Hirdetés

Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

2021.11.24.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. november 24. 12:25

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédéséhez több államilag támogatott hitelt is igényelhetnek a vállalkozások. A kis és középvállalkozások működőképességének megóvása fontos célja a kormánynak. Megnéztük, milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk.

Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

Széchenyi Kártya programok

A KAVOSZ Zrt által felügyelt népszerű segítség a Széchényi Kártya. Számos fajtája érhető el, és rendkívül széles körben használható fel a beruházásoktól a napi működési költségek finanszírozásáig.

A Széchenyi Likviditási Hitel GO! konstrukciónál a futamidő három év. A kilenc hónapos türelmi idő után a 10. hónaptól a havi törlesztő részlet 370 ezer forint körül lesz. A nettó ügyleti kamat ennél a konstrukciónál 0,2 százalék, így a teljes visszafizetendő összeg alig haladja meg a felvett 10 millió forintot.

A Széchenyi Beruházási Hitel GO!- nál a leghosszabb választható futamidő tíz év, a türelmi idő egy év. A 0,5 százalékos nettó ügyleti kamatnál a havi törlesztő részlet a türelmi idő lejárta után százezer forint körül alakul, a teljes visszafizetendő összeg ebben az esetben is csak alig több, mint félmillió forinttal haladja meg az igényelt tízmilliós hitelösszeget.

A Széchenyi Folyószámlahitel GO! legfeljebb kétéves futamidővel igényelhető, a hitelösszeg pedig a futamidő végén, egy összegben lesz esedékes. A nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, így a teljes visszafizetendő összeg a három konstrukció közül a Széchenyi Folyószámlahitel GO!- nál a legkedvezőbb. Ez azért különösen fontos, mert az általános banki gyakorlat szerint a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója mindig magasabb, mint a beruházási hiteleké.

Széchenyi Újraindítási Lízing

Újra elérhető kamattámogatott lízingkonstrukció a vállalkozásoknak. A nettó ügyleti kamat az állami kamattámogatásnak köszönhetően csak 0,5 százalék. A kamattámogatás mértéke nem kevesebb, mint 7 százalék. A 0,5 százalékos kezelési költségre állami támogatás vehető igénybe, így a kezelési költség nulla százalék lehet. A szerződéskötési díj 1,5 százalék, és nem lehet több 1,5 millió forintnál. Folyósítási jutalékot sem kell fizetni. A szerződésmódosítási díjat és az előtörlesztés díját a hitelt adó bank határozza meg.

A kormány állandóan megújuló kamattámogatott konstrukciókkal segíti a kis és középvállalkozásokat, és a mikro-vállalkozásokról sem feledkezik meg. A KAVOSZ és a pénzintézetek teljes körű felvilágosítást tudnak nyújtani a lehetőségekről.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

8,5% - 14,2%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitel kezdő vállalkozások részére – oldalunkon igényelheted!

Hitel kezdő vállalkozások részére – oldalunkon igényelheted!

2020.07.28.

Hitel kezdő vállalkozás számára? Nem lehetetlen, sőt, oldalunkon egyszerűen igényelheted is!

Tovább olvasom
Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

2020.07.21.

A legfontosabb különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és egy hagyományos, a lakosság számára is elérhető folyószámlahitel között, hogy az előbbit csakis vállalkozások igényelhetik. Magánemberként kizárólag a lakossági folyószámlahitelekhez férsz hozzá, hiszen az új Széchenyi folyószámlahitelt csak cégnévre adják ki.

Tovább olvasom
Mekkora kölcsönt kaphat a cégem?

Mekkora kölcsönt kaphat a cégem?

2020.07.17.

Rengeteg kérdés érkezett hozzánk az utóbbi időben, ami arra vonatkozott, hogy mekkora kölcsönt kaphat egy cég a jelenlegi helyzetben, ám ez egy olyan problémakör, amire egyszerűen lehetetlen egy rövid mondattal válaszolni. Minden cég más és más, ahogy a pénzintézetek sem egyformák, így a hitel mértékének kérdése is számtalan tényezőtől függ.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a Széchenyi Likviditási Hitelről?

Mit kell tudni a Széchenyi Likviditási Hitelről?

2020.11.11.

A Széchenyi Likviditási Hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami számla nélküli finanszírozással vehető igénybe. A vállalkozás  működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére korlátozás nélkül használható, sőt, akár meglévő hiteltartozásának kiváltásra is fordítható, így a jelenlegi, gazdaságilag nehéz helyzetben komoly segítséget jelenthet minden vállalkozás számára. 

Tovább olvasom