fbpx
Hirdetés

Személyi kölcsön katás vállalkozóknak

2021.01.04.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. január 4. 11:10

Személyi kölcsön katás vállalkozóknak? Nem lehetetlen, de tény, hogy nehezebb. Az alábbiakból megtudhatod, hogy igényelhetsz személyi kölcsönt katás vállalkozóként!

Személyi kölcsön katás vállalkozóknak

A személyi kölcsön méltán népszerű, hiszen könnyen hozzáférhető, a kamata viszonylag alacsony, bármire felhasználható, és a segítségével akár 10 millió forinthoz is hozzá lehet jutni, méghozzá fedezet nélkül. Ennek folyományaként a bankok kizárólag az igazolt jövedelem alapján döntenek, a hitelösszeg felső határát pedig a JTM szabályozás szerint határozzák meg. Az igényléseket azonban egyedileg bírálják el, így előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél több, míg a másiknál alacsonyabb hitelösszeget lehet igényelni ugyanazzal a jövedelemmel – a katás adózók jövedelme azonban speciális eset.

A katás vállalkozók jövedelmének kiszámítása

Ha személyi kölcsönt katás vállalkozóként szeretnél igényelni, akkor a jövedelmedet NAV jövedelemigazolással kell igazolnod a bank felé, amelyen az előző lezárt pénzügyi év bevételeinek 60%-a szerepel. Ha ezt az összeget elosztod 12-vel, megkapod az átlagos havi jövedelmedet, amit a bank is figyelembe vesz majd a hitelbírálat során.

Nem csak ezen múlik, hogy kaphatsz-e személyi kölcsönt katás vállalkozóként!

Vannak olyan pénzintézetek is, amelyek a NAV igazoláson szereplő teljes jövedelmet elfogadják, és ez alapján határozzák meg a személyi kölcsön összegét. Ez azonban a kisebbség, a legtöbb bank ugyanis a havi adó befizetések összegével csökkentik a NAV igazoláson szereplő összeget, és ez alapján számítják ki a maximális havi törlesztőrészlet nagyságát, de olyannal is találkozni, ami ugyan nem vonja le az adó összegét, ám alapvetően csak a jövedelem 80%-ával számol.

Fontos az egy teljes lezárt pénzügyi év!

A bankok nagy része az egy teljes lezárt pénzügyi évet szabja meg a hitelezhetőség egyik feltételeként, de szerencsére vannak olyanok is, amelyek kevésbé szigorúak. Ilyenkor viszont a bevételt mindenképpen 12-vel osztják el, tehát alacsonyabb havi jövedelemmel számolnak, ami alacsonyabb törlesztőrészleteket jelent, tehát vagy a futamidő lesz hosszabb, vagy a hitelösszeg kevesebb.

További tudnivalók

Személyi kölcsönt katás vállalkozóként nem igényelhetsz, ha az igénylés pillanatában a vállalkozás épp szünetel. Ha a vállalkozásnak több tulajdonosa is van, akkor a NAV a tulajdonosi hányad alapján határozza meg a jövedelemigazoláson szereplő összegeket, de a tulajdonosok megállapodhatnak ettől eltérő nyereségmegosztásról is.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

KATA adózás - iparűzési adót érintő változások 2021-ben

KATA adózás - iparűzési adót érintő változások 2021-ben

2021.04.12.

Az iparűzési adót, illetve azon belül a KATA adózási formát is érintő változásokat vezettek be idén – tudj meg mindent a részletekről!

Tovább olvasom
Ezek a változások érintik a katás vállalkozókat

Ezek a változások érintik a katás vállalkozókat

2021.02.01.

Jelentős változások érintik a katás vállalkozókat az idei esztendőben, ezekkel fontos, hogy tisztában legyenek, akik ezt az adózási formát választották. A törvénymódosítási javaslatot még az előző esztendő júniusában nyújtották be és alig egy hónap elteltével, július 3-án el is fogadták azt. A változások az idei év első napjától léptek hatályba.

Tovább olvasom