Hirdetés

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

2021.03.26.
Szerző: banknavigator.hu

A tanulmányok finanszírozása komoly teher, és nem csak a szülők, de a gyermekek számára is. Az alábbiakban megoldásokat kínálunk.

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

tanulmányok finanszírozására a legtöbben a diákhitelt veszik igénybe, ami nem véletlen, hiszen kivételes konstrukcióról van szó, ráadásul a népesség nagy hányada számára elérhető. Ráadásul az igénylése is egyszerű, hiszen nem szükséges hozzá jövedelem, fedezet, vagy kezes, csupán néhány feltételt kell teljesíteni, melyek legfontosabbika a tanulói jogviszony egy felsőoktatási intézményben.

Diákhitel, vagy személyi kölcsön?

A diákhitel kétféle konstrukcióban érhető el: az egyik egy összegben kerül folyósításra, szabadon felhasználható, tehát nem csupán a tanulmányok finanszírozására fordítható, és az igényelt összeg is szabadon határozható meg, azonban az éves kamata 6% körül alakul, ami félévente változik, és, ha nem tudjuk visszafizetni, akkor a tőketartozás részévé válik, növelve ezzel a tartozást és a visszafizetendő összeg nagyságát.

A másik változat kötött felhasználású, és egyből annak a felsőoktatási intézménynek utalják át, amelyben az igénylő tanulói jogviszonnyal rendelkezik, ráadásul csak a képzési költséget fedezi, ám nincs kamata. Ez a kizárólag tanulmányok finanszírozására fordítható kölcsön hasonlít az első típusra, bár tény, hogy a törlesztés gyakorlatilag azonnal elkezdődik, míg az első változat esetében ez halasztott a tanulmányok befejezéséig.

A személyi kölcsön is fordítható a tanulmányok finanszírozására

Mivel a diákhitelnek is vannak kritériumai, nem feltétlenül kapja meg mindenki az igényelt összeget; számukra jelenthet megoldást egy tanulmányok finanszírozására is fordítható személyi kölcsön. E hiteltípus esetében a fix kamatozás, az alacsony THM és a tőketartozás folyamatos csökkenése hatalmas előny a diákhitelekkel szemben, ráadásul a felső életkori határ a lejárat idején 65-75 év, míg a diákhitelnél a felvétel idején az igénylő nem töltheti be a 45. életévét. Tehát, ha középkorú vagy, és szeretnéd magad a felsőoktatásban tovább képezni, a személyi kölcsön neked való!

Ha a tanulmányok finanszírozására a személyi kölcsönt választanád a diákhitel helyett, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések