Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023

Ha hosszú éveken keresztül még a hiteledet kell törlesztened, szükséged lehet törlesztésvédelemre. Nyugodt éveket akarsz biztonságban? A hitelfedezeti biztosítás garantálja az álmod. Történik valami, ami miatt nehézséget okoz a hitel törlesztése? Van segítség ilyenkor is. Lássuk, mi az!

Igaz Önre, hogy 18 és 65 év között van, nincs betegállományban és nem részesül rokkantsági nyugdíjban vagy járadékban?

Nyugdíjas vagyok

Legalább 6 hónapja munkavállaló

Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!
Ft Kérjük, csak számot adjon meg!

Töltsd ki az online űrlapunkat és visszahívunk az előzetes egyeztetésért:

Hitelfedezeti biztosítás előrelátóknak

Tizenöt, húsz év, vagy ennél is hosszabb lehet egy hitel futamideje. Ki lát ennyire előre? Ki lát a jövőbe? Nem kell előre látnod. Van már olyan biztosítási termék, ami csökkenti a kockázatokat. Itt vannak a részletek.

Törlesztésvédelem felső fokon

A hiteled mellé kötött hitelfedezeti biztosítással a biztosító átvállalhatja a törlesztő részletek fizetését, ha nem vagy képes fizetni. Legyen szó munkanélküliségről, keresőképtelenségről, balesetből adódó kórházi ellátásról vagy ne adj Isten, halálról. 

Mikor fizet helyetted a törlesztésvédelem?

Kötöttél hitelfedezeti biztosítást, és nem tudsz fizetni. Előfordulhat ilyen helyzet. Az alábbi nem várt események esetén a biztosító fizet helyetted: ha két hónapja betegség miatt nem tudsz már dolgozni, jön a segítség. (Ezt a szolgáltatást kétévente csak egyszer veheted igénybe.) Kórházba is kerülhetsz. 10 nap után ott vannak, és segítenek. Elvesztetted a munkád, és két hónapja nem találsz másikat? Munkanélküliség esetén minden segítség jól jön. Még jó, hogy előre gondolkodtál. Fizetnek helyetted, így neked nem okoz gondot a havi törlesztő részlet. Ha a biztosított balesetben vagy betegségben elhuny, fizetnek. Igaz ez maradandó egészségkárosodás, rokkantság esetén is. (ha 70 %-ot meghaladó az egészségkárosodás, illetve baleset estén 50 % feletti egészségkárosodás estén) A pontos, naprakész feltételeket megtalálod a biztosítási feltételekben. Érdemes áttanulmányozni szerződéskötés előtt.

Miért érdemes megkötni minden hiteled mellé?

Nem várt esemény? Mindenki maga dönti el, mennyire fontos neki a biztonság. Ha úgy gondolkozol, hogy nem tudhatod, mikor történik negatív változás az életedben, és szeretnéd, ha baj esetén is lenne, aki fizeti a hiteled, akkor ez a neked való termék. Kedvező feltételekkel és alacsony éves díjjal juthatsz hozzá. Így nem tolódik el a futamidő, hiszen akár hónapokon át fizetnek helyetted. Senki nem kívánja, hogy rossz történjen. Ez előrelátás. A szeretteink biztonsága olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

Kinek kell, mire lehet?

Van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor ez kellhet neked, de az is lehet, hogy épp most veszel fel hitelt vagy kötsz lízingszerződést. Lakástakarék pénztári számlád van? Jó lehet mellé egy hitelfedezeti biztosítás. Nem kötöttél a hitelfelvételkor? Semmi gond. A futamidő bármely pillanatában, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé meg lehet kötni, például lakáshitelre, autóhitelre, áruhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre illetve lakás lízingre és lakástakarék pénztári szerződésekre is. Személyi kölcsön? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. 

Mennyi a biztosítási díj havonta?

Az Optimális Biztosítási Portfólió Kft. független alkuszként  tagja a szakma elismert szervezetének, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének, a UNION ViennaInsurance Group Biztosító Zrt. az Union-Optimális Törlesztésvédelmet kínálja neked. Egyszerűen igényelhető, és segítséget nyújt nem várt helyzetek esetében. Ki ne akarna ilyen védelmet?

Hogy jön ki a matek?

15 millió Ft alatt a havi törlesztő részlet 50%-a az éves fizetendő, azaz havi 4,2%. 15 millió Ft felett a havi törlesztő részlet 65%-a az éves fizetendő díj, azaz havi 5,4 %. Például, ha felvettél 12 millió forint hitelt, és a havi törlesztő részleted 100.000 Ft, akkor az éves 50 000 Ft, ami havi 4167 forint – nagyjából. Amennyiben 18 millióra volt szükséged, és havonta ugyancsak 100 000 Ft-ot fizetsz, akkor az éves díj 65 000 Ft, ami 5417 forintra jön ki havonta. Pontos számot szeretnél tudni? Keresd a honlapon a kalkulátort! Töltsd ki az adatokat. Csak pár perc, és megtudod az összeget. Különböző esetekben, különböző összegek jönnek ki. A kalkulátor személyre szabott választ ad neked. A kalkulációt követően dönthetsz: hitelfedezeti biztosítás, Union-Optimális Törlesztésvédelem és nyugodt éjszakák éveken át.

És ami fontos

A pontos részletek, ha legalább hat hónapja munkaviszonyban állsz. 

A biztosított bármely okú halála esetén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) Bármely okú, 70%-ot meghaladó mértékű, maradandó egészségkárosodás esetén szintén kifizeti a fennálló tőketartozást. (és ha van, 3 havi elmaradt törlesztő részletet is) 60 napot meghaladó keresőképtelenség esetén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet.  60 egymást követő napot meghaladóan álláskeresőként történő nyilvántartás után, szintén a 61. naptól a keresőképtelenség fennállásáig, de maximum 4 hónapig kifizeti az esedékes törlesztő részletedet. 

Pontos részletek, ha vállalkozó vagy, vagy nem dolgozol egy helyen még hat hónapja.

A biztosított bármely okú halála vagy bármely okú, 70%-ot meghaladó, maradandó egészségkárosodása vagy baleseti eredetű, 50%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodása esetén a fennálló tőketartozást és maximum 3 havi elmaradt törlesztő részletet fizet ki a biztosító. Ha baleset ér, és 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi részletet vállalnak át – amit a bank vár tőled minden hónapban.

Miért jobb ez, mint a többi?

A feltételek fontosak. Az ördög a részletekben rejlik. Halálesetre, rokkantságra, munkaképtelenségre és munkanélküliségre biztosítás több is van a piacon, de ilyen áron és feltételekkel egy sem. Ez a igazi törlesztésvédelem. Vannak jó biztosítások, de ez a Ferrari a Trabantok között. Dokumentumok persze kellenek. De igazán kevés. Munkaviszony is kell. Bár lehetsz vállalkozó vagy GYES-en/GYED-en lévő kismama is. És 65 év alatt szinte mindenkinek elérhető, aki nagykorú.

Azok a bizonyos részletek

1- től 35 éves futamidejű, bármekkora összegű kölcsönök mellé megkötheted (kártérítés felső határa 25 millió Ft vagy 250.000 Ft/hó törlesztés) Orvosi vizsgálat sem kell. Lemondhatod. Bármikor. Olcsóbb, mint egy életbiztosítás, és több mindenre jó. A hitelfedezeti biztosítás díja alacsony. Korrekt szerződési feltételekkel igényelheted. Széles spektrumú a szolgáltatási területe. Az életünk sok részből áll. Mindegyikre gondolnunk kell, ha nem akarjuk, hogy az egyik negatívan hasson a másikra.

Védelem a szeretteidnek

A tartozás kifizetése bármikor problémába ütközhet egy 35 éves futamidő alatt. nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. A meglévő hiteleket fizetni kell, tartós táppénz estén is. A havi részlet nem várhat. Kell egy biztonsági csomag a családnak. Ennek lehet része a hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön nem fizetése beláthatatlan következményekkel járhat rád nézve. Elveszítheted az otthonod, az autód, adósságspirálba kerülhetsz. Ezt érdemes elkerülni. Ki akar évekig tartó kellemetlenséget magának? Senki. Most készülsz kölcsönt felvenni? Vagy már régóta törleszted? Mindkét esetben jól jön a biztonság. A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás a hitelfedezeti biztosítással lehetséges. Megszabadulhatsz a hitel okozta stressztől, hiszen a biztos hiteltörlesztés már nem csak illúzió. 

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor

A hitelfedezeti biztosítás kalkulátor használatához csupán néhány adatra van szükség. Meg kell adni, hogy 18 és 65 év között van az életkor, és hogy nyugdíjas az igénylő vagy nem. Azt is be kell írni, hogy legalább fél éve dolgozik már. Szükség lesz a hitelösszegre, az aktuális tőketartozásra, és a havi törlesztőrészlet nagyságát is kéri a kalkulátor. Aztán már indulhat is a kalkuláció. Minden esetben érdemes használni a hitelfedezeti biztosítás kalkulátort. A használatával ugyanis egyszerűen, gyorsan, otthonról tudható meg, hogy mennyi lesz a hitelfedezeti biztosítás havidíja.

hitelfedezeti biztosítás kalkulátor

Hitel biztosítás

A hitel biztosítás nem más, mint a hitelfedezeti biztosítás. Gyakran használják a hitel biztosítás kifejezést a hitelfedezeti biztosítás helyett. Nagyon helyesen. Hiszen miről van szó? Arról, hogy a hitelfedezeti biztosítás biztosítja a hitelt. A hitelfedezeti biztosítás a hitel biztosítása. Biztosítja a hitel visszafizetését. Egyes esetekben a teljes hitelösszeget is a biztosított rendelkezésére bocsátja, egyes esetekben pedig átvállalja a törlesztőrészletek fizetését.

Törlesztési biztosítás

Ezért törlesztési biztosításnak is nevezik. A törlesztési biztosítás nem más, mint a hitelfedezeti biztosítás egyik része, egyik eleme. A hitelfedezeti biztosítás a biztosítási kötvényben meghatározott módon vállalhatja át a törlesztőrészletek fizetését egy adott időszakra. Ebben az időszakban a biztosított mentesül a fizetési kötelezettsége alól, hiszen ilyenkor a biztosítótársaság fizet helyette.

A hitelfedezeti biztosítás mit jelent?

A hitelfedezeti biztosítás szó szerint a hitel biztosítását jelenti, vagyis azt, hogy ha a biztosított valamely okból nem tud fizetni, akkor azt a biztosító teszi meg. Ilyen módon biztosít a hitelfedezeti biztosítás. A hitelfedezeti biztosítás is csak egy biztosítás. És mint minden biztosításnak, ennek is az a célja, hogy a nem várt események negatív hatásit csökkentse, vagy teljesen meg is szüntesse. Mint minden biztosítás, a hitelfedezeti biztosítás is adott helyzetekben előre meghatározott módon kártalanítja a biztosítottat.

Hitelbiztosítás

A hitelbiztosítás nem más, mint a hitelfedezeti biztosítás. Amikor egy hitelt, pontosabban egy hitelfelvételt akarunk biztosítani, akkor hitelbiztosítást kötünk. A hitelbiztosítás a hiteligénylő biztosítása arra az esetre, ha nem tud fizetni. Amikor valaki önhibáján kívül olyan helyzetbe kerül, hogy a törlesztőrészletek kifizetése gondot okoz számára, akkor jó, ha van hitelbiztosítása. Nem csak autót, lakást vagy utazást lehet tehát biztosítani, hanem egy hitelfelvételt is. A hiteligénylés biztosítása a hitelbiztosítás. A hitelfedezeti biztosítás.

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás nem várt helyzetekben segíthet. Olyan helyzetekben, ami nem látható előre. A jövőt pedig jó lenne tudni. Biztosra mehetnél, nem kellene aggódni, hogy megváltozik az élet. A nem várt negatív változások szorongást, nyugtalanságot okozhatnak. A világ azonban változik. De mit lehet kezdeni ezzel a bizonytalansággal? Leírunk néhány gondolat a bizonytalanság kezelésére.

A sikerek fontosak. A saját sikereink utat mutatnak. Életünk folyamán már megküzdöttünk jó néhány problémával. Ebből erőt meríthetünk, hiszen ha egyszer megoldottunk valamit, azt újra megtehetjük. Tanulhatunk a saját hibáinkból is, ha felismerjük, hogy eddig mit nem csináltunk jól, és azon változtatunk. Ha kevesebb az információ, akkor több lehet a nyugalom. A híreket olvasva ránk nehezedhet a világ. Földrengések, tragédiák, katasztrófák, gazdasági válság, infláció, háború. Ezekről olvasva bizonytalannak érezhetjük a jövőnket. A napi hírolvasás, főleg lefekvés előtt, az esti órákba, terhet rak ránk. Olvassuk kevesebbet, és őrizzük meg a nyugalmunkat. A mi életünk fontosabb a világ borzalmainál.

A biztonság érzését adja

Az újdonságok is fontosak az életben. Amikor elkezdünk egy új sportot vagy csatlakozunk egy közösséghez, amihez már régóta szerettünk volna, ez mind jótékonyan hat az önbizalomra. Erősebb önbizalommal felvértezve jobban kezelhetők a változások, csökkenthető a stressz. Könnyebben vehetjük azokat az akadályokat, amik próba elé állítanak bennünket. Persze van, ami rajtunk múlik, és van, ami nem. Régi bölcsesség, hogy ne akarjunk azon változtatni, amin nem tudunk. Vannak rajtunk kívülálló események, amikre nincs ráhatásunk. Ezek persze hatnak az életünkre, de ha elfogadjuk a tényt, hogy ezeken nem változtathatunk, az segíthet bennünket abban, hogy elfogadjuk a történéseket. Nem tudunk mindent irányítani. Amit viszont tudunk, azt irányítsuk úgy, hogy a számunkra a legjobb legyen. Segítség is kérhetünk másoktól és persze önmagunktól is. Segítséget, tanácsot bármikor kérhetünk. Gyakran vannak ötleteink, hogy másoknak mit kellene tenniük. De adhatunk tanácsot magunknak is. Ha ezt nem érezzük elegendőnek, fordulhatunk a barátainkhoz vagy szakemberhez is. Kérjünk segítséget, ha szükséges. Ne felejtsük el, hogy a párunk, a családunk és a barátaink mellettünk állnak. A változások pedig elkerülhetetlenek. A kiszámíthatatlanság mindig velünk marad. Bár a változást megállítani nem tudjuk, önmagunkért azért sokat tehetünk. Ismerjük magunkat, tudjuk, hogy mennyire vagyunk alkalmazkodóak.

Biztonság a mindennapokban

A hitelfedezeti biztosítás szebbé teheti az életet? Talán igen. De hogyan kell átalakítani az életmódot, hogy boldogok legyünk? Tehetünk-e valamit egyáltalán? A boldogság általános témának tűnik, a róla szóló írások pedig tele vannak közhelyekkel. De mi van, ha ezeket megtöltjük tartalommal? A tudományos pszichológia már a boldogság szolgálatába állt. Évszázadok óta önjelölt guruk, vallási és filozófiai irányzatok próbálják meg definiálni a boldogság fogalmát, és a hozzá vezető egyetlen üdvözítő utat. A tudomány is beállt ebbe a sorba, és konkrét, nem túl meglepő megállapításokat tett közzé a boldogságkutatás eredményiről. Azt mondja, hogy mindenki tudja, hogy lehetünk tartósan boldogok. A számtalan cikk, tanulmány, film, ami a boldogsággal foglalkozik, egy általános tudás érzetét hozta el a mindennapjainkba. Mindannyian tudjuk, hogy lehetünk boldogok, bár a tudásunk gyakran felületes, néhány esetben talán téves is. A pénz, a sport, a szociális kapcsolataink és a céljaink is befolyásolják a boldogságunkat. Életmód témában is fontos a tájékozottság. Minél mélyebb a tudásunk, annál többet tehetünk önmagunkért és a környezetünkért. De mit tehetünk a boldogabb életért? A tudományos kutatások szerint a boldogságunk negyven százalékát befolyásolhatjuk, a többi eleve adott. Ez kevésnek tűnhet, mégis ez az a rész, ahol mi is hozzátehetünk a boldogabb életünkhöz.

Boldogság – nyugalom – hitelfedezeti biztosítás

A testmozgás, a sport, ha heti legalább kétszer egy órás, boldogabbá tesz minket. Ennek hormonális okai is vannak, de a rendszeres testmozgás szükségességével mindenki egyetért. Ha önkéntes munkát végzünk, annak ugyanilyen hatása van. Hasznosnak érezzük magunkat, és szerezhetünk új barátokat is. Mindenféle társas aktivitás, közösségi élet szintén pozitív változásokat hoz. Eljárunk egy klubba? Nagyon jó. A szociális kapcsolatainknak szintén nagy a szerepe, a munkahelyen vagy a focicsapatban szerzett barátok is boldogabbá tesznek bennünket. A család, a párkapcsolat pedig elképzelhetetlenül sokat tesz hozzá egy boldog élethez. A boldog emberek a kutatások szerint egészségesebbek és tovább is élnek. Mi is tehetünk a boldogságunkért. Tegyünk érte. Rendszeres testmozgás, önkéntes munka, társas aktivitás. Ennyi az egész. És ott vannak a biztosítások is. Ezen is el kell gondolkodni. A hitelfedezeti biztosítás teheti lehetővé, hogy aggodalmaktól mentes életet éljünk.

Hitelfedezeti biztosítás – kössünk vagy ne kössünk?

Nehéz eldönteni, hogy kössünk-e hitelfedezeti biztosítást? Nem nehéz. Nehéz tanácsot adni, ha valaki hitelfedezeti biztosítás megkötésén gondolkodik. Talán nem is lehet. Legyen szó bármilyen biztosításról. Biztosítással védhetjük az életünket, az életvitelünket, az utazásunkat, a vagyontárgyainkat és megtakarítási formaként is választhatunk biztosítást. A biztosító tanácsadói persze meg akarják győzni a leendő ügyfeleket, de a döntést egyedül kell meghozni. És ez nem egyszerű. A biztosítás kiadással jár, mégpedig rendszeres, akár az életünk végig tartó kiadással. És mit kapunk cserébe? A megtakarítási célú biztosításnál egyszerű a válasz. A biztosítási kötvény lejáratakor a biztosító kifizeti az addig felhalmozott összeget és a hozamait. Ez egyszerű. De mi a helyzet egy kockázati életbiztosítással vagy egy hitelfedezeti biztosítással, esetleg egy lakásbiztosítással? A válasz ilyenkor már jóval összetettebb. A nem megtakarítású célú biztosításokkal ugyanis az a helyzet, hogy csak fizetjük és fizetjük, és bizony könnyen lehet, hogy soha nem lesz rájuk szükség.

Amiért érdemes hitelfedezeti biztosítás kötni

Mert bizony érdemes. Érv lehet a biztosítás megkötése mellett, hogy a biztosított a saját nyugalmát vásárolja meg. Egy érzést, hogy előrelátó módon gondoskodott magáról és a szeretteiről. Ha bekövetkezik egy előre nem látható, nem várt esemény, és emiatt kár éri, akkor számíthat arra, hogy a biztosító megtéríti a kárát. Ez adhat egy olyan biztonságérzetet, ami miatt a gondolatai nem akörül forognak, hogy mi lesz, ha. Mi lesz, ha baleset éri? Mi lesz, ha nem lesz munkája? Mi lesz, ha kórházba kerül? Mi lesz, ha kevés lesz a nyugdíja? Ha a biztosított nem, vagy csak ritkán foglalkozik ezzel a kérdéssel vagy ezekkel a kérdésekkel, az nyugodtabb életet biztosíthat számára. Nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, nem fog aggódni, mert van hitelfedezeti biztosítása.

Hitelfedezeti biztosítás az anyagi biztonságért

Másik érv lehet az anyagi biztonságra való törekvés. De hogy adhat anyagi biztonságot egy hitelfedezeti biztosítás? A hitelfedezeti biztosítás lényege, hogy egy káresemény esetén megtérítik a biztosított kárát vagy annak egy részét. Könnyű elképzelni azt, hogy mi történik akkor, ha valakit nagy anyagi veszteség ér. Ha egy családnak nincs elegendő megtakarítása ahhoz, hogy a kárt saját forrásból kifizesse, akkor a vagyontárgy akár el is veszhet örökre. Nem lesz hol lakni, nem lesz mivel munkába járni. Ez egy megfelelően kiválasztott hitelfedezeti biztosítással elkerülhető, hiszen a biztosító kifizetheti az elszenvedett kárt. Akinek van megfelelő mértékű megtakarítása, az sem szeretné azonban ilyenkor a kár enyhítésére fordítani. Az évek alatt, kemény munkával megkeresett pénzt ne vigye el egy szerencsétlen esemény. Az látszik tehát, hogy akár van pénze a biztosítottnak, akár nincs arra, hogy a kárát kifizesse, mindkét esetben jobb, ha van biztosítása. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztosíthatja azt, hogy az anyagi helyzete ne változzon meg jelentősen negatív irányban.

Munkanélküliség esetén is segíthet

Harmadik érv lehet a biztosítás megkötése mellett a munkaképesség fenntartása. A magyar családok gyakran, sőt, szinte mindig, havi fizetésből élnek. Ha az úgynevezett kenyérkereső kiesik a munkaerőpiacról, akkor az a család nehéz helyzetbe kerülhet. Ezért lehet fontos egy megfelelő biztosítás. Ha valaki kiesik a munkaerőpiacról, az nem tudja biztosítani a környezete jóllétét, mert nem keres havonta pénzt. Egy baleset miatt akár hetekig, hónapokig tartó kórházi kezelésre szorulhat egy biztosított, és ebben az esetben a havi rendszeres jövedelme értelemszerűen megszűnik. És ez súlyos következményekkel járhat. Történhet olyan is, hogy a munkaképesség részben vagy teljesen megszűnik egy baleset miatt. Ez még nagyobb, még hosszabb ideig tartó problémát okozhat. Ilyenkor, ha nincs hitelfedezeti biztosítás, olyan élethelyzet alakulhat ki, ami megoldhatatlan feladat elé állíthat mindenkit. Ezek a problémák megoldhatók lehetnek egy megfelelően kiválasztott hitelfedezeti biztosítással. A fő érv a hitelfedezeti biztosítás megkötése mellett, a fenti érvek összessége. Egy magát előrelátó és felelős embernek tartó ember arra törekszik, hogy a szeretteit biztonságban tudja. Ezt a biztosítással el lehet érni. Biztosítani lehet azt, hogy a család életszínvonala ne változzon meg jelentősen egy nem várt negatív életesemény után. Mégsem lehet egyértelműen azt tanácsolni valakinek, hogy kössön hitelfedezeti biztosítást. De az mindenképpen elmondható, hogy meg kell fontolni a biztosításkötést. A kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál ezen nem kell gondolkodni. Hiszen kötelező. Ha utazunk, akkor az utasbiztosításra kell gondolni. Hitelfelvétel esetén pedig a hitelbiztosításra.

Ki köthet hitelfedezeti biztosítást?

A hitelfedezeti biztosítás mindenki számára elérhető. A megkötésének nincsenek különleges szabályai, bárki felkereshet egy biztosítót, és köthet egy hitelfedezeti biztosítást. A szerződés aláírásával vállalt kötelezettségek betartásával pedig a biztosítás élő marad, egészen annak lemondásáig vagy lejáratáig. Mivel a hitelfedezeti biztosítás mindenki számára elérhető, csupán egy döntés kérdése, hogy valaki rendelkezik-e vele. Érdemes megfontolni, hogy szükség van-e rá, és meg kell kötni a hitelfedezeti biztosítást! A hitelfedezeti biztosítás könnyen elérhető biztosítási forma, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hiteligénylők többsége köt hitelfedezeti biztosítást. Ez ma már természetes, és egy kicsit divat is. Persze ne a divat miatt kössünk hitelfedezeti biztosítást. Gondoljunk a szeretteinkre, és az ő hosszú távú jólétükre is. És kössünk hitelfedezeti biztosítást! Már maga a szó is tökéletes. A magyar nyelv gyönyörű. Hiszen mi egy hitelfedezeti biztosítás? Biztosítja a hitelt. Kössünk hitelfedezeti biztosítást! Magunkért és a szeretteinkért.

Megéri hitelfedezeti biztosítás kötni?

Biztosan. Bár az a legjobb, ha nem éri meg megkötni a hitelfedezeti biztosítást. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy a biztosított igénybe vegye a biztosítást, mert nem történt káresemény. Ilyenkor persze felmerülhet, hogy a semmiért fizetett az ügyfél. Ez nem igaz. A hitelfedezeti biztosítás ugyanis biztonságérzetet ad. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a biztosítottal az az, hogy nem történik semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb, ha nem történik probléma. Így biztosan nem érte kár a biztosítottat. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a biztosított szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelfedezeti biztosítás kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Két hónap után, a munkába állásig, de maximum 4 hónapig a biztosító átvállalja a törlesztő részletek kifizetését, akár havi 250 000-Ft-ig.

Amennyiben baleset miatt 10 napnál tovább kórházi kezelésre szorulsz, 4 havi törlesztő részletet átvállal tőled a biztosító.

Igen. GYES-en/GYED-en lévő kismama is köthet biztosítást, akár szabadon felhasználható hitelre is.

Sajnos nem. A biztosítás 18 és 65 év között igényelhető. 71 évesen nem tudsz Union-Optimális Törlesztésvédelmi biztosítást kötni.

Igen. 25 millió forintig fizet ki a biztosító tőketartozást biztosítási esemény bekövetkeztekor.

Igen. Csoportos beszedési megbízással vagy utalással is teljesíthető a befizetés.

A káresemény bekövetkezése után tájékoztatni kell a biztosítót a helyzetről. A szakértő kollégák pontos tájékoztatást adnak a teendőkről.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy - Melyik nyújtja a jobb hozamot?

2023.06.02.

Prémium Magyar Állampapír vagy Diszkont Kincstárjegy? Felmerülhet a kérdés, ha szeretnénk befektetni. De melyik nyújtja a jobb hozamot? A kérdés megválaszolásához tudnunk kell, hogy mennyi időre akarjuk vagy tudjuk lekötni a pénzünket. Utánajártunk, hogy néhány hónapos lekötés vagy több éves befektetés esetén melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom
Módosulhatnak a CSOK szabályai is

Módosulhatnak a CSOK szabályai is

2023.05.26.

Módosulhatnak a CSOK szabályai egy társadalmi vitára bocsátott kormányrendelet értelmében. A változtatás még csak terv, és a CSOK szabályainak lényegi részét nem érintik majd. Fontosnak tartjuk a részletek ismeretét is, ezért utánajártunk, hogy milyen módon módosulhatnak a CSOK szabályai. Mutatjuk. Íme.

Tovább olvasom
Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

Megérkezett a várt lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint

2023.05.22.

A lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint országos. Nem csak a kisebb településeket és nagyvárosokat, de már a fővárost is elérte a lakásárcsökkenés. Az öröm azonban még korainak tűnik. Mutatjuk, hogy mekkora a lakásárcsökkenés az MNB adatai szerint.

Tovább olvasom
Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

2023.05.18.

2023. július elsejétől változnak a jövedelem terhelhetőségének szabályai hiteligénylésnél. Mivel a szabály alacsonyabb terhelhetőséget enged meg, a felvehető hitelösszeg is alacsonyabb lesz. Ez azonban nem fog mindenkit érinteni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom