Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

2021.08.16.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 16. 22:29

A háztartási eszközeiddel is spórolhatsz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat!

Így spórolhatsz a háztartási eszközökkel

A háztartási eszközökkel spórolás elsőre talán furcsán hangzik, de lehetséges; tudjuk, hiszen próbáltuk. Ahhoz azonban, hogy megtakarítást érhess el velük, érdemes tudatosan kiválasztanod, illetve használnod is őket; ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

Válaszd a hatékonyabb berendezéseket!

Ha régi, működő, de alapvetően nem energiatakarékos, berendezést használsz, akkor amit megspórolsz egy új megvásárlásán, azt elveszíted a használata során. Természetesen ebben az esetben nem olyan, viszonylag ritkán használt készülékekre kell gondolni, mint egy turmixgép, de a hűtőszekrény folyamatos, illetve a mosógép gyakori működése már komoly energiafelhasználási többletet eredményez.

Tudj meg minél többet a témáról!

Az energiatakarékossági besorolásról rengeteget olvashatsz az interneten, ezért mélyebben most nem is mennénk bele ebbe a témába, csupán a lényeget emeljük ki: a lehetőségeid szerint válaszd a minél magasabb besorolású eszközöket, de előtte tudj meg mindent magáról a besorolásról! Ha a friss tudásod birtokában a számodra leginkább megfelelő berendezéseket választod, éves szinten akár egy villanyszámlányi forintot is megtakaríthatsz az energiaszámlákon!

Tanuld meg helyesen használni az új gépeidet!

Csak egy példa: a fagyasztót például ne töltsd tele, de ne is legyen túlságosan üres. Minden berendezésnek megvannak a maga energiatakarékossági trükkjei, amelyeket figyelembe véve és tudatosan alkalmazva rengeteget spórolhatsz a háztartási eszközeiddel.

Szelektálj!

A háztartási gépekkel spórolás esetében is igaz a régi mondás: „a kevesebb több”. Az a háztartási berendezés, amit nem használsz, vagy nincs rá igazán szükséged, csak a helyet foglalja. Add el ezeket az interneten, és máris egy egészen csinos bevétel üti a markodat, ráadásul a felesleges, vagy nem igazán szükséges berendezések időnkénti használatának kiiktatásával az energiaköltségeid is csökkenni fognak.

Alkalmazz korszerű módszereket!

Nem kifejezetten a háztartási gépekkel spórolás kategóriája, bár így is tekinthetünk rá: alkalmazz olyan módszereket az élelmiszerek kapcsán, mint a szárítás, vagy a vákuumfóliázás, mivel így sokkal tovább eltarthatóak, és nem az energia-, hanem a bevásárlási költségeid csökkennek majd!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így spórolhatsz a nyaralásra!

Így spórolhatsz a nyaralásra!

2021.03.25.

Ha spórolnál a nyaralásodra, illetve szeretnéd azt minél alacsonyabb költségkeretből megvalósítani, tippjeink segítségével könnyedén megoldhatod!

Tovább olvasom
Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

2021.10.12.

A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon?

Tovább olvasom
Spórolj az 50/30/20 szabály segítségével!

Spórolj az 50/30/20 szabály segítségével!

2021.12.31.

Az 50/30/20 szabály régóta ismeretes, és már sokan alkalmazzák is a mindennapjaik során, ezzel komoly eredményeket érve el.

Tovább olvasom
5 spórolási tipp a hétköznapokra

5 spórolási tipp a hétköznapokra

2021.01.25.

Ha spórolási tippeket keresel, a legjobb helyen jársz! Az alábbiak segítségével komoly megtakarítást érhetsz el, amit aztán akár befektetésre, akár egy álom megvalósítására fordíthatsz!

Tovább olvasom