Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 14. 11:25

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Gyakorlatilag minden egyes hitelfelvétel előtt érdemes előzetes hitelbírálatot igényelni, hiszen számos előnye van nem csak az ügyfél, de a bank szempontjából is, ráadásul a legtöbb esetben abszolút ingyenes folyamatról van szó. A bank felméri, hogy mekkora összegű hitelre vagy jogosult nála, és erről egy igazolást is kiállít, amivel ingatlanvásárlás esetén az eladó felé igazolni tudod, hogy hitelképes vagy, ráadásul a későbbi hitelfelvétel folyamata is sokkal gördülékenyebb lesz.

Milyen dokumentumokat kell beszerezni az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Bankonként eltérő, hogy milyen dokumentumokra van szükség az előzetes hitelbírálat igényléséhez. Magánszemélyek esetében a személyazonosító okmányok mellett jövedelemigazolást is kérnek, amit a bank által biztosított nyomtatvány kitöltésével a munkáltató biztosít. Ha nem a számlavezető banknál történik az előzetes hitelbírálat, akkor kérhetik a legutóbbi hat hónapra vonatkozó bankszámlakivonatokat is. Ha jelzáloghitel a cél, akkor az önerő, illetve az ingatlanfedezet igazolására szolgáló dokumentumokat is kérik.Vállalkozók esetében némileg más a helyzet, mivel az ő esetükben a NAV igazolásokra, vagyis jövedelem- és nullás igazolásra van szükség.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez nem szükséges dokumentumok

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez viszont nem feltétlenül (sőt, többnyire nem) kell benyújtani a megvásárolni kívánt ingatlan dokumentumait, hiszen a legtöbb esetben ilyenkor még nem feltétlenül van meg az ingatlan, de ingatlanvásárlás értékéről muszáj beszámolni a banknak – vagy legalábbis arról, hogy milyen összeg a kitűzött cél.

Milyen dokumentumok kellenek az előzetes hitelbírálatot követően?

A hitelkérelem benyújtásakor viszont már szükség lesz az ingatlan papírjaira is, vagyis az adásvételi szerződésre, új ingatlan esetében többek között a tervdokumentációra, az építési engedélyekre és a társasházi alapító okiratra is. Ingatlanfedezet esetén értékbecslő szakvéleményt, alaprajzot, valamint tulajdoni lapot is kér a bank.

Ha ingatlanhitelt tervezel felvenni, tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom
Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2022.10.14.

Ötnél sokkal több érvet is meg tudnák fogalmazni amellett, hogy miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni, de most legalább öt érvet felsorolunk mellette. Ez az egyszerű lépés meggyorsítja a későbbi hitelfelvételt, és segíthet abban is, hogy olyan lakást vegyünk meg, melyről biztosan tudjuk, hogy pozitív hitelbírálatot kapunk rá és biztosan képesek lesz törleszteni a kölcsönt.

Tovább olvasom