Hirdetés

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

2023.05.09.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2023. május 9. 18:35

A hitel az hitel, gondolhatnánk, mégsem mindegy, melyik banktól igényelünk Babaváró hitelt. Előfordulhat, hogy egy bank feltételeit nem tudjuk teljesíteni, de egy másikét igen. Nem mindegy tehát, hogy hol igényelünk Babaváró hitelt. És akkor a kedvezményekről még nem is beszéltünk. Az eltérő banki feltételek még jól is jöhetnek nekünk. Mutatjuk, miért.

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő hitelkonstrukció. Babaváró hitel igénylése esetén gyermeket kell vállalnunk. Ez a konstrukció kamatmentes, és az is marad, ha öt éven belül megszületik az első gyermekünk. A második gyermekünk születésekor elengedik a felvett összeg harminc százalékát, harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik. Babaváró hitelből 10 millió forintot igényelhetünk, 20 éves futamidőre. Mivel a Babaváró hitel szabad felhasználású, hitelkiváltásra is fordíthatjuk. Vagy bármi másra. 

Babaváró hitel egy támogatás is

Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van.

A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni. A hitel felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására. A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. A támogatás általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet. A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás általában nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása vagy előírások betartása.

A hitel és a támogatás tehát két különböző pénzügyi fogalom, amelyek eltérő célokat szolgálnak. A hitel felvétele azt jelenti, hogy pénzt kölcsön veszünk, amelyet vissza kell fizetnünk, míg a támogatás célja a támogatás és a segítségnyújtás, amelyet nem kell visszafizetni. De miért fontos ez? Azért fontos, mert a Babaváró mindkettő: hitel és támogatás egyszerre. 

Állami feltételek – banki feltételek

Mivel a Babaváró hitel és támogatás is, ezért az igényléshez mindkét fél által támasztott feltételnek meg kell felelnünk. 

Az állam által támasztott feltételek nem változnak, mindig, minden banknál ugyanazok. A bankok által támasztott feltételek viszont már különbözhetnek. Az eltérő banki feltételek pedig azt jelentik, hogy nekünk kell kiválasztanunk a számunkra legjobbat. És nem csak az alapfeltételekben lehet eltérés, hanem a díjakban is. És ez fontos. Az eltérő banki feltételek nagyban befolyásolhatják a döntésünket, hiszen jelentős megtakarítást érhetünk el azzal, ha olyan pénzintézettel kötünk szerződést, akik kedvezőbb díjakat ajánlanak.

Ha elutasítanak, mehetünk egy másik bankhoz is

És ez még nem minden. Az is előfordulhat ugyanis, hogy az egyik pénzintézet elutasítja az igénylésünket, egy másik pedig elfogadja. Ha tehát elutasításra kerül a Babaváró hitel igénylése, elmehetünk egy másik bankhoz is szerencsét próbálni. 

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

És ez még mindig nem minden. A banknak ugyanis az az érdeke, hogy minél több hitelt helyezzen ki. És ezért mindent megtesz. Akciókkal, kedvezményekkel csábítják az ügyfeleket magukhoz. Amikor Babaváró hitel igénylés előtt állunk, vizsgáljuk meg a kínálatot ebből a szempontból is.

Összességében elmondható, hogy az eltérő banki feltételek kedvezőek számunkra. Ha elutasítják a Babaváró hitel igénylésünket, elmehetünk egy másik pénzintézethez is. Ha alacsonyabb költségeket akarunk, választhatjuk a legolcsóbb ajánlatot. És ha ehhez még kedvezményt is adnak, az már igazán jó nekünk. 

Figyelj az eltérő banki feltételekre is! Megéri.

Összefoglalva

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő hitelkonstrukció, melynek során eltérő banki feltételekkel találkozhatunk. A bankok közötti eltérések számunkra előnyt jelenthetnek, hiszen lehetőségünk van olyan pénzintézetet választani, amelyiknek a feltételeit könnyebben tudjuk teljesíteni, vagy amelyik alacsonyabb díjakat és kedvezményeket ajánl. A Babaváró hitel egyben támogatás is, így fontos, hogy figyeljünk a banki feltételekre, mivel azok segíthetnek megtakarítást elérni. Ha a hitel igénylését elutasítják, próbálkozhatunk másik banknál is.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

Tovább olvasom
Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

2020.11.11.

Ha házasságban élsz, és családot tervezel, akkor a Családvédelmi Akcióterv neked szól, és ezen belül a babaváró hitel is egy olyan konstrukció, amire érdemes figyelned, ha gyermekáldás előtt álltok, vagy épp tervezitek a család bővítését.

Tovább olvasom
Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

2023.03.14.

Az életkori feltételek a Babaváró hitel esetében kiemelten fontosak, hiszen az állami támogatást csak akkor kaphatod meg, ha megfelelsz nekik.

Tovább olvasom
Mikor ne indítsd el a babaváró kölcsönt!

Mikor ne indítsd el a babaváró kölcsönt!

2020.10.13.

Azt, hogy mikor ne indítsd el a babaváró kölcsönt, számos tényező befolyásolhatja, ám a legfontosabb ez: ha nem tudod fizetni. Hiába kiemelkedően jók kondíciói, attól még ez egy hitel, amit törlesztened kell, hacsak nem három gyermeket szeretnél, és össze is jön, mert ebben az esetben támogatássá válik.

Tovább olvasom