5 ok, amiért érdemes nyomon követned a kiadásaidat

2021.02.18.

Ha követed a kiadásaidat, tudhatod, hogy mire mennyit költesz, és a spórolás is könnyebben fog menni. Alábbi cikkünkben megmagyarázzuk, hogy miért!

5 ok, amiért érdemes nyomon követned a kiadásaidat

kiadások követésével és a költségvetés betartásával komoly összegeket lehet megspórolni; egyes statisztikák szerint egy átlagos, kétgyermekes család esetében ez közel 50.000 forint is lehet havonta. Ez már egy olyan összeg, amiért érdemes napi egy-két percet rászánni arra, hogy kövessük a kiadásainkat, és nincs másra szükség hozzá, mint egy telefonos applikációra, de akár egy egyszerű táblázatkezelő programban is megoldható. Az alábbiakban öt olyan okot mutatunk be, amelyek miatt érdemes akár már ma elkezdened a kiadásaid követését!

1. Felelősséget vállalsz

Akár a pároddal, akár egymagadban élsz, a kiadások követésével felelősséget vállalsz a tetteidért – ez esetben a költéseidért. Ha ketten vagytok, közösen vállaljátok a felelősséget, és nem tudtok elrejteni egymás elől semmit, vagyis mindketten elszámoltathatóvá váltok a másik előtt. Ennek azonban megvan az a hátránya is, hogy az egymásnak vásárolt ajándékokat is rögzíteni kell a rendszerben.

2. Nem költekezel túl

kiadások követése megakadályozza, hogy túlköltekezz, hiszen látni fogod, hogy az adott célra elkülönített pénzből mennyit használtál fel. Ha nincs több, akkor nincs több.

3. A tiéd az irányítás

Te döntheted el, hogy mire mennyit szánsz, ám ezt a hónap elején rögzítened is kell, és aztán ehhez tartanod is kell magad. Elsőre ez kényelmetlennek tűnhet, azonban nagyon hamar hozzá lehet szokni, hiszen a tudat, hogy te tartod kézben a gyeplőt, lelkesítő tud lenni.

4. Megismered önmagad

Kis túlzás, ám valóban rájöhetsz arra, hogy hogyan működtél korábban a tudatalatti szinten, amikor valamire költened kellett. Sokan ilyenkor ébrednek rá, hogy impulzusvásárlók, illetve, hogy rengeteg olyasmit halmoznak fel, amire valójában nincs is szükségük.

5. Pénzt takarítasz meg

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami a legfontosabb a kiadások követésében. Ha tudod, hogy mire költöd el feleslegesen a pénzed, akkor azt félre is tudod tenni, és ez – mint fentebb is írtuk – akár kiemelkedően nagy összeg is lehet!

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések