fbpx
Hirdetés

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

2021.08.26.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 27. 11:42

Hogy mibe érdemes befektetned a pénzedet, és mibe nem, az valójában csak a hozam realizálódásakor derül ki, ám akad néhány biztos tipp – ezeket mutatjuk be ebben a cikkben.

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

Érdemes befektetésként olyasmit keresni, ami nem csak a hozama alapján, de minden más szempont szerint is megfelel az igényeidnek. Ennek kapcsán figyelni kell arra, hogy mennyire rugalmasan férhetsz a pénzedhez, ha esetleg szükséged lenne rá, milyen feltételekkel módosítható a szerződés, illetve mekkora a befektetés kockázata. Ha mindezekkel tisztában vagy, jöhetnek azok a lehetőségek, amelyekbe nagy eséllyel érdemes befektetned.

Állampapír

Az állampapír egyfajta kötvény, amit az állam bocsát ki, és a gyakorlatban kölcsönt adsz vele az államnak, a lejáratakor pedig a pénzedet kamatokkal együtt kapod vissza. Viszonylag biztos befektetési formáról van szó, hiszen csak olyan esetekben veszítheted el az állampapírba fektetett vagyonodat, mint amilyen az államcsőd, ami hazánk esetében szinte esélytelen. Alacsony tőkével is megvásárolhatod, azaz nem szükséges vagyonokat tenned állampapírba, a hozam pedig változó, de minél hosszabb a futamidő, annál magasabb. Előnye, hogy bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez, hátránya a viszonylag alacsony kamat.

Ingatlan

Jelenleg – és, tegyük hozzá, szinte mindig – az ingatlan a legbiztosabb befektetés. Magyarázni talán nem is kell, látva az elmúlt évtizedben lezajlott ingatlanpiaci robbanást és a továbbra is emelkedő ingatlanárakat. Induló tőkeként viszont jelentősebb összeggel kell rendelkezni, és vagy szerencse, vagy ingatlanokkal kapcsolatos tudás szükséges a magas hozam eléréséhez, ám napjainkban már szinte kizárólag nyereséges lehet egy ilyen jellegű befektetés.

A tudásod növelése

Triviális, de a világ legjobb befektetése a tanulás, hiszen ugyan rengeteg energiát és kitartást kíván, ráadásul sokszor pénzbe is kerül, de a befektetés biztosan megtérül, méghozzá komoly hozammal: a magasabb jövedelemmel! Tanulni bármikor lehet, a tudást pedig akár a mindennapi életben, akár a munka világában is fel lehet használni, és akár már néhány éven belül is busás haszonra lehet vele szert tenni!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minden, amit a részvényekről érdemes tudni!

Minden, amit a részvényekről érdemes tudni!

2021.06.24.

Mindig is érdekelt a tőzsde világa, de igazából az sem tudod, mi fán terem a részvény? Mire jó, mit nyerhetsz vele, ha veszel egy cég papírjaiból, vagy ha már rendelkezel vele, akkor eladsz belőle? Szögezzük le: ha ezt végigolvasod, az alapokat megtudhatod a részvényekről, de azért nem ettől leszel „tőzsdecápa”, ahhoz évekig kell tanulni, a tőzsdén való kereskedés egy önálló szakma.

Tovább olvasom
Mutatjuk, mibe érdemes befektetned jelenleg!

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned jelenleg!

2021.01.05.

Szeretnéd tudni, hogy mibe érdemes befektetned jelen helyzetben? Ez természetes, hiszen mindenkinek az a célja, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a pénzéből. Mutatjuk a lehetőségeket. Továbbá arra is kitérünk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a választás során.

Tovább olvasom
Infláció: mikor éri meg Magyar Állampapír Pluszba fektetni?

Infláció: mikor éri meg Magyar Állampapír Pluszba fektetni?

2022.03.28.

Magyar Állampapír Pluszba fektetni sokáig nagyon is megérte, hiszen kiemelkedő hozammal kecsegtetett, azonban az utóbbi időben ez megváltozott.

Tovább olvasom
Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom