fbpx

Széchenyi Hitel fajtái és igénylés menete

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

További Beállítások

Válassz bankot

Széchenyi hitel Újraindítási Program

A működéshez, fejlődéshez, fejlesztéshez szükséges forrásokat biztosító konstrukciók teszik lehetővé számodra a napi működés mellett a megfelelő növekedés eléréséhez szükséges beruházások finanszírozását. Széchenyi Újraindítási hitellel visszaállíthatod a normál üzletmenetet, és növekedési pályára állíthatod a cégedet.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

A napi működéshez. Átmeneti pénzzavar? Egy szabad felhasználású folyószámlahitel lehet a megoldás. A napi működéssel kapcsolatos bármilyen kiadásodra fordíthatod. A termék jellegéből adódóan a felhasznált majd visszafizetett összeget újra és újra elköltheted. Mindig a rendelkezésedre áll. És mint minden Széchenyi hitel programhoz tartozó terméknél, az állam kamat és kezelési költség támogatást nyújt, valamint a kezességet is támogatja. Ingatlanfedezetre nem lesz szükséged. Az ország több, mint 200 pontján igényelheted, ahol ellenszolgáltatás nélkül, gyorsan és egyszerűen bírálják el a hiteledet, amit aztán Széchenyi Kártyával el is költhetsz.

Fontos, hogy ne legyen se lejárt köztartozásod, se lejárt hiteltartozásod. Ha van, az kizáró ok. 1 millió forinttól akár 100 millió forintig igényelheted. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel két évig áll majd a rendelkezésedre. A teljes hitelösszeget a szerződés lejáratának napján kell visszafőzetned. Addig viszont akárhányszor újra és újra felhasználhatod. Ki kell fizetni a szállítót? Esedékes a munkabér? Nem probléma.

A kamat fix 2,5%/év. Nincs tévedés. Nem elírás. A kamat mindössze 2,5% évente az állami támogatásnak köszönhetően. Vannak még költségek, például a szerződéskötési díj, vagy a plusz kártya díja. Ezekről az igénylés helyszínén kaphatsz tájékoztatást, illetve a kondíciós listában te is utána nézhetsz.

Ingatlan fedezetet nem kell adnod, a hitel biztosítéka a Garantiqa Zrt.

Hol igényelheted? Több helyen is: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az irodáiban, a Kereskedelmi és Iparkamaránál és a KAVOSZ Zrt-nél. Vagy a kár tíz hitelintézetnél, Köztük a legnagyobbakkal.

Széchenyi Likviditási Hitel GO!

Egy igazi szabad felhasználású forgóeszközhitel. Készletet vásárolnál a cégednek? Vagy raktároznál? Karbantartanál? Jól jönne egy kis reklám? Netán a meglévő hiteledet váltanád ki? Ez a megoldás. Ne keress tovább.

Szabadon felhasználhatod 1 millió forinttól akár 250 millió forintig, és ez is államilag támogatott. A Széchenyi Likviditási Hitel GO mellé is jár neked az állam segítsége. Ingatlanfedezetre itt sincs szükség, és gyorsan egyszerűen hozzájuthatsz az ország több, mint 200 pontján.

Lejárt köztatozásod és lejárt hiteled itt sem lehet. Ezt a konstrukciót akár három évre is kérheted. vagy kettőre. Amelyik jobb neked. 

A hitelt havonta, egyenlő törlesztő részletekben fizeted majd vissza. Ha szükséges, türelmi időt is kérhetsz, akár 9 hónapot is.

Előre szólok, a kamat itt sem elírás: fix 2,5%/év. Ennél nem találsz kedvezőbbet, és Garantiqa Zrt lesz a hitel biztosítéka.

Hol lehet ezt igényelni? Tíz hitelintézetnél, a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél. Az országban több, mint 200 helyen szakértők várnak téged, és mindenféle díj nélkül segítenek kiválasztani neked a megfelelőt. Ha a Széchenyi Likviditási Hitel GO! a legmegfelelőbb a számodra, akkor indulhat is az igénylés.

Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Kifejezetten fejlesztéshez. Széles körben tudod felhasználni beruházásokhoz, és az azokhoz kapcsolódó forgószóközök megvásárlására. Bővítheted a kapacitásodat ingatlanvásárlással vagy építéssel, gépek, berendezések is kellhetnek, sőt részvényt vagy üzletrészt is vehetsz.

Ez a széles körben felhasználható hitel állami támogatással lehet a tiéd akár 1 milliárd forintig és futamidőt 10 évre is kitolhatod. Lejárt köztartozásod vagy lejárt hiteltartozásod ebben az esetben sem lehet.

Ahhoz, hogy hozzájuss a Széchenyi Beruházási Hitel GO!-hoz, szükséged lesz önerőre. Ez a beruházás értékének minimum 10%-a.

A beruházás megfelelő megtérülését segítheti, hogy akár két év türelmi időt is kérhetsz a törlesztés megkezdésére. A Kamat fix 1,0%/év. Állami kezességvállalással és kamat támogatással fejlesztheted a vállalkozásodat, ami neked, a munkatársaidnak és az országnak is jó.

A hitel biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Ha úgy érzed, erre van szüksége a vállalkozásodnak, a KAVOSZ Zrt irodái várnak rád. Ahogy a Kereskedelmi és iparkamara irodái is. És hitelintézethez is fordulhatsz. Mindenhol szakértő kezek vezetnek végig az igénylés folyamatán, különböző díjak nélkül. A fontos részleteket megtalálod az üzletszabályzatban és a kondíciós listában. Vagy kérdezd az ügyintézőt, és gyorsan és egyszerűen kerülhet a kezedbe a Széchenyi hitel. Aztán már csak a beruházást kell elkezdeni.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

A turisztikai szektor megsínylette a Covid-19 koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseket. A Széchenyi Turisztikai Kártya GO egy szabad felhasználású folyószámlahitel kiemelkedően magas állami kamat, kezességi díj, bírálati díj és költségtámogatással. Hogy a hotelek és éttermek a megszokott színvonalon fogadhassanak bennünket.

Miért lehet ez jó? A kamat mindössze 0,5% évente. Nincs kezelési költség. Nincs hitelbírálati díj.(kezességvállalási díj lehet, de csekély jogcímű támogatás esetén a kezességvállalás díj is 0 Ft.)

Minden kkv igényelheti, amely a megfelelő tevékenységi körrel rendelkezik és sem lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása nincs. 1 millió forinttól 250 millió forintig érhető el. 1, 2 vagy 3 év a futamidő. Ahogy neked a legjobb. Választhatsz.

Ez egy folyószámlahitel. A teljes összeget a szerződés lejáratának napján kell visszafizetned, addig viszont korlátlan számban felveheted, újra és újra. Visszafizeted, aztán újra felveszed, amikor kell. Egyszerűen, évekig.

A hitel biztosítéka a Garantiqa Zrt. A bank bizonyos esetekben kérhet egyéb biztosítékot. (jellemzően erre 100 milliós hitelösszeg felett kerül sor)

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-hoz a szokásos, fent említett, több, mint kétszáz helyen lehet hozzájutni. Hitelintézetek, KAVOSZ, Kereskedelmi és Iparkamara. 

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!

A Széchenyi kártya program agrár ütőkártyája a vidék Magyarországának, agrár célokra.

Széles körben alkalmazható agrár célokra, 1 milliárd forintig. Könnyen elérhető, rugalmas termék.

Ha nincs lejárt köztartozásod, és lejárt hiteltartozásod, igényelheted.

A beruházás összegének 10%-val rendelkezned kell.(önerő) 1 millió forint is elég? Jó. 1 Milliárd kell? Az is jó. 13 hónaptól 120 hónapig terjedhet a futamidő. Türelmi időt is kérhetsz. Ez lehet 24 hónap is. A Kamat fix 1,0%/év. A hitel biztosítéka az Agrár Hitelgarancia Alapítvány.

Az ország több. mint 200 pontján igényelhető. KAVOSZ Zrt, Kereskedelmi és Iparkamara, Hitelintézetek ((például OTP, Budapest Bank, Takarékbank) Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége.

Széchenyi Mikrohitel GO!

A Széchenyi Mikrohitel GO! kifejezetten a mikro-vállalkozásokat segítő díjkedvezményes beruházási hitel. Kérhető agrár célokra és nem agrár célokra is. Felhasználható ingatlan vásárlásra és építésre is, vagy új, esetleg használt gyártógépek vásárlására. Legalább 10 százalék önerővel kell rendelkezni az igényléshez. A Széchenyi Mikrohitel GO! 1 millió forinttól 50 millió forintig igénylehető. A futamidő 13 és 120 hónap között lehet. A kedvezményes végig fix kamat 0,5% évente. A hitel törlesztésének megkezdésére a legfeljebb huszonnégy hónapos türelmi idő után kerül sor. A hitel tőke és kamattörlesztése havonta vagy negyedévente lesz esedékes, a választásunk szerint. Biztosítékra szükség lesz, és ez lehet a beruházás tárgya is. Kisebb beruházásokhoz tökéletes választás lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!.

Széchenyi Lízing GO!

A Széchenyi Lízing GO! a hazai mikro, kis és középvállalkozások újraindítását támogató lízingkonstrukció. Agrár és nem agár célú lízingügyletekhez is igénybe vehető. A Széchenyi Lízing GO! használt személygépjárművek, haszongépjárművek, üzemi gépek és ingatlanok finanszírozására használható fel. Fontos tudni, hogy induló vállalkozás is igényelheti az 1 millió forint és 1 milliárd forint közötti összeget. A futamidő 1 évtől 10 évig terjed. A lízingdíjat havi, negyedéves vagy éves ütemezéssel lehet fizetni, sőt, lehetőség van egyéni megállapodásra is. A kedvezményes kamat végig fix 2,5% évente. A magas összeg és a konstrukció miatt különleges segítség lehet, hiszen nincs más díjtámogatott lízingkonstrukció, ami elérhető lenne a vállalkozásoknak. 

Öt lehetőség elérhető öt lépésben

Szükséged van Széchenyi hitelre? Ezt tedd:

Keresd fel a regisztráló irodát. Egyeztess az ügyintézővel. találjátok meg a számodra legmegfelelőbb konstrukciót. Derítsd ki, megfelelsz-e a követelményeknek. Állítsd össze a bank üzletszabályzatában meghatározott hitelkérelmet. Nyújtsd be egy hitelintézethez.

És ennyi.

A legnagyobb magyar a pénztárcádban

A Széchenyi Hitel Újraindítási program jó lehet a vállalkozásodnak. Bankkártyával költheted el az igényelt összeget, felvirágoztathatod a céged, hogy újra a régi fényében ragyogjon. Tájékozódj, és cselekedj. Kedvező kamattal, állami támogatással juthatsz most előre.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Hitel fajtái és igénylés menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Hitel fajtái és igénylés menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Hitel fajtái és igénylés menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Hitel fajtái és igénylés menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A legfontosabbak a következők: a Széchenyi program kölcsönei cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használható fel. A vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie, bizonyos esetekben két évvel. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása, köztartozása. Nem lehet tartósan veszteséges. Az adott hiteleknek különböző egyéb feltételei lehetnek, ezeknek természetesen mind meg kell felelni.

Először is érdemes felkeresni a legközelebbi irodát (ez lehet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, valamint egy KAVOSZ-irodában), ahol lehet regisztrálni. Ha kiválasztottuk, melyik kölcsönt szeretnénk igényelni, össze kell gyűjteni az ehhez kapcsolatos dokumentumokat. Bankot is kell választani (nem mindegy, hogy melyiket, mert lehetnek különbségek a hitelbírálatnál), majd ott időpontot egyeztetni és a kérelmet beadni.

Ebben az esetben a pénzintézet a kezest szólítja fel a törlesztésre, illetve természetesen elképzelhető a szerződés bank általi felmondása is.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene. Ingatlanfedezetet nem kell adnia.

Minden olyan mikro-, kis- és közép vállalkozás, amelynek nincs lejárt köztartozása és lejárt hiteltartozása.

Igen. Kártyával könnyen és egyszerűen lehet felhasználni a folyószámlahitelt, és a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

A magas hitelösszeg, a széleskörű felhasználás és a maximalizált állami támogatás.

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és az Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

A Széchenyi Lízing GO!-t kezdő vállalkozások is igényelhetik beruházásaik finanszírozására.

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t egyéni vállalkozások is igényelhetik. Ezt a konstrukciót kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak alakították ki, így egyéni vállalkozók is kérhetik.

Széchenyi hitelt a KAVOSZ regisztráló irodáiban lehet igényelni, az ország közel kétszáz pontján. Bár a pénzintézetek folyósítják a hitelt, az igénylés csak a regisztráló irodákban indítható el.

A Széchenyi hitel díjtámogatása jelentős. A kamat egy százalék alatt van, és a hitel többi költségére is ad támogatást az állam.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

7 egyszerű spórolási tipp a hétköznapokra

7 egyszerű spórolási tipp a hétköznapokra

2022.06.24.

Spórolási tippekre van szükséged? A legjobb helyen jársz, mert az alábbiakban a leghétköznapibbakat mutatjuk be!

Tovább olvasom
Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

2022.06.21.

A késedelmes törlesztés eddig is behajtható volt, és ezután is az lesz, csupán a folyamat változik szeptembertől.

Tovább olvasom
Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

2022.06.17.

Ha bankkártyával fizetsz külföldön, megeshet, hogy átvernek, és ilyenkor futhatsz a pénzed után – tudd meg, hogyan védekezhetsz!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a reálkamatról?

Mit kell tudni a reálkamatról?

2022.06.14.

A reálkamat egy újabb misztikus kifejezés, amiről ideje lerántani a leplet – az alábbi cikkben meg is tesszük!

Tovább olvasom