Hirdetés

Miért éri meg autót lízingelni?

2020.11.13.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2020. november 13. 12:43

Egy autó megvásárlása – különösen egy összegben – igen nagy kiadás, amit nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, és ami azt illeti, nem is éri meg igazán, hiszen léteznek olyan kedvező lehetőségek is, mint az autólízing.

Miért éri meg autót lízingelni?

Sokan mégis inkább a vásárlás mellett döntenek, ami valahol természetesen érthető, ám, ha Te m ég nem döntötted el, hogy melyik finanszírozási formát válaszd, érdemes megismerkedned az autólízing előnyeivel – és természetesen a hátrányaival is.

Az autólízing működése

Autólízing esetén az autó a finanszírozó, vagyis a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, ezért, ha nem fizeted a lízingdíjat, a lízingcég bármikor új lízingbevevőt találhat az átírási illeték megfizetése és a hosszadalmas procedúrák kihagyásával. Mivel a lízingcég rendelkezik az autó tulajdonjogával, élhet is vele, ezért a bírálati folyamat is gyorsabb, gördülékenyebb, míg az autóhitelek esetében a jelentősebb kockázat miatt tovább tart a folyósítás. Az autólízing előnye az igénylő szempontjából, hogy nem szükséges többletfedezettel rendelkeznie, könnyebben juthat hozzá a szükséges összeghez, amiből megvásárolhatja az autót, ráadásul a kisebb kockázat miatt a pénzintézetek is biztonságosabbnak tartják ezt a konstrukciót.

Mi az autólízing igénylésének menete?

Csupán egy autólízinggel foglalkozó céget kell találnod, ami nem lesz nehéz, hiszen számos ilyen létezik, és szinte ugyanazokkal a feltételekkel kínálják a konstrukcióikat. Az autólízingelésre vonatkozó szabályozásnak köszönhetően egyszerű és gyors lesz a folyamat, hiszen a hagyományos autóhitelek esetében még egy közjegyző bevonására is szükség lenne, erre azonban az autólízingnél nem kell időt és pénzt pazarolnod. 

Milyen értékű autó lízingelhető?

Gyakorlatilag bármekkora, csupán a hitelképességed szabhat határokat. Az autóhitelek esetében komoly megkötések vannak, így például 10 millió forint feletti autót szinte lehetetlen hitelből megvenni. Egy komoly hátránya azonban akad a lízingnek, ami nem az összeghatár. A legtöbb ilyen konstrukció új autó beszerzéséhez nyújt segítséget, de a használtak közül is vásárolhatsz, ám itt megkötések vannak az autó korára vonatkozóan: maximum 15 éves autó lehet, tehát veterán járművekre nem alkalmas.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

2021.12.06.

A meglévő hiteled kiváltásán mindig érdemes gondolkodnod; még akkor is, ha elégedett vagy a jelenlegi hitelkonstrukcióddal, ugyanis rengeteget spórolhatsz egy jobb kondíciókkal rendelkező konstrukció segítségével.

Tovább olvasom
Minden, amit az autóhitelről tudni kell

Minden, amit az autóhitelről tudni kell

2021.02.04.

Az autóhitellel kapcsolatos összes tudnivalót olvashatod el alábbi cikkünkben, ha autóvásárlás előtt állsz!

Tovább olvasom
Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

2022.01.12.

Nem sok olyan férfi van, akinek ne vágyna új autóra. A gyártósorról legurult autónak még az illata is más, mint egy használt autóké. Az új autók azonban sokba kerülnek, ezért felmerülhet bennünk, hogy hitelből vásároljuk meg azt. Utánajártunk, hogy egy új autó vásárlását milyen hitelből finanszírozzuk.

Tovább olvasom
2020 autóhitel – mik az opciók?

2020 autóhitel – mik az opciók?

2020.04.06.

Használt autó vásárlásán gondolkodsz, de nincs meg hozzá a megfelelő fedezeted? Semmi gond, az autóhitel 2020-ban is igényelhető, de természetesen akad más lehetőséged is, ha ez valamiért nem felel meg.

Tovább olvasom