Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönt igényelnél az MBH Banktól? Íme, ekkora törlesztőre számíthatsz!

2023.10.17.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. október 17. 09:59

Az MBH három bank egyesülésével jött létre, és mindhárom bank legjobb hiteleit kínálják már. A legjobb személyi kölcsönök egy helyen. Sok lehetőség, változatos kínálat, mindenre kiterjedő figyelem. Utánajártunk, hogy mekkora törlesztőre számíthat az, aki személyi kölcsönt igényel az MBH Banktól.

Személyi kölcsönt igényelnél az MBH Banktól? Íme, ekkora törlesztőre számíthatsz!

Az MBH Bank – három pénzintézet legjobb hitelei egy helyen

Idén egyesült a Budapest Bank és a MKB Bank. A bankfúzió után az összeolvadt bank MKB Bank néven folytatta tovább a működését.

A bankfúzióval aztán létrejött a Magyar Bankholding, aminek a harmadik tagja a Takarék Csoport lett. A három bank egyesülésével egy nagyméretű, befolyásos szereplő jött létre, ami meghatározó szereplője lett a magyar pénzügyi piacnak.

A három bank egyesülésének első lépése a Budapest Bank és az MKB összeolvadása volt. Az egyesüléssel a Budapest Bank megszűnt, az ügyfelei a MKB Bank ügyfeleivé váltak. Aztán a Takarék Csoport csatlakozásával alakult ki végleges formájában a Magyar Bankholding, vagyis az MBH Bank.

Személyi kölcsönt igényelnél az MBH Banktól? Van választék

Az MBH személyi kölcsön szabad felhasználású. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána arra, hogy elszámoljunk a pénzzel.

Az egyszerűség mindig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. Az MBH személyi kölcsön igénylése rendkívül egyszerű.

Mekkora lesz a törlesztőrészlet? – nem mindegy, hogy mennyit fizetünk havonta

A Banknavigátor szakértői szerint többféle lehetősége is van az igénylőnek, hogy befolyásolja a törlesztő nagyságát.

Például, minél magasabb az igénylő jövedelme, a JTM szabályai miatt annál nagyobb összegű MBH Bank hitelt kaphat.

Ráadásul a magas jövedelem csökkenti az MBH Bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálhatja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét.

Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól jár. Hiszen nagyobb összeghez juthat, olcsóbban.

Alacsonyabb lehet a MBH személyi kölcsönünk részlete, ha teljesítünk néhány megadott feltételt. Ha körültekintőek vagyunk, több százalékos kedvezményt is elérhetünk.

Ez nagyobb hitelösszegnél, és hosszabb futamidőnél nagymértékben csökkentheti a havi kiadásunkat, és alacsonyabb összegű kölcsönnél, és rövid futamidőnél is számottevő megtakarítást hozhat.

Amikor nem a saját számlavezető bankunknál igényelünk a személyi kölcsönt, a pénzintézet kedvezményt adhat nekünk bizonyos számlacsomagra. Ezzel a MBH személyi kölcsönünk nem lesz ugyan olcsóbb, de a hozzá tartozó kiadásaink alacsonyabbak lesznek, így kevesebb költséggel jár a hitelünk.

Lényeges azonban, hogy ez megéri-e, mert a számlaváltásnak is lehetnek költségei. Akkor éri meg élni ezzel a lehetőséggel, ha az általunk megnyitott új folyószámla havi költsége alacsonyabb lesz.

A kedvező MBH személyi kölcsön titka – a Banknavigátor pénzügyi szakértőinek ötlete

Magasabb havi jövedelem esetén a pénzintézetetek többnyire kedvezőbb THM-mel kínálják a személyi kölcsönüket.

Az igaz, hogy a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, de lehetőségünk van adóstárs bevonására. Ha megtehetjük, éljünk ezzel, mert a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet is jelent.

És a célunk éppen ez: minél alacsonyabban tartani a személyi kölcsönünkkel kapcsolatban felmerülő költségeket. Ehhez mindössze be kell vonnunk egy ismerősünket a hitelünkbe adóstársként. Ez egyszerű és kézenfekvő megoldás, mégis sokan megfeledkeznek erről a lehetőségről.

Íme, ekkora törlesztőre számíthatsz!

  • 1 millió forint hitelösszeg 60 hónap futamidő 250 ezer forintos havi nettó jövedelem – a havi törlesztőrészlet ~ 25 ezer forint.

  • 600 ezer forint hitelösszeg 48 hónap futamidő 250 ezer forintos havi nettó jövedelem – a havi törlesztőrészlet ~ 17 ezer forint.

  • 3 millió forint hitelösszeg 60 hónap futamidő 250 ezer forintos havi nettó jövedelem – a havi törlesztőrészlet ~ 73 ezer forint.

  • 10 millió forint hitelösszeg 84 hónap futamidő 450 ezer forintos havi nettó jövedelem – a havi törlesztőrészlet ~ 184 ezer forint.

  • 500 ezer forint hitelösszeg 12 hónap futamidő 150 ezer forintos havi nettó jövedelem – a havi törlesztőrészlet ~ 45 ezer forint.

Összefoglalás

Az MBH személyi kölcsön szabad felhasználású, ami egyszerűsíti a hiteligénylést és a pénz felhasználását. A törlesztőrészlet mértéke számos tényezőtől függ, például a jövedelemtől és a hitelösszegtől. A magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfelek alacsonyabb kamattal kaphatnak kölcsönt. Az igénylők csökkenthetik a törlesztőrészletüket néhány megadott feltétel teljesítésével. Amikor nem a saját számlavezető bankunknál igényelünk személyi kölcsönt, a pénzintézet kedvezményeket is kínálhat bizonyos számlacsomagokhoz. Azonban fontos mérlegelni, hogy megéri-e, mivel a számlaváltásnak is lehetnek költségei. Az adóstárs bevonása is lehetőség, amely kedvezőbb THM-et és alacsonyabb törlesztőrészletet eredményezhet. Az MBH Bank személyi kölcsönök széles választékát kínálja, és számos lehetőség van a törlesztőrészlet optimalizálására, hogy az igénylőknek megfelelő kölcsönt találjanak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Egyesül az MKB és a Takarékbank – mire kell figyelniük az ügyfeleknek?

Egyesül az MKB és a Takarékbank – mire kell figyelniük az ügyfeleknek?

2023.04.11.

Április végén egyesül az MKB és a Takarékbank, és az egyik legnagyobb hazai pénzintézet jön létre MBH Bank néven. Mindkét bank megfelelően tájékoztatja az ügyfeleit a változásról, a változás azonban jelentős, így van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Tovább olvasom
Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

2023.10.13.

Diákhitel számla a diákhitelhez? Igen. Utánajártunk, hogyan nyithatunk Diákhitel számlát. Megmutatjuk, hogy ez mennyire jó lehetőség, még azoknak is, akiknek nincs hitelük. Megmutatjuk, hogy a Diákhitel számla jobb lehet, mint egy hagyományos diákszámla, és ha már kötelező a diákhitel mellé, hogyan használható ki legjobban. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával