Januártól igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön

2021.01.03.
Szerző: Banknavigator

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön egy már rég beharangozott konstrukció, amiről ideje mindent megtudni!

Januártól igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön

A személyi kölcsön a legnépszerűbb és legnagyobb számban folyósított hiteltípus, amelyet a Magyar Nemzeti Bank idén némileg megreformált a Minősített Fogyasztóbarát minősítés segítségével, és 2021. januárjától már akár Te is igényelheted. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön minősítést olyan személyi kölcsönök kaphatják meg, amelyek szabad felhasználásra és hitelkiváltási célra egyaránt felhasználhatóak, illetve legkésőbb 2021. július 1.-től online is elérhetőek az ügyfelek számára.

Mi a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön lényege?

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön minősítés lényege, hogy minden hitelt felvenni szándékozó által elérhető, érthető feltételrendszerű, egyszerűen és gyorsan igényelhető személyi kölcsönök legyenek választhatóak a hitelpiac kínálatából. A koncepció alapja az igénylési folyamat és a törlesztőrészletek kiszámíthatósága, az ajánlatok egyszerű összehasonlíthatósága, ami a piaci verseny erősítéséhez és a kamatfelárak mérsékléséhez vezethet.

Mik a főbb jellemzők?

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön szabad felhasználásra, illetve már meglévő hitel kiváltására igényelhető. A maximális futamidő 7 év, a kamat a futamidő végéig rögzített, a törlesztőrészletek pedig egyenlőek. A Magyar Nemzeti Bank által meghatározásra került az alkalmazható kamatfelár maximuma, ami 500.000 forintig 15, felette pedig 10 százalékpont. A hitel díjstruktúrája egységes, könnyen átlátható, a jogszabályi maximumoknál kedvezőbb, a folyósítási határidő a befogadást követő naptól számított maximum 3, online igénylés esetén maximum 2 munkanap.

Lényeges még, hogy a folyósítási díj maximuma a hitelösszeg 0,75%-a, online igénylés esetén viszont folyósítási díjat nem számíthat fel a bank. Ugyanakkor az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5%-át, illetve 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztésnek díjmentesnek kell lennie.

Mint láthatod, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön igencsak kedvező konstrukció lesz, és januártól már Te is igényelheted. Annak érdekében viszont, hogy tényleg jól járj, hasonlítsd össze oldalunkon a többi elérhető ajánlattal, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

További állásajánlatok