Hirdetés

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

2021.08.26.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 27. 11:42

Hogy mibe érdemes befektetned a pénzedet, és mibe nem, az valójában csak a hozam realizálódásakor derül ki, ám akad néhány biztos tipp – ezeket mutatjuk be ebben a cikkben.

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

Érdemes befektetésként olyasmit keresni, ami nem csak a hozama alapján, de minden más szempont szerint is megfelel az igényeidnek. Ennek kapcsán figyelni kell arra, hogy mennyire rugalmasan férhetsz a pénzedhez, ha esetleg szükséged lenne rá, milyen feltételekkel módosítható a szerződés, illetve mekkora a befektetés kockázata. Ha mindezekkel tisztában vagy, jöhetnek azok a lehetőségek, amelyekbe nagy eséllyel érdemes befektetned.

Állampapír

Az állampapír egyfajta kötvény, amit az állam bocsát ki, és a gyakorlatban kölcsönt adsz vele az államnak, a lejáratakor pedig a pénzedet kamatokkal együtt kapod vissza. Viszonylag biztos befektetési formáról van szó, hiszen csak olyan esetekben veszítheted el az állampapírba fektetett vagyonodat, mint amilyen az államcsőd, ami hazánk esetében szinte esélytelen. Alacsony tőkével is megvásárolhatod, azaz nem szükséges vagyonokat tenned állampapírba, a hozam pedig változó, de minél hosszabb a futamidő, annál magasabb. Előnye, hogy bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez, hátránya a viszonylag alacsony kamat.

Ingatlan

Jelenleg – és, tegyük hozzá, szinte mindig – az ingatlan a legbiztosabb befektetés. Magyarázni talán nem is kell, látva az elmúlt évtizedben lezajlott ingatlanpiaci robbanást és a továbbra is emelkedő ingatlanárakat. Induló tőkeként viszont jelentősebb összeggel kell rendelkezni, és vagy szerencse, vagy ingatlanokkal kapcsolatos tudás szükséges a magas hozam eléréséhez, ám napjainkban már szinte kizárólag nyereséges lehet egy ilyen jellegű befektetés.

A tudásod növelése

Triviális, de a világ legjobb befektetése a tanulás, hiszen ugyan rengeteg energiát és kitartást kíván, ráadásul sokszor pénzbe is kerül, de a befektetés biztosan megtérül, méghozzá komoly hozammal: a magasabb jövedelemmel! Tanulni bármikor lehet, a tudást pedig akár a mindennapi életben, akár a munka világában is fel lehet használni, és akár már néhány éven belül is busás haszonra lehet vele szert tenni!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

K&H személyi kölcsön

THM

8,5% - 14,2%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom
Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

2021.01.20.

A befektetői hibák elkövetése komoly anyagi következményekkel járhat, ezért – ha szeretnéd befektetni a pénzedet – érdemes elkerülnöd az alábbi lista összes elemét!

Tovább olvasom
Mit jelent az EBKM?

Mit jelent az EBKM?

2020.11.10.

Az EBKM egy rövidítés, avagy betűszó, a jelentése pedig egységesített betéti kamatláb-mutató, ezzel azonban még nem magyaráztuk meg, mire is szolgál. Ha érdekelnek a befektetések, vagy a birtokodban van egy kisebb-nagyobb összeg, amit fialtatni szeretnél, akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, mert számos információval gazdagodhatsz.

Tovább olvasom
Minden, amit a részvényekről érdemes tudni!

Minden, amit a részvényekről érdemes tudni!

2021.06.24.

Mindig is érdekelt a tőzsde világa, de igazából az sem tudod, mi fán terem a részvény? Mire jó, mit nyerhetsz vele, ha veszel egy cég papírjaiból, vagy ha már rendelkezel vele, akkor eladsz belőle? Szögezzük le: ha ezt végigolvasod, az alapokat megtudhatod a részvényekről, de azért nem ettől leszel „tőzsdecápa”, ahhoz évekig kell tanulni, a tőzsdén való kereskedés egy önálló szakma.

Tovább olvasom