Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ennyi a havi törlesztője most egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek

2023.06.09.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. június 9. 13:48

Három millió forint már egy akkora összeg, ahol a kamatoknak jelentőségük van. Utánajártunk, hogy 3 millió forint személyi kölcsön igényléskor mire kell figyelni. Mi lesz a fontos. És azt is megmutatjuk, hogy mennyire egyszerű egy jó személyi kölcsönt találni.

Ennyi a havi törlesztője most egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek

Mire lehet elég 3 millió forint személyi kölcsön?

Ha csak 3 millió forint hiányzik ahhoz, hogy elérjünk egy kitűzött célt, vagy átvészeljünk egy nehezebb időszakot, akkor jó érzés tudni, hogy ilyenkor is van hova fordulni. Ha szeretnénk ingatlanfedezet nélküli kölcsönt felvenni, és azt bármire felhasználni. Amikor gyors, nagyobb összegű kölcsönre van szükségünk, igényelhetünk fix kamatozású személyi kölcsönt. Ez lehet egy lakásfelújítás, egy tengerentúli nyaralás, lakodalom, egy új családi autó vagy egy professzionális kamera. Ha fontos számunkra, hogy kedvező kondíciókkal jussunk személyi kölcsönköz, és szempont, hogy a kölcsönfelvétel a törlesztőrészleten kívül lehetőleg ne kerüljön plusz költségbe. A személyi kölcsön igénylésekor általában nincs folyósítási díj, és közjegyzői díjjal sem kell számolnunk.

Mennyi a havi törlesztője egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek?

Egy megfelelő nagyságú törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

3 millió forint személyi kölcsön törlesztőrészlete négy éves futamidőre 85 ezer forint körül van.

De mi van, ha ez az összeg nem felel meg nekünk? Mit tehetünk? Mivel a 3 millió forintos hitelösszeg adott, lehetőségünk van a futamidő megváltoztatására. Ha növeljük a futamidőt, a törlesztőrészletünk csökkenni fog. És azt is tudnunk kell, hogy a havi nettó igazolt jövedelmünk nagysága is befolyásolja a bankok ajánlatát. És hogyan lehet legegyszerűbben megtalálni a nekünk megfelelő törlesztőrészletet? Hát személyi kölcsön kalkulátorral! Addig kell változtatnia beírt adatokat a kalkulátorban, amíg ki nem jön az az összeg, amit havonta tudnunk vagy szeretnénk fizetni 3 millió forint személyi kölcsönért.

Hogyan találhatjuk meg a legjobb 3 milliós személyi kölcsönt? – szakértőnk válaszol

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint az igazán jó személyi kölcsönöket személyi kölcsön kalkulátorral találhatunk. De honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk a legjobbat? Amikor személyi kölcsön igénylése mellett dönt valaki, rákereshet a személyi kölcsön szóra az interneten. Ezután akár hátra is dőlhet, hiszen ömleni fognak rá a hirdetések, és jobbnál jobb ajánlattal kecsegtetik. Ez még jól is jöhet, mert talán olyan ötleteket is kaphat az érdeklődő, amire addig nem is gondolt. Az interneten keresni jó ötlet, gyors és egyszerű megoldás, és ahogy írtuk, a keresés után még számtalan hirdetéssel lehet találkozni.

A legjobb megoldás a szakértőink szerint a személyi kölcsön kalkulátor. A személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb hitelkonstrukció. A hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. A legjobb konstrukció a hitelkalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden bankfiókban kikérdezzük az ügyintézőket. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. A személyi kölcsön kalkulátor egy ilyen program.

Használjuk a személyi kölcsön kalkulátort!

Összefoglaló

A személyi kölcsön felhasználható bármilyen célra, például lakásfelújításra, autóvásárlásra, vagy egyéb nagyobb költségek finanszírozására. Fontos, hogy a törlesztőrészlet megfeleljen az igénylő anyagi helyzetének, ne legyen túl magas, és számolni kell a nem várt eseményekkel is. A futamidő hosszabbításával csökkenthető a havi törlesztőrészlet, és a havi nettó jövedelem nagysága is befolyásolja a bankok ajánlatait. A személyi kölcsön kalkulátor használatával egyszerűen és gyorsan megtalálható a legjobb ajánlat, figyelembe véve a teljes visszafizetendő összeget, a kamatot, és a THM-et is.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mikor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Mikor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítást minden egyes hitelhez érdemes kötnöd, hiszen rengeteg helyzet adódhat, amikor csak ez képes hathatós segítséget nyújtani.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

2021.10.11.

Egy új lakás vásárlásának számtalan előnye van. Az ingatlanban nem lakott még előttünk senki, nem kell felújítani belátható időn belül, és az ingatlanban minden modern és korszerű. Új lakást venni legalább olyan jó érzés, mint beleülni egy vadonatúj autóba. Ha az új lakást hitelből is finanszíroznánk, számtalan lehetőség közül választhatunk. Kihasználhatjuk az állami támogatásokat, igénybe vehetjük a kamatkedvezményt, így biztosítva magunknak az alacsonyabb törlesztőrészleteket. De mire figyeljünk új építésű lakás vásárlása előtt? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
A hitel összegét befolyásoló tényezők

A hitel összegét befolyásoló tényezők

2021.08.25.

A hitel összegét befolyásoló tényezőkről lesz szó alábbi cikkünkben, melyből azt is megtudhatod, mit kell tenned, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki az ügyletből.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom