Mik a folyószámlahitel előnyei?

2020.12.16.
Szerző: Banknavigator

A folyószámlahitel előnyei számosak, amelyekkel megismerkedhetsz alábbi cikkünk segítségével!

Mik a folyószámlahitel előnyei?

Ha szereted anyagilag biztonságban tudni magad, és nem akarsz az egyenleged miatt aggódni még a hónap végén sem, akkor a folyószámlahitel kiváló megoldást jelenthet a számodra. Akár a jövedelmed többszöröse is a rendelkezésedre állhat, a kamata viszonylag alacsony, és csak az után kell fizetned, amit elhasználsz belőle, majd akár részletekben is visszatörlesztheted, ráadásul a saját ütemezésed szerint. Tény, hogy a hitelkártyák esetében még csak hitelkamatot sem kell fizetned, ha időben és egy összegben visszafizeted, amit felhasználtál, ám ott elég egy apró megcsúszás, és közel 40%-os hitelkamattal kell számolnod.

folyószámlahitel előnyei

folyószámlahitel számos előnnyel rendelkezik, így például szabadon felhasználható, az igénylése pedig gyors és egyszerű – e tekintetben még a személyi kölcsönöket is megelőzi. A felhasználása rugalmas, hiszen többször is felhasználható, illetve visszatölthető, kamatot pedig csak a felhasznált hitelkeret után kell fizetned. A folyószámlahitel segítségével az állandó átutalási megbízások is teljesíthetőek, mivel folyamatosan a rendelkezésedre áll, így elkerülheted a közüzemi díjak esetleges nem teljesítését követő fáradságos ügyintézést és a késedelmi díjakat, de ugyanígy az átmeneti pénzügyi nehézségek esetén is segítséget nyújt. 

folyószámlahitel igénylése

folyószámlahitel előnye még, hogy már az igénylés napján is hozzájuthatsz az igényelt pénzösszeghez, bár tény, hogy ez csak bizonyos bankoknál és bizonyos esetekben igaz. A folyószámlahitel igényléséhez elengedhetetlen a lakossági bankszámla megléte. Szükséged lesz hozzá egy hitelkérelmi nyomtatványra, a személyazonosító okmányaidra, 3 havi bankszámlakivonatra, munkáltatói igazolásra, illetve egyes esetekben csoportos hitelfedezeti életbiztosításra is.

folyószámlahitel feltételei

Folyószámlahitelt a legtöbb banknál kizárólag olyan ügyfél igényelhet, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel és telefonos elérhetőséggel, valamint az adott banknál vezeti a folyószámláját. Ezen felül természetesen meg kell felelnie a bank által meghatározott hitelezési feltételeknek, megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznie, és szintén szükséges a legalább 3 hónapos, aktív számlavezetési múlt is.

Ha folyószámlahitelt szeretnél igényelni, hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További állásajánlatok