fbpx
Hirdetés

Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

2020.10.29.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2020. október 29. 17:15

A jelenlegi, gazdaságilag nem épp felemelő helyzetben sok vállalkozás igyekszik valamilyen hitelfelvételi lehetőséget találni, hogy átvészelhesse ezt az időszakot, vagy éppen fejleszteni tudja az üzleti modelljét, hogy ezzel segítse elő az alkalmazkodást. Annak érdekében, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára leginkább megfelelő vállalkozói hitelt, az alábbiakban összefoglaljuk a legfőbb tudnivalókat.

Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

A legfontosabb vállalkozói hitelfelvételi lehetőségek

A maximum 2,5%-os kamatú NHP Hajrá, vagy a Széchenyi Hitelek szinte minden szegmenst lefednek, ami jelenleg egy vállalkozás életében segítség lehet, és érdemes is ezek közül választani, hiszen rendkívül kedvezőek, ráadásul államilag támogatottak, ami komoly előny. Előfordulhat azonban, hogy ezek nem felelnek meg a céljainknak, vagy épp mi nem felelünk meg a feltételeiknek, ám ekkor sincs minden veszve, hiszen a legtöbb bank kínálatában fellelhetőek különféle vállalkozói hitelfelvételi lehetőségek.
A vállalkozói hitelfelvételi kérelmek elutasításának leggyakoribb okai

Ha a saját tőke kevesebb, mint a jegyzett tőke, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a cég veszteséges, ami egy bank szempontjából abszolút negatív adat. Ilyenkor várható a hitelkérelem elutasítása. Ugyanez vonatkozik azokra a cégekre is, amelyek esetében az utolsó lezárt pénzügyi év adózott eredménye negatív, illetve ha lejárt köztartozás áll fenn, vagy inkasszó került a cég bankszámlájára az igénylést megelőző 36 hónapban – ez utóbbi viszont nem feltétlenül ok az elutasításra, ám mindenképpen meg fogják vizsgálni az okát.   

További negatívumok

Ha a cég ellen élő végrehajtást találnak, illetve, ha a cégnek lejárt hiteltartozása van, az szintén elutasítást von maga után, ám fontos, hogy ha csupán hitele van, az nem jelent problémát. A felszámolás – legyen szó a tulajdonosi körben lévőről, vagy a kapcsolt vállalkozások között – szintén elutasítást jelent, illetve az is, ha a vállalkozás tulajdonosa, vagy ügyvezetője készfizető kezesként szerepel a negatív KHR listán.

Nem feltétlenül jelent elutasítást, ha

Az 50%-nál nagyobb tulajdoniarány-változás – ha az elmúlt 6 hónapban történt – megnehezítheti a hitelfelvételt, ám nem feltétlenül jelent elutasítást. Ebben az esetben a bank azt vizsgálja, hogy mennyire sikeres a cég, illetve milyen okok vezettek a tulajdoni arány megváltozásához, és ha minden elfogadható, nem lesz akadálya a vállalkozói hitel igénylésének.

Ha vállalkozói hitelt szeretnél felvenni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Új cégek igényelhetnek hitelt?

Új cégek igényelhetnek hitelt?

2020.07.31.

Ha az új cégek szeretnének hitelt felvenni, nem lesz könnyű dolguk, mert a legtöbb vállalati konstrukció már régebb óta működő vállalkozások számára lett kifejlesztve. A legalább egy, de egyes hiteltípusok esetében kettő, vagy még több lezárt üzleti évet új céged még biztosan nem tudja felmutatni, így viszont elesel rengeteg lehetőségtől. Akad azonban olyan konstrukció, amit épp neked találtak ki!

Tovább olvasom
A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

2020.08.12.

Ha vállalkozást vezetsz, és pénzzavarba kerülsz, tudnod kell, hogy többféle lehetőséged van arra, hogy hitellel oldd meg a problémát. Rengeteg bank kínál vállalkozói kölcsönöket, és természetesen nem feledkezhetünk meg az államilag támogatott konstrukciókról sem. De mégis hogy válaszd ki azt a hitelt, ami a leginkább megfelel az igényeidnek? Az alábbiakban kifejtjük!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

2022.10.11.

A vállalati hiteleket cégek, vállalkozók és vállalkozások igényelhetik, magánszemélyek számára nem elérhetőek – az alábbiakból ennél többet is megtudhatsz!

Tovább olvasom