Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

2020.11.16.

A Növekedési Hitelprogram izgalmas lehetőségeket nyit meg az üzletfejlesztés és más beruházások előtt. Az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja egy olyan hitelkonstrukcióval, amely számtalan előnnyel rendelkezik. Az alábbiakból kiderül, mire is használható fel az NHP Hajrá.

Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

Mi is ez az NHP Hajrá egész pontosan?

A Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja, az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozások számára készült, és fontos szerepet játszhat a vállalatok finanszírozásában a működés és a fejlesztés szempontjából is. A hitelösszeg felhasználható befektetésre, forgótőke-finanszírozásra, bérek kifizetésére, illetve egy meglévő adósság kiegyenlítésére is. 

Az NHP kondíciói

Az NHP Hajrá keretein belül igényelhető kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 20 milliárd forint lehet, a futamidő pedig 3 és 20 év között szabadon választható. A kamat mindössze 2,5%, és ez a maximum, tehát ennél akár alacsonyabb is lehet.

Az NHP előnyei 

Az NHP Hajrára vonatkozó kérelmek átfutása kifejezetten gyors, hiszen a bankoknak a kérelem teljes dokumentációjának kézhezvételétől számított két héten belül választ kell adniuk. A vállalkozások a külföldi befektetéseket is megadhatják hitelcélként, társasházak és lakásszövetkezetek pedig igényelhetik korszerűsítéshez. Ezen felül lehetőség van különféle Európai Uniós és hazai támogatások előfinanszírozására is az NHP Hajrá segítségével.

Az NHP feltételei 

Kizárólag a magyarországi székhelyű, legalább egy lezárt pénzügyi évvel rendelkező cégek vehetnek részt az NHP programban, ezen túl pedig a vállalkozásoknak a mikro-, kis- és középvállalkozások csoportjába kell tartozniuk az törvények által meghatározott normák szerint. A hitelprogram nyitva áll az egyéni vállalkozások, az őstermelők, a családi gazdálkodók és a szövetkezetek előtt is. Ezek mellett természetesen a bankok saját feltételeket is megszabnak, amelyeket szintén teljesíteni kell az igénylés során. 
Mivel az NHP Hajrá több pénzintézetnél is igényelhető, méghozzá némileg eltérő feltételekkel, érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a hitelprogram, oldalunk a segítségedre lesz az összehasonlításban és a döntésben.

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Provident Otthonos Kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

20 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 650.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

2020.07.08.

Még vonzóbbak lesznek az Növekedési Hitelprogramban (NHP Hajrá) elérhető termékek, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy a korábbi feltételeket tovább javítják, ezzel bővítve a lehetőségeket. Megújulnak az NHP Hajrá feltételei!

Tovább olvasom