Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. január 6. 13:48

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

1. A legnagyobb előnye: bármire költhetjük

Három éve lehet babaváró hitelt igényelni és az elmúlt időszak megmutatta, hogy egy rendkívül népszerű termékről van szó. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen ez a kölcsön számos pozitívummal rendelkezik a családalapítás előtt állóknak. A legnagyobb előnye, hogy a hitelösszeget bármire el lehet költeni, azaz szabad felhasználású a konstrukció. Ezen kívül más előnyökkel is rendelkezik az államilag támogatott, kedvezményes babaváró hitel.

Itt nincs kötöttség

Említettük, a babaváró hitel legnagyobb előnye a szabad felhasználás. A legtöbb támogatott, kedvezményes kölcsön felhasználása kötött, ebben az esetben viszont nincs olyan szabály, hogy a hitelösszeget csak ingatlanra, felújításra, stb. lehet fordítani, bármit vásárolhatunk belőle, félretehetjük, befektethetjük.

2. Önerőként is felhasználható a babaváró hitel

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Ennél kevesebbet is igényelhetünk, de a maximális összeg viszonylag magas értéke lehetőséget ad arra, hogy a kölcsön felhasználhatósága igazán széles körű legyen. Például egy lakáshitelnél önerőként is felhasználható a babaváró kölcsön, vannak olyan családok, amelyeknél éppen ez a lehetőség a babaváró kölcsön legnagyobb előnye.

3. Fix, maximalizált törlesztőrészlet

A babaváró hitel havi törlesztőrészlete kiszámítható, azaz fix, emellett megfizethető is, ugyanis azt maximalizálták havi 50 ezer forintban. Ez szintén fontos előny, hiszen egy ilyen törlesztőt még viszonylag alacsonyabb kereset mellett is ki lehet gazdálkodni.

4. Kamatmentes konstrukció

Még csak most érkeztünk el a kamatmentességhez, amely szintén fontos pozitívum a babaváró hitellel kapcsolatban. A konstrukció nem tartalmaz kamatokat, abban az esetben, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermek születik. Ráadásul, ha nagyobb családot tervezünk, még nagyobb arányú a támogatás is. A második gyermeknél 30 százalékot elenged az állam a tartozásból, a harmadiknál pedig a teljes fennálló tartozás nullázódik. Jól látszik tehát, hogy akkor járunk igazán jól, ha a családalapítás előtt vesszük igénybe a babaváró hitelt, hiszen minden megszületett gyermek újabb kedvezményt jelent. Fontos tudni, hogy a futamidő első öt évében mindenképpen kamatmentes a hitel, tehát nem számít, hogy azon az időszakon belül, mikor születik gyermek. Ha viszont az első öt évben, nem születik gyermek, a hitelünk piaci kamatozású lesz.

5. Felfüggeszthető a törlesztés

Nem a babaváró hitel legnagyobb előnye, de mindenképpen komoly pozitívum, hogy a törlesztés szüneteltethető. A gyermekek születésénél (12 hetes terhességtől kezdve) három-három évig felfüggeszthető a hitel törlesztése. Ez nagy segítséget jelenthet a gyermeket vállaló és ezzel nehezebb anyagi helyzetbe kerülő családok esetében.

A babaváró legfontosabb feltételei

A babaváró kölcsönt azok a magyarországi lakcímmel rendelkező házaspárok kaphatják meg, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Emellett szintén fontos feltétel, hogy legalább az egyik házastárs minimum három éves, folyamatos TB biztosított jogviszonnyal rendelkezzen. Emellett köztartozás mentesnek és büntetlen előéletűnek kell lenni.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

2023.08.29.

A Babaváró hitel még csak idén fog igazán felpörögni, hiszen az év végétől megváltoznak a szabályai. Ez azonban nem csak egy nagy lehetőség, hanem egy veszélyekkel teli út is. Azért persze nem kell megijedni. A buktatók elkerülhetők. A Banknavigátor szakértői segítenek ebben.

Tovább olvasom
KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

2021.03.08.

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), avagy régebbi, de ma is széles körben használt nevén a BAR (Banki Adós- és Hitelinformációs Rendszer) a hitelfelvételek kapcsán nem számít nagy népszerűségnek. Amennyiben valaki negatív minősítéssel kerül be a nyilvántartásba, akkor gyakorlatilag minden hitelfelvételi lehetőségről lemondhat. De van-e remény a KHR listások számára, ha Babaváró hitelt szeretnének igényelni.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumokra van szükség a Babaváró hitel igényléséhez?

Milyen dokumentumokra van szükség a Babaváró hitel igényléséhez?

2022.07.22.

Milyen dokumentumokat kell összegyűjtenetek, ha sikeresen szeretnétek igényelni a Babaváró hitelt? Az alábbi cikkből megtudhatjátok!

Tovább olvasom
Csökkentsd a hiteled költségeit: használd hitelkiváltásra a Babaváró hitelt!

Csökkentsd a hiteled költségeit: használd hitelkiváltásra a Babaváró hitelt!

2023.09.29.

Babaváró hitel és hitelkiváltás. Két eltérő fogalom. Két eltérő pénzügyi fogalom. De mi történik, ha a Babaváró hitellel kiváltjuk a már meglévő hitelünket vagy hiteleinket? A szakértők szerint nagyon jól járhatunk. Utánajártunk, hogy hogyan használhatjuk fel jól hitelkiváltásra a Babaváró hitelt. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom