Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. január 6. 13:48

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

1. A legnagyobb előnye: bármire költhetjük

Három éve lehet babaváró hitelt igényelni és az elmúlt időszak megmutatta, hogy egy rendkívül népszerű termékről van szó. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen ez a kölcsön számos pozitívummal rendelkezik a családalapítás előtt állóknak. A legnagyobb előnye, hogy a hitelösszeget bármire el lehet költeni, azaz szabad felhasználású a konstrukció. Ezen kívül más előnyökkel is rendelkezik az államilag támogatott, kedvezményes babaváró hitel.

Itt nincs kötöttség

Említettük, a babaváró hitel legnagyobb előnye a szabad felhasználás. A legtöbb támogatott, kedvezményes kölcsön felhasználása kötött, ebben az esetben viszont nincs olyan szabály, hogy a hitelösszeget csak ingatlanra, felújításra, stb. lehet fordítani, bármit vásárolhatunk belőle, félretehetjük, befektethetjük.

2. Önerőként is felhasználható a babaváró hitel

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Ennél kevesebbet is igényelhetünk, de a maximális összeg viszonylag magas értéke lehetőséget ad arra, hogy a kölcsön felhasználhatósága igazán széles körű legyen. Például egy lakáshitelnél önerőként is felhasználható a babaváró kölcsön, vannak olyan családok, amelyeknél éppen ez a lehetőség a babaváró kölcsön legnagyobb előnye.

3. Fix, maximalizált törlesztőrészlet

A babaváró hitel havi törlesztőrészlete kiszámítható, azaz fix, emellett megfizethető is, ugyanis azt maximalizálták havi 50 ezer forintban. Ez szintén fontos előny, hiszen egy ilyen törlesztőt még viszonylag alacsonyabb kereset mellett is ki lehet gazdálkodni.

4. Kamatmentes konstrukció

Még csak most érkeztünk el a kamatmentességhez, amely szintén fontos pozitívum a babaváró hitellel kapcsolatban. A konstrukció nem tartalmaz kamatokat, abban az esetben, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik. Ráadásul, ha nagyobb családot tervezünk, még nagyobb arányú a támogatás is. A második gyermeknél 30 százalékot elenged az állam a tartozásból, a harmadiknál pedig a teljes fennálló tartozás nullázódik. Jól látszik tehát, hogy akkor járunk igazán jól, ha a családalapítás előtt vesszük igénybe a babaváró hitelt, hiszen minden megszületett gyermek újabb kedvezményt jelent. Fontos tudni, hogy a futamidő első öt évében mindenképpen kamatmentes a hitel, tehát nem számít, hogy azon az időszakon belül, mikor születik gyermek. Ha viszont az első öt évben, nem születik gyermek, a hitelünk piaci kamatozású lesz.

5. Felfüggeszthető a törlesztés

Nem a babaváró hitel legnagyobb előnye, de mindenképpen komoly pozitívum, hogy a törlesztés szüneteltethető. A gyermekek születésénél (12 hetes terhességtől kezdve) három-három évig felfüggeszthető a hitel törlesztése. Ez nagy segítséget jelenthet a gyermeket vállaló és ezzel nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családok esetében.

A babaváró legfontosabb feltételei

A babaváró kölcsönt azok a magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Emellett szintén fontos feltétel, hogy legalább az egyik házastárs minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. Emellett köztartozás mentesnek és büntetlen előéletűnek kell lenni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

2020.11.11.

Ha házasságban élsz, és családot tervezel, akkor a Családvédelmi Akcióterv neked szól, és ezen belül a babaváró hitel is egy olyan konstrukció, amire érdemes figyelned, ha gyermekáldás előtt álltok, vagy épp tervezitek a család bővítését.

Tovább olvasom
A babaváró hitelről mit kell tudni?

A babaváró hitelről mit kell tudni?

2020.03.10.

A babaváró hitelről mit kell tudni? 2019. július 1.-től vehető igénybe, és tulajdonképpen egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amit kizárólag házastársak igényelhetnek.

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

2021.02.24.

Nyilvánvaló, hogy elbukhatjátok a babaváró hitelt, ha beadjátok az igénylést, hiszen ezerféle feltételnek kell megfelelnetek. Hogy milyen okokból, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

2020.05.12.

Jelenleg, a koronavírus-járvány idején tapasztalhatjuk meg mindannyian, hogy milyen az, amikor egy csapásra megváltozik az életünk. A változások azonban nem csak ránk, de a világ működésére is vonatkoznak, és ennek következménye, hogy semmi sem ugyanolyan, mint régen. A hiteligénylés sem maradhatott ki ebből, és megváltoztak a korábban elfogadott, illetve bevett szokások. Korábban ugyanis a bankfióki […]

Tovább olvasom