Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

2021.03.26.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 09:30

A tanulmányok finanszírozása komoly teher, és nem csak a szülők, de a gyermekek számára is. Az alábbiakban megoldásokat kínálunk.

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

tanulmányok finanszírozására a legtöbben a diákhitelt veszik igénybe, ami nem véletlen, hiszen kivételes konstrukcióról van szó, ráadásul a népesség nagy hányada számára elérhető. Ráadásul az igénylése is egyszerű, hiszen nem szükséges hozzá jövedelem, fedezet, vagy kezes, csupán néhány feltételt kell teljesíteni, melyek legfontosabbika a tanulói jogviszony egy felsőoktatási intézményben.

Diákhitel, vagy személyi kölcsön?

A diákhitel kétféle konstrukcióban érhető el: az egyik egy összegben kerül folyósításra, szabadon felhasználható, tehát nem csupán a tanulmányok finanszírozására fordítható, és az igényelt összeg is szabadon határozható meg, azonban az éves kamata 6% körül alakul, ami félévente változik, és, ha nem tudjuk visszafizetni, akkor a tőketartozás részévé válik, növelve ezzel a tartozást és a visszafizetendő összeg nagyságát.

A másik változat kötött felhasználású, és egyből annak a felsőoktatási intézménynek utalják át, amelyben az igénylő tanulói jogviszonnyal rendelkezik, ráadásul csak a képzési költséget fedezi, ám nincs kamata. Ez a kizárólag tanulmányok finanszírozására fordítható kölcsön hasonlít az első típusra, bár tény, hogy a törlesztés gyakorlatilag azonnal elkezdődik, míg az első változat esetében ez halasztott a tanulmányok befejezéséig.

A személyi kölcsön is fordítható a tanulmányok finanszírozására

Mivel a diákhitelnek is vannak kritériumai, nem feltétlenül kapja meg mindenki az igényelt összeget; számukra jelenthet megoldást egy tanulmányok finanszírozására is fordítható személyi kölcsön. E hiteltípus esetében a fix kamatozás, az alacsony THM és a tőketartozás folyamatos csökkenése hatalmas előny a diákhitelekkel szemben, ráadásul a felső életkori határ a lejárat idején 65-75 év, míg a diákhitelnél a felvétel idején az igénylő nem töltheti be a 45. életévét. Tehát, ha középkorú vagy, és szeretnéd magad a felsőoktatásban tovább képezni, a személyi kölcsön neked való!

Ha a tanulmányok finanszírozására a személyi kölcsönt választanád a diákhitel helyett, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

2021.12.10.

A Diákhitel Plusz október 1.-től újra igényelhető a korábbiakban megismert feltételekkel és kondíciókkal!

Tovább olvasom
Megéri-e Diákhitelt felvenni?

Megéri-e Diákhitelt felvenni?

2022.05.10.

A Diákhitel felvétele komoly lehetőség azok számára, akik szerényebb anyagi keretek mellett szeretnének tanulni – de vajon megéri?

Tovább olvasom
Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

2022.08.30.

Kinek, hogyan, meddig igényelhető a Diákhitel Plusz? Miért érdemes kérelmezni és mely hallgatók számára nyújt segítséget a Diákhitel Plusz nyújtotta lehetőség? Ezekre válaszolunk az alábbiakban.

Tovább olvasom