Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Zöld Otthon Programot indít az MNB

2021.08.06.
Szerző: Banknavigator

A klímaváltozás és a globális felmelegedés napjaink legnagyobb problémái. Az Európai Unió évek óta folyamatosan szigorúbb intézkedéseket hoz, hogy csökkentsük a környezetbe jutó káros anyagok kibocsátását. Az egyes tagállamok külön is megpróbálnak részt venni a védekezésben, ezért fontos lépést jelentett be a jegybank: Zöld Otthon Programot indít.

Zöld Otthon Programot indít az MNB

Miért fontos a Zöld Otthon Program?

A klímakatasztrófa megfékezésére tett kísérletek több területet érintenek. Célként jelölték meg az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentését több lépcsőben, valamint a megújuló energiaforrások kiaknázását. Ezért támogatják a szél- és vízerőművek, valamint a napelemek telepítését. Ezt szem előtt tartva tesz lépéseket most Magyarország, ezért a Magyar Nemzeti Bank is a megújuló energiaforrások igénybevételének növeléséért száll harcba az általa tervezett Zöld Otthon Program segítségével. A legfeljebb 2,5 százalékos, végig fix kamatozású lakáshitel bevezetésére várhatóan 2021. októberétől kerül sor. A maximálisan felvehető hitelösszeg akár a hetvenmillió forintot is elérheti, a Magyar Nemzeti Bank pedig a várható nagy érdeklődés kiszolgálására nem kevesebb, mint 200 milliárd forintos keretösszeget különít el. A hitel leghosszabb futamideje huszonöt év lehet. Fontos információ, hogy csak lakossági ügyfelek vehetik fel, méghozzá új lakás vásárlására vagy építésére. Cél az energiatakarékos otthonok számának jelentős növelése.

Zöld Otthon Program az energiatakarékos lakásokért

A sikeres hiteligénylés feltétele, hogy olyan lakások épüljenek, amelyek megfelelnek az úgynevezett BB energetikai besorolási osztálynak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy „közel nulla energiaigényre vonatkozó előírásnak megfelelő” legyen, azaz meghatározott minőségű nyílászárók, előírt mértékű hőszigetelés és kötelezően alkalmazandó megújuló energiaforrás beépítését szorgalmazza ez a megjelölés. A Zöld Otthon Program elsősorban azért jön létre, hogy támogatást nyújtson és ösztönözze az utolsó pontot. A környezetvédelem szempontjából ez a legfontosabb paraméter, vagyis az, hogy a besorolás eléréséhez az energiafogyasztás 25 százalékát kell megújuló forrásból fedezni. Mint láthatjuk, a hazai pénzintézetek az állam segítségével egyre szélesebb körben kínálnak hitellehetőségeket mindenkinek, aki szeretne új otthonba költözni – és nem is önzetlenül. Tudniillik, amíg a CSOK vagy a Babaváró hitel a demográfiai növekedést hivatott segíteni, addig a Zöld Otthon Program a környezet megóvását tűzte ki célul.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

2021.02.02.

Ha ingatlant vásárolnál, de nem rendelkezel a vételár teljes összegével, érdemes lakáshitelt felvenned, azonban vannak más esetek is, amikor ez a konstrukció a tökéletes.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése külföldi jövedelemmel

Lakáshitel igénylése külföldi jövedelemmel

2021.06.02.

Külföldi jövedelemmel rendelkezel, és szeretnél lakáshitelt igényelni? Nem lesz könnyű dolgod, de, ha megfogadod az alábbiakat, meg fogod tudni oldani!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás - személyi kölcsönnel, vagy lakáshitellel éri meg jobban?

Lakásvásárlás - személyi kölcsönnel, vagy lakáshitellel éri meg jobban?

2021.08.30.

Lakásvásárlást nem csak lakáshitel, de személyi kölcsön segítségével is le lehet bonyolítani, a kérdés csupán az, hogy melyikkel járunk jobban.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

2020.05.14.

Az, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel, banktól függ, ám vannak általános feltételek is, amelyek mindenhol megegyeznek. Ha lakást szeretnél vásárolni, és elegendő pénz híján hitelt szeretnél felvenni hozzá, akkor érdemes tisztában lenned ezekkel, mert időt és pénzt takaríthatsz meg a megfelelő felkészüléssel.

Tovább olvasom