Hirdetés

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. január 18. 13:07

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Egy cég működésének egyik nélkülözhetetlen eleme a pontos és alapos pénzügyi terv. Sajnos a legtöbb új vállalkozásnál erre kevés figyelmet fordítanak, ami néha akár csődhöz is vezethet, de legalábbis rendkívül nehézzé teszi a sikeres működést. Ahhoz, hogy a nehézségek elkerülhetőek legyenek, a pénzügyi kockázat pedig csökkenjen, szükség van némi tapasztalatra is, ám a lényege a pénzügyi tervezés hatékonysága, amihez akár segítséget is lehet kérni.

A pénzügyi tervezés célja

A cél a cég kiadásainak és azok ütemezésének átláthatóvá tétele az által, hogy a pénzügyi terv elemzi a vállalkozás pénzügyi helyzetét, és előrejelzi, hogy a kiadások mellett milyen mértékű bevételre van szükség a nyereséges és stabil működéshez. Egy nem várt kiadás ugyanis nehéz helyzetbe hozhatja a céget, amiből – ha nem sikerül megoldani – hatalmassá duzzadó probléma is lehet.

Mikor kell pénzügyi tervet készíteni?

pénzügyi tervezés új cég elindításakor, hitelfelvételkor, pályázatok beadásakor, befektető keresésekor, új termék, illetve szolgáltatás piacra dobásakor, új tulajdonos, illetve jelentős bevétel-növekedés esetén.

A pénzügyi terv készítésének lépései

Először is fontos, hogy a pénzügyi tervezés során megmaradj a realitás talaján, és teljesen őszintén számold ki a lehetséges bevételt, valamint a kiadásokat is, ez után pedig meg kell határoznod a céljaidat. A bevétel tekintetében érdemes a normális esetben várható bevétel mellett egy alacsony és egy magas összeget is megadnod, a kiadásokat azonban nem csak megbecsülni lehet, de nagyjából pontosan is ki lehet számolni, az ugyanis nem a vásárlási szokásoktól függ. Határozd meg a fix (bér, rezsi, stb.) költségeket és a változó, azaz csak bizonyos időközönként szükséges (pl. javítások, extra beszerzések) összegeit is. 

Válaszd a biztonságot!

Ha mindezekkel megvagy, akkor már láthatod, hogy nyereséges, vagy veszteséges lesz-e az üzleted. Érdemes pénzügyi tanácsadó segítségét is kérned, ha bizonytalan vagy a pénzügyi tervezésben, amennyiben pedig halad a vállalkozásod, de plusz tőkére lenne szükséged, tekintsd meg vállalkozóknak szóló hitelajánlatainkat!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

Az idei ősz első napja vadonatúj lízing konstrukciót hozott a vállalkozásoknak. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program erősen megtámogatott új terméke egy lízingkonstrukció lett. A Széchenyi Lízing GO! már elérhető, és választás elé állítja a cégeket: lízing vagy hitel? Hitel vagy lízing? Megnéztük a részleteket.

Tovább olvasom
Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

2020.08.12.

Ha vállalkozást vezetsz, és pénzzavarba kerülsz, tudnod kell, hogy többféle lehetőséged van arra, hogy hitellel oldd meg a problémát. Rengeteg bank kínál vállalkozói kölcsönöket, és természetesen nem feledkezhetünk meg az államilag támogatott konstrukciókról sem. De mégis hogy válaszd ki azt a hitelt, ami a leginkább megfelel az igényeidnek? Az alábbiakban kifejtjük!

Tovább olvasom
Új cégek igényelhetnek hitelt?

Új cégek igényelhetnek hitelt?

2020.07.31.

Ha az új cégek szeretnének hitelt felvenni, nem lesz könnyű dolguk, mert a legtöbb vállalati konstrukció már régebb óta működő vállalkozások számára lett kifejlesztve. A legalább egy, de egyes hiteltípusok esetében kettő, vagy még több lezárt üzleti évet új céged még biztosan nem tudja felmutatni, így viszont elesel rengeteg lehetőségtől. Akad azonban olyan konstrukció, amit épp neked találtak ki!

Tovább olvasom