fbpx
Hirdetés

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. január 6. 13:48

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

1. A legnagyobb előnye: bármire költhetjük

Három éve lehet babaváró hitelt igényelni és az elmúlt időszak megmutatta, hogy egy rendkívül népszerű termékről van szó. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen ez a kölcsön számos pozitívummal rendelkezik a családalapítás előtt állóknak. A legnagyobb előnye, hogy a hitelösszeget bármire el lehet költeni, azaz szabad felhasználású a konstrukció. Ezen kívül más előnyökkel is rendelkezik az államilag támogatott, kedvezményes babaváró hitel.

Itt nincs kötöttség

Említettük, a babaváró hitel legnagyobb előnye a szabad felhasználás. A legtöbb támogatott, kedvezményes kölcsön felhasználása kötött, ebben az esetben viszont nincs olyan szabály, hogy a hitelösszeget csak ingatlanra, felújításra, stb. lehet fordítani, bármit vásárolhatunk belőle, félretehetjük, befektethetjük.

2. Önerőként is felhasználható a babaváró hitel

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Ennél kevesebbet is igényelhetünk, de a maximális összeg viszonylag magas értéke lehetőséget ad arra, hogy a kölcsön felhasználhatósága igazán széles körű legyen. Például egy lakáshitelnél önerőként is felhasználható a babaváró kölcsön, vannak olyan családok, amelyeknél éppen ez a lehetőség a babaváró kölcsön legnagyobb előnye.

3. Fix, maximalizált törlesztőrészlet

A babaváró hitel havi törlesztőrészlete kiszámítható, azaz fix, emellett megfizethető is, ugyanis azt maximalizálták havi 50 ezer forintban. Ez szintén fontos előny, hiszen egy ilyen törlesztőt még viszonylag alacsonyabb kereset mellett is ki lehet gazdálkodni.

4. Kamatmentes konstrukció

Még csak most érkeztünk el a kamatmentességhez, amely szintén fontos pozitívum a babaváró hitellel kapcsolatban. A konstrukció nem tartalmaz kamatokat, abban az esetben, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik. Ráadásul, ha nagyobb családot tervezünk, még nagyobb arányú a támogatás is. A második gyermeknél 30 százalékot elenged az állam a tartozásból, a harmadiknál pedig a teljes fennálló tartozás nullázódik. Jól látszik tehát, hogy akkor járunk igazán jól, ha a családalapítás előtt vesszük igénybe a babaváró hitelt, hiszen minden megszületett gyermek újabb kedvezményt jelent. Fontos tudni, hogy a futamidő első öt évében mindenképpen kamatmentes a hitel, tehát nem számít, hogy azon az időszakon belül, mikor születik gyermek. Ha viszont az első öt évben, nem születik gyermek, a hitelünk piaci kamatozású lesz.

5. Felfüggeszthető a törlesztés

Nem a babaváró hitel legnagyobb előnye, de mindenképpen komoly pozitívum, hogy a törlesztés szüneteltethető. A gyermekek születésénél (12 hetes terhességtől kezdve) három-három évig felfüggeszthető a hitel törlesztése. Ez nagy segítséget jelenthet a gyermeket vállaló és ezzel nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családok esetében.

A babaváró legfontosabb feltételei

A babaváró kölcsönt azok a magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Emellett szintén fontos feltétel, hogy legalább az egyik házastárs minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. Emellett köztartozás mentesnek és büntetlen előéletűnek kell lenni.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró hitel: teendők a gyermek születése után

Babaváró hitel: teendők a gyermek születése után

2022.03.10.

A gyermek születése után lesznek még teendőid a babaváró hitellel kapcsolatosan – az alábbiakból megtudhatod, mik ezek.

Tovább olvasom
Babaváró hitel – Könnyítéseket vezettek be a TB jogviszonynál

Babaváró hitel – Könnyítéseket vezettek be a TB jogviszonynál

2021.11.15.

A Babaváró hitel az elmúlt évek egyik slágerterméke. Számtalan család élt a lehetőséggel, és vállalt gyermeket a Babaváró hitel igénylése miatt. A kormány népességfogyás lassítását célzó támogatása tehát jól működik, vannak azonban, akik nem tudták teljesíteni az elvárt feltételek. A TB jogviszonyt érintő könnyítésekkel viszont még szélesebb körben vált elérhetővé a Babaváró hitel.

Tovább olvasom
Babaváró hitel: mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek?

Babaváró hitel: mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek?

2022.12.09.

Ha nem születik gyermek öt éven belül, és felvettétek a Babaváró hitelt, akkor bizony komoly retorzióra számíthattok!

Tovább olvasom
Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom