Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mik a folyószámlahitel előnyei?

2020.12.16.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 11:00

A folyószámlahitel előnyei számosak, amelyekkel megismerkedhetsz alábbi cikkünk segítségével!

Mik a folyószámlahitel előnyei?

Ha szereted anyagilag biztonságban tudni magad, és nem akarsz az egyenleged miatt aggódni még a hónap végén sem, akkor a folyószámlahitel kiváló megoldást jelenthet a számodra. Akár a jövedelmed többszöröse is a rendelkezésedre állhat, a kamata viszonylag alacsony, és csak az után kell fizetned, amit elhasználsz belőle, majd akár részletekben is visszatörlesztheted, ráadásul a saját ütemezésed szerint. Tény, hogy a hitelkártyák esetében még csak hitelkamatot sem kell fizetned, ha időben és egy összegben visszafizeted, amit felhasználtál, ám ott elég egy apró megcsúszás, és közel 40%-os hitelkamattal kell számolnod.

folyószámlahitel előnyei

folyószámlahitel számos előnnyel rendelkezik, így például szabadon felhasználható, az igénylése pedig gyors és egyszerű – e tekintetben még a személyi kölcsönöket is megelőzi. A felhasználása rugalmas, hiszen többször is felhasználható, illetve visszatölthető, kamatot pedig csak a felhasznált hitelkeret után kell fizetned. A folyószámlahitel segítségével az állandó átutalási megbízások is teljesíthetőek, mivel folyamatosan a rendelkezésedre áll, így elkerülheted a közüzemi díjak esetleges nem teljesítését követő fáradságos ügyintézést és a késedelmi díjakat, de ugyanígy az átmeneti pénzügyi nehézségek esetén is segítséget nyújt. 

folyószámlahitel igénylése

folyószámlahitel előnye még, hogy már az igénylés napján is hozzájuthatsz az igényelt pénzösszeghez, bár tény, hogy ez csak bizonyos bankoknál és bizonyos esetekben igaz. A folyószámlahitel igényléséhez elengedhetetlen a lakossági bankszámla megléte. Szükséged lesz hozzá egy hitelkérelmi nyomtatványra, a személyazonosító okmányaidra, 3 havi bankszámlakivonatra, munkáltatói igazolásra, illetve egyes esetekben csoportos hitelfedezeti életbiztosításra is.

folyószámlahitel feltételei

Folyószámlahitelt a legtöbb banknál kizárólag olyan ügyfél igényelhet, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel és telefonos elérhetőséggel, valamint az adott banknál vezeti a folyószámláját. Ezen felül természetesen meg kell felelnie a bank által meghatározott hitelezési feltételeknek, megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznie, és szintén szükséges a legalább 3 hónapos, aktív számlavezetési múlt is.

Ha folyószámlahitelt szeretnél igényelni, hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

2021.07.26.

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön között választani egyszerű, csak az igénylés okát kell megnézni. Ha nem tudsz dönteni, segítünk!

Tovább olvasom
Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

2020.07.21.

A legfontosabb különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és egy hagyományos, a lakosság számára is elérhető folyószámlahitel között, hogy az előbbit csakis vállalkozások igényelhetik. Magánemberként kizárólag a lakossági folyószámlahitelekhez férsz hozzá, hiszen az új Széchenyi folyószámlahitelt csak cégnévre adják ki.

Tovább olvasom