Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mostantól még egyszerűbb online értékpapírszámlát nyitni

2023.12.15.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. december 15. 10:44

2023. december 11-től pár kattintással bárki megnyithatja ügyfélkapus regisztrációval az ingyenes értékpapírszámláját a Magyar Államkincstárnál. De mi az az értékpapírszámla? Érdemes megnyitni? És miért fontos, hogy ingyenes? A Banknavigátor pénzügyi szakértői minden kérdésre választ adnak.

Mostantól még egyszerűbb online értékpapírszámlát nyitni

Mostantól egyszerűbb online értékpapírszámlát nyitni?

Igen, igaz a hír. 2023. december 11-től új szabályt vezetettek be az online értékpapírszámla nyitásának megkönnyítésére. A módosítások eredményeként a számlanyitási folyamat mostantól akár 15 perc alatt is elvégezhető, személyes megjelenés nélkül.

A változás lényege, hogy az online értékpapírszámla megnyitásához elegendő az Ügyfélkapu regisztráció, valamint a személyazonosság és a lakcím igazolása. Az ügyfélnek nem kell többé ügyfélszolgálatra mennie, vagy dokumentumokat aláírni és postázni.

A számlanyitás a következő lépésekből áll:

  • Az ügyfél bejelentkezik az Ügyfélkapuba.

  • Elindítja az online számlanyitás folyamatát.

  • A rendszer ellenőrzi az ügyfél Ügyfélkapus adatait.

  • Az ügyfélnek telefonszámot és e-mail címet kell megadni.

  • A szolgáltató hitelesíti az adatokat.

  • A számla aktiválódik.

A módosítás célja, hogy az online értékpapírszámla nyitást egyszerűbbé és gyorsabbá tegyék, ezzel is ösztönözve a lakossági befektetéseket.

De mi az az értékpapírszámla? Szükségünk van rá?

Az értékpapírszámla egy speciális számla, amelyen értékpapírokat lehet vásárolni, eladni és tárolni.

Az értékpapírok olyan pénzügyi eszközök, amelyek vagyonjogot vagy követelést testesítenek meg. Ilyenek például a részvények, kötvények, befektetési jegyek, opciók, határidős ügyletek vagy az állampapír.

Az értékpapírszámla megnyitása után az ügyfél hozzáférhet a tőzsdéhez, és megkezdheti a befektetési tevékenységet. A segítségével vásárolhat állampapírt, részvényeket, kötvényeket, vagy befektetési jegyeket.

Az értékpapírszámla számos előnnyel jár a befektetők számára.

Lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egyszerűen és gyorsan hozzáférjenek a tőzsdéhez.

Biztonságos helyet biztosít az értékpapírok tárolására.

Az értékpapírszámla segítségével a befektetők nyomon követhetik befektetéseik teljesítményét.

Néhány szempont, amelyet a Banknavigátor szakértői szerint érdemes figyelembe venni az értékpapírszámla kiválasztásakor:

A számla költségei: az értékpapírszámlák költségei eltérőek lehetnek. Fontos, hogy a számlanyitás előtt tájékozódjunk a különböző költségekről, például a nyitási, a fenntartási, a tranzakciós és a letéti költségekről. Fontos, hogy az Államkincstárnál nyitott értékpapírszámla ingyenes.

A számla kínálata: az egyes értékpapírszámlák különböző értékpapírokat kínálhatnak. Fontos, hogy olyan számlát válasszunk, amely kínálja azokat az értékpapírokat, amelyekbe befektetni szeretnénk.

A számla szolgáltatásai: az egyes értékpapírszámlák különböző szolgáltatásokat kínálhatnak, például online tőzsdei kereskedést vagy befektetési tanácsadást. Fontos, hogy olyan számlát válasszunk, amely kínálja azokat a szolgáltatásokat, amelyekre szükségünk van.

Nyissunk ingyenes értékpapírszámlát egyszerűen és gyorsan?

Az ingyenes értékpapírszámla megnyitásának több oka lehet.

Befektetési célok megvalósítása: az értékpapírszámla lehetővé teszi, hogy befektessünk olyan eszközökbe, amelyek segíthetnek elérni a pénzügyi céljainkat, például a nyugdíjcélú megtakarítást, a vagyon gyarapítását, vagy a rövid távú célok elérését.

Hozam: az értékpapírokból származó hozam több formában is megvalósulhat, például osztalék, kamat vagy árfolyamnyereség formájában.

Befektetési lehetőségek: az értékpapírszámla segítségével különböző befektetési lehetőségeket is megvalósíthatunk, például ETF-ekbe, indexkövető befektetési jegyekbe, állampapírba vagy akár magán befektetési alapokba is fektethetünk.

Az értékpapírszámla megnyitása előtt érdemes alaposan tájékozódni a különböző lehetőségekről és kockázatokról. A befektetési döntéseket mindig körültekintően kell meghozni, és fontos, hogy az adott befektetési termék megfeleljen az egyéni kockázatvállalási hajlandóságnak.

Néhány példa arra, hogy miért nyissunk ingyenes értékpapírszámlát:

Ha nyugdíjcélra szeretnénk megtakarítani, akkor értékpapírszámlán keresztül vásárolhatunk részvényeket, kötvényeket, állampapírt vagy befektetési jegyeket. Ezek az eszközök hosszú távú hozammal kecsegtetnek, így segíthetnek abban, hogy elegendő pénzt gyűjtsünk össze a nyugdíjas éveinkre.

Ha szeretnénk növelni a megtakarításaink értékét, akkor értékpapírszámlán keresztül vásárolhatunk részvényeket, kötvényeket, állampapírt vagy befektetési jegyeket. Ezek az eszközök magasabb hozamot kínálhatnak, mint a bankbetét vagy a folyószámla.

Ha rövid távú befektetési célokat szeretnénk megvalósítani, akkor értékpapírszámlán keresztül vásárolhatunk részvényeket, kötvényeket, állampapírt vagy akár árupiaccal kapcsolatos termékeket. Ezek az eszközök rövid távon nagyobb hozamot kínálnak, de a kockázatuk is magasabb lehet.

Az ingyenes értékpapírszámla egy olyan eszköz, amely számos lehetőséget kínál a befektető számára. Most gyorsan és egyszerűen.

Összefoglalás

2023. december 11-től egyszerűbbé vált az online értékpapírszámla nyitás. A folyamat, melyet Ügyfélkapu regisztrációval és személyazonosítással kezdeményezhetünk, akár 15 perc alatt is elvégezhető. Az értékpapírszámla lehetőséget nyújt értékpapírok vásárlására, eladására és tárolására, és számos előnnyel jár, mint például a hozzáférés a tőzsdéhez, a befektetések biztonságos tárolása és a teljesítmény nyomon követése. A Banknavigátor szakértői szerint a számla kiválasztásakor fontos figyelembe venni a költségeket, a kínált értékpapírokat és a szolgáltatásokat. Az ingyenes értékpapírszámla megnyitása hozzájárulhat a befektetési célok megvalósításához, magasabb hozamok eléréséhez és különböző befektetési lehetőségek kihasználásához.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Már kapható a 11 százalékos Bónusz Magyar Állampapír

Már kapható a 11 százalékos Bónusz Magyar Állampapír

2022.10.24.

Az új Bónusz Magyar Állampapír a legfrissebb befektetési lehetőség azok számára, akik szeretnék biztonságban tudni a megtakarításaikat.

Tovább olvasom
Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

2023.03.17.

Állampapírt vagy bankbetétet válasszunk, ha minden szempontból a legjobb befektetést keressük? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk meg!

Tovább olvasom
Megéri hitelből venni állampapírt?

Megéri hitelből venni állampapírt?

2022.12.26.

Hitelből venni állampapírt sokáig „tuti tippnek” számított – de mi a helyzet most, a válság idején? Ennek járunk utána alábbi cikkünkben!

Tovább olvasom
Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

2023.06.02.

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy? Felmerülhet a kérdés, ha szeretnénk befektetni. De melyik nyújtja a jobb hozamot? A kérdés megválaszolásához tudnunk kell, hogy mennyi időre akarjuk vagy tudjuk lekötni a pénzünket. Utánajártunk, hogy néhány hónapos lekötés vagy több éves befektetés esetén melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával