Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

2021.12.06.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. december 6. 11:34

A meglévő hiteled kiváltásán mindig érdemes gondolkodnod; még akkor is, ha elégedett vagy a jelenlegi hitelkonstrukcióddal, ugyanis rengeteget spórolhatsz egy jobb kondíciókkal rendelkező konstrukció segítségével.

Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

A meglévő hiteled kiváltása nem csak akkor előnyös, ha a korábban felvett kölcsönöd havi törlesztőrészleteit már nem, vagy csak nehezen tudod fizetni, hanem abban az esetben is, ha amúgy semmi problémát nem okoz a törlesztés. Időnként célszerű utánanézni a hitelpiac által kínált, új hitelkonstrukcióknak is, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a piaci és gazdasági változások hatására kedvezőbb kondíciókkal rendelkező hiteltermékek jelennek meg a pénzintézetek portfóliójában.

Mindegy, hogy ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönnel, áruhitellel, gépjárműhitellel, vagy bármilyen egyéb kölcsönnel rendelkezel, kiválthatod valamennyi meglévő hiteledet egy nagyobb összegű, de kedvezőbb kamatozású hitelkonstrukcióra, amivel számos előnyre tehetsz szert.

Lényegesen kedvezőbb kondíciókkal rendelkező kölcsönt igényelhetsz, amennyiben lehetőséged van a hitelügylet biztosítékául egy ingatlant felajánlani, ebben az esetben ugyanis a jelzáloghitelekre jellemző, alacsony kamatozással juthatsz egy hitelkiváltó kölcsönhöz. A hitelkiváltás szabad felhasználású hitelkonstrukcióval, illetve kifejezetten hitelkiváltó kölcsönnel oldható meg.

A meglévő hiteleid kiváltása által elérhető törlesztőrészlet így jóval alacsonyabb lesz, mint a korábbi, összesített hiteltörlesztésed, ami több okra vezethető vissza:

• egyrészt a szabad felhasználású jelzáloghitel kamata alacsonyabb az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön kamatánál,

• másrészt azért is, mert a jelzáloghitelek esetében lényegesen hosszabb – akár 25-30 év – futamidőre is igényelhető a kölcsön.

Nézzünk egy példát: ha például a meglévő hiteleid összesen 1 millió forint értékű, ingatlanfedezet nélküli, kisebb kölcsönök, akkor a havi törlesztőrészleteid nagysága akár az 50-60 ezer forintot is elérheti, sőt, akár meg is haladhatja, ugyanekkora összegű, szabad felhasználású jelzáloghitel esetében azonban a havi törlesztés még 10 éves futamidő esetén is csupán a negyede a fenti összegnek.

Emellett további előnyt jelent a meglévő hiteleid kiváltásakor az, hogy a bankok jellemzően hajlandóak a kiváltandó hitelek összegénél magasabb hitelösszeget is megítélni, amennyiben teljesíted az erre vonatkozó feltételeket. Fontos viszont, hogy ez csak a szabad felhasználású hitelek esetében oldható meg, ha viszont lakáscélú hitelt is szeretnél kiváltani, akkor csak annyi pénzt kaphatsz, amekkora a fennálló tartozásod.

A felvehető hitel kondícióit az igazolt jövedelem, az ingatlan értéke, valamint a teljes fennálló hiteltartozás határozza meg. A meglévő hiteleid kiváltása sok tekintetben hasonló a többi hitel felvételéhez, de van néhány sajátossága is.

A meglévő hiteleid kiváltására felvett kölcsönnek természetesen számos feltétele is van, amelyeket egytől egyig teljesítened kell. Nem csak a kondíciókat határozzák meg a fentebb említett tényezők – a jövedelmed, az ingatlan értéke és a tartozás összege –, hanem azt is, hogy egyáltalán jogosult leszel-e a hitelre. Ebből kikövetkeztethető, hogy a meglévő hiteleid kiváltására felvett kölcsön feltételei nem csupán rád vonatkoznak, hanem az ingatlanra és a bevonandó adóstársra is, emellett kizáró ok, ha aktív státuszban szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján.

Lényeges még, hogy a meglévő hitelek kiváltására felvehető kölcsönök feltételei bankonként eltérőek, azaz nem mindegy, hogy hol igényled a hitelt. Emellett természetesen a kondíciók is eltérőek a kiélezett piaci verseny miatt, tehát emiatt is érdemes alaposan megfontolnod, hogy hová fordulsz.

Tény ugyanis, hogy a meglévő hiteleid kiváltására felvett kölcsön mindenképp jobb lesz, mint a korábbi helyzeted, ám egyáltalán nem mindegy, hogy mennyivel. Az egész futamidőre vetítve ugyanis akár több százezer forintot is veszíthetsz – avagy nyerhetsz – azzal, ha a lehető legjobb konstrukciót választod.

Oldalunkon megtekintheted a bankok legjobb, a meglévő hiteleid kiváltására vonatkozó ajánlatait, és össze is hasonlíthatod őket! Tedd meg, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lízing, vagy autóhitel: melyik az előnyösebb?

Lízing, vagy autóhitel: melyik az előnyösebb?

2022.10.18.

Lízingből, vagy autóhitelből vásároljunk inkább autót? Melyik az előnyösebb? Az alábbi cikkből mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Minden, amit az autóhitelről tudni kell

Minden, amit az autóhitelről tudni kell

2021.02.04.

Az autóhitellel kapcsolatos összes tudnivalót olvashatod el alábbi cikkünkben, ha autóvásárlás előtt állsz!

Tovább olvasom
2020 autóhitel – mik az opciók?

2020 autóhitel – mik az opciók?

2020.04.06.

Használt autó vásárlásán gondolkodsz, de nincs meg hozzá a megfelelő fedezeted? Semmi gond, az autóhitel 2020-ban is igényelhető, de természetesen akad más lehetőséged is, ha ez valamiért nem felel meg.

Tovább olvasom
Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

2022.01.12.

Nem sok olyan férfi van, akinek ne vágyna új autóra. A gyártósorról legurult autónak még az illata is más, mint egy használt autóké. Az új autók azonban sokba kerülnek, ezért felmerülhet bennünk, hogy hitelből vásároljuk meg azt. Utánajártunk, hogy egy új autó vásárlását milyen hitelből finanszírozzuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával