Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Év végéig marad a falusi CSOK

2022.07.05.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 14. 12:24

Meghosszabbították a falusi CSOK igénylési időszakát, a támogatás nem jár le június 30-ával, ez év végéig lehet még igényelni. Marad a falusi CSOK.

Év végéig marad a falusi CSOK

Marad a falusi CSOK, december 31-ig igényelhető

Eredetileg 2022. június 30-ig lehetett volna igénylést benyújtani az úgynevezett falusi CSOK támogatásra, de az igénylési időszakot fél évvel megnyújtották. Azaz idén még marad a falusi CSOK. Lássuk, mit is takar ez a kedvezmény, amelyet az ország meghatározott településein lehet igénybe venni!

Meghatározott településeken igényelhető

Több, mint 2500 magyarországi település, hely tartozik abba a körbe, ahol igényelhető a falusi CSOK. A támogatás lényege az, hogy használt ingatlan megvételére is ugyanannyi állami támogatás vehető igénybe, mint új házra, vagy lakásra. Feltételek persze vannak. A kedvezménybe bevonni kívánt ingatlan vételárára legfeljebb a támogatás felét lehet elkölteni, a támogatás másik fele kizárólag felújításra, korszerűsítésre fordítható.

Mekkora összeg(ek)ről van szó?

A falusi CSOK támogatási összege egy gyerek esetén 600 ezer forint, két gyermeknél 2,6 millió forint, három gyermeknél pedig 10 millió forint. Az ingatlan megvásárlására a fentiek szerint ezen összegek fele fordítható. A támogatást már meglévő ingatlanokra is lehet igényelni. Ekkor korszerűsítésre lehet költeni egy gyermek után 300 ezer forintot, két gyermek után 1,3 millió forintot, három gyermek után pedig 5 millió forintot.

Külterületi ingatlanokra is

A falusi CSOK támogatás külterületi ingatlanokra is igényelhető, van azonban kikötés, az ingatlannak lakóház besorolásúnak kell lennie, nem lehet a besorolás üdülő, hétvégi ház, vagy gazdasági épület. A támogatandó ingatlanok minimális alapterülete meg van határozva a falusi CSOK-nál is. Egy gyermek esetén 40 négyzetméter, két gyermeknél 50 négyzetméter, három gyermeknél 60 négyzetméter, négy gyermeknél pedig 70 négyzetméter a minimum.

Többféle feltétel akad

A falusi CSOK támogatás mellé igényelhető CSOK hitel is. Előbbit csakis a megadott listán szereplő, támogatandó településeken vehető igénybe. Az igénylés feltételei közé tartozik, hogy az igénylőnek nem lehet köztartozása, be kell töltenie a 18. életévét, az igénylő emellett nem lehet büntetett előéletű, illetve a TB-biztosított jogviszony hossza is számít.

Mi lesz a falusi CSOK után?

Egyelőre marad a falusi CSOK, de mi lesz a megszűnése után? CSOK továbbra is igényelhető lesz, azokon a településeken is természetesen, amelyeken eddig falusi CSOK volt elérhető. A CSOK feltételei, összegei persze részben eltérőek a falusi CSOK-nál megszokottól.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire van szükség a falusi CSOK igényléshez? Kell hozzá önerő?

Mire van szükség a falusi CSOK igényléshez? Kell hozzá önerő?

2020.06.06.

Már hónapok óta lehetőség van falusi CSOK támogatáshoz jutni, de az ingatlan vásárlásra és felújításra használható, támogatott hitellel kapcsolatban még mindig nagyon sok kérdés merül fel. Az egyik legfontosabb: kell hozzá önerő?

Tovább olvasom
Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

2023.03.29.

A lakásfelújítást finanszírozása 2023-ban sem lett könnyebb, mint a korábbi években, de azért akadnak lehetőségek, amik segítséget nyújthatnak.

Tovább olvasom
5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

2021.06.04.

Tévhitek a falusi CSOK támogatással kapcsolatban is keringenek az emberek között, de ebben nincs semmi meglepő – az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Tovább olvasom
Hamarosan kivezetik a falusi CSOK-ot

Hamarosan kivezetik a falusi CSOK-ot

2022.02.21.

Kivezetik a falusi CSOK-ot még az idén, így, ha szeretnél egy vidéki házat felújítani, hamarosan már csak az otthonfelújítási támogatást veheted igénybe!

Tovább olvasom