Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

2021.08.16.
Szerző: Banknavigator

A háztartási eszközeiddel is spórolhatsz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat!

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

A háztartási eszközökkel spórolás elsőre talán furcsán hangzik, de lehetséges; tudjuk, hiszen próbáltuk. Ahhoz azonban, hogy megtakarítást érhess el velük, érdemes tudatosan kiválasztanod, illetve használnod is őket; ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

Válaszd a hatékonyabb berendezéseket!

Ha régi, működő, de alapvetően nem energiatakarékos, berendezést használsz, akkor amit megspórolsz egy új megvásárlásán, azt elveszíted a használata során. Természetesen ebben az esetben nem olyan, viszonylag ritkán használt készülékekre kell gondolni, mint egy turmixgép, de a hűtőszekrény folyamatos, illetve a mosógép gyakori működése már komoly energiafelhasználási többletet eredményez.

Tudj meg minél többet a témáról!

Az energiatakarékossági besorolásról rengeteget olvashatsz az interneten, ezért mélyebben most nem is mennénk bele ebbe a témába, csupán a lényeget emeljük ki: a lehetőségeid szerint válaszd a minél magasabb besorolású eszközöket, de előtte tudj meg mindent magáról a besorolásról! Ha a friss tudásod birtokában a számodra leginkább megfelelő berendezéseket választod, éves szinten akár egy villanyszámlányi forintot is megtakaríthatsz az energiaszámlákon!

Tanuld meg helyesen használni az új gépeidet!

Csak egy példa: a fagyasztót például ne töltsd tele, de ne is legyen túlságosan üres. Minden berendezésnek megvannak a maga energiatakarékossági trükkjei, amelyeket figyelembe véve és tudatosan alkalmazva rengeteget spórolhatsz a háztartási eszközeiddel.

Szelektálj!

A háztartási gépekkel spórolás esetében is igaz a régi mondás: “a kevesebb több”. Az a háztartási berendezés, amit nem használsz, vagy nincs rá igazán szükséged, csak a helyet foglalja. Add el ezeket az interneten, és máris egy egészen csinos bevétel üti a markodat, ráadásul a felesleges, vagy nem igazán szükséges berendezések időnkénti használatának kiiktatásával az energiaköltségeid is csökkenni fognak.

Alkalmazz korszerű módszereket!

Nem kifejezetten a háztartási gépekkel spórolás kategóriája, bár így is tekinthetünk rá: alkalmazz olyan módszereket az élelmiszerek kapcsán, mint a szárítás, vagy a vákuumfóliázás, mivel így sokkal tovább eltarthatóak, és nem az energia-, hanem a bevásárlási költségeid csökkennek majd!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 spórolási tipp a hétköznapokra

5 spórolási tipp a hétköznapokra

2021.01.25.

Ha spórolási tippeket keresel, a legjobb helyen jársz! Az alábbiak segítségével komoly megtakarítást érhetsz el, amit aztán akár befektetésre, akár egy álom megvalósítására fordíthatsz!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz a nyaralásra!

Így spórolhatsz a nyaralásra!

2021.03.25.

Ha spórolnál a nyaralásodra, illetve szeretnéd azt minél alacsonyabb költségkeretből megvalósítani, tippjeink segítségével könnyedén megoldhatod!

Tovább olvasom
Így spórolhatsz környezettudatosan

Így spórolhatsz környezettudatosan

2021.05.31.

Spórolni környezettudatosan is lehet, és érdemes is – ehhez adunk neked néhány tippet alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom