Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

2020.07.08.

Még vonzóbbak lesznek az Növekedési Hitelprogramban (NHP Hajrá) elérhető termékek, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy a korábbi feltételeket tovább javítják, ezzel bővítve a lehetőségeket. Megújulnak az NHP Hajrá feltételei!

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Az NHP Hajrá keretében a Magyar Nemzeti Bank a mikro-, kis-, és középvállalkozások működésének, valamint beruházásainak finanszírozását igyekszik segíteni az aktuális gazdasági helyzethez igazodva. A kedvezményes konstrukció lényege az, hogy a bankok legfeljebb 2,5 százalékos kamatú hitelajánlatokkal élhetnek, és gyorsan, az esetek többségében két hét alatt el kell bírálniuk a vállalkozások kérelmeit. Az ez év elején változó, megújuló programon most ismét finomítottak, az MNB bejelentette, hogy megújulnak az NHP Hajrá feltételei.

De mit jelent pontosan, hogy megújulnak az NHP Hajrá feltételei? Az új konstrukcióban többek között lehetőség lesz arra, hogy a vállalkozások külföldi beruházásokra, a társasházak és lakásszövetkezetek pedig beruházási célokra (például korszerűsítésre) kölcsönöket vegyenek fel. Emellett javulnak majd a forgóeszköz-hitelezés feltételei, illetve a támogatások előfinanszírozása is változni fog. Az európai uniós támogatások előfinanszírozása mellett a hazai támogatások előfinanszírozására is lesz lehetőség. Az MNB szigorúan ellenőrizni fogja azt, hogy a hitelt forgalmazó bankok betartják-e az előírásokat és a feltételeket, például azt, hogy két hét alatt elbírálják-e a kérelmeket.

A bankokat ugyanakkor díjazza is az MNB, ezzel ösztökélve őket az NHP Hajrá termékeinek minél aktívabb és eredményesebb kihelyezéseire. Negyedévente kiválósági díjjal ismerik el egy-egy pénzintézet erőfeszítését.

Az növekedési hitelprogram rendkívül sikeres volt az elmúlt években, azonban most új kihívásokkal kell szembenéznie. A jelenlegi gazdasági helyzet számos vállalkozás került nehezebb helyzetbe és szorult rá a központi segítségre, amelyet az MNB szeretne még inkább kiterjeszteni.

A felvett kölcsönök nagy része forgóeszközhitel, ami jól mutatja, hogy az elmúlt hónapokban számos cégnél árbevétel-csökkenés következett be. Az MNB emiatt helyezte előtérbe a likviditást segítő hiteleket, amelyeket az új konstrukcióban a korábbiaknál jóval szabadabban, szélesebb körű célra lehet igénybe venni.

Ugyanakkor új beruházások megvalósítására is vesznek fel hiteleket a vállalkozások. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen ha a mostani, nehezebb időszakban is van igény ilyen finanszírozásra, az jobb jövőképet vetít előre.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személyes ügyintézés az MNB-nél lakossági ügyfeleknek

Személyes ügyintézés az MNB-nél lakossági ügyfeleknek

2021.07.08.

2020 márciusa óta, ha bármit el szeretnénk intézni, jól meg kell gondolnunk, hogyan fogjunk hozzá. A koronavírus által felforgatott világban a szükséges korlátozások miatt hol nyitva, hol zárva tartó üzletek, a fodrászok, vagy éppen a bankok nem mindig tudták fogadni a vásárlókat, ügyfeleket. Ennek most úgy tűnik vége: a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatain újraindult a személyes ügyintézés.

Tovább olvasom