Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

2023.11.09.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. november 9. 10:48

Minden hitel igénylése mellé jól jön, ha jóváírást kapunk. Így van ez a Babaváró hitel esetében is. De mi az a jóváírás? Miért adnak a bankok egy támogatás mellé jóváírást? És mi, igénylők, hogy viszonyuljunk ehhez? Válaszok a cikkben.

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

Mi az a Babaváró hitel? És mire jó?

A Babaváró kölcsön a családoknak szól. A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást kívánja elősegíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró támogatás, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. További előnye a Babaváró támogatásnak, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

Babaváró hitel egy támogatás is. Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van.

A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni.

A felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására.

A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. Általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet.

A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása, vagy előírások betartása.

A hitel és a támogatás tehát két különböző pénzügyi fogalom, amelyek eltérő célokat szolgálnak. A hitel felvétele azt jelenti, hogy pénzt kölcsön veszünk, amelyet vissza kell fizetnünk, míg a támogatás célja a támogatás és a segítségnyújtás, amelyet nem kell visszafizetni.

De miért fontos ez? Azért fontos, mert a Babaváró mindkettő: hitel és támogatás egyszerre.

Mivel a Babaváró hitel és támogatás is, ezért az igényléshez mindkét fél által támasztott feltételnek meg kell felelnünk. Az állam által támasztott feltételek nem változnak, mindig, minden banknál ugyanazok.

A bankok által támasztott feltételek viszont már különbözhetnek.

Az eltérő banki feltételek pedig azt jelentik, hogy nekünk kell kiválasztanunk a számunkra legjobbat. És ilyenkor figyelembe vehetjük a jóváírást is.

Mi az a jóváírás? És miért jó nekünk?

A Babaváró hitel igénylésekor a bankok gyakran kínálnak jóváírást a hitel összegére.

A jóváírás egy olyan összeg, amelyet a bank a hitel folyósításakor a házaspár bankszámlájára utal.

A jóváírást a bank saját forrásaiból biztosítja, és nem része a kormány által biztosított Babaváró támogatásnak.

A jóváírás mértéke bankonként változó, általában 100 000 és 200 000 forint között van. A feltételei is bankonként eltérőek lehetnek, de általában a következőkre vonatkoznak:

 • A hitel igénylése a bank által meghatározott időszakban történjen.

 •  A hitel összege elérje vagy meghaladja a bank által meghatározott összeget.

 • A házaspár új ügyfél legyen a banknál.

 • A házaspárnak legyen bankszámlája a banknál.

A jóváírás igénylése általában a hiteligénylés során történik. A bank a hitelbírálat során dönti el, hogy a házaspár jogosult-e a jóváírásra.

A jóváírást a hitel folyósításakor a bank a házaspár bankszámlájára utalja. A jóváírást a házaspár szabadon felhasználhatja, például a Babaváró támogatáshoz kapcsolódó költségekre, például a gyermek születéséhez vagy örökbefogadásához kapcsolódó kiadásokra.

A jóváírás egy kedvező lehetőség a Babaváró hitel igénylésekor. A jóváírás segítségével a házaspár akár több százezer forinttal is többletforráshoz juthat, amit a babavállaláshoz kapcsolódó költségekre fordíthat.

Ki ad 200 ezer forint jóváírást?

2023. november 9-i állapot szerint a következő bankok kínálnak jóváírást a Babaváró hitel igénylésekor:

 • OTP Bank: 120 000 forint

 • Raiffeisen Bank: 200 000 forint

 • Erste Bank: 150 000 forint

 • MagNet Bank: 120 000 forint

 • K&H Bank: 160 000 forint

 • CIB Bank: 200 000 forint

 • UniCredit Bank: 150 000 forint

 • MBH Bank: 150 000 forint

 • Gránit Bank: 200 000 forint

Fontos a jóváírás, de ne ez alapján döntsünk

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint több szempontot is érdemes figyelembe venni, amikor kiválasztjuk a pénzintézetet, amitől Babaváró támogatást igényelünk. Bár a feltételek nagyon hasonlóak, azért vannak eltérések.

A jóváírás összegének nagysága is fontos, de ne csak ez alapján válasszunk.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy állami támogatású kölcsön, melyet gyermeket tervező családok számára kínálnak, akár 10 millió forint értékben, kamatmentes lehetőséggel, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. A Babaváró hitel igénylésekor a bankok jóváírást is nyújthatnak, melynek mértéke és feltételei változóak lehetnek. A november 9-i állapot szerint több bank is kínál jóváírást, például az OTP Bank 120 000 forintot, míg a CIB Bank akár 200 000 forintot. A jóváírás vonzó lehetőség, de a hitel kiválasztásakor ne csak ezt vegyük figyelembe.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

2023.11.21.

Nem akármilyen ügyintézésre ad lehetőséget a Gránit Bank. Habár az online ügyintézés, mint szolgáltatás, már két éve elérhető, a felhasználói élmény területén nagyot lépett előre a magyarországi digitális pénzintézet.

Tovább olvasom
A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

2022.01.25.

Munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókban a babaváró hitel is bővelkedik; az alábbiakból mindent megtudhatsz.

Tovább olvasom
Babaváró hitel helyett mikor járhatunk jobban egy személyi kölcsönnel?

Babaváró hitel helyett mikor járhatunk jobban egy személyi kölcsönnel?

2022.03.24.

A babaváró hitel helyett egyes esetekben jobban jársz, ha személyi kölcsönt igényelsz; mutatjuk, mikor érdemes megfontolnod a döntést!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával