fbpx

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022

Ha hosszú éveken keresztül még a hiteledet kell törlesztened, szükséged lehet törlesztésvédelemre. Nyugodt éveket akarsz biztonságban? A hitelfedezeti biztosítás garantálja az álmod. Történik valami, ami miatt nehézséget okoz a hitel törlesztése? Van segítség ilyenkor is. Lássuk, mi az!

Igaz Önre, hogy 18 és 65 év között van, nincs betegállományban és nem részesül rokkantsági nyugdíjban vagy járadékban?

Nyugdíjas vagyok

Legalább 6 hónapja munkavállaló

Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!

Töltsd ki az online űrlapunkat és visszahívunk az előzetes egyeztetésért:

Hitelfedezeti biztosítás előrelátóknak

Tizenöt, húsz év, vagy ennél is hosszabb lehet egy hitel futamideje. Ki lát ennyire előre? Ki lát a jövőbe? Nem kell előre látnod. Van már olyan biztosítási termék, ami csökkenti a kockázatokat. Itt vannak a részletek.

Törlesztésvédelem felső fokon

A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem vagy képes fizetni. Legyen szó munkanélküliségről, keresőképtelenségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy ne adj Isten, halálról. 

Mikor fizet helyetted a törlesztésvédelem?

Kötöttél hitelfedezeti biztosítást, és nem tudsz fizetni. Előfordulhat ilyen helyzet. Az alábbi nem várt események esetén a biztosító fizet helyetted: ha két hónapja betegség miatt nem tudsz már dolgozni, jön a segítség. (Ezt a szolgáltatást kétévente csak egyszer veheted igénybe.) Kórházba is kerülhetsz. 10 nap után ott vannak, és segítenek. Elvesztetted a munkád, és két hónapja nem találsz másikat? Munkanélküliség esetén minden segítség jól jön. Még jó, hogy előre gondolkodtál. Fizetnek helyetted, így neked nem okoz gondot a havi törlesztő részlet. Ha a biztosított balesetben vagy betegségben elhuny, fizetnek. Igaz ez maradandó egészségkárosodás, rokkantság esetén is. (ha 70 %-ot meghaladó az egészségkárosodás, illetve baleset estén 50 % feletti egészségkárosodás estén) A pontos, naprakész feltételeket megtalálod a biztosítási feltételekben. Érdemes áttanulmányozni szerződéskötés előtt.

Miért érdemes megkötni minden hiteled mellé?

Nem várt esemény? Mindenki maga dönti el, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozol, hogy nem tudhatod, mikor történik negatív változás az életedben, és szeretnéd, ha baj esetén is lenne, aki fizeti a hiteled, akkor ez a neked való termék. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatsz hozzá. Így nem tolódik el a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyetted. Senki nem kívánja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

Kinek kell, mire lehet?

Van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor ez kellhet neked, de az is lehet, hogy épp most veszel fel hitelt vagy kötsz lízingszerződést. Lakástakarék pénztári számlád van? Jó lehet mellé egy hitelfedezeti biztosítás. Nem kötöttél a hitelfelvételkor? Semmi gond. A futamidő bármely pillanatában, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé meg lehet kötni, például lakáshitelre, autóhitelre, áruhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre illetve lakás lízingre és lakástakarék pénztári szerződésekre is. Személyi kölcsön? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. 

Mennyi a biztosítási díj havonta?

Az Optimális Biztosítási Portfólió Kft. független alkuszként  tagja a szakma elismert szervezetének, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének, a UNION ViennaInsurance Group Biztosító Zrt. az Union-Optimális Törlesztésvédelmet kínálja neked. Egyszerűen igényelhető, és segítséget nyújt nem várt helyzetek esetében. Ki ne akarna ilyen védelmet?

Hogy jön ki a matek?

15 millió Ft alatt a havi törlesztő részlet 50%-a az éves fizetendő, azaz havi 4,2%. 15 millió Ft felett a havi törlesztő részlet 65%-a az éves fizetendő díj, azaz havi 5,4 %. Például, ha felvettél 12 millió forint hitelt, és a havi törlesztő részleted 100.000 Ft, akkor az éves 50 000 Ft, ami havi 4167 forint – nagyjából. Amennyiben 18 millióra volt szükséged, és havonta ugyancsak 100 000 Ft-ot fizetsz, akkor az éves díj 65 000 Ft, ami 5417 forintra jön ki havonta. Pontos számot szeretnél tudni? Keresd a honlapon a kalkulátort! Töltsd ki az adatokat. Csak pár perc, és megtudod az összeget. Különböző esetekben, különböző összegek jönnek ki. A kalkulátor személyre szabott választ ad neked. A kalkulációt követően dönthetsz: hitelfedezeti biztosítás, Union-Optimális Törlesztésvédelem és nyugodt éjszakák éveken át.

És ami fontos

A pontos részletek, ha legalább hat hónapja munkaviszonyban állsz. 

A biztosított bármely okú halála esetén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) Bármely okú, 70%-ot meghaladó mértékű, maradandó egészségkárosodás esetén szintén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és ha van, 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) 60 napot meghaladó keresőképtelenség esetén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.  60 egymást követő napot meghaladóan álláskeresőként történő nyilvántartás után, szintén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet. 

Pontos részletek, ha vállalkozó vagy, vagy nem dolgozol egy helyen még hat hónapja.

A biztosított bármely okú halála vagy bármely okú, 70%-ot meghaladó, maradandó egészségkárosodása vagy baleseti eredetű, 50%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodása esetén a fennálló tőketartozást és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet fizet ki a biztosító. Ha baleset ér, és 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi részletet vállalnak át – amit a bank vár tőled minden hónapban.

Miért jobb ez, mint a többi?

A feltételek fontosak. Az ördög a részletekben rejlik. Halálesetre, rokkantságra, munkaképtelenségre és munkanélküliségre biztosítás több is van a piacon, de ilyen áron és feltételekkel egy sem. Ez a igazi törlesztésvédelem. Vannak jó biztosítások, de ez a Ferrari a Trabantok között. Dokumentumok persze kellenek. De igazán kevés. Munkaviszony is kell. Bár lehetsz vállalkozó vagy GYES-en/GYED-en lévő kismama is. És 65 év alatt szinte mindenkinek elérhető, aki nagykorú.

Azok a bizonyos részletek

1- től 35 éves futamidejű, bármekkora összegű kölcsönök mellé megkötheted (kártérítés felső határa 25 millió Ft vagy 250.000 Ft/hó törlesztés) Orvosi vizsgálat sem kell. Lemondhatod. Bármikor. Olcsóbb, mint egy életbiztosítás, és több mindenre jó. A hitelfedezeti biztosítás díja alacsony. Korrekt szerződési feltételekkel igényelheted. Széles spektrumú a szolgáltatási területe. Az életünk sok részből áll. Mindegyikre gondolnunk kell, ha nem akarjuk, hogy az egyik negatívan hasson a másikra.

Védelem a szeretteidnek

A tartozás kifizetése bármikor problémába ütközhet egy 35 éves futamidő alatt. nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő hiteleket fizetni kell, tartós táppénz estén is. A havi részlet nem várhat. Kell egy biztonsági csomag a családnak. Ennek lehet része a hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön nem fizetése beláthatatlan következményekkel járhat rád nézve. Elveszítheted az otthonod, az autód, adósságspirálba kerülhetsz. Ezt érdemes elkerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának? Senki. Most készülsz kölcsönt felvenni? Vagy már régóta törleszted? Mindkét esetben jól jön a biztonság. A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás a hitelfedezeti biztosítással lehetséges. Megszabadulhatsz a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos hiteltörlesztés már nem csak illúzió. 

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Két hónap után, a munkába állásig, de maximum 4 hónapig a biztosító átvállalja a törlesztő részletek kifizetését, akár havi 250 000-Ft-ig.

Amennyiben baleset miatt 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi törlesztő részletet átvállal tőled a biztosító.

Igen. GYES-en/GYED-en lévő kismama is köthet biztosítást, akár szabadon felhasználható hitelre is.

Sajnos nem. A biztosítás 18 és 65 év között igényelhető. 71 évesen nem tudsz Union-Optimális Törlesztésvédelmi biztosítást kötni.

Igen. 25 millió forintig fizet ki a biztosító tőketartozást biztosítási esemény bekövetkeztekor.

Igen. Csoportos beszedési megbízással vagy utalással is teljesíthető a befizetés.

A káresemény bekövetkezése után tájékoztatni kell a biztosítót a helyzetről. A szakértő kollégák pontos tájékoztatást adnak a teendőkről.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

2022.10.03.

Fellélegezhetnek azok a CSOK igénylők, akik nem tudják teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. A kormány ugyanis 5 százalékban maximalizálja a kamat mértékét a szerződés megszegése esetén. Ez egy igazán jó hír az érintetteknek. Lássuk, kiket érinthet a változás.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom