Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

2021.09.24.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 13. 18:33

Egy család számára fontos lehet, hogy tartalékkal rendelkezzen. A pénzügyi biztonság nem csak váratlan kiadások esetén jön jól, egy tervezett vásárlásra is tehetünk félre pénzt. Hogy csináljuk ezt? Hogy lehet egyre több félretett pénzünk? Mutatunk 5 tippet, ami segíthet, hogy többet tudj spórolni.

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

Annak az ismerete, hogy mikor mire mennyit költünk, segíthet a kiadások kézben tartásában. Ha felírjuk nem csak a bevételeinket, de a kiadásainkat is, bizony érhetnek bennünket meglepetések. Tényleg ennyit költünk a kocsira? Valóban ennyibe kerül a gyerek egyeteme? Érdemes vezetni a kiadásokat, így láthatjuk, melyik az a terület, ahol sokat költünk, és szükség esetén ott faraghatunk le a kiadásokról.

A beérkező jövedelmünkből célszerű azonnal félrerakni, és erre az összegre úgy tekinteni, mintha már nem is létezne. Ha csak a hónap végén raknánk félre, bizony járhatunk úgy, hogy elköltjük ezt a pénzt is. Az ajánlott arány megtakarítás esetén tíz százalék. Ez persze nincs kőbe vésve, meghatározhatunk magunknak egy fix összeget is, amit havonta félreteszünk. Jó módszer lehet egy állandó átutalás beállítása, ami a hónap elején egy külön számlára, a mi megtakarítási számlánkra utalja az összeget. Néha ennyi is elég, hogy ne költsük el a pénzt.

Vannak állandó kiadásaink, amik akár a jövedelmünk tetemes részét kitehetik. Közüzemi számlák, mobiltelefon számlák, hitelek. Mit lehet ezekkel tenni, hogy többet tudj spórolni? Nagyon is sokat. Érdemes időről időre átnézni a szerződéseinket, és ha lehet, változtatni rajtuk. Egy olcsóbb telefon előfizetés is sokat hozhat, az elavult kölcsönszerződéseink kiváltása pedig egyenesen vagyonokat. Ha a hiteleink kiváltása mellett döntünk, mindenképpen tájékozódjunk az aktuális állami támogatásokról, kamatkedvezményekről. Lehet, hogy igénybe veheted a CSOK-ot. Használd ki.

Az állami támogatások a megtakarításoknál is fontosak lehetnek. Nyugdíjcélú megtakarításhoz például személyi jövedelemadó jóváírást igényelhetsz. A megtakarításoknál az idő is fontos tényező. Egy hosszú távú megtakarításnál a kamatok egy idő után tőkévé válnak, és kamatozni kezdenek. Használjuk ki ezt, hogy többet tudjunk spórolni.

Bankban vagy otthon a párna alatt? Nem mindegy hol tartjuk a pénzünket. Több százezer forintot otthon tartani talán nem jó ötlet, elég, ha csak az infláció kedvezőtlen hatását nézzük, hiszen a pénzünk vásárlóereje évről évre kisebb lesz. A kamattól is elesünk így, ami ha csak néhány tízezer forint lenne havonta, az évekre vetítve gyorsan elérheti a milliós összeget. Ez az összeg bennünket is gazdagíthatna.

Ez csak néhány ötlet. Mindenki maga dönti el melyik a jó, és választja ki közülük, a neki legmegfelelőbbet. Általános vélekedés. hogy jó, ha van félretett pénzünk. Ez valóban így lehet.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így spórolhatsz a nyaralásra!

Így spórolhatsz a nyaralásra!

2021.03.25.

Ha spórolnál a nyaralásodra, illetve szeretnéd azt minél alacsonyabb költségkeretből megvalósítani, tippjeink segítségével könnyedén megoldhatod!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz környezettudatosan

Így spórolhatsz környezettudatosan

2021.05.31.

Spórolni környezettudatosan is lehet, és érdemes is – ehhez adunk neked néhány tippet alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

2021.10.12.

A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon?

Tovább olvasom
Spórolj az 50/30/20 szabály segítségével!

Spórolj az 50/30/20 szabály segítségével!

2021.12.31.

Az 50/30/20 szabály régóta ismeretes, és már sokan alkalmazzák is a mindennapjaik során, ezzel komoly eredményeket érve el.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával