fbpx
Hirdetés

Széchenyi Hitel 2022: mire lehet kölcsönt kapni?

2022.11.15.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. november 15. 14:06

Mire lehet kölcsönt kapni az új Széchenyi Kártya Programban? A kínálat széles, az érdeklődő vállalkozások minden bizonnyal megtalálják számításaikat hitelcéljaikra a különböző konstrukciók között. Ha jogosultak vagyunk az adott hitelre, akkor érdemes minél előbb elindítani az igénylést!

Széchenyi Hitel 2022: mire lehet kölcsönt kapni?

Szabad felhasználás, illetve széles körű felhasználás

Széchenyi Hitel 2022: mire lehet kölcsönt kapni? Vannak a szabad felhasználású termékek, ilyen a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, amelynek a kerete akár 250 millió forint is lehet. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX egyik eleme a a Széchenyi Energiakártya, ami szintén szabad felhasználású hitel, ráadásul igen kedvezményes, hiszen 1 százalékos kamatozás mellett lehet felvenni. Az említett hiteltípusok keretében igényel összegek bármire elkölthetőek. Szintén széles körben használható fel a Széchenyi Likividitási Hitel MAX, amely készletek beszerzésére, vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására fordítható, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás, illetve egyebek.

Széchenyi Hitel, beruházási és fejlesztési célokra

A Széchenyi Kártya Program 2022-ben is ügyel arra, hogy a vállalkozások fejlesztéseit, beruházásait segítse, méghozzá a lehető leghatékonyabban. Az új Széchenyi Hitelek között jelent meg 2022 nyarán a Széchenyi Beruházási Hitel Max. Ez a konstrukció beruházási hitelcélokra lett kitalálva, illetve a segítségével finanszírozhatóak a beruházásokhoz kapcsolódó forgóeszközök beszerzései a vállalkozások számára. A kölcsön célja az, hogy elősegítse a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, elsősorban a meglevő kapacitások bővítésére, illetve új kapacitások kiépítésének finanszírozására koncentrálva. A Széchenyi Beruházási Hitel Max által a következő hitelcélok valósíthatóak meg: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt, kis- és nagyhaszon gépjárművek (vontatmányaik) beszerzése, egyéb gépek, berendezések vásárlása, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés. A Széchenyi Mikrohitel MAX is egy beruházási kölcsön, amely felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. Ilyenek például: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése.

Széchenyi Hitel a lízingügyletekben

A Széchenyi Lízing MAX a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását igyekszik támogatni, azáltal, hogy agrár célú és nem agár célú lízingügyletek finanszírozásában segédkezik. Ilyenek például az új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozásai. Minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozás igényelheti, amely rendelkezik legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal, illetve nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit kell tudni a Széchenyi Likviditási Hitelről?

Mit kell tudni a Széchenyi Likviditási Hitelről?

2020.11.11.

A Széchenyi Likviditási Hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami számla nélküli finanszírozással vehető igénybe. A vállalkozás  működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére korlátozás nélkül használható, sőt, akár meglévő hiteltartozásának kiváltásra is fordítható, így a jelenlegi, gazdaságilag nehéz helyzetben komoly segítséget jelenthet minden vállalkozás számára. 

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az új Széchenyi hitelhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az új Széchenyi hitelhez?

2020.08.17.

Az új Széchenyi hiteleket kizárólag vállalkozók, illetve vállalkozások igényelhetik, méghozzá az ide vonatkozó dokumentumok benyújtásával. Hogy milyen dokumentumokról is van szó, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

2021.11.24.

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédéséhez több államilag támogatott hitelt is igényelhetnek a vállalkozások. A kis és középvállalkozások működőképességének megóvása fontos célja a kormánynak. Megnéztük, milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk.

Tovább olvasom
Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

2022.06.27.

A magyar kormány úgy döntött, hogy folytatja a Széchenyi Kártya Programot, amely a kis-, és középvállalkozások (kkv) hitelpiaci helyzetét igyekszik segíteni. Erre a jelenlegi gazdasági helyzetben ismét nagy szükség van, a program korábban szép eredményeket ért el.

Tovább olvasom