Kegyeleti biztosítás – Minden amit tudni kell 2024-ben

Mi az a kegyeleti biztosítás?

A kegyeleti életbiztosítás vagy temetési biztosítás egy kockázati életbiztosítás időseknek, ami baleseti halál vagy betegség miatti halál esetén fizet az örökösnek.

A kockázati kegyeleti biztosítás a biztosított halála esetén egy meghatározott összeget fizet ki a kedvezményezettnek.

Ez az összeg a temetési költségek fedezésére szolgál.

A kockázati temetkezési biztosítások alacsony díjúak, de a biztosított halála esetén csak a biztosítási összeget fizeti ki a biztosító.

A kegyeleti biztosítás ajánlott azoknak, akik szeretnének előre gondoskodni a temetési költségekről.

A temetkezési biztosítás különösen ajánlott azoknak, akiknek nincsenek hozzátartozói, vagy akiknek a hozzátartozói nem tudnák fedezni a temetési költségeket.

A temetkezési biztosítás biztosítja, hogy a biztosított halála esetén a temetési költségek fedezve legyenek, és megkönnyíti a hozzátartozók számára a temetés megszervezését. Lehetővé teszi a biztosítottnak, hogy saját maga döntse el, hogy a temetést hogyan szeretné megszervezni.

A kegyeleti biztosítás megkötése

A temetkezési biztosítás megkötéséhez a biztosítónak meg kell adnia a biztosított személy adatait, az életkorát, és a kívánt biztosítási összeget.

A temetkezési biztosítások díja a biztosított életkorától, az egészségi állapotától és a kívánt biztosítási összegtől függ. A fiatalabb, egészséges személyek általában alacsonyabb díjat fizetnek, mint az idősebb vagy egészségügyi problémákkal küzdő személyek.

A kegyeleti biztosítás összehasonlítása – kegyeleti biztosítás kalkulátor – temetési biztosítás kalkulátor

A kegyeleti biztosítások összehasonlításához érdemes több biztosító ajánlatát is bekérni. A biztosítók különböző díjakat és biztosítási feltételeket kínálnak. A kegyeleti biztosítás díja egyszerűen kiszámítható a kalkulátor segítségével. A kegyeleti életbiztosítás ára fontos lehet a kiválasztáskor. Ehhez nyújt segítséget a temetkezési biztosítás kalkulátor.

Mire jó a kegyeleti biztosítás?

A kegyeleti életbiztosítás igényléséhez a belépési kor többnyire 50 év, de egyes esetekben akár 80 évesen is megköthetjük. Nincs lejárati kor és biztosítási időtartam sem, tehát amíg él valaki, és fizeti a díjat, addig jogosult a védelemre.

A kegyeleti életbiztosítás díja alacsonyabb, mint az 50 éves kor felett kötött hagyományos kockázati biztosításé. Akár havi néhány ezer forinttól elérhető.

A szolgáltatási csomag ára lehet magasabb is. A szolgáltatási csomag ára attól is függ, hogy hányan veszik igénybe. Ha egy házastárssal közösen fizetik, akkor a havi díj magasabb, mégis jobban megéri, mintha két külön biztosítást kötne valaki.

Az életbiztosítások kizárják a már meglévő betegségek miatti haláleseteket. A temetési biztosításnál legtöbbször nincs egészségügyi alapú elbírálás, és orvosi vizsgálat sincs.

Ez fontos, mert a legtöbb biztosításnál a meglévő betegségek növelik a biztosítás díját, és az is gyakori, hogy a biztosítótársaság kizár egyes térítési kategóriákat, vagyis nem fizet, ha előzetesen fennálló betegség miatt hal meg valaki.

Van várakozási idő is, a temetkezési biztosítási védelem csak ezután léphet életbe. A temetkezési biztosítás esetén a várakozási idő legtöbbször 6 hónap és 3 év között van. Baleseti halál esetén a biztosítótársaság többnyire nem határoz meg várakozási időt.

A temetkezési biztosításnál, mivel egy életbiztosítás, nem kell megvárni a hagyatéki eljárás végét, ami hosszabb idő is lehet, hanem a kedvezményezett rövid időn belül hozzájuthat a temetkezési biztosítás összegéhez, és fedezni tudja az előzetes temetési költségeket.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Kockázati életbiztosítás speciális paraméterekkel – ez a temetkezési biztosítás

Az életbiztosítást szinte mindenki ismeri. Életbiztosítást bármikor köthetünk, de ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet választunk, hiszen attól függ, hogy mi a célunk, különböző típusok közül választhatunk.

Az életbiztosítás többféle helyzetben nyújt megoldást: balesetnél, műtétnél, tartós betegségnél vagy halálesetnél segít, emellett az öngondoskodáshoz is kiváló eszköz, de befektetésként is használható.

Az ember életében sajnos előfordulhat baleset, súlyosabb betegség, műtét, valamilyen tartós egészségkárosodás. Az életbiztosítás ilyen esetekben, illetve halálesetnél is jól jöhet, hiszen anyagi segítséget jelenthet a nehéz helyzetben.

A kockázati életbiztosítás csak abban ez esetben fizet, ha káresemény történik. Abban az esetben, ha a biztosítás megszűnik, és közben káresemény sem történik, a kockázati életbiztosítás kifizetés nélkül megszűnik.

A kockázati életbiztosítás akkor fizet, ha a szerződésben meghatározott esemény (általában baleset vagy betegség miatt bekövetkező haláleset, de lehet más egészségkárosodás is) bekövetkezik.

A biztosítók többnyire felső korhatárt szabnak meg a szerződés megkötésekor, adott időszakra lehet kötni, a biztosítás díját havonta kell fizetni, és ha nem történik káresemény a szerződés ideje alatt, akkor nincs kifizetés.

A szakértőink arra hívják fel a figyelmet, hogy a kockázati életbiztosításoknál gyakran van életkori megkötés, szemben a temetkezési biztosítással.

A legfontosabb különbség egy kockázati életbiztosítás és egy temetkezési biztosítás között az életkori korlátozás, illetve annak a hiánya.

Miért kössünk kegyeleti biztosítást?

A temetkezési biztosítás egy pénzügyi termék, amit az emberek azért kötnek, hogy biztosítsák a saját és családjuk pénzügyi biztonságát a halál esetén.

Ez a biztosítás a temetési költségek fedezésére jó, és számos előnnyel járhat.

Az egyik legfontosabb ok a temetkezési biztosítás kötésére az, hogy segít a hirtelen halálesetek által okozott pénzügyi terhek kezelésében.

Ezenkívül az elhunyt hozzátartozóinak megkönnyíti a gyászidőszakot, mivel nem kell aggódniuk a temetés költségei miatt.

A temetkezési biztosítás segíthet elkerülni a váratlan anyagi nehézségeket, amelyek egy haláleset után felmerülhetnek, például a temetési költségek és az elmaradt jövedelem miatt.

A temetkezési biztosítás könnyen elérhető és megfizethető, ami miatt számos ember számára elérhető.

Ezenkívül gyakran nincs egészségügyi vizsgálat a temetkezési biztosítás kötése előtt, így könnyen elérhető azok számára is, akik egészségügyi problémákkal küzdenek.

A biztosítási összeget az elhunyt hozzátartozóinak fizetik ki a biztosítótársaság, ami biztosítja a szeretteik anyagi jólétét.

Az elhunyt hozzátartozói által kapott kifizetések adómentesek, ami további pénzügyi könnyebbséget jelent.

A temetkezési biztosítás lehetővé teszi, hogy az emberek előre megtervezzék saját temetésüket, és így meghatározhassák, milyen típusú szolgáltatásokat szeretnének.

Ez a tervezési lehetőség csökkentheti a hozzátartozók terheit a gyászidőszakban.

A temetkezési biztosításnak számos változata létezik, így kiválasztható a saját igényeknek és pénzügyi helyzetnek megfelelő opciót.

Néhány temetkezési biztosítási termék akár befektetési lehetőségeket is kínál, így az örökösök hosszú távú pénzügyi előnyökhöz is juthatnak.

Az elhunyt hozzátartozói számára a választási lehetőség fontos lehet annak érdekében, hogy a temetés a család kívánságának megfelelően történhessen.

A temetkezési biztosítás térítési összege idővel növelhető vagy csökkenthető, ami lehetővé teszi az igényekhez való rugalmas igazodást.

kegyeleti biztosítás kötés

A kegyeleti biztosítás célja nem kizárólag a temetési költségek fedezése

A temetkezési biztosítás segíti az elhunyt hozzátartozók pénzügyi stabilitását a veszteség után.

Egyes temetkezési biztosítások a temetési költségek mellett kiegészítő juttatásokat is tartalmazhatnak, például gyógyszerekre vagy orvosi ellátásra fordítható összegeket.

A temetkezési biztosítás könnyen hozzáférhető, mivel nincs korhatár vagy egészségi állapothoz kapcsolódó megkötés.

A fiatalabb emberek is megköthetik a temetkezési biztosítást.

A temetkezési biztosítás egyfajta öngondoskodás, mivel az ember saját vagy családja jövőjét biztosíthatja vele.

Azok, akik temetkezési biztosítást kötnek, biztosíthatják, hogy ne hagyjanak hátra adósságot haláluk után.

Az elhunyt hozzátartozói számára nyújtott pénzügyi támogatás lehetővé teszi, hogy fennmaradjon az életminőségük a veszteség után.

A temetkezési biztosítás különböző díjakkal érhető el, így az emberek olyan fedezetet választhatnak, ami megfelel az egyéni igényeiknek és pénzügyi helyzetüknek.

Egy fontos szó mindannyiunk életében – mit jelent a kegyelet?

A kegyelet egy fogalom, amely mély emberi érzelmekkel és empatikus gondolkodással társul.

Ez a szó kapcsolódik a veszteséghez, a gyászhoz és a temetési szertartásokhoz.

Kifejezi azt az erős és odaadó tiszteletet és figyelmet, amelyet az elhunyt személynek és az ő emlékének szentelünk.

Kegyelet azt jelenti, hogy tisztelettel és méltósággal tekintünk az elhunyt személyre, megemlékezünk róla és méltatjuk az életét.

Ez a gondolkodásmód segít az elhunyt hozzátartozóinak a gyászidőszakban, hogy feldolgozzák a veszteséget, és megtalálják a módját az emlékezésnek és a továbblépésnek.

Az empátia fontos része a kegyeletnek, mivel segít megértően és támogatóan viselkedni az elhunyt hozzátartozóival szemben.

Az empátia azt jelenti, hogy érzékenyek vagyunk az ő érzelmeikre, és megpróbálunk segíteni nekik abban, hogy átéljék és kifejezzék a gyászukat.

A kegyelet nem csupán a temetési szertartásokra korlátozódik, hanem folyamatosan jelen van az emlékezésben, és az elhunyt személy életének megbecsülésében.

A fotók, emléktárgyak és történetek révén megőrizhetjük az emléket, és ezek segítségével továbbra is közel érezhetjük magunkhoz az elhunyt hozzátartozót.

Az empatikus kegyeleti hozzáállás segít az embereknek megtalálni a módját annak, hogy az elhunyt személy emlékét megőrizzék, és a gyászukat feldolgozzák.

Az empatikus hozzáállás azt mutatja, hogy tisztelettel és szeretettel gondolunk azokra, akiket elvesztettünk.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Miért fontos a magyar kultúrkörben a temetés?

A temetés fontos szerepet játszik a magyar kultúrkörben, számos vallási, kulturális és érzelmi okból.

Vallási okokból a temetés egy fontos szertartás, ami segít a hozzátartozóknak elfogadni a halált, és megkönnyíteni a gyász folyamatát.

A temetés során a család és a barátok összegyűlnek, hogy elbúcsúzzanak az elhunyttól, és kifejezzék a részvétüket a hozzátartozóknak. A temetés során gyakran imádkoznak, vagy vallási szertartásokat tartanak, ami egyes hitrendszerek szerint segít az elhunytnak a túlvilágba való átlépésben.

Kulturális okokból a temetés egy fontos társadalmi esemény, amely segít a közösségnek együtt gyászolnia az elhunytat. A temetés során a család és a barátok összegyűlnek, hogy kifejezzék a részvétüket a hozzátartozóknak, és emlékezzenek az elhunytra. A temetés után szokás ételt és italt kínálni a vendégeknek, ami segít a közösségnek együtt gyászolni.(halotti tor)

Érzelmi okokból a temetés egy fontos rituálé, ami segít a hozzátartozóknak megbirkózni a halál okozta érzelmi sokkal. A temetés során a család és a barátok összegyűlnek, hogy kifejezzék a részvétüket a hozzátartozóknak, és segítsenek nekik a gyászolni. A temetésen szokás beszédet mondani az elhunytról, ami segít a hozzátartozóknak emlékezni az elhunytra, és értékelni az életét.

A magyar temetések többnyire keresztény rítus szerint zajlanak, de előfordulnak zsidó, muszlim és egyéb vallási temetések is. A temetések a temetkezési vállalkozók által biztosított helyszínen zajlanak, de előfordulhatnak otthoni temetések is. A temetések során szokás virágot, koszorút vagy gyertyát helyezni az elhunyt sírjára.

A magyar temetkezési szokások az idők során változtak, de a temetés továbbra is fontos szerepet játszik a magyar kultúrkörben.

A kegyelet, egy rész az életünkből

A kegyelet, az élet színes szövetében olykor sötét, de fontos fonál. Egy lágy érintés, mely hűvösen leng szívünk közelében, emlékeztetve bennünket arra, hogy az élet gyönyörűségei és veszteségei egyaránt a szívünkbe vésődhetnek.

Mint a hűvös őszi szél suttogása a fák lombkoronájában, a kegyelet megóv minket a feledés szikráitól. Megszólal a régi levelek halk susogásában, s éppúgy a virágok új kezdetét is hordozza.

A kegyelet egy könyv, amelybe minden elhalálozott emléke be van zárva, minden oldalának betűi a múlt pillanatai és az elszállt idő titkai.

Szavak nélkül is értjük, hiszen a csendnek is lehet mondanivalója, s az elhunytak tisztelete olyan történet, amely a szívünk mélyében él tovább.

Az élet színpadán a kegyelet a csend színeiben játszik, és ha szemünk elhomályosul a könnyektől, az emlékezet visszavezet minket azokhoz a pillanatokhoz, amikor még együtt voltunk.

Mint egy lassú zene, melynek dallama visszhangzik az elménk mélyén, a kegyelet halkan szól hozzánk az emlékeinkből.

Az idő múlásával a kegyelet nem gyengül, hanem érik, mint egy finom bor. Az életünk utolsó fejezeteibe is elkísér bennünket, segítve abban, hogy felfedezzük az örök emlékek és a szeretet titkait.

A kegyelet, mint a hűvös harmat a reggeli fűszálakon, frissíti meg lelkünket, és hozzásegít, hogy meglássuk a múlt és a jelen szépségét.

Mindig ott van, mint a csillagok a sötét éjszakában, emlékeztetve minket arra, hogy azok, akiket elvesztettünk, sosem hagyják el igazán az életünket.

Összefoglalás

A méltó búcsú egy szerettünktől minden ember számára fontos lehet. Amikor ennek csak anyagi akadálya van, gondoljunk a temetkezési biztosításra. A temetkezési biztosítás életkori korlátozás nélkül teszi lehetővé, hogy a temetés költségei biztosítva legyenek.

Havi néhány ezer forint megtakarítással lehetőséget adhatunk önmagunknak és a szeretteinknek is arra, hogy olyan módon búcsúzhassunk el, ahogy azt elvárjuk önmagunktól.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kegyeleti biztosítás egy biztosítási termék, ami a biztosított halála esetén a temetési költségeket téríti meg.

A temetkezési biztosítás ajánlott azoknak, akik szeretnének előre gondoskodni a temetési költségeikről. A temetkezési biztosítás különösen ajánlott azoknak, akiknek nincsenek hozzátartozói, vagy akiknek a hozzátartozói nem tudnák fedezni a temetési költségeket.

A temetkezési biztosítások fő típusa a kockázati kegyeleti biztosítás. A biztosító a biztosított halála esetén egy meghatározott összeget fizet ki a kedvezményezettnek. Ez az összeg a temetési költségek fedezésére szolgál.

A temetkezési biztosítások díja a biztosított életkorától, az egészségi állapotától és az elvárt biztosítási összegtől függ. A fiatalabb, egészséges személyek alacsonyabb díjat fizethetnek, mint az idősebb, vagy egészségügyi problémákkal küzdő személyek.

Amennyiben a biztosítottnak nincs temetkezési biztosítása, akkor a temetési költségeket a hozzátartozók vagy a gyámhatóság állja.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával