Hirdetés

5 ok, amiért érdemes nyomon követned a kiadásaidat

2021.02.18.
Szerző: banknavigator.hu

Ha követed a kiadásaidat, tudhatod, hogy mire mennyit költesz, és a spórolás is könnyebben fog menni. Alábbi cikkünkben megmagyarázzuk, hogy miért!

5 ok, amiért érdemes nyomon követned a kiadásaidat

kiadások követésével és a költségvetés betartásával komoly összegeket lehet megspórolni; egyes statisztikák szerint egy átlagos, kétgyermekes család esetében ez közel 50.000 forint is lehet havonta. Ez már egy olyan összeg, amiért érdemes napi egy-két percet rászánni arra, hogy kövessük a kiadásainkat, és nincs másra szükség hozzá, mint egy telefonos applikációra, de akár egy egyszerű táblázatkezelő programban is megoldható. Az alábbiakban öt olyan okot mutatunk be, amelyek miatt érdemes akár már ma elkezdened a kiadásaid követését!

1. Felelősséget vállalsz

Akár a pároddal, akár egymagadban élsz, a kiadások követésével felelősséget vállalsz a tetteidért – ez esetben a költéseidért. Ha ketten vagytok, közösen vállaljátok a felelősséget, és nem tudtok elrejteni egymás elől semmit, vagyis mindketten elszámoltathatóvá váltok a másik előtt. Ennek azonban megvan az a hátránya is, hogy az egymásnak vásárolt ajándékokat is rögzíteni kell a rendszerben.

2. Nem költekezel túl

kiadások követése megakadályozza, hogy túlköltekezz, hiszen látni fogod, hogy az adott célra elkülönített pénzből mennyit használtál fel. Ha nincs több, akkor nincs több.

3. A tiéd az irányítás

Te döntheted el, hogy mire mennyit szánsz, ám ezt a hónap elején rögzítened is kell, és aztán ehhez tartanod is kell magad. Elsőre ez kényelmetlennek tűnhet, azonban nagyon hamar hozzá lehet szokni, hiszen a tudat, hogy te tartod kézben a gyeplőt, lelkesítő tud lenni.

4. Megismered önmagad

Kis túlzás, ám valóban rájöhetsz arra, hogy hogyan működtél korábban a tudatalatti szinten, amikor valamire költened kellett. Sokan ilyenkor ébrednek rá, hogy impulzusvásárlók, illetve, hogy rengeteg olyasmit halmoznak fel, amire valójában nincs is szükségük.

5. Pénzt takarítasz meg

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami a legfontosabb a kiadások követésében. Ha tudod, hogy mire költöd el feleslegesen a pénzed, akkor azt félre is tudod tenni, és ez – mint fentebb is írtuk – akár kiemelkedően nagy összeg is lehet!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Kalkulátorok

Archívum

Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

2021.10.12.

A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon?

Tovább olvasom