlanok alig több, mint két százaléka éri el ezt a besorolást, van tehát hova fejlődni. Ugyanakkor rövidesen már csak a BB energetikai besorolást elérő új lakás vagy ház kaphat használatbavételi engedélyt, így az MNB tulajdonképpen megelőzte az elvárásokat. Az elavult házak és lakások megújulása alapvető a hazai klímacélok eléréséhez. A piaci zöld lakáshitel ezért jött létre, hogy betöltse a ZOP által hagyott űrt, és a célt támogatva kínáljon kedvező jelzáloghitel konstrukciót a lakosságnak. Úgy tűnik, a környezettudatos értékek mindennapokba való átemelése jól sikerült, nagy érdeklődés övezi ugyanis a piaci zöld lakáshitelt.

Az igényelhető K&H piaci zöld lakáshitel legmagasabb összegét a jövedelmünk és a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értéke határozza meg. Az ingatlan értékének legfeljebb 80 százalékáig adnak hitelt, de az a százalék akár 40 százalékra is lecsökkenhet az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, és a pénzintézet hitelezési politikája miatt. A nyolcvan százalék tehát a maximum, a százalék pedig függ attól, hogy a megvásárolni kívánt lakás a fővárosban vagy egy vidéki nagyvárosban található, esetleg egy vidéki kisebb településen. A főváros kerületei között is van különbség a pénzintézeteknél, és azt is tudnunk kell, hogy magasabb hitelezési százalékot engedélyeznek a nagyvárosokban, mint egy kistelepülésen. Egy vidéki településen gyakran csak a lakás értékének 40-50 százalékát hitelezik meg, a főváros egyes kerületeiben elérhetjük az akár 80 százalékot is.

K&H lakáshitel – CSOK hitel

A CSOK hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A CSOK hitelt azok igényelhetik, akik jogosultak a CSOK támogatásra. A CSOK hitel kamata fix 3 százalék, ami komoly segítség egy ingatlan megvásárlásakor. A CSOK hitel kamatát az állam támogatja, így juthatunk hozzá ehhez a kedvező kamatozású hitelhez. CSOK hitelre akkor vagyunk jogosultak, ha a CSOK-ra is azok vagyunk. Ha megfelelünk a feltételeknek, és ingatlan vásárlásán gondolkodunk, mindenképpen vegyük figyelembe ezt a lehetőséget. Három százalékos kamattal sokat takaríthatunk meg, és a megtakarítást a családunkra költhetjük.

K&H lakáshitel – online

A K&H lakáshitel nem igényelhető teljesen online. A szerződés aláírása minden esetben személyesen történik egy bankfiókban. Arra azonban van lehetőség, hogy telefonos érdeklődés után, emailben küldjük be az elvárt dokumentumokat, és adjuk be az igénylést. Ez nagyban meggyorsítja és leegyszerűsíti a folyamatot.

Biztosítások K&H lakáshitel mellé

Hitelfedezeti biztosítás K&H Bank lakáshitel mellé. Minden K&H Bank lakáshitelhez lehet biztosítást kötni. A K&H lakáshitelt az igénylők többnyire a családjuk, szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy jobban és boldogabban éljenek. és a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen el is ellehetetlenítheti a K&H lakáshitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel járhat. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett. Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek, poggyászbiztosítással kiegészítve. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A K&H lakáshitel is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A K&H Bank lakáshitel biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. Már a hitelszerződés megkötésekor is igényelhető a hitelfedezeti biztosítás. Abban az esetben pedig, ha akkor nem kerül megkötésre, később, bármikor a futamidő alatt lehetőség van az igénybevételére. A biztosítás egy furcsa termék. Akkor a legjobb, ha nincs rá szükség. Ha azonban szükség lenne rá, de nincs, az nagyon nem jó, és akkor már késő azon gondolkozni, hogy bizony meg kellett volna kötni azt a biztosítást. Amikor valaki elgondolkodik a hitelfedezeti biztosítás megkötésén, a fenti érveket veheti figyelembe a döntésnél. Meg kell fontolni azt a döntést is, és ha úgy látja jónak az igénylő, akkor köthet egy biztosítást a K&H Bank lakáshitele mellé.

Lakásbiztosítás K&H Bank lakáshitelhez. A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Ismertsége vetekszik a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítással (KGFB). A lakásbiztosítással a biztosított az ingatlanát és az ingóságait védheti a káreseményektől. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Ahogy élet és balesetbiztosítás is. A lakásbiztosítás olyan károk esetén fizethet, amiket az ingatlan tulajdonosa nem tud kivédeni. Ilyen a betöréses lopás, az elemi kár, a tűz és vízkár is. A lakásbiztosítás célja, hogy a tulajdonos meg tudja őrizni az ingatlan és a berendezési tárgyak értékét akkor is, ha nem várt esemény következik be. Ez lehet üvegtörés, de akár egy elromló ajtózár is. Mivel az ingatlan nagy érték, azt meg kell óvni. Olyan károk is érhetik ugyanis a tulajdonost, aminek a helyreállítása meghaladja az anyagi lehetőségeit. Az is előfordulhat, hogy a teljes ingatlan megsemmisül. A lakásbiztosítás az ilyen esetekben lehetővé teszi azt, hogy a havi díjak ellenében a biztosító akár több tízmilliós összeget is kifizessen a károk ellenértékeként a biztosítottnak. A lakásbiztosítás biztonságot nyújt a biztosítottnak, amit ő egyedül nem képes elérni. Egy élet munkájával megteremtett családi otthont ért nagy kár tönkretehet egy családot anyagilag, ha az ingatlan nincs biztosítva. A lakásbiztosítás az az eszköz, amivel az ingatlan értéke megóvható. Történjen ugyanis bármilyen súlyos káresemény, a helyreállítás költségeit a biztosító kifizeti. A kár akár akkora is lehet, hogy azt az ingatlan tulajdonosa nem tudná megfizetni saját erőből. Ebben az esetben pedig elveszne az ingatlana, vagy az értéke csökkenne jelentősen. Az ingóságok is biztonságban vannak. A lakásbiztosítás ugyanis kiterjed a berendezési tárgyakra is. Így elemi kár vagy egy lopás esetén is megtérül a biztosított kára. Egy tűzben vagy egy betöréskor megsemmisülhet vagy megrongálódhat bármilyen berendezési tárgy. Nagy értékű műszaki cikkek és drága bútorok tűnhetnek el vagy sérülhetnek meg. Ezeket a károkat egy megfelelő lakásbiztosítás fedezi. És a lakásbiztosítás mindig kötelező K&H lakáshitel mellé.

Baleset és életbiztosítás, sőt, felelősségbiztosítás is köthető a lakásbiztosítás mellé külön díj ellenében. A felelősségbiztosítás akkor fizet, ha az ingatlan telkén álló fa ága serülést vagy kárt okoz, esetleg valaki elcsúszik a jeges járdán a ház előtt, és megsérül. Ilyenkor a tulajdonos felelősségét vállalja át a biztosító, és ennek megfelelően téríti meg az okozott kárt. Hogy teremt biztonságot egy lakásbiztosítás? Kétféleképpen is. Először is, aki rendelkezik lakásbiztosítással, az nyugodtan aludhat. Abban a tudatban hajthatja álomra a fejét, hogy tudja, az ingatlan, amiben él, védve van a nem várt, negatív eseményektől. Tudhatja, hogy bármilyen kár éri, a biztosító fizetni fog. Beázik a tető? Nem saját zsebből kell kifizetni az elázott parkettát. Ez a fajta biztonságérzet kihat a mindennapokra, és nyugodt, boldog életet biztosít annak, aki rendelkezik lakásbiztosítással. Másodszor: a lakásbiztosítás konkrét biztonságot is ad, nem csak lelkit. A biztosító ugyanis azt vállalja, hogy havidíj ellenében a keletkező károk ellenértékét kifizeti a biztosítottnak. Kifizeti azokat a károkat, amiket nem lehetett megelőzni vagy elkerülni. Betörés? Jégeső? A kárt a biztosító pénzben kifizeti és azt a károk elhárítására lehet fordítani. Biztonságban van tehát a biztosított pénztárcája. Egy váratlan esemény nem fogja nagy kiadásokkal megterhelni. Ha van lakásbiztosítása. Egy megfontolt, a jövőjét szem előtt tartó személy arra törekszik, hogy a megszerzett javait bármi áron megóvja. Pontosan tudja, hogy nem elég megszerezni az anyagi javakat, azoknak az állagát és értékét is meg kell óvni. A sok munkával megszerzett ingatlan fontos érték egy családban. Gyakran a legértékesebb vagyontárgy az a lakás, amiben élnek. Ez még fontosabbá teszi azt, hogy mindenáron megvédjék. Lehet biztonsági zárat szereltetni a bejárati ajtóra, lehet kamerákat és riasztórendszert telepíttetni, és persze lehet lakásbiztosítást is kötni. A lakásbiztosítás tökéletes módja a vagyon megvédésének. Lakásbiztosítással káreseménykor sem kerül nehéz anyagi helyzetbe a biztosított. Az ingatlant helyre tudja állítani, az ingóságokat pótolni tudja anélkül, hogy anyagi kár érné. A lakásbiztosítás jó dolog. Mindenkinek kell lakásbiztosítás. Meg kell kötni a lakásbiztosítást!

Életbiztosítás K&H lakáshitel mellé. Az életbiztosítás akkor fizet, ha bekövetkezik a biztosítási esemény. Válasszunk mindig körültekintően életbiztosítást.

Miért kössünk K&H biztosítást?

A jövőt ismerni jó lenne, gondolhatjuk. Biztosra mehetnénk, nem kellene aggódnunk, hogy megváltozik az életünk. A nem várt negatív változások szorongást okozhatnak, nyugtalanok lehetünk. A világ azonban változik. De mit kezdhetünk ezzel a bizonytalansággal? Leírunk néhány gondolat a bizonytalanság kezelésére. A sikerek fontosak. A saját sikereink utat mutatnak. Életünk folyamán már megküzdöttünk jó néhány problémával. Ebből erőt meríthetünk, hiszen ha egyszer megoldottunk valamit, azt újra megtehetjük. Tanulhatunk a saját hibáinkból is, ha felismerjük, hogy eddig mit nem csináltunk jól, és azon változtatunk. Ha kevesebb az információ, akkor több lehet a nyugalom. A híreket olvasva ránk nehezedhet a világ. Földrengések, tragédiák, katasztrófák, gazdasági válság. Ezekről olvasva bizonytalannak érezhetjük a jövőnket. A napi hírolvasás, főleg lefekvés előtt, az esti órákba, terhet rak ránk. Olvassuk kevesebbet, és őrizzük meg a nyugalmunkat. A mi életünk fontosabb a világ borzalmainál. Az újdonságok is fontosak az életünkben. Amikor elkezdünk egy új sportot vagy csatlakozunk egy közösséghez, amihez már régóta szerettünk volna, ez mind jótékonyan hat az önbizalmunkra. Erősebb önbizalommal felvértezve jobban kezelhetjük a változásokat, csökkenthetjük a stresszt. Könnyebben vehetjük azokat az akadályokat, amik próba elé állítanak bennünket. Persze van, ami rajtunk múlik, és van, ami nem. Régi bölcsesség, hogy ne akarjunk azon változtatni, amin nem tudunk. Vannak rajtunk kívülálló események, amikre nincs ráhatásunk. Ezek persze hatnak az életünkre, de ha elfogadjuk a tényt, hogy ezeken nem változtathatunk, az segíthet bennünket abban, hogy elfogadjuk a történéseket. Nem tudunk mindent irányítani. Amit viszont tudunk, azt irányítsuk úgy, hogy számunkra a legjobb legyen. Segítség is kérhetünk másoktól és persze önmagunktól is. Segítséget, tanácsot bármikor kérhetünk. Gyakran vannak ötleteink, hogy másoknak mit kellene tenniük. De adhatunk tanácsot magunknak is. Ha ezt nem érezzük elegendőnek, fordulhatunk a barátainkhoz vagy szakemberhez is. Kérjünk segítséget, ha szükséges. Ne felejtsük el, hogy a párunk, a családunk és a barátaink mellettünk állnak. A változások pedig elkerülhetetlenek. A kiszámíthatatlanság mindig velünk marad. Bár a változást megállítani nem tudjuk, önmagunkért azért sokat tehetünk. Ismerjük magunkat, tudjuk, hogy mennyire vagyunk alkalmazkodóak.

K&H lakáshitel kalkulátor

A K&H lakáshitel kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezzük el magunkat, jól kell döntenünk. Számtalan konstrukció közül tudunk választani. Szakértő weboldalak segíthetnek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik K&H lakáshitel lesz számunkra a megfelelő. A K&H lakáshitel kalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt. A K&H lakáshitel kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk a konstrukció kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a bankfiókban megkeresnünk a legjobb K&H lakáshitelt. Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk a K&H lakáshitel kalkulátort!

K&H lakáshitel kalkulátor

Mennyi idő alatt kapjuk meg a K&H lakáshitelt?

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a K&H lakáshitelt. Tudnunk kell, mikor költözhetünk be az új ingatlanunkba, és azt is, hogy a sajátunkból mikor kell kiköltöznünk, hiszen jellemzően azt is értékesítjük. Mégis mennyi idő alatt kapjuk mag a K&H lakáshitelt? Mennyi idő telik el a hitelügylet elindításától, amíg megérkezik a számlánkra a pénz? Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt összeghez, több tényezőn is múlik. Általánosságban elmondható, hogy egy K&H lakáshitelt a hiteligényléstől számítva három hét alatt utalnak ki számunkra. Az első lépés az előminősítés. Itt azt vizsgálják, hogy van-e valami kizáró ok, ami miatt nem kaphatunk K&H Bank lakáshitelt. Ez egy napnál nem lehet több. Ha megfeleltünk az előminősítésen, a bank megrendeli az értékbecslést. Az értékbecslés egy hét alatt biztosan megtörténik. Ezután jön a végleges hitelbírálat, majd jóváhagyják a hitelünket. Újabb egy hét telik el közben. Aztán mehetünk a közjegyzőhöz és a földhivatalba. Aztán már csak a kiutalás van hátra, ami még néhány nap. Van néhány olyan rajtunk kívül álló ok, ami miatt a három hét további napokkal, esetleg hetekkel meghosszabbodhat. Külföldi eladó esetén hosszabb várakozási időre kell számítanunk. Ha Otthonteremtési támogatás miatt vagy önkormányzati jelzálogjog miatt további bejegyzések vannak a tulajdoni lapon, további hozzájáruló nyilatkozatra lehet szükség. Ez újabb napokat vagy heteket jelenthet. A megvásárolni kívánt ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, a közös tulajdonú ingatlan és a külföldi tulajdonos is plusz napokat jelenthet. A helyzet összetettsége miatt célszerű szakértő segítségét kérni. A hosszú átfutási idő elsőre ijesztőnek tűnhet, de a dolgok haladnak majd a medrükben. Nekünk csak egy kis türelemre lesz szükségünk, és birtokba vehetjük az új otthonunkat.

A Teljes Hiteldíj Mutató fontosságáról

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál. A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

Miért jó a fix kamatozású K&H lakáshitel?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású hitelek éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix kamatozású K&H Bank lakáshitelt könnyű kiválasztani. Egy hitelkalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik K&H lakáshitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. A fix kamatozású hitel előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel a kölcsön. Nem érhet meglepetés. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. A fix kamatozású K&H Bank lakáshitel törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a K&H lakáshitel az egész futamidő alatt. A K&H lakáshitel futamideje többnyire hosszú. És a hitelösszeg is magas. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is. A változó és fix kamatozású K&H lakáshitel árazása különbözhet. A fix, nem változó kamatozású K&H Bank lakáshitel lehet drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Döntsünk bölcsen! Önmagunkért és a szeretteinkét. Egy K&H Bank lakáshitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is.

K&H lakáshitel kisokos

A lakáshitel felvétele szinte mindig hosszú távú döntés. Évekre vagy akár évtizedekre is elkötelezhetjük magunkat, így lényeges, hogy körültekintőek legyünk, amikor kiválasztjuk a lakáshitelünket.

Mekkora a maximális hitelösszeg K&H lakáshitelnél? Ahhoz, hogy egy lakást K&H Bank lakáshitelre meg tudjunk venni, szükségünk lesz sajáterőre. A sajáterő nagyságával már a hitelfelvétel előtt tisztában kell lennünk, mert rendelkeznünk kell ekkora megtakarítással ahhoz, hogy fel tudjuk venni a K&H Bank lakáshitelt. Az igényelhető K&H lakáshitel legmagasabb összegét a jövedelmünk és a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értéke határozza meg. A bankok az ingatlan értékének legfeljebb 80 százalékáig adnak hitelt, de az a százalék akár 40-re is lecsökkenhet az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, és a pénzintézet hitelezési politikája miatt. A nyolcvan százalék tehát a maximum, a százalék pedig függ attól, hogy a megvásárolni kívánt lakás a fővárosban vagy egy vidéki nagyvárosban található, esetleg egy vidéki kisebb településen. A főváros kerületei között is van különbség a pénzintézeteknél, és azt is tudnunk kell, hogy magasabb hitelezési százalékot engedélyeznek a nagyvárosokban, mint egy kistelepülésen. Egy vidéki településen gyakran csak a lakás értékének 40-50 százalékát hitelezik meg, a főváros egyes kerületeiben elérhetjük az akár 80 százalékot is. A JTM határozza meg, hogy a fizetésünk hány százalékáig lesz terhelhető a törlesztőrészletettel. A szabályozás nem engedi, hogy 600 ezer forint nettó havi fizetés alatt 50 százaléknál jobban megterheljék a jövedelmünket, és 600 ezer forint nettó havi jövedelem felett is csak 60 százalékos terhelhetőségre van lehetőség. Ez a szabály azonban módosulhat a hitel típusától függően, lakáshiteleknél például ennél kisebb terhelés a megengedett, és az is fontos, hogy a pénzintézetek gyakran ennél szigorúbb szabályokat alkalmaznak. A JTM tehát meghatározza a maximális törlesztő részletünk nagyságát, és így a felvehető lakáshitelünk legnagyobb összegét is.

K&H lakáshitel kisokos – amikor nem kaphatunk lakáshitelt

Ha negatív adósként szereplünk a KHR negatív adóslistáján, akkor a pénzintézet nem fog nekünk lakáshitelt adni. A KHR-ben azok kerülnek be negatív adósként, akik az előző hitelük valamelyikét nem fizették vissza, vagy késtek a részletekkel. Ezt a pénzintézetek minden igénylésnél vizsgálják, és mivel a KHR-ben szereplők kockázatos adósnak számítanak, így elutasítják a hiteligénylésüket. A jövedelmünknek is igazolhatónak és rendszeresnek kell lennie. A munkaviszonyunk hossza is lényeges, és az is, hogy nem lehetünk próbaidőn, és felmondás alatt sem állhatunk. Vannak másodlagos jövedelmek is. Ezeket a pénzintézetek önállóan nem fogadják, csak kiegészítő jövedelemként, és az is előfordul a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt, hogy a másodlagos jövedelmünket egyáltalán nem veszik majd figyelembe.

K&H lakáshitel kisokos – támogatott lakáshitelek

Hitelfelvétel előtt érdemes utánajárnunk, hogy milyen állami kamattámogatott hitelre lehetünk jogosultak. Milliókat takaríthatunk meg ugyanis ezekkel a támogatásokkal.

A Babaváró kölcsön nem is lakáshitel, hiszen szabadon felhasználható, az igénylők nagy része mégis ingatlanvásárlásra használja fel. A Babaváró hitel gyerek vállalása esetén akár húsz évig kamatmentes lehet, és a hozzáértők számítása szerint több millió forinttal kell kevesebbet fizetnünk, mintha piaci lakáshitelt vettünk volna fel. A CSOK és a falusi CSOK egy vissza nem térítendő állami támogatás a családosoknak. Meglévő és vállalt gyerekre is igényelhető, és mindkettő mellé kaphatunk kamattámogatott CSOK hitelt is, aminek a 3 százalékos kamata sokkal kedvezőbb a piaci lakáshitelek kamatánál.

K&H lakáshitel kisokos – a kamatozás

A K&H lakáshitel kamata annál nagyobb, minél hosszabb a kamatperiódus. A magasabb kamat hosszú futamidő esetén jelentős többlet terhet jelent a számunkra, mégis át kell gondolnunk, mielőtt egy rövidebb kamatperiódus mellett döntünk, mivel az alacsonyabb költség magasabb kockázattal jár. El kell döntenünk, hogy az alacsonyabb törlesztő részlet a fontosabb a számunkra vagy a biztonság. Fix kamatozás esetén ugyanis a futamidő végéig nem változik meg a törlesztő részletünk. A kiválasztott ingatlanra ráadásul nem mindig ad hitelt a bank. Az ingatlannak belterületen kell állnia, lakhatónak és piacképesnek kell lennie. Előfordulhat, hogy a megvásárolni kívánt ingatlant annyira piacképtelennek tartja a bank, hogy elutasítja a hiteligénylésünket. A lakáshitel felvétele többnyire hosszú távú döntés. Egy ingatlan megvásárlásához milliókra, de akár tízmilliókra is szükség lehet. A hosszú futamidő ugyanakkor többletköltségekkel járhat, ami nem biztos, hogy megéri nekünk.

K&H lakáshitel kisokos – futamidő

Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanannál a hitelösszegnél. Az alacsony törlesztőrészlet kedvező lehet abból a szempontból, hogy a család havi költségvetését kevésbé terheli meg. Ugyanakkor a hosszabb futamidő miatt jelentősen megnövekedhet a teljes visszafizetendő összeg. Mérlegelnünk kell tehát, hogy a rövidebb futamidőt válasszuk-e, és ezzel kevesebbet fizetünk vissza összességében, vagy a hosszú futamidőt az alacsonyabb törlesztő részlettel és a magasabb összköltséggel.

K&H lakáshitel kisokos – Jövedelemarányos Törlesztési Mutató

A JTM jogszabályban szabályozottan engedi terhelni a jövedelmünket. Ez a bennünket védő szabály alaphelyzetben 50%-os terhelhetőséget enged meg 600 ezer forint nettó havi jövedelem alatt. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hiszen a JTM meghatározásakor figyelembe veszik a futamidő hosszát és a hitel típusát is. Bizonyos esetekben csak a jövedelmünk 25%-át fordíthatjuk hiteltörlesztésre, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran ennél is szigorúbb szabályokat alkalmaznak. Van tehát maximuma a jövedelmünk terhelhetőségének. Ez pedig hatással lesz a futamidő hosszára, így jól látható, hogy csak bizonyos korlátok között dönthetünk arról, hogy mennyi idő alatt szeretnénk a felvett hitelt visszafizetni.

K&H lakáshitel kisokos – alacsony kamat hosszú futamidővel

Vannak olyan K&H lakáshitelek, amiknél kifejezetten előnyös a hosszú futamidő. A Babaváró hitel például kamatmentes lehet 20 évig, ha teljesítjük a feltételeit, és az első öt évben megszületik az első gyermekünk. Egy kamatmentes hitelt mindegy, mennyi idő alatt fizetünk vissza, hiszen annak nincsenek költségei, így a hosszabb futamidő sem okoz plusz terhet számunkra. Az állam által támogatott, alacsony kamatozású hiteleknél is jó lehet a hosszú futamidő, különösen, ha összehasonlítjuk egy piaci jelzáloghitel költségeivel.

K&H lakáshitel kisokos – előtörlesztés

Néha kénytelenek vagyunk hosszú futamidőt választani, de később alakulhat úgy éltünk, hogy egy nagyobb összeg visszafizetésével csökkenthetjük a fennálló tartozásunkat. Az előtörlesztéssel csökkennek az összköltségeink, hiszen a visszafizetett összegre már nem kell kamatot fizetnünk. Mielőtt azonban előtörlesztenénk, vizsgáljuk meg, hogy ez megéri-e nekünk, hiszen az előtörlesztésnek is van díja. Hosszú futamidő esetén sem kell beletörődnünk a magas költségeinkbe, hiszen a hitelünket bármikor kiválthatjuk, lecserélhetjük egy kedvezőbbre.

K&H Bank lakáshitel és a K&H személyi kölcsön

Amikor K&H lakáshitelt igényelünk, a pénzintézet a már fennálló hiteleinket is figyelembe veszi a bírálatnál. A figyelembe vett nettó jövedelmünket ilyenkor csökkentik a törlesztőrészlet összegével. Annak kell kiderülnie, hogy így is tudunk-e majd fizetni. És a törvény is szabályozza, hogy egy jövedelmünk milyen mértékig terhelhető. Ez fontos, ha a K&H Bank lakáshitel mellé személyi kölcsönt is akarunk igényelni. Miért lehet szükségünk személyi kölcsönre a K&H Bank lakáshitel mellé? A személyi kölcsön szabad felhasználású, így abból ki tudjuk fizetni a lakásvásárlás után adódó kiadásainkat. És lesz ilyen bőven.

Ha a meglévő K&H Bank lakáshitelünk mellé személyi kölcsönt akarunk igényelni, akkor több tényezőt is megvizsgál majd a bank. A jó hír, hogy hitelképesek voltunk egy magasabb hitelösszegre, és ezt a hitelező bankunk mellett a többi pénzintézet is tudja már. De kaphatunk-e újabb hitelt? A legfontosabb, amit a bank vizsgálni fog az a JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató. Alaphelyzetben ötven százalékig engedi terhelni a havi jövedelmünket a törvény, de a pénzintézetek eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelek elbírálásánál. A terhelhetőség mértéke ráadásul függ a jövedelem nagysága mellett a felvenni kívánt kölcsön fajtájától és kamatperiódus hosszától is.

Akkor leszünk jogosultak újabb hitelre, ha a két törlesztőrészlet együttes összege sem haladja meg a JTM által előírt mértéket. Abban az esetben ugyanis, ha átlépjük a két törlesztő részlettel a hitelezhetőségünk határát, a bank el fogja utasítani az igénylésünket.

Egy K&H lakáshitel igénylésekor évtizedekre elkötelezzük magunkat, de közben kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor azonnal pénzre lesz szükségünk. Fontos tudni, hogy nincs semmi akadálya annak, hogy egy embernek több hitele is legyen. Azt is tudnunk kell azonban, hogy a bankok csak alapos vizsgálat után engedélyeznek egy újabb hitelkérelmet. A pénzintézetek hitelezési gyakorlata a bennünket is véd, ahogy a JTM is a mi érdekeinket szolgálja, hiszen nem engedi meg a túlzott eladósodást. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató a Magyar Nemzeti Bank által kidolgozott adósságfék rendszer egyik eleme. Az MNB konkrét százalékban határozza meg a jövedelem terhelhetőségét, és ettől a bankok csak negatív irányba térhetnek el. A gyakorlati a tapasztalatok azt mutatják, hogy a pénzintézetek szigorúbb feltételekkel dolgoznak, mint amit a törvény megenged számunkra. Összefoglalva: ha a K&H lakáshitelünk mellé személyi kölcsönt is igénylünk, a pénzintézet először azt vizsgálja meg, hogy a törlesztőrészletünk belefér-e a jövedelmünkbe. Ha igen, akkor jóváhagyhatják az igénylésünket.

Ha az igényelt összeg magasabb, mint amit a jövedelmünk elbírna, választhatunk hosszabb futamidőt. A hosszabb futamidő miatt alacsonyabb lesz a törlesztőrészletünk, így már elég lehet a havi nettó jövedelmünk. Megoldás lehet az is, ha egy adóstársat vonunk be a hitelügyletbe. Az adóstárs jövedelme is növeli az esélyünket, hogy megkapjuk az igényelt kölcsönt. Adóstársnak lenni nem egyszerű persze, mert adóstársként ugyanakkora a felelősségünk, mint az adósé. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor valakit adóstársnak kérünk fel. A törvény által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztési Mutató százalékát megváltoztatni nem tudjuk, de ahogy látható, van lehetőségünk arra, hogy befolyásoljuk a bank döntését. Egy hosszabb futamidő vagy egy adóstárs bevonása kedvezően hathat az elbírálásra. Ha szükségünk van egy K&H Bank személyi kölcsönre még a K&H Bank lakáshitelünk mellé, megkaphatjuk azt.

Általánosan kijelenthető, hogy nincs semmi akadálya annak, hogy K&H Bank lakáshitelünk mellett K&H Bank személyi kölcsönünk is legyen. Így azonban két hitelünk lesz, és két törlesztőrészletet is kell fizetnünk. Ezzel mindenképpen számoljunk, hogy felelős döntést tudjunk hozni. Felvehetünk tehát még egy hitelt, ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk van rá. A Magyar Nemzeti Bank nem csak tájékozatókkal, hanem szabályozással is véd bennünket a túlzott eladósodástól. De a döntés mindig a miénk, és így a felelősség is. Egy hitel áldás lehet, segíthet egy átmeneti pénzzavarban, vehetünk belőle új autót vagy bútort. Körültekintő döntéssel jobbá tehetjük vele a saját életünket és szeretteinkét is. Döntsünk jól, és a K&H Bank lakáshitel mellé felvett K&H Bank személyi kölcsönünk sok örömet fog okozni nekünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

K&H lakáshitel 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

K&H lakáshitel 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

K&H lakáshitel 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

K&H lakáshitel 2024 – Részletek és a folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A K&H lakáshitel felhasználható használt vagy új ingatlan vásárlására, építési telek vásárlására, lakáscélú hitel kiváltására, nyaraló, hétvégi ház vásárlására, gépkocsi tároló vásárlására, és ingatlan építésére, bővítésére, felújítására vagy korszerűsítésére.

A K&H lakáshitel csak részben igényelhető online, teljesen végig nem. A K&H lakáshitel szerződés aláírásához például be kell menni egy K&H Bank fiókba.

Nem. A K&H Bank lakáshitel számlanyitás nélkül is igényelhető.

A K&H lakáshitelt csak ingatlannal kapcsolatos célokra lehet felhasználni, a személyi kölcsön ellenben szabad felhasználású.

Fontos, hogy körültekintően járjon el a K&H Bank lakáshitel igénylő. A túlzott eladósodást mindenképpen el kell kerülni.

Igen. A K&H Banknál elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával