Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

2021.05.17.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 13. 13:49

Napelem támogatás igényelhető az idei évben, és júliustól már folyósítják is – tudj meg mindent a részletekről alábbi cikkünkből!

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

A napelem támogatással könnyebben megvalósítható egy családi ház energiahatékonyságának növelése, ami az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hiszen a fejlesztéseknek hála a napelemes rendszerek egyre hatékonyabbak, és a bekerülési költségeik is csökkennek, tehát mindenki számára kiváló alternatívást jelentenek a környezeti terhelés csökkentéséhez.

A pályázat célja

napelem támogatással kapcsolatos pályázat kiírása szerint 2030-ig legalább 6000 MW napenergia-termelő kapacitás üzembe helyezését szeretné elérni az Európai Unió, illetve a pályázatot kiíró szerv, emellett kiemelt célként jelöli meg a háztartások saját energiafogyasztásának részleges, illetve teljes kiváltását.

Milyen mértékű a napelem támogatás?   

Az előzetes információk alapján körülbelül 30-40%-os támogatást lehet majd igényelni, tehát önrészre mindenképp szükség lesz a napelemes rendszer telepítéséhez, sőt, valószínű, hogy visszatérítésként valósul meg, akárcsak az otthonfelújítási támogatás.

Mikor lehet igényelni a napelem támogatást?

Az igényléseket már most is el lehet kezdeni összekészíteni, hiszen bármelyik pillanatban bejelenthetik, hogy azok beadhatóak, de ami biztos, hogy 2021 júliusától elérhető lesz a napelem támogatás.

Kik igényelhetik a napelem támogatást?

A jogosultak köréről, a támogatási intenzitás mértékéről, valamint a támogatható rendszerek felső teljesítményhatáráról a következő hónapokban születik döntés, tehát jelenleg erre még nem létezik válasz, de – mivel közeleg a július – valószínűleg hamarosan erről is beszámolhatunk.

Jelenleg ennyit tudunk a napelem támogatásról, ám az információkat folyamatosan adagolják, tehát előbb, vagy utóbb minden részletre fény derül. Érdemes kivárni, hogy milyen konstrukciókkal készül az Energetikai Hatóság, illetve azt is, hogy – az otthonfelújítási támogatáshoz hasonlóan – visszatérítéses konstrukció lesz-e, és ha igen, hitelkonstrukcióval is kiegészítik-e azt. Több, mint valószínű, hogy igen, ám, ha mégsem, számos kölcsönlehetőség elérhető már most is!

Ha hitelre lenne szükséged, oldalunk a rendelkezésedre áll! Tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait, hasonlítsd össze őket, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

2022.01.17.

Új és használt lakás között kellene döntened, de nem tudod, melyikkel járnál jobban anyagilag, ha a lakástámogatást is igényled hozzá? Akkor érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

2023.05.09.

A hitel az hitel, gondolhatnánk, mégsem mindegy, melyik banktól igényelünk Babaváró hitelt. Előfordulhat, hogy egy bank feltételeit nem tudjuk teljesíteni, de egy másikét igen. Nem mindegy tehát, hogy hol igényelünk Babaváró hitelt. És akkor a kedvezményekről még nem is beszéltünk. Az eltérő banki feltételek még jól is jöhetnek nekünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

2023.03.29.

A lakásfelújítást finanszírozása 2023-ban sem lett könnyebb, mint a korábbi években, de azért akadnak lehetőségek, amik segítséget nyújthatnak.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával