Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

2022.01.12.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. január 12. 10:57

Nem sok olyan férfi van, akinek ne vágyna új autóra. A gyártósorról legurult autónak még az illata is más, mint egy használt autóké. Az új autók azonban sokba kerülnek, ezért felmerülhet bennünk, hogy hitelből vásároljuk meg azt. Utánajártunk, hogy egy új autó vásárlását milyen hitelből finanszírozzuk.

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

Új autó vagy használt autó?

Amikor autót akarunk venni, el kell döntenünk, hogy használt vagy új autót vegyünk. A gépkocsi ára mellett szempont lehet, hogy az autó majd mennyit veszít az értékéből, mennyire üzembiztos, és persze az is, hogy ki tudjuk-e fizetni. Az új autónak rengeteg előnye van. Nem volt még tulajdonosa, ismerjük az előéletét, és pontosan tudjuk majd, hogy mennyi lesz az autó listaára.

A használt autók ára kedvezőbb, jobban tarják az értéküket, és piacképesebbek, ha esetleg eladnánk őket. Egy új autó már akkor húsz százalékot veszít az értékéből, amikor kigurulunk vele a szalonból. Ez egy használt autó vásárlásakor nem fordulhat elő. Egy használt autó is lehet újszerű, az is lehet, hogy a tulajdonosa nagy becsben tartotta. De ezt biztosan nem tudhatjuk.

Új autó vásárlása – a hitel vagy a lízing a jobb megoldás?

Új autó vásárlásához, ha nincs elegendő pénzünk ahhoz, hogy azonnal kifizessük, igénybe vehetünk banki segítséget. A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizetünk a pénzintézetnek. A részletfizetés előnyös, hiszen nem kell azonnal egy nagyobb összeget kifizetnünk, ugyanakkor a költségekkel is számolnunk kell. Kamatot kell fizetnünk a felvett hitel után, így az autó többe kerül majd, mint a vételára.

Hitelre vásárlás esetén nem lesz szükség saját erőre, a felvett személyi kölcsönt az autó teljes vételárára is fordíthatjuk, és az autó áríratását is intézhetjük ebből, ahogy az első nagyobb szervizt is. A személyi kölcsönhöz gyorsan és egyszerűen juthatunk hozzá, nem kell ingatlanfedezetet bevonnunk, és elegendő lesz a jövedelmünk az igényléshez.

Lízingnél mindig van saját erő, és a lízingek árazása nem tér el jelentősen a szabad felhasználású hitelektől. Előfordulhat, hogy az új autónk megvásárlásához speciális lízinget ajánl a kereskedő, ugyanis gyakori, hogy a nagyobb autómárkáknak saját lízingcégük van a finanszírozásra. Lízing esetén nem kell a papírmunkával sem bajlódnunk, az adásvételi szerződést ugyanis a lízingcég intézi helyettünk.

Szabad felhasználású személyi kölcsön új autó vásárlásához – önerő nélkül

Klasszikus értelemben vett autóhitel már nem létezik. A személyi kölcsönöket használhatjuk fel az új autó vásárlásához. A személyi kölcsön egy szabadon felhasználható hitel, így autó vásárlására is fordíthatjuk, méghozzá önerő nélkül. A személyi kölcsön egy egyszerűen és gyorsan elérhető, ingatlanfedezet nélküli hitel. Személyi kölcsönből bármit vehetünk. a költésünket nem kell számlákkal igazolnunk. A személyi kölcsön fedezte a jövedelmünk. Ha ez elég magas a kölcsön felvételéhez, semmi akadálya nincs annak, hogy vásároljunk belőle egy új autót.

Amikor személyi kölcsönből vásárolunk új autót, az adásvételi szerződést nekünk kell megkötnünk, bár ebben többnyire segítségünkre lesznek a kereskedésben. Kitöltik helyettünk a szerződést, és a kötelező biztosítás megkötésében is segíthetnek, hiszen amikor autót vásárolunk, azonnal meg kel kötnünk ezt a biztosítást.

A személyi kölcsön a legjobb választás lehet egy új autó hitelre történő megvásárlásakor. A hitelfelvétel gyorsasága, a szinte azonnal a számlánkra érkező pénz lehetővé teszi, hogy a döntésünk után azonnal megvásároljuk a kiválasztott autót. A személyi kölcsönnek van maximális hitelösszege, így 10 millió forintos vételár fellett már más megoldást kell keresnünk, ha hitelre szeretnénk új autót venni.

Szabad felhasználású jelzáloghitel új autó vásárlásához

A szabad felhasználású jelzáloghitel lehet a megoldás, ha 10 millió forintnál többet szeretnénk új autó vásárlására költeni. A szabad felhasználású jelzáloghitel ugyanúgy szabadon használható fel, mint egy személyi kölcsön, de a hitelfelvételnek nincs felső határa. Viszont ebben az esetben egy megfelelő értékű ingatlan fedezetként történő bevonására lesz szükség ahhoz, hogy felvehessük a hitelt.

A szabad felhasználású jelzáloghitellel is önerő nélkül vásárolhatunk új autót, szemben a lízinggel, ahol mindig szükség lesz önerőre. Azt azonban tudnunk kell, hogy amíg egy személyi kölcsönt néhány nap alatt megkaphatunk, a jelzáloghitel átfutási ideje általában három hét. A szabad felhasználású jelzáloghitellel tehát nem tudunk szinte azonnal új autót vásárolni. Ez, mivel egy új autó megvétele hosszú időre szól, nem biztos, hogy probléma lesz.

Azzal is számolnunk kell majd, hogy a személyi kölcsönnel szemben a szabad felhasználású jelzáloghitelnek lesznek kezdeti költségei. Ki kell fizetnünk ugyanis az értékbecslés díját, fizetnünk kell a közjegyzőnek az okiratba foglalásért, és az ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzésnek is lesz díja. Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén ugyanis a bank elidegesítési és terhelési tilalmat jegyeztethet be a fedezetként felajánlott ingatlanra.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire terjed ki a casco biztosítás?

Mire terjed ki a casco biztosítás?

2021.10.05.

A Casco biztosítást az autónkra köthetjük meg. Nem kötelező, mint a KGFB, de bizony, jól jöhet egy általunk okozott balesetnél. Az autónk nagy érték, Casco-val tudjuk megvédeni. A Casco alapértelmezésben egy vagyonbiztosítás, ami az autónkban keletkezett károkat téríti meg.

Tovább olvasom
Minden, amit az autóhitelről tudni kell

Minden, amit az autóhitelről tudni kell

2021.02.04.

Az autóhitellel kapcsolatos összes tudnivalót olvashatod el alábbi cikkünkben, ha autóvásárlás előtt állsz!

Tovább olvasom
Lízing, vagy autóhitel: melyik az előnyösebb?

Lízing, vagy autóhitel: melyik az előnyösebb?

2022.10.18.

Lízingből, vagy autóhitelből vásároljunk inkább autót? Melyik az előnyösebb? Az alábbi cikkből mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
2020 autóhitel – mik az opciók?

2020 autóhitel – mik az opciók?

2020.04.06.

Használt autó vásárlásán gondolkodsz, de nincs meg hozzá a megfelelő fedezeted? Semmi gond, az autóhitel 2020-ban is igényelhető, de természetesen akad más lehetőséged is, ha ez valamiért nem felel meg.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával