fbpx
Hirdetés

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. január 6. 13:48

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

1. A legnagyobb előnye: bármire költhetjük

Három éve lehet babaváró hitelt igényelni és az elmúlt időszak megmutatta, hogy egy rendkívül népszerű termékről van szó. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen ez a kölcsön számos pozitívummal rendelkezik a családalapítás előtt állóknak. A legnagyobb előnye, hogy a hitelösszeget bármire el lehet költeni, azaz szabad felhasználású a konstrukció. Ezen kívül más előnyökkel is rendelkezik az államilag támogatott, kedvezményes babaváró hitel.

Itt nincs kötöttség

Említettük, a babaváró hitel legnagyobb előnye a szabad felhasználás. A legtöbb támogatott, kedvezményes kölcsön felhasználása kötött, ebben az esetben viszont nincs olyan szabály, hogy a hitelösszeget csak ingatlanra, felújításra, stb. lehet fordítani, bármit vásárolhatunk belőle, félretehetjük, befektethetjük.

2. Önerőként is felhasználható a babaváró hitel

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Ennél kevesebbet is igényelhetünk, de a maximális összeg viszonylag magas értéke lehetőséget ad arra, hogy a kölcsön felhasználhatósága igazán széles körű legyen. Például egy lakáshitelnél önerőként is felhasználható a babaváró kölcsön, vannak olyan családok, amelyeknél éppen ez a lehetőség a babaváró kölcsön legnagyobb előnye.

3. Fix, maximalizált törlesztőrészlet

A babaváró hitel havi törlesztőrészlete kiszámítható, azaz fix, emellett megfizethető is, ugyanis azt maximalizálták havi 50 ezer forintban. Ez szintén fontos előny, hiszen egy ilyen törlesztőt még viszonylag alacsonyabb kereset mellett is ki lehet gazdálkodni.

4. Kamatmentes konstrukció

Még csak most érkeztünk el a kamatmentességhez, amely szintén fontos pozitívum a babaváró hitellel kapcsolatban. A konstrukció nem tartalmaz kamatokat, abban az esetben, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik. Ráadásul, ha nagyobb családot tervezünk, még nagyobb arányú a támogatás is. A második gyermeknél 30 százalékot elenged az állam a tartozásból, a harmadiknál pedig a teljes fennálló tartozás nullázódik. Jól látszik tehát, hogy akkor járunk igazán jól, ha a családalapítás előtt vesszük igénybe a babaváró hitelt, hiszen minden megszületett gyermek újabb kedvezményt jelent. Fontos tudni, hogy a futamidő első öt évében mindenképpen kamatmentes a hitel, tehát nem számít, hogy azon az időszakon belül, mikor születik gyermek. Ha viszont az első öt évben, nem születik gyermek, a hitelünk piaci kamatozású lesz.

5. Felfüggeszthető a törlesztés

Nem a babaváró hitel legnagyobb előnye, de mindenképpen komoly pozitívum, hogy a törlesztés szüneteltethető. A gyermekek születésénél (12 hetes terhességtől kezdve) három-három évig felfüggeszthető a hitel törlesztése. Ez nagy segítséget jelenthet a gyermeket vállaló és ezzel nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családok esetében.

A babaváró legfontosabb feltételei

A babaváró kölcsönt azok a magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Emellett szintén fontos feltétel, hogy legalább az egyik házastárs minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. Emellett köztartozás mentesnek és büntetlen előéletűnek kell lenni.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

3+1 szempont, amit mindenképp fontolj meg Babaváró hitel igénylése előtt!

3+1 szempont, amit mindenképp fontolj meg Babaváró hitel igénylése előtt!

2021.11.02.

A tíz millió forintos Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb a kormány otthonteremtési támogatásai közül. Ez nem véletlen, hiszen három szerződéskötés után született gyermek esetén a hitel fennmaradó részét már nem kell visszafizetni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

2021.09.30.

A Babaváró hitelt az igénylők nagy része ingatlanvásárlásra fordítja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az igényelt hitelösszeg nem elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához. Babaváró hitel mellé azonban igényelhetünk lakáshitelt is, hogy ezzel egészítsük ki a kapott összeget. A jelzálog alapú hiteleknél a bank önerőt vár el tőlünk. Megnéztük mekkora ez az összeg, és hogy tudunk-e Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelni.

Tovább olvasom
A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

2021.11.23.

A lakástámogatások mellett az egyéb kedvezmények is módosultak nemrég; ha még csak most készülsz az igénylés elindítására, érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket.

Tovább olvasom
Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

2022.07.14.

A Babaváró hitelt használnád fel önerőként az otthonod megvásárlásához? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom