Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

2020.11.16.
Szerző: Banknavigator

A Növekedési Hitelprogram izgalmas lehetőségeket nyit meg az üzletfejlesztés és más beruházások előtt. Az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja egy olyan hitelkonstrukcióval, amely számtalan előnnyel rendelkezik. Az alábbiakból kiderül, mire is használható fel az NHP Hajrá.

Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

Mi is ez az NHP Hajrá egész pontosan?

A Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja, az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozások számára készült, és fontos szerepet játszhat a vállalatok finanszírozásában a működés és a fejlesztés szempontjából is. A hitelösszeg felhasználható befektetésre, forgótőke-finanszírozásra, bérek kifizetésére, illetve egy meglévő adósság kiegyenlítésére is. 

Az NHP kondíciói

Az NHP Hajrá keretein belül igényelhető kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 20 milliárd forint lehet, a futamidő pedig 3 és 20 év között szabadon választható. A kamat mindössze 2,5%, és ez a maximum, tehát ennél akár alacsonyabb is lehet.

Az NHP előnyei 

Az NHP Hajrára vonatkozó kérelmek átfutása kifejezetten gyors, hiszen a bankoknak a kérelem teljes dokumentációjának kézhezvételétől számított két héten belül választ kell adniuk. A vállalkozások a külföldi befektetéseket is megadhatják hitelcélként, társasházak és lakásszövetkezetek pedig igényelhetik korszerűsítéshez. Ezen felül lehetőség van különféle Európai Uniós és hazai támogatások előfinanszírozására is az NHP Hajrá segítségével.

Az NHP feltételei 

Kizárólag a magyarországi székhelyű, legalább egy lezárt pénzügyi évvel rendelkező cégek vehetnek részt az NHP programban, ezen túl pedig a vállalkozásoknak a mikro-, kis- és középvállalkozások csoportjába kell tartozniuk az törvények által meghatározott normák szerint. A hitelprogram nyitva áll az egyéni vállalkozások, az őstermelők, a családi gazdálkodók és a szövetkezetek előtt is. Ezek mellett természetesen a bankok saját feltételeket is megszabnak, amelyeket szintén teljesíteni kell az igénylés során. 
Mivel az NHP Hajrá több pénzintézetnél is igényelhető, méghozzá némileg eltérő feltételekkel, érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a hitelprogram, oldalunk a segítségedre lesz az összehasonlításban és a döntésben.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További állásajánlatok