Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Miért éri meg autót lízingelni?

2020.11.13.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 10:51

Egy autó megvásárlása – különösen egy összegben – igen nagy kiadás, amit nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, és ami azt illeti, nem is éri meg igazán, hiszen léteznek olyan kedvező lehetőségek is, mint az autólízing.

Miért éri meg autót lízingelni?

Sokan mégis inkább a vásárlás mellett döntenek, ami valahol természetesen érthető, ám, ha Te m ég nem döntötted el, hogy melyik finanszírozási formát válaszd, érdemes megismerkedned az autólízing előnyeivel – és természetesen a hátrányaival is.

Az autólízing működése

Autólízing esetén az autó a finanszírozó, vagyis a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, ezért, ha nem fizeted a lízingdíjat, a lízingcég bármikor új lízingbevevőt találhat az átírási illeték megfizetése és a hosszadalmas procedúrák kihagyásával. Mivel a lízingcég rendelkezik az autó tulajdonjogával, élhet is vele, ezért a bírálati folyamat is gyorsabb, gördülékenyebb, míg az autóhitelek esetében a jelentősebb kockázat miatt tovább tart a folyósítás. Az autólízing előnye az igénylő szempontjából, hogy nem szükséges többletfedezettel rendelkeznie, könnyebben juthat hozzá a szükséges összeghez, amiből megvásárolhatja az autót, ráadásul a kisebb kockázat miatt a pénzintézetek is biztonságosabbnak tartják ezt a konstrukciót.

Mi az autólízing igénylésének menete?

Csupán egy autólízinggel foglalkozó céget kell találnod, ami nem lesz nehéz, hiszen számos ilyen létezik, és szinte ugyanazokkal a feltételekkel kínálják a konstrukcióikat. Az autólízingelésre vonatkozó szabályozásnak köszönhetően egyszerű és gyors lesz a folyamat, hiszen a hagyományos autóhitelek esetében még egy közjegyző bevonására is szükség lenne, erre azonban az autólízingnél nem kell időt és pénzt pazarolnod. 

Milyen értékű autó lízingelhető?

Gyakorlatilag bármekkora, csupán a hitelképességed szabhat határokat. Az autóhitelek esetében komoly megkötések vannak, így például 10 millió forint feletti autót szinte lehetetlen hitelből megvenni. Egy komoly hátránya azonban akad a lízingnek, ami nem az összeghatár. A legtöbb ilyen konstrukció új autó beszerzéséhez nyújt segítséget, de a használtak közül is vásárolhatsz, ám itt megkötések vannak az autó korára vonatkozóan: maximum 15 éves autó lehet, tehát veterán járművekre nem alkalmas.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit az autóhitelről tudni kell

Minden, amit az autóhitelről tudni kell

2021.02.04.

Az autóhitellel kapcsolatos összes tudnivalót olvashatod el alábbi cikkünkben, ha autóvásárlás előtt állsz!

Tovább olvasom
Mire terjed ki a casco biztosítás?

Mire terjed ki a casco biztosítás?

2021.10.05.

A Casco biztosítást az autónkra köthetjük meg. Nem kötelező, mint a KGFB, de bizony, jól jöhet egy általunk okozott balesetnél. Az autónk nagy érték, Casco-val tudjuk megvédeni. A Casco alapértelmezésben egy vagyonbiztosítás, ami az autónkban keletkezett károkat téríti meg.

Tovább olvasom
Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

2022.01.12.

Nem sok olyan férfi van, akinek ne vágyna új autóra. A gyártósorról legurult autónak még az illata is más, mint egy használt autóké. Az új autók azonban sokba kerülnek, ezért felmerülhet bennünk, hogy hitelből vásároljuk meg azt. Utánajártunk, hogy egy új autó vásárlását milyen hitelből finanszírozzuk.

Tovább olvasom
Ismerd meg a Cofidis kölcsönök előnyeit és feltételeit!

Ismerd meg a Cofidis kölcsönök előnyeit és feltételeit!

2024.04.22.

Személyi kölcsön igénylésekor gondoljunk a Cofidisre. Gyorsan, egyszerűen és rugalmasan juthatunk hitelhez. Megmutatjuk, hogy mennyire gyorsan, egyszerűen és rugalmasan. Ismerd meg a Cofidis kölcsönök előnyeit és feltételeit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával