Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

2023.05.09.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2023. május 9. 18:35

A hitel az hitel, gondolhatnánk, mégsem mindegy, melyik banktól igényelünk Babaváró hitelt. Előfordulhat, hogy egy bank feltételeit nem tudjuk teljesíteni, de egy másikét igen. Nem mindegy tehát, hogy hol igényelünk Babaváró hitelt. És akkor a kedvezményekről még nem is beszéltünk. Az eltérő banki feltételek még jól is jöhetnek nekünk. Mutatjuk, miért.

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő hitelkonstrukció. Babaváró hitel igénylése esetén gyermeket kell vállalnunk. Ez a konstrukció kamatmentes, és az is marad, ha öt éven belül megszületik az első gyermekünk. A második gyermekünk születésekor elengedik a felvett összeg harminc százalékát, harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik. Babaváró hitelből 10 millió forintot igényelhetünk, 20 éves futamidőre. Mivel a Babaváró hitel szabad felhasználású, hitelkiváltásra is fordíthatjuk. Vagy bármi másra. 

Babaváró hitel egy támogatás is

Tudnunk kell, hogy a hitel és a támogatás két különböző pénzügyi fogalom, amelyeknek eltérő jelentése és funkciója van.

A hitel egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi, hogy pénzt kölcsönözzünk egy pénzintézettől vagy más hitelintézettől, amelyet kamatokkal és egyéb díjakkal kell visszafizetni. A hitel felvétele általában egy meghatározott célra szól, például egy autó vagy egy ingatlan megvásárlására, vagy akár egy vállalkozás finanszírozására. A hitel felvétele azt jelenti, hogy a pénzintézet pénzt ad kölcsön, és mi kötelezettséget vállalunk a pénz visszafizetésére a kamatokkal és a díjakkal együtt.

A támogatás viszont nem pénzkölcsönzést jelent. A támogatás általában kormányok, szervezetek vagy magánszemélyek által nyújtott pénzbeli vagy nem pénzbeli segítséget jelent, amelynek célja, hogy támogassa a rászorulókat, a közösséget vagy egy adott tevékenységet. A támogatás lehet adomány, ösztöndíj, mentor program vagy szolgáltatások biztosítása. A támogatás általában nem kell visszafizetni, de lehetnek feltételek, például bizonyos kötelezettségek vállalása vagy előírások betartása.

A hitel és a támogatás tehát két különböző pénzügyi fogalom, amelyek eltérő célokat szolgálnak. A hitel felvétele azt jelenti, hogy pénzt kölcsön veszünk, amelyet vissza kell fizetnünk, míg a támogatás célja a támogatás és a segítségnyújtás, amelyet nem kell visszafizetni. De miért fontos ez? Azért fontos, mert a Babaváró mindkettő: hitel és támogatás egyszerre. 

Állami feltételek – banki feltételek

Mivel a Babaváró hitel és támogatás is, ezért az igényléshez mindkét fél által támasztott feltételnek meg kell felelnünk. 

Az állam által támasztott feltételek nem változnak, mindig, minden banknál ugyanazok. A bankok által támasztott feltételek viszont már különbözhetnek. Az eltérő banki feltételek pedig azt jelentik, hogy nekünk kell kiválasztanunk a számunkra legjobbat. És nem csak az alapfeltételekben lehet eltérés, hanem a díjakban is. És ez fontos. Az eltérő banki feltételek nagyban befolyásolhatják a döntésünket, hiszen jelentős megtakarítást érhetünk el azzal, ha olyan pénzintézettel kötünk szerződést, akik kedvezőbb díjakat ajánlanak.

Ha elutasítanak, mehetünk egy másik bankhoz is

És ez még nem minden. Az is előfordulhat ugyanis, hogy az egyik pénzintézet elutasítja az igénylésünket, egy másik pedig elfogadja. Ha tehát elutasításra kerül a Babaváró hitel igénylése, elmehetünk egy másik bankhoz is szerencsét próbálni. 

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

És ez még mindig nem minden. A banknak ugyanis az az érdeke, hogy minél több hitelt helyezzen ki. És ezért mindent megtesz. Akciókkal, kedvezményekkel csábítják az ügyfeleket magukhoz. Amikor Babaváró hitel igénylés előtt állunk, vizsgáljuk meg a kínálatot ebből a szempontból is.

Összességében elmondható, hogy az eltérő banki feltételek kedvezőek számunkra. Ha elutasítják a Babaváró hitel igénylésünket, elmehetünk egy másik pénzintézethez is. Ha alacsonyabb költségeket akarunk, választhatjuk a legolcsóbb ajánlatot. És ha ehhez még kedvezményt is adnak, az már igazán jó nekünk. 

Figyelj az eltérő banki feltételekre is! Megéri.

Összefoglalva

A Babaváró hitel a kormány által támogatott, családokat segítő hitelkonstrukció, melynek során eltérő banki feltételekkel találkozhatunk. A bankok közötti eltérések számunkra előnyt jelenthetnek, hiszen lehetőségünk van olyan pénzintézetet választani, amelyiknek a feltételeit könnyebben tudjuk teljesíteni, vagy amelyik alacsonyabb díjakat és kedvezményeket ajánl. A Babaváró hitel egyben támogatás is, így fontos, hogy figyeljünk a banki feltételekre, mivel azok segíthetnek megtakarítást elérni. Ha a hitel igénylését elutasítják, próbálkozhatunk másik banknál is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

2020.09.25.

A meghatalmazások számtalan esetben képesek megkönnyíteni az életünket, elég csak a hivatalos ügyintézésre gondolni. Néha azonban sajnos nem elegendő egy meghatalmazás mindenhez, és sajnos épp így van ez a babaváró hitel esetében is – ám persze nem ennyire reménytelen ez a helyzet sem.

Tovább olvasom
Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

2020.05.12.

Jelenleg, a koronavírus-járvány idején tapasztalhatjuk meg mindannyian, hogy milyen az, amikor egy csapásra megváltozik az életünk. A változások azonban nem csak ránk, de a világ működésére is vonatkoznak, és ennek következménye, hogy semmi sem ugyanolyan, mint régen. A hiteligénylés sem maradhatott ki ebből, és megváltoztak a korábban elfogadott, illetve bevett szokások. Korábban ugyanis a bankfióki […]

Tovább olvasom
A babaváró hitelről mit kell tudni?

A babaváró hitelről mit kell tudni?

2020.03.10.

A babaváró hitelről mit kell tudni? 2019. július 1.-től vehető igénybe, és tulajdonképpen egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amit kizárólag házastársak igényelhetnek.

Tovább olvasom
Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

2023.11.09.

Minden hitel igénylése mellé jól jön, ha jóváírást kapunk. Így van ez a Babaváró hitel esetében is. De mi az a jóváírás? Miért adnak a bankok egy támogatás mellé jóváírást? És mi, igénylők, hogy viszonyuljunk ehhez? Válaszok a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával