Hirdetés

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

2021.09.24.
Szerző: banknavigator.hu

Egy család számára fontos lehet, hogy tartalékkal rendelkezzen. A pénzügyi biztonság nem csak váratlan kiadások esetén jön jól, egy tervezett vásárlásra is tehetünk félre pénzt. Hogy csináljuk ezt? Hogy lehet egyre több félretett pénzünk? Mutatunk 5 tippet, ami segíthet, hogy többet tudj spórolni.

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

Annak az ismerete, hogy mikor mire mennyit költünk, segíthet a kiadások kézben tartásában. Ha felírjuk nem csak a bevételeinket, de a kiadásainkat is, bizony érhetnek bennünket meglepetések. Tényleg ennyit költünk a kocsira? Valóban ennyibe kerül a gyerek egyeteme? Érdemes vezetni a kiadásokat, így láthatjuk, melyik az a terület, ahol sokat költünk, és szükség esetén ott faraghatunk le a kiadásokról.

A beérkező jövedelmünkből célszerű azonnal félrerakni, és erre az összegre úgy tekinteni, mintha már nem is létezne. Ha csak a hónap végén raknánk félre, bizony járhatunk úgy, hogy elköltjük ezt a pénzt is. Az ajánlott arány megtakarítás esetén tíz százalék. Ez persze nincs kőbe vésve, meghatározhatunk magunknak egy fix összeget is, amit havonta félreteszünk. Jó módszer lehet egy állandó átutalás beállítása, ami a hónap elején egy külön számlára, a mi megtakarítási számlánkra utalja az összeget. Néha ennyi is elég, hogy ne költsük el a pénzt.

Vannak állandó kiadásaink, amik akár a jövedelmünk tetemes részét kitehetik. Közüzemi számlák, mobiltelefon számlák, hitelek. Mit lehet ezekkel tenni, hogy többet tudj spórolni? Nagyon is sokat. Érdemes időről időre átnézni a szerződéseinket, és ha lehet, változtatni rajtuk. Egy olcsóbb telefon előfizetés is sokat hozhat, az elavult kölcsönszerződéseink kiváltása pedig egyenesen vagyonokat. Ha a hiteleink kiváltása mellett döntünk, mindenképpen tájékozódjunk az aktuális állami támogatásokról, kamatkedvezményekről. Lehet, hogy igénybe veheted a CSOK-ot. Használd ki.

Az állami támogatások a megtakarításoknál is fontosak lehetnek. Nyugdíjcélú megtakarításhoz például személyi jövedelemadó jóváírást igényelhetsz. A megtakarításoknál az idő is fontos tényező. Egy hosszú távú megtakarításnál a kamatok egy idő után tőkévé válnak, és kamatozni kezdenek. Használjuk ki ezt, hogy többet tudjunk spórolni.

Bankban vagy otthon a párna alatt? Nem mindegy hol tartjuk a pénzünket. Több százezer forintot otthon tartani talán nem jó ötlet, elég, ha csak az infláció kedvezőtlen hatását nézzük, hiszen a pénzünk vásárlóereje évről évre kisebb lesz. A kamattól is elesünk így, ami ha csak néhány tízezer forint lenne havonta, az évekre vetítve gyorsan elérheti a milliós összeget. Ez az összeg bennünket is gazdagíthatna.

Ez csak néhány ötlet. Mindenki maga dönti el melyik a jó, és választja ki közülük, a neki legmegfelelőbbet. Általános vélekedés. hogy jó, ha van félretett pénzünk. Ez valóban így lehet.

Kalkulátorok

Archívum

Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 spórolási tipp a hétköznapokra

5 spórolási tipp a hétköznapokra

2021.01.25.

Ha spórolási tippeket keresel, a legjobb helyen jársz! Az alábbiak segítségével komoly megtakarítást érhetsz el, amit aztán akár befektetésre, akár egy álom megvalósítására fordíthatsz!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz a nyaralásra!

Így spórolhatsz a nyaralásra!

2021.03.25.

Ha spórolnál a nyaralásodra, illetve szeretnéd azt minél alacsonyabb költségkeretből megvalósítani, tippjeink segítségével könnyedén megoldhatod!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

2021.08.16.

A háztartási eszközeiddel is spórolhatsz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz környezettudatosan

Így spórolhatsz környezettudatosan

2021.05.31.

Spórolni környezettudatosan is lehet, és érdemes is – ehhez adunk neked néhány tippet alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom