fbpx
Hirdetés

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. január 18. 13:07

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Egy cég működésének egyik nélkülözhetetlen eleme a pontos és alapos pénzügyi terv. Sajnos a legtöbb új vállalkozásnál erre kevés figyelmet fordítanak, ami néha akár csődhöz is vezethet, de legalábbis rendkívül nehézzé teszi a sikeres működést. Ahhoz, hogy a nehézségek elkerülhetőek legyenek, a pénzügyi kockázat pedig csökkenjen, szükség van némi tapasztalatra is, ám a lényege a pénzügyi tervezés hatékonysága, amihez akár segítséget is lehet kérni.

A pénzügyi tervezés célja

A cél a cég kiadásainak és azok ütemezésének átláthatóvá tétele az által, hogy a pénzügyi terv elemzi a vállalkozás pénzügyi helyzetét, és előrejelzi, hogy a kiadások mellett milyen mértékű bevételre van szükség a nyereséges és stabil működéshez. Egy nem várt kiadás ugyanis nehéz helyzetbe hozhatja a céget, amiből – ha nem sikerül megoldani – hatalmassá duzzadó probléma is lehet.

Mikor kell pénzügyi tervet készíteni?

pénzügyi tervezés új cég elindításakor, hitelfelvételkor, pályázatok beadásakor, befektető keresésekor, új termék, illetve szolgáltatás piacra dobásakor, új tulajdonos, illetve jelentős bevétel-növekedés esetén.

A pénzügyi terv készítésének lépései

Először is fontos, hogy a pénzügyi tervezés során megmaradj a realitás talaján, és teljesen őszintén számold ki a lehetséges bevételt, valamint a kiadásokat is, ez után pedig meg kell határoznod a céljaidat. A bevétel tekintetében érdemes a normális esetben várható bevétel mellett egy alacsony és egy magas összeget is megadnod, a kiadásokat azonban nem csak megbecsülni lehet, de nagyjából pontosan is ki lehet számolni, az ugyanis nem a vásárlási szokásoktól függ. Határozd meg a fix (bér, rezsi, stb.) költségeket és a változó, azaz csak bizonyos időközönként szükséges (pl. javítások, extra beszerzések) összegeit is. 

Válaszd a biztonságot!

Ha mindezekkel megvagy, akkor már láthatod, hogy nyereséges, vagy veszteséges lesz-e az üzleted. Érdemes pénzügyi tanácsadó segítségét is kérned, ha bizonytalan vagy a pénzügyi tervezésben, amennyiben pedig halad a vállalkozásod, de plusz tőkére lenne szükséged, tekintsd meg vállalkozóknak szóló hitelajánlatainkat!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

2020.10.29.

A jelenlegi, gazdaságilag nem épp felemelő helyzetben sok vállalkozás igyekszik valamilyen hitelfelvételi lehetőséget találni, hogy átvészelhesse ezt az időszakot, vagy éppen fejleszteni tudja az üzleti modelljét, hogy ezzel segítse elő az alkalmazkodást. Annak érdekében, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára leginkább megfelelő vállalkozói hitelt, az alábbiakban összefoglaljuk a legfőbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.12.03.

Igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO! a mikrovállalkozások számára, azaz a legkisebbek segítése is napirendre került végre!

Tovább olvasom
Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

Az idei ősz első napja vadonatúj lízing konstrukciót hozott a vállalkozásoknak. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program erősen megtámogatott új terméke egy lízingkonstrukció lett. A Széchenyi Lízing GO! már elérhető, és választás elé állítja a cégeket: lízing vagy hitel? Hitel vagy lízing? Megnéztük a részleteket.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

2022.10.11.

A vállalati hiteleket cégek, vállalkozók és vállalkozások igényelhetik, magánszemélyek számára nem elérhetőek – az alábbiakból ennél többet is megtudhatsz!

Tovább olvasom