Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

2021.08.26.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 19:08

Hogy mibe érdemes befektetned a pénzedet, és mibe nem, az valójában csak a hozam realizálódásakor derül ki, ám akad néhány biztos tipp – ezeket mutatjuk be ebben a cikkben.

Mutatjuk, mibe érdemes befektetned a pénzedet!

Érdemes befektetésként olyasmit keresni, ami nem csak a hozama alapján, de minden más szempont szerint is megfelel az igényeidnek. Ennek kapcsán figyelni kell arra, hogy mennyire rugalmasan férhetsz a pénzedhez, ha esetleg szükséged lenne rá, milyen feltételekkel módosítható a szerződés, illetve mekkora a befektetés kockázata. Ha mindezekkel tisztában vagy, jöhetnek azok a lehetőségek, amelyekbe nagy eséllyel érdemes befektetned.

Állampapír

Az állampapír egyfajta kötvény, amit az állam bocsát ki, és a gyakorlatban kölcsönt adsz vele az államnak, a lejáratakor pedig a pénzedet kamatokkal együtt kapod vissza. Viszonylag biztos befektetési formáról van szó, hiszen csak olyan esetekben veszítheted el az állampapírba fektetett vagyonodat, mint amilyen az államcsőd, ami hazánk esetében szinte esélytelen. Alacsony tőkével is megvásárolhatod, azaz nem szükséges vagyonokat tenned állampapírba, a hozam pedig változó, de minél hosszabb a futamidő, annál magasabb. Előnye, hogy bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez, hátránya a viszonylag alacsony kamat.

Ingatlan

Jelenleg – és, tegyük hozzá, szinte mindig – az ingatlan a legbiztosabb befektetés. Magyarázni talán nem is kell, látva az elmúlt évtizedben lezajlott ingatlanpiaci robbanást és a továbbra is emelkedő ingatlanárakat. Induló tőkeként viszont jelentősebb összeggel kell rendelkezni, és vagy szerencse, vagy ingatlanokkal kapcsolatos tudás szükséges a magas hozam eléréséhez, ám napjainkban már szinte kizárólag nyereséges lehet egy ilyen jellegű befektetés.

A tudásod növelése

Triviális, de a világ legjobb befektetése a tanulás, hiszen ugyan rengeteg energiát és kitartást kíván, ráadásul sokszor pénzbe is kerül, de a befektetés biztosan megtérül, méghozzá komoly hozammal: a magasabb jövedelemmel! Tanulni bármikor lehet, a tudást pedig akár a mindennapi életben, akár a munka világában is fel lehet használni, és akár már néhány éven belül is busás haszonra lehet vele szert tenni!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kis összegben fektetnél be? Mutatjuk a lehetőségeidet!

Kis összegben fektetnél be? Mutatjuk a lehetőségeidet!

2022.02.09.

Ha kis összegben fektetnél be, akkor is akad néhány lehetőséged, amivel profitot termelhetsz – a kulcs a rendszeresség.

Tovább olvasom
Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a reálkamatról?

Mit kell tudni a reálkamatról?

2022.06.14.

A reálkamat egy újabb misztikus kifejezés, amiről ideje lerántani a leplet – az alábbi cikkben meg is tesszük!

Tovább olvasom
Mit jelent az EBKM?

Mit jelent az EBKM?

2020.11.10.

Az EBKM egy rövidítés, avagy betűszó, a jelentése pedig egységesített betéti kamatláb-mutató, ezzel azonban még nem magyaráztuk meg, mire is szolgál. Ha érdekelnek a befektetések, vagy a birtokodban van egy kisebb-nagyobb összeg, amit fialtatni szeretnél, akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, mert számos információval gazdagodhatsz.

Tovább olvasom