Miért éri meg autót lízingelni?

2020.11.13.
Szerző: Banknavigator

Egy autó megvásárlása – különösen egy összegben – igen nagy kiadás, amit nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, és ami azt illeti, nem is éri meg igazán, hiszen léteznek olyan kedvező lehetőségek is, mint az autólízing.

Miért éri meg autót lízingelni?

Sokan mégis inkább a vásárlás mellett döntenek, ami valahol természetesen érthető, ám, ha Te m ég nem döntötted el, hogy melyik finanszírozási formát válaszd, érdemes megismerkedned az autólízing előnyeivel – és természetesen a hátrányaival is.

Az autólízing működése

Autólízing esetén az autó a finanszírozó, vagyis a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, ezért, ha nem fizeted a lízingdíjat, a lízingcég bármikor új lízingbevevőt találhat az átírási illeték megfizetése és a hosszadalmas procedúrák kihagyásával. Mivel a lízingcég rendelkezik az autó tulajdonjogával, élhet is vele, ezért a bírálati folyamat is gyorsabb, gördülékenyebb, míg az autóhitelek esetében a jelentősebb kockázat miatt tovább tart a folyósítás. Az autólízing előnye az igénylő szempontjából, hogy nem szükséges többletfedezettel rendelkeznie, könnyebben juthat hozzá a szükséges összeghez, amiből megvásárolhatja az autót, ráadásul a kisebb kockázat miatt a pénzintézetek is biztonságosabbnak tartják ezt a konstrukciót.

Mi az autólízing igénylésének menete?

Csupán egy autólízinggel foglalkozó céget kell találnod, ami nem lesz nehéz, hiszen számos ilyen létezik, és szinte ugyanazokkal a feltételekkel kínálják a konstrukcióikat. Az autólízingelésre vonatkozó szabályozásnak köszönhetően egyszerű és gyors lesz a folyamat, hiszen a hagyományos autóhitelek esetében még egy közjegyző bevonására is szükség lenne, erre azonban az autólízingnél nem kell időt és pénzt pazarolnod. 

Milyen értékű autó lízingelhető?

Gyakorlatilag bármekkora, csupán a hitelképességed szabhat határokat. Az autóhitelek esetében komoly megkötések vannak, így például 10 millió forint feletti autót szinte lehetetlen hitelből megvenni. Egy komoly hátránya azonban akad a lízingnek, ami nem az összeghatár. A legtöbb ilyen konstrukció új autó beszerzéséhez nyújt segítséget, de a használtak közül is vásárolhatsz, ám itt megkötések vannak az autó korára vonatkozóan: maximum 15 éves autó lehet, tehát veterán járművekre nem alkalmas.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

További állásajánlatok