fbpx
Hirdetés

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

2021.08.16.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 16. 15:05

A háztartási eszközeiddel is spórolhatsz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat!

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

A háztartási eszközökkel spórolás elsőre talán furcsán hangzik, de lehetséges; tudjuk, hiszen próbáltuk. Ahhoz azonban, hogy megtakarítást érhess el velük, érdemes tudatosan kiválasztanod, illetve használnod is őket; ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

Válaszd a hatékonyabb berendezéseket!

Ha régi, működő, de alapvetően nem energiatakarékos, berendezést használsz, akkor amit megspórolsz egy új megvásárlásán, azt elveszíted a használata során. Természetesen ebben az esetben nem olyan, viszonylag ritkán használt készülékekre kell gondolni, mint egy turmixgép, de a hűtőszekrény folyamatos, illetve a mosógép gyakori működése már komoly energiafelhasználási többletet eredményez.

Tudj meg minél többet a témáról!

Az energiatakarékossági besorolásról rengeteget olvashatsz az interneten, ezért mélyebben most nem is mennénk bele ebbe a témába, csupán a lényeget emeljük ki: a lehetőségeid szerint válaszd a minél magasabb besorolású eszközöket, de előtte tudj meg mindent magáról a besorolásról! Ha a friss tudásod birtokában a számodra leginkább megfelelő berendezéseket választod, éves szinten akár egy villanyszámlányi forintot is megtakaríthatsz az energiaszámlákon!

Tanuld meg helyesen használni az új gépeidet!

Csak egy példa: a fagyasztót például ne töltsd tele, de ne is legyen túlságosan üres. Minden berendezésnek megvannak a maga energiatakarékossági trükkjei, amelyeket figyelembe véve és tudatosan alkalmazva rengeteget spórolhatsz a háztartási eszközeiddel.

Szelektálj!

A háztartási gépekkel spórolás esetében is igaz a régi mondás: “a kevesebb több”. Az a háztartási berendezés, amit nem használsz, vagy nincs rá igazán szükséged, csak a helyet foglalja. Add el ezeket az interneten, és máris egy egészen csinos bevétel üti a markodat, ráadásul a felesleges, vagy nem igazán szükséges berendezések időnkénti használatának kiiktatásával az energiaköltségeid is csökkenni fognak.

Alkalmazz korszerű módszereket!

Nem kifejezetten a háztartási gépekkel spórolás kategóriája, bár így is tekinthetünk rá: alkalmazz olyan módszereket az élelmiszerek kapcsán, mint a szárítás, vagy a vákuumfóliázás, mivel így sokkal tovább eltarthatóak, és nem az energia-, hanem a bevásárlási költségeid csökkennek majd!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Így spórolhatsz környezettudatosan

Így spórolhatsz környezettudatosan

2021.05.31.

Spórolni környezettudatosan is lehet, és érdemes is – ehhez adunk neked néhány tippet alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

2021.10.12.

A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon?

Tovább olvasom
5 tipp, hogy többet tudj spórolni

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

2021.09.24.

Egy család számára fontos lehet, hogy tartalékkal rendelkezzen. A pénzügyi biztonság nem csak váratlan kiadások esetén jön jól, egy tervezett vásárlásra is tehetünk félre pénzt. Hogy csináljuk ezt? Hogy lehet egyre több félretett pénzünk? Mutatunk 5 tippet, ami segíthet, hogy többet tudj spórolni.

Tovább olvasom
Így spórolhatsz a nyaralásra!

Így spórolhatsz a nyaralásra!

2021.03.25.

Ha spórolnál a nyaralásodra, illetve szeretnéd azt minél alacsonyabb költségkeretből megvalósítani, tippjeink segítségével könnyedén megoldhatod!

Tovább olvasom