fbpx
Hirdetés

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. április 7. 12:39

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Gyakorlatilag minden egyes hitelfelvétel előtt érdemes előzetes hitelbírálatot igényelni, hiszen számos előnye van nem csak az ügyfél, de a bank szempontjából is, ráadásul a legtöbb esetben abszolút ingyenes folyamatról van szó. A bank felméri, hogy mekkora összegű hitelre vagy jogosult nála, és erről egy igazolást is kiállít, amivel ingatlanvásárlás esetén az eladó felé igazolni tudod, hogy hitelképes vagy, ráadásul a későbbi hitelfelvétel folyamata is sokkal gördülékenyebb lesz.

Milyen dokumentumokat kell beszerezni az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Bankonként eltérő, hogy milyen dokumentumokra van szükség az előzetes hitelbírálat igényléséhez. Magánszemélyek esetében a személyazonosító okmányok mellett jövedelemigazolást is kérnek, amit a bank által biztosított nyomtatvány kitöltésével a munkáltató biztosít. Ha nem a számlavezető banknál történik az előzetes hitelbírálat, akkor kérhetik a legutóbbi hat hónapra vonatkozó bankszámlakivonatokat is. Ha jelzáloghitel a cél, akkor az önerő, illetve az ingatlanfedezet igazolására szolgáló dokumentumokat is kérik.Vállalkozók esetében némileg más a helyzet, mivel az ő esetükben a NAV igazolásokra, vagyis jövedelem- és nullás igazolásra van szükség.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez nem szükséges dokumentumok

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez viszont nem feltétlenül (sőt, többnyire nem) kell benyújtani a megvásárolni kívánt ingatlan dokumentumait, hiszen a legtöbb esetben ilyenkor még nem feltétlenül van meg az ingatlan, de ingatlanvásárlás értékéről muszáj beszámolni a banknak – vagy legalábbis arról, hogy milyen összeg a kitűzött cél.

Milyen dokumentumok kellenek az előzetes hitelbírálatot követően?

A hitelkérelem benyújtásakor viszont már szükség lesz az ingatlan papírjaira is, vagyis az adásvételi szerződésre, új ingatlan esetében többek között a tervdokumentációra, az építési engedélyekre és a társasházi alapító okiratra is. Ingatlanfedezet esetén értékbecslő szakvéleményt, alaprajzot, valamint tulajdoni lapot is kér a bank.

Ha ingatlanhitelt tervezel felvenni, tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom
Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Tovább olvasom