Hirdetés

Mire jó a dombornyomott bankkártya?

2020.11.17.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2020. november 17. 13:06

Az érintés nélküli fizetés korában jogos a kérdés, hogy mire jó a dombornyomott kártya, illetve érdemes-e még ezt választani lényegesen magasabb éves díjért. Az alábbiakban összegyűjtöttük a főbb tudnivalókat.

Mire jó a dombornyomott bankkártya?

Alapvetően két kártyatársaság szolgáltat Magyarországon, a VISA és a MasterCard, bár régebben még hozzá lehetett jutni más típusokhoz is. Az előbbi főleg az USA-ban, míg az utóbbi inkább Európában népszerű, de manapság már hazánkban is a VISA az elterjedtebb. A két társaság közötti különbségek mára szinte teljesen eltűntek, és ugyanez a sors vár a vésett és a dombornyomott kártyák közöttiekre is.

dombornyomott kártyák esetében a rajtuk szereplő karakterek kiemelkednek a kártya síkjából. Régen az ilyen kártyákkal úgy lehetett fizetni, hogy egy úgynevezett „vasalóval” lemásolták róla az adatokat, de ezt egy vésett kártyával nem lehet megtenni. Az USA-ban még a mai napig is megtalálható ez a fajta fizetési mód, ám már egyre kevesebb helyen, Európában pedig ez a metódus sosem létezett. Mára nincs túl sok különbség a vésett és a dombornyomott kártyák között, az elfogadók nagy többsége nem teszt különbséget a két kártyatípus között. Általában mindkét kártyatípuson megtalálható a mágnescsík és a chip, amivel a fizetés történik, ennek ellenére bizonyos boltokban még mindig szívesebben fogadják el a dombornyomott kártyákat, mint a vésett társaikat.

Szintén csak régebben volt általános, hogy a dombornyomott kártyákhoz valamilyen biztosítás tartozik; manapság már nem mindegyikhez, és a vésett kártyák között is akad olyan, amelyikhez alapesetben jár baleset-, vagy utasbiztosítás, ám egyik sem éri meg a bele fektetett összeget, mert többnyire nagyon alacsony térítési díjakat kínálnak. Ha biztosításra van szükséged például egy külföldi út előtt, akkor érdemesebb megtekintened a biztosítótársaságok ajánlatait.

Akár vésett, akár dombornyomott bankkártyára, illetve hitelkártyára van szükséged, nézz körül az ajánlataink között, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Változás várható a Mastercard bankkártyáknál

Változás várható a Mastercard bankkártyáknál

2021.11.04.

A Mastercard az egyik legnagyobb kártyakibocsátó a világon. Azért, hogy lépést tartsanak a technológiák fejlődésével, a Mastercard bejelentette, hogy 2033-ban végleg megszűnik a kártyájukon a mágnescsík, és mágnescsíkkal indított tranzakciókat sem fogadnak már el. Bár ez a dátum még távolinak tűnik, a változás előbb elkezdődik, és folyamatos lesz.

Tovább olvasom
Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

Légy óvatos, ha bankkártyával fizetsz külföldön!

2022.06.17.

Ha bankkártyával fizetsz külföldön, megeshet, hogy átvernek, és ilyenkor futhatsz a pénzed után – tudd meg, hogyan védekezhetsz!

Tovább olvasom
Így válaszd ki a számodra legmegfelelőbb bankkártyát!

Így válaszd ki a számodra legmegfelelőbb bankkártyát!

2021.03.22.

A készpénz visszaszorulásával és a bankkártyás fizetések előretörésével felértékelődött az utóbbiak szerepe. Magyarországon már szinte sehol nem kell készpénzzel fizetnünk, nyugodtan használhatjuk a sokkal kényelmesebb megoldást.

Tovább olvasom
Hitelkártya és bankkártya – mi a különbség?

Hitelkártya és bankkártya – mi a különbség?

2021.03.17.

Egyre inkább kezd háttérbe szorulni a készpénzzel való fizetés. Webáruházból vásárolunk, vagy a boltban egyre több kedvezményt kínálnak, ha kártyával fizetünk. Nekünk is jó, nem kell figyelnünk, hogy van-e nálunk pénz, nem kell vele összekoszolnunk a kezünket. Hitelkártya és bankkártya segítségével bármekkora összeget ki tudunk fizetni – már persze a meghatározott keretünk erejéig.

Tovább olvasom