Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mire használható fel a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

2021.04.27.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 14:45

Felhasználható a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön a vállalkozásod újbóli felpörgetésére? Igen, de ennél sokkal többről van szó – mutatjuk a részleteket!

Mire használható fel a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram minimum 1 millió, maximum 10 millió forintos, kamatmentes hitel, ami nem haladhatja meg a vállalkozás 2019. évi árbevételét, és azon vállalkozások számára fejlesztették ki, amelyek a koronavírus-járvány miatt mélypontra került ágazatok egyikében tevékenykednek. A hitel maximális futamideje a szerződéskötéstől számított 120 hónap, azaz 10 év, és a legvégső időpont 2022. július 30., amikor még kifizetések történhetnek.

A hitel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára érhető el, és az alábbi gazdálkodó szervezetek jogosultak: korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság, szociális szövetkezet, iskola szövetkezet, egyéb szövetkezet, európai szövetkezet, egyéni cég, egyéni vállalkozó. A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint Európai Uniós forrásokból, és tulajdonképpen állami támogatásnak minősül, mivel teljesen kamatmentes, ráadásul kezelési költséget, rendelkezésre tartási jutalékot, valamint szerződésmódosítási díjat sem kell érte fizetned. Számtalan célra használható fel, amelyekről mindent megtudhatsz, ha tovább olvasol!

Mire használható fel a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön célja elősegíteni a világjárvány által okozott gazdasági válság minél gyorsabb megszüntetését, de legalábbis a károk enyhítését. A folyósított összeg készletek, vagyis forgóeszköz beszerzésére, működési költségekre, rezsiköltségekre, illetve bérek és járulékok finanszírozására használható fel, mivel ez képes biztosítani a vállalkozások újbóli működtetését, illetve támogatja az egészségügyi vészhelyzet vége utáni időszakra való felkészülést is.

Néhány példa a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön által támogatott tevékenységi körökre:

•    Éttermi, mozgó vendéglátás, italszolgáltatás

•    Szállodai, üdülési, átmeneti szálláshely, illetve kempingszolgáltatás

•    Filmvetítés, előadó-művészet és múzeumi tevékenység

•    Sportlétesítmény működtetése, illetve az ezzel kapcsolatos tevékenységek

•    Szórakoztatás, szabadidős tevékenység

•    Utaztatás és utazásszervezés

Mire nem használható fel a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nem használható fel a levonható adók és közterhek, a kamattartozás-kiegyenlítés, a hitelkamat és egyéb pénzforgalmi költségek, a pénzügyi tranzakción realizált árfolyamveszteség, illetve a bírságok, kötbérek és perköltségek megfizetésére.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Nagy az érdeklődés a kormány által biztosított gyorskölcsön iránt

Nagy az érdeklődés a kormány által biztosított gyorskölcsön iránt

2021.08.13.

Gyorskölcsön vállalkozások számára? Már elérhető – mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom
Kizáró okok a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésekor

Kizáró okok a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésekor

2021.04.28.

Kizáró okok minden hitelnél előfordulnak, így a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönnél is. Ha nem szeretnél „árnyékra vetődni”, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

Milyen feltételekkel igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön?

2021.04.26.

A Magyar Fejlesztési Bank stratégiájából fakadó küldetés a hazai vállalkozási szektor támogatása kedvező konstrukciójú fejlesztési hitelek biztosításával. Ebbe a cégsegítő zónába integrálható új banki termék a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, melynek startját 2021. március 8-ra datálta az intézmény.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával