Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mik a folyószámlahitel előnyei?

2020.12.16.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 11:00

A folyószámlahitel előnyei számosak, amelyekkel megismerkedhetsz alábbi cikkünk segítségével!

Mik a folyószámlahitel előnyei?

Ha szereted anyagilag biztonságban tudni magad, és nem akarsz az egyenleged miatt aggódni még a hónap végén sem, akkor a folyószámlahitel kiváló megoldást jelenthet a számodra. Akár a jövedelmed többszöröse is a rendelkezésedre állhat, a kamata viszonylag alacsony, és csak az után kell fizetned, amit elhasználsz belőle, majd akár részletekben is visszatörlesztheted, ráadásul a saját ütemezésed szerint. Tény, hogy a hitelkártyák esetében még csak hitelkamatot sem kell fizetned, ha időben és egy összegben visszafizeted, amit felhasználtál, ám ott elég egy apró megcsúszás, és közel 40%-os hitelkamattal kell számolnod.

folyószámlahitel előnyei

folyószámlahitel számos előnnyel rendelkezik, így például szabadon felhasználható, az igénylése pedig gyors és egyszerű – e tekintetben még a személyi kölcsönöket is megelőzi. A felhasználása rugalmas, hiszen többször is felhasználható, illetve visszatölthető, kamatot pedig csak a felhasznált hitelkeret után kell fizetned. A folyószámlahitel segítségével az állandó átutalási megbízások is teljesíthetőek, mivel folyamatosan a rendelkezésedre áll, így elkerülheted a közüzemi díjak esetleges nem teljesítését követő fáradságos ügyintézést és a késedelmi díjakat, de ugyanígy az átmeneti pénzügyi nehézségek esetén is segítséget nyújt. 

folyószámlahitel igénylése

folyószámlahitel előnye még, hogy már az igénylés napján is hozzájuthatsz az igényelt pénzösszeghez, bár tény, hogy ez csak bizonyos bankoknál és bizonyos esetekben igaz. A folyószámlahitel igényléséhez elengedhetetlen a lakossági bankszámla megléte. Szükséged lesz hozzá egy hitelkérelmi nyomtatványra, a személyazonosító okmányaidra, 3 havi bankszámlakivonatra, munkáltatói igazolásra, illetve egyes esetekben csoportos hitelfedezeti életbiztosításra is.

folyószámlahitel feltételei

Folyószámlahitelt a legtöbb banknál kizárólag olyan ügyfél igényelhet, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel és telefonos elérhetőséggel, valamint az adott banknál vezeti a folyószámláját. Ezen felül természetesen meg kell felelnie a bank által meghatározott hitelezési feltételeknek, megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznie, és szintén szükséges a legalább 3 hónapos, aktív számlavezetési múlt is.

Ha folyószámlahitelt szeretnél igényelni, hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

2020.07.21.

A legfontosabb különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és egy hagyományos, a lakosság számára is elérhető folyószámlahitel között, hogy az előbbit csakis vállalkozások igényelhetik. Magánemberként kizárólag a lakossági folyószámlahitelekhez férsz hozzá, hiszen az új Széchenyi folyószámlahitelt csak cégnévre adják ki.

Tovább olvasom
Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

2021.07.26.

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön között választani egyszerű, csak az igénylés okát kell megnézni. Ha nem tudsz dönteni, segítünk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával